Як приготувати закусочні бутерброди з оселедцем
Бутерброди з оселедцем можна приготувати різними способами і з додаванням різноманітних інгредієнтів. Найпоширенішим і простим рецептом є бутерброди з оселедцем на чорному хлібі. Не меншою популярністю користується рецепт бутербродів «Оселедець під шубою».
Дуже смачними виходять гарячі бутерброди з додаванням вареної моркви. А в якості самого неординарного рецепта варто випробувати бутерброди з оселедцем і ківі.
Існує безліч варіантів приготування такої закуски. Вони можуть підійти як для святкового столу, так і для тихого сімейного вечері. Розглянемо уважніше декілька найбільш вдалих варіантів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
слабосолона оселедець - | 1 шт. |
житній хліб - | 0,5 буханця |
розм'якшене вершкове масло - | 100 грам |
зелень - | невеликий пучок |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 259 Ккал |
Цей рецепт приготування є самим простим, але, тим не менш, смачним.
Приготування бутербродів з оселедцем на чорному хлібі:
- Підготовлену оселедець очистити від верхньої шкірки, вийняти серединку і розділити на філе, при цьому варто уважно видалити всі ліпші кістки;
- Нарізати на пластини невеликого розміру;
- Чорний хліб нарізати на тоненькі скибочки;
- Нанести на скибочки невеликим шаром вершкове масло;
- Зверху викласти пластини оселедця;
- Зелень вимити, висушити і дрібно нарізати. Прикрасити підготовлені бутерброди і подавати їх до столу.
Гарячі бутерброди з філе і вареною морквою
А рецепт гарячих бутербродів з оселедцем здивує своїм новим і незвичайним смаком. Для приготування потрібно:
- білий або чорний хліб (на власний розсуд) в кількості 200 грам;
- рослинна рафінована олія – три столові ложки;
- солона оселедець в кількості 100 грам;
- твердий сир, попередньо подрібнений – дві столові ложки;
- одна морква, попередньо зварені.
Час приготування – 20 хвилин.
Калорійність – 231,8 ккал.
Етапи приготування гарячих бутербродів:
- Спочатку необхідно нарізати хліб у вигляді тоненьких скибочок;
- Збризнути їх невеликою кількістю води з двох сторін;
- Рясно змастити олією рафінованою олією також з двох сторін;
- Розкласти всі підготовлені скибочки на деко;
- Варену моркву охолодити після варіння, почистити і натерти на тертці великого розміру;
- Змішати її з підготовленим тертим сиром;
- Присипати підготовленою сумішшю всі скибочки хліба, але при цьому варто використовувати тільки половину присипки;
- Філе оселедця нарізати тоненькими пластинками;
- Розкласти її на шмати, присипані сиром і морквою;
- Поверх оселедця висипати решту сиру і моркви;
- Помістити деко з підготовленими бутербродами в духову шафу, розігрітий до 200С на п'ять хвилин;
- Дістати з духовки і відразу ж подавати до столу, оскільки в остившем вигляді вони менш смачні.
Як приготувати кілька видів маринаду для оселедця читайте в нашій статті.
Читайте як приготувати соковитий курячі крильця в мультиварці.
Читайте як приготувати смачний пиріг в мультиварці із замороженими ягодами.
Бутерброди з оселедцем і яйцем на святковий стіл
Для приготування потрібно:
- скибочки солоного оселедця – кілька штук;
- одне куряче яйце;
- невеликий шматок масла вершкового;
- одна гілка свіжого зеленого лука;
- діжонська гірчиця – одна чанная ложка;
- скибочки білого хліба – 2 шт.
Час приготування – 10 хвилин.
Калорійність – 178 ккал.
Безпосередній процес приготування бутербродів:
- Скибочки хліба помістити в тостер для зарум'янювання. Після дістати і залишити до охолодження;
- Підготовлене куряче яйця відварити;
- Масло вершкове розтопити. Для цього можна використовувати мікрохвильову піч;
- Зелену цибулю подрібнити за допомогою гострого ножа;
- Оселедець нарізати у формі дрібних кубиків;
- У розтоплене вершкове масло додати діжонську гірчицю і перемішати;
- До цієї суміші додати оселедець і цибулю. Добре перемішати полученный1 складу;
- Яйце необхідно нарізати у формі красивих скибочок. Для цього можна застосувати спеціальну яйцерезку;
- На зарумяненный в тостері хліб нанести отриманий склад на основі оселедця;
- Красиво розкласти яєчні скиби;
- Присипати подрібненою зеленню;
- Для прикраси можна використовувати невеликі гілочки петрушки.
Рецепт тарталеток з маринованою цибулею та оселедцем
Ця закуска дуже проста у приготуванні і доступна кожному. Для приготування потрібно:
- одна слабосолона оселедець;
- одна фіолетова Кримська цибулина;
- вершкове масло в кількості 150 грам;
- буханка чорного Бородінського хліба;
- одна столова човен 9%-ного столового оцту;
- три столові ложки кипячено води.
Час приготування – 15 хвилин.
Калорійність – 301 ккал.
Приготування:
- Підготовлену фіолетову цибулину нарізати у формі тоненьких півкілець;
- Чорний хліб нарізати тоненькими скибочками трикутної форми;
- Нанести на хліб розм'якшене вершкове масло;
- Оселедець почистити і розділити на філе, видаляючи при цьому всі кістки;
- Цибулю викласти в ємність і залити оцтом. Залишити на десять хвилин;
- Підготовлене філе оселедця розділити на тоненькі скибочки;
- Викласти на хліб з маслом оселедець з маринованою цибулею;
- Можна подавати до столу.
Бутерброди «Оселедець під шубою»
На самому початку приготування необхідно підготувати всі інгредієнти:
- один свіжий батон;
- філе, відокремлене від однієї солоної оселедця;
- одна морква, попередньо відварена;
- одна буряк, попередньо відварена;
- один часниковий зубок;
- одна чайна човен пшеничного борошна;
- майонез;
- невеликий пучок свіжого кропу.
Час приготування – 30 хвилин.
Калорійність – 159 ккал.
Приготування бутербродів:
- Відварену моркву натерти на тертці дрібного розміру і змішати з невеликою кількістю майонезу;
- Те ж саме виконати з буряком;
- Додати до буряка з майонезом тертий часник;
- Філе оселедця розділити на дуже тоненькі скибочки;
- Батон розділити на скибки невеликої товщини;
- Викласти на верхню частину хліба оселедець;
- Викласти поверх оселедця рівномірним шаром підготовлену моркву з майонезом;
- Далі йде шар буряків;
- Кріп подрібнити і присипати їм бутерброди. Закуска повністю готова до подачі на стіл.
Бутерброди з шматочками оселедця і ківі
Для приготування необхідні наступні складові:
- ціла буханець житнього хліба;
- одна солона оселедець;
- два свіжих ківі;
- 100 грам свіжого розм'якшеного вершкового масла.
Час приготування – 15 хвилин.
Калорійність – 178 ккал.
Приготування незвичайних бутербродів:
- Почистити оселедець відокремити філе від кістки;
- Ківі також очистити від шкірки;
- Хліб нарізати у формі тоненьких трикутних шматочків;
- Змастити хліб розм'якшеним вершковим маслом;
- Красиво розкласти поверх вершкового масла оселедець і ківі;
- Блюдо готове до подачі на стіл.
Канапе з буряком і оселедцем
Ця закуска чудово може підійти для прикраси святкового столу. Обов'язково варто спробувати цей чудовий рецепт. Для цього необхідні наступні складові:
- дві буряків великих розмірів;
- два часникових зубки;
- одне філе слабосоленої оселедця;
- кілька перепелиних яєць;
- один буханець свіжого житнього хліба.
Час приготування – 20 хвилин.
Калорійність – 212 ккал.
Безпосереднє приготування бутербродів:
- Для приготування вдалою закуски, у буряків обов'язково повинні бути відсутніми будь-які пошкодження. Для додання страві оригінального смаку овоч варто запекти в духовці;
- Буряк охолодити, почистити і натерти на тертці великого розміру;
- Додати до буряка необхідну кількість майонезу і подрібненого часнику. Ретельно все перемішати;
- Хліб нарізати невеликими трикутними скибочками і трохи підсушити на сковороді або в духовці;
- Перепелині яйця відварити і очистити;
- На підготовлений хліб викласти підготовлену буряк, потім нарізану скибочками оселедця;
- Для прикраси викладаються розрізані навпіл перепелині яйця;
- Присипати зверху подрібненим кропом.
Бутерброди, приготовані з оселедцем, володіють незвичайними смаковими характеристиками. Така закуска підходить і для святкового столу, і для вилазки на природу, і для простого сімейного вечері або обіду.