05 май 2019 1 276

Кращі ідеї приготування салату з креветками і руколою

Будь-яка зелень прекрасно освіжає смак звичних салатів. Особливо смачна пряна трава під назвою рукола.

Традиційно її міксують з рибними продуктами.

Ми розглянемо різні варіанти поєднання, залишивши незмінними два компоненти — креветки і рукколу.

Рецепти салатів з креветками і руколою

З помідорами черрі
Інгредієнти Кількість
рукколи - середній пучок
очищені креветки - 400 г
помідори черрі - 10 шт.
пармезан - 50 г
оцет-бальзамік, оливкова олія - по 2 ст. л.
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 87 Ккал

Це блюдо порадує любителів чистого, здорового харчування. Соковиті помідори, пряна зелень в поєднанні з солодкуватим присмаком ніжних креветок приємно відтіняються заправкою з бальзамічного оцту.

Смак завершує пармезан і заправка на основі якісного рослинного масла, оцту-бальзаміку. Вона чудово уживається з руколою, що володіє цікавим горіховим присмаком.

Покрокове приготування салату:

  1. Якщо ви берете заморожені креветки, то вони, як правило, вже відварені, досить залити крутим окропом, відставити;
  2. Якщо готуєте їх у сирому вигляді, то потрібно обсмажити ці очищені креветки з краплею олії буквально кілька хвилин;
  3. Промокнути креветки паперовим рушником або серветкою;
  4. Вимиті черрі розділити на половинки;
  5. Пармезан настругати на тонкі пластини;
  6. Готуємо заправку: змішуємо в рівних пропорціях оливкова олія, бальзамік, збиваємо до стану масляної емульсії, солимо;
  7. Складаємо салат: спочатку кладемо вимиту зелень, зверху хаотично розкидаємо креветки черрі;
  8. Збризкуємо зверху соусом, прикрашаємо пластинками пармезану.

Приємного всім апетиту!

Пропонуємо вам переглянути відео-рецепт приготування салату в цьому варіанті:

З екзотичним помело

Цитрусова нотка екзотичного фрукта помело зробить смак звичного страви яскравіше. Любителі незвичайних поєднань оцінять цей «благородний» смак.

Особливий шарм салату додає пряна трава зі своїм гіркувато-горіховим смаком. Дане блюдо з будь-якою іншою зеленню (айсбергом або латук), буде «звучати» дещо інакше.

Для 3-4 порцій знадобляться такі продукти:

  • Креветки – 400 гр.;
  • Пучок рукколи – 1 шт.;
  • Помело – 4 зубчики;
  • Сир джугас – 50 гр.;
  • Свіжий огірок – 1 шт.;
  • Оцет бальзамік – 10 мл;
  • Оливкова олія Extra Virgin– 3 ст. л.

Влаштувати італійську вечерю для всієї родини ви можете легко! Не вірите? Тоді тримайте рецепт м'якого і ніжного тіста для піци на кефірі. Можна приготувати кілька варіантів і влаштувати ярмарок піц.

Наближаються свята, а ви зовсім не готові до них? Навіть не придумали ще страви для застілля? Не біда! Наш сайт — ваш помічник! Тут ви знайдете рецепт качки з яблуками, а далі ще багато цікавих рецептів.

Ви вже пробували готувати справжній чізкейк у себе на кухні? Цей десерт підкорить вас!

Поетапне приготування:

  1. Для заправки змішуємо бальзамік, оливкова олія, велику морську сіль, чорний перець, бажано мелений. Трохи збити, щоб вийшла емульсія;
  2. Вимитий огірок нарізаємо тонкими пластинами (для цього скористайтеся овочерізкою);
  3. Помело звільняємо від плівок і шкірки, розбираємо на часточки;
  4. Креветки готуємо згідно інструкції;
  5. Змішуємо рукколу, огірок, креветки, поливаємо заправкою;
  6. Перекладаємо на красиве блюдо, посипаємо тертим джугасом.

З авокадо і горіхами

Смак цього салату виходить насичено вершковим з-за вмісту в ньому авокадо. До того ж зверху він прокидається кедровими горіхами. Якщо ви вважаєте калорії, врахуйте це.

У цьому рецепті можна використовувати будь-яку іншу зелень – корн, романо, айсберг, латук, загалом, це ваш вибір.

Інгредієнти:

  • Рукола – щедрий пучок;
  • Авокадо – 1 шт.;
  • Креветки – 400 гр.;
  • Помідори черрі – 4 шт.;
  • Кедрові горішки – 25 гр.;
  • Пармезан – 50 гр.;
  • Сік половини лимона;
  • Оливкова олія – 3 ст. л.;
  • Сіль, перець – за смаком.

Поетапне приготування салату:

  1. Рукколу вимити, обсушити;
  2. Розрізати авокадо, вийняти кісточку, вибрати серцевину ложкою, після чого порізати невеликими кубиками;
  3. Креветки зварити, очистити, охолодити;
  4. Помідори вимити, нарізати половинками;
  5. Для заливки видавити з половини лимона сік, змішати виделкою з рослинним маслом, сіллю, перцем;
  6. Підготувати тарілки для порціонної подачі, покласти рукколу, зверху відварні креветки, кубики авокадо;
  7. Прикрасити скибочками черрі, збризнути лимонної заливкою;
  8. Зверху присипати кедровими горіхами.

Їсти, закривши очі від задоволення!

З сиром моцарелла

В рецепті описана традиційна комбінація для салатів. Кульки найніжнішої моцарели приємно різноманітять давно відомий смак.

Цей сирний сир вдало поєднується з помідорами, базиліком. Якщо не сезон, можна скористатися такими варіантами, як салат латук, айсберг або навіть шпинат в довільних пропорціях.

Нам знадобиться:

  • Стандартний пучок рукколи;
  • Помідори черрі – 400 гр.;
  • Сир моцарелла – 100 гр.;
  • Креветки – 400 гр.;
  • Соєвий соус – 2 ст. л.;
  • Оливкова олія – 2 ст. л.;
  • Суміш перців – за смаком.

Готуємо так:

  1. Рукколу миємо, обсушуємо в сушарці для овочів;
  2. Готуємо Креветки в залежності від виду, відварні просто заливаємо окропом, сирі – варимо згідно інструкції, очищаємо;
  3. Моцарелу дістаємо з розсолу, якщо кульки маленького діаметру – залишаємо цілком, великі – нарізаємо скибочками;
  4. Соєвий соус змішати з маслом;
  5. Помідори ріжемо навпіл;
  6. Збірка: на подушку з руколи кладемо креветки, зверху кульки моцарелли, з боків прикрашаємо салат половинками черрі, заливаємо соєвим соусом;
  7. Зверху мелемо з млинки суміш перців.

Подаємо, прикрасивши листочками базиліку.

Ще один рецепт приготування з моцарелою, тільки трохи видозмінений:

Теплий салат з руколи, креветок та печериць

Теплий салат слід подавати негайно після приготування. Враховуйте це, плануючи час для прийому гостей.

Блюдо виходить досить ситним. Роль ситного компонента в ньому виконують гриби печериці, багаті білком.

Надає салату рукола пряний, злегка горіховий смак. Тому замінити її іншою зеленню не представляється можливим, салат втратить цікавий смак.

А ось кедрові горіхи сміливо замінюйте будь-яким іншим сортом. Добре підійдуть фісташки або кешью.

Нам буде потрібно:

  • Рукола – 80 гр.;
  • Печериці – 400 гр.;
  • Олія для обсмажування грибів – 2 ст. л.;
  • Креветки – 200 гр.;
  • Помідор – 1 шт.;
  • Пармезан – 50 гр.;
  • Половинка лимона;
  • Сіль, перець.

Покрокове приготування:

  1. Підготуємо креветки – відваримо їх, очистимо;
  2. Рукколу моєму, сушимо;
  3. Гриби ретельно миємо, чистимо, нарізаємо пластинами;
  4. Готуємо Заправку з лимонного соку, масло не використовуємо, так як гриби будуть обсмажуватися;
  5. Помідор моєму, вичищаємо насіння і зайвий сік, нарізаємо кубиками;
  6. На розігріту сковороду кладемо печериці, підсмажуємо до золотистої скоринки, помішуючи, не солимо! Інакше гриби пустять сік і рум'яної скоринки не буде;
  7. Збираємо швиденько: на підігріті тарілки кладемо шар обсмажених грибів, зверху вспушиваем рукколу, перемежовуючи вареними креветками, потім кубики томатів, прикрашаємо пармезаном.

Подаємо до столу негайно і насолоджуємося!

З кисло-солодкими яблуками

Якщо вас складно здивувати гастрономічними вишукуваннями – спробуйте цей салат.

Рукола володіє цікавим гіркуватим смаком і легким горіховим ароматом. Вона чудово відтінятиме овочеві, фруктові компоненти салату.

Тому пряна зелень в поєднанні з кисло-солодким сортом яблук і сиром — гідний варіант для гурмана. Салат особливо гарний під легке сухе біле вино.

Нам буде потрібно:

  • Пакет рукколи – 75 гр.;
  • Яблуко сорту Гренні Сміт – 1 шт.;
  • Креветки тигрові – 200 гр.;
  • Сир пармезан – 50 гр.;
  • Оцет бальзамічний – 2 ст. л.;
  • Помідори черрі – 2 шт.

Готуємо:

  1. Зазвичай рукола, що продається в пакеті, готова до вживання. Розкриваємо пакет, викладаємо необхідну кількість;
  2. Яблуко моєму, видаляємо серцевину спеціальним пристроєм, ріжемо на тонкі часточки;
  3. Тигрові креветки заливаємо окропом, варимо кілька хвилин з часу закипання, зливаємо, охолоджуємо, очищаємо;
  4. На тарілку кладемо 2-3 креветки, зверху викладаємо креветки рукколу, часточки яблук, половинки помідорів;
  5. Збризкуємо бальзамічним оцтом, посипаємо свіжомеленим перцем, прикрашаємо пластинками сиру пармезану.

Дуже смачний салат готовий, запрошуйте гостей до столу!

Салати з зеленню надзвичайно популярні серед прихильників здорового способу життя і чистого харчування. У руколі всього 25 ккал/100 гр, вона непогано насичує за рахунок великої кількості клітковини.

Варіацій салатів з цієї зелені безліч. Ця універсальна травичка, хоч і володіє пряним незвичайним смаком, але прекрасно «дружить» з рибними делікатесами, овочами, навіть фруктами і цитрусовими.

Секрет у правильній заправці. Якщо ви не можете відшукати бальзамічний оцет, то можна замінити його більш доступною заливкою, приготовленої з будь-якого рослинного масла, звичайного оцту та гірчиці.

Поки ви обмірковуєте, який рецепт з вищеописаних приготувати, ми вирішили запропонувати вам ще один цікавий спосіб приготування цього салату.

Незвичайне в ньому — козячий сир, але не варто відразу лякатися!

У підсумку результат буде відмінним, так і оформлення на висоті.

Все, вистачить розмов, давайте швидше подивимося!

Що ще почитати: