Кращі ідеї приготування салату з креветками і руколою
Будь-яка зелень прекрасно освіжає смак звичних салатів. Особливо смачна пряна трава під назвою рукола.
Традиційно її міксують з рибними продуктами.
Ми розглянемо різні варіанти поєднання, залишивши незмінними два компоненти — креветки і рукколу.
Рецепти салатів з креветками і руколою
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
рукколи - | середній пучок |
очищені креветки - | 400 г |
помідори черрі - | 10 шт. |
пармезан - | 50 г |
оцет-бальзамік, оливкова олія - | по 2 ст. л. |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 87 Ккал |
Це блюдо порадує любителів чистого, здорового харчування. Соковиті помідори, пряна зелень в поєднанні з солодкуватим присмаком ніжних креветок приємно відтіняються заправкою з бальзамічного оцту.
Смак завершує пармезан і заправка на основі якісного рослинного масла, оцту-бальзаміку. Вона чудово уживається з руколою, що володіє цікавим горіховим присмаком.
Покрокове приготування салату:
- Якщо ви берете заморожені креветки, то вони, як правило, вже відварені, досить залити крутим окропом, відставити;
- Якщо готуєте їх у сирому вигляді, то потрібно обсмажити ці очищені креветки з краплею олії буквально кілька хвилин;
- Промокнути креветки паперовим рушником або серветкою;
- Вимиті черрі розділити на половинки;
- Пармезан настругати на тонкі пластини;
- Готуємо заправку: змішуємо в рівних пропорціях оливкова олія, бальзамік, збиваємо до стану масляної емульсії, солимо;
- Складаємо салат: спочатку кладемо вимиту зелень, зверху хаотично розкидаємо креветки черрі;
- Збризкуємо зверху соусом, прикрашаємо пластинками пармезану.
Приємного всім апетиту!
Пропонуємо вам переглянути відео-рецепт приготування салату в цьому варіанті:
З екзотичним помело
Цитрусова нотка екзотичного фрукта помело зробить смак звичного страви яскравіше. Любителі незвичайних поєднань оцінять цей «благородний» смак.
Особливий шарм салату додає пряна трава зі своїм гіркувато-горіховим смаком. Дане блюдо з будь-якою іншою зеленню (айсбергом або латук), буде «звучати» дещо інакше.
Для 3-4 порцій знадобляться такі продукти:
- Креветки – 400 гр.;
- Пучок рукколи – 1 шт.;
- Помело – 4 зубчики;
- Сир джугас – 50 гр.;
- Свіжий огірок – 1 шт.;
- Оцет бальзамік – 10 мл;
- Оливкова олія Extra Virgin– 3 ст. л.
Влаштувати італійську вечерю для всієї родини ви можете легко! Не вірите? Тоді тримайте рецепт м'якого і ніжного тіста для піци на кефірі. Можна приготувати кілька варіантів і влаштувати ярмарок піц.
Наближаються свята, а ви зовсім не готові до них? Навіть не придумали ще страви для застілля? Не біда! Наш сайт — ваш помічник! Тут ви знайдете рецепт качки з яблуками, а далі ще багато цікавих рецептів.
Ви вже пробували готувати справжній чізкейк у себе на кухні? Цей десерт підкорить вас!
Поетапне приготування:
- Для заправки змішуємо бальзамік, оливкова олія, велику морську сіль, чорний перець, бажано мелений. Трохи збити, щоб вийшла емульсія;
- Вимитий огірок нарізаємо тонкими пластинами (для цього скористайтеся овочерізкою);
- Помело звільняємо від плівок і шкірки, розбираємо на часточки;
- Креветки готуємо згідно інструкції;
- Змішуємо рукколу, огірок, креветки, поливаємо заправкою;
- Перекладаємо на красиве блюдо, посипаємо тертим джугасом.
З авокадо і горіхами
Смак цього салату виходить насичено вершковим з-за вмісту в ньому авокадо. До того ж зверху він прокидається кедровими горіхами. Якщо ви вважаєте калорії, врахуйте це.
У цьому рецепті можна використовувати будь-яку іншу зелень – корн, романо, айсберг, латук, загалом, це ваш вибір.
- Рукола – щедрий пучок;
- Авокадо – 1 шт.;
- Креветки – 400 гр.;
- Помідори черрі – 4 шт.;
- Кедрові горішки – 25 гр.;
- Пармезан – 50 гр.;
- Сік половини лимона;
- Оливкова олія – 3 ст. л.;
- Сіль, перець – за смаком.
Поетапне приготування салату:
- Рукколу вимити, обсушити;
- Розрізати авокадо, вийняти кісточку, вибрати серцевину ложкою, після чого порізати невеликими кубиками;
- Креветки зварити, очистити, охолодити;
- Помідори вимити, нарізати половинками;
- Для заливки видавити з половини лимона сік, змішати виделкою з рослинним маслом, сіллю, перцем;
- Підготувати тарілки для порціонної подачі, покласти рукколу, зверху відварні креветки, кубики авокадо;
- Прикрасити скибочками черрі, збризнути лимонної заливкою;
- Зверху присипати кедровими горіхами.
Їсти, закривши очі від задоволення!
З сиром моцарелла
В рецепті описана традиційна комбінація для салатів. Кульки найніжнішої моцарели приємно різноманітять давно відомий смак.
Цей сирний сир вдало поєднується з помідорами, базиліком. Якщо не сезон, можна скористатися такими варіантами, як салат латук, айсберг або навіть шпинат в довільних пропорціях.
Нам знадобиться:
- Стандартний пучок рукколи;
- Помідори черрі – 400 гр.;
- Сир моцарелла – 100 гр.;
- Креветки – 400 гр.;
- Соєвий соус – 2 ст. л.;
- Оливкова олія – 2 ст. л.;
- Суміш перців – за смаком.
Готуємо так:
- Рукколу миємо, обсушуємо в сушарці для овочів;
- Готуємо Креветки в залежності від виду, відварні просто заливаємо окропом, сирі – варимо згідно інструкції, очищаємо;
- Моцарелу дістаємо з розсолу, якщо кульки маленького діаметру – залишаємо цілком, великі – нарізаємо скибочками;
- Соєвий соус змішати з маслом;
- Помідори ріжемо навпіл;
- Збірка: на подушку з руколи кладемо креветки, зверху кульки моцарелли, з боків прикрашаємо салат половинками черрі, заливаємо соєвим соусом;
- Зверху мелемо з млинки суміш перців.
Подаємо, прикрасивши листочками базиліку.
Ще один рецепт приготування з моцарелою, тільки трохи видозмінений:
Теплий салат з руколи, креветок та печериць
Теплий салат слід подавати негайно після приготування. Враховуйте це, плануючи час для прийому гостей.
Блюдо виходить досить ситним. Роль ситного компонента в ньому виконують гриби печериці, багаті білком.
А ось кедрові горіхи сміливо замінюйте будь-яким іншим сортом. Добре підійдуть фісташки або кешью.
Нам буде потрібно:
- Рукола – 80 гр.;
- Печериці – 400 гр.;
- Олія для обсмажування грибів – 2 ст. л.;
- Креветки – 200 гр.;
- Помідор – 1 шт.;
- Пармезан – 50 гр.;
- Половинка лимона;
- Сіль, перець.
Покрокове приготування:
- Підготуємо креветки – відваримо їх, очистимо;
- Рукколу моєму, сушимо;
- Гриби ретельно миємо, чистимо, нарізаємо пластинами;
- Готуємо Заправку з лимонного соку, масло не використовуємо, так як гриби будуть обсмажуватися;
- Помідор моєму, вичищаємо насіння і зайвий сік, нарізаємо кубиками;
- На розігріту сковороду кладемо печериці, підсмажуємо до золотистої скоринки, помішуючи, не солимо! Інакше гриби пустять сік і рум'яної скоринки не буде;
- Збираємо швиденько: на підігріті тарілки кладемо шар обсмажених грибів, зверху вспушиваем рукколу, перемежовуючи вареними креветками, потім кубики томатів, прикрашаємо пармезаном.
Подаємо до столу негайно і насолоджуємося!
З кисло-солодкими яблуками
Якщо вас складно здивувати гастрономічними вишукуваннями – спробуйте цей салат.
Рукола володіє цікавим гіркуватим смаком і легким горіховим ароматом. Вона чудово відтінятиме овочеві, фруктові компоненти салату.
Тому пряна зелень в поєднанні з кисло-солодким сортом яблук і сиром — гідний варіант для гурмана. Салат особливо гарний під легке сухе біле вино.
- Пакет рукколи – 75 гр.;
- Яблуко сорту Гренні Сміт – 1 шт.;
- Креветки тигрові – 200 гр.;
- Сир пармезан – 50 гр.;
- Оцет бальзамічний – 2 ст. л.;
- Помідори черрі – 2 шт.
Готуємо:
- Зазвичай рукола, що продається в пакеті, готова до вживання. Розкриваємо пакет, викладаємо необхідну кількість;
- Яблуко моєму, видаляємо серцевину спеціальним пристроєм, ріжемо на тонкі часточки;
- Тигрові креветки заливаємо окропом, варимо кілька хвилин з часу закипання, зливаємо, охолоджуємо, очищаємо;
- На тарілку кладемо 2-3 креветки, зверху викладаємо креветки рукколу, часточки яблук, половинки помідорів;
- Збризкуємо бальзамічним оцтом, посипаємо свіжомеленим перцем, прикрашаємо пластинками сиру пармезану.
Дуже смачний салат готовий, запрошуйте гостей до столу!
Салати з зеленню надзвичайно популярні серед прихильників здорового способу життя і чистого харчування. У руколі всього 25 ккал/100 гр, вона непогано насичує за рахунок великої кількості клітковини.
Секрет у правильній заправці. Якщо ви не можете відшукати бальзамічний оцет, то можна замінити його більш доступною заливкою, приготовленої з будь-якого рослинного масла, звичайного оцту та гірчиці.
Поки ви обмірковуєте, який рецепт з вищеописаних приготувати, ми вирішили запропонувати вам ще один цікавий спосіб приготування цього салату.
Незвичайне в ньому — козячий сир, але не варто відразу лякатися!
У підсумку результат буде відмінним, так і оформлення на висоті.
Все, вистачить розмов, давайте швидше подивимося!