09 май 2019 1 893

Як готувати салати з креветками і огірком

Солоні морепродукти ідеально поєднуються з овочами. Така комбінація пахне літом, адже дуже часто використовується в теплих середземноморських країнах. Доповнити продукти можна різними інгредієнтами: поживними, солодкими, гострими і соковитими. Це дуже смачно!

Як приготувати салат з креветками, огірком і яйцем
Інгредієнти Кількість
яєць - 2 шт.
сиру - 70 г
свіжих огірків - 1 шт.
маринованих огірків - 1 шт.
креветок - 0,2 кг
кропу або зеленого лука - 20 г
часнику - 2 зубці
спецій - за смаком
сметани - 60 мл
майонезу - 60 мл
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 137 Ккал

Приготування:

  1. Яйця зварити круто. Після цього очистити їх від шкаралупи і дрібно порубати.
  2. Зварені і очищені морепродукти додати до яєць.
  3. Натерти сир до решти продуктів.
  4. Дрібно порубати маринований огірок. Так само потрібно подрібнити і свіжий плід.
  5. Змішати сметану з майонезом. Додати сюди подрібнений часник без лушпиння.
  6. Нашаткувати зелень і перекласти її в заправку.
  7. Змішати всі компоненти із заправкою і приправити їх.
  8. Викласти на тарілку за допомогою кулінарного кільця.

Рецепт приготування з креветками та авокадо огірком

ПРОДУКТИ КІЛЬКІСТЬ
часнику 2 зубці
спецій за смаком
авокадо 1 шт.
огірків 1 шт.
креветок 0,5 кг
олії оливи 60 мл
зелені 10 г

Скільки готувати – 30 хвилин.

Калорійність – 185 ккал.

Приготування:

  1. Вимитий огірок нарізати соломкою, відрізавши кінці.
  2. Додати овоч до звареним дрібних креветок в салатник.
  3. Дрібно посікти часник і зелень. З трав варто взяти трохи чебрецю. Додати масло оливи і спеції, перемішати.
  4. Зняти шкірку з авокадо, витягнути кісточку, м'якоть порізати тонкими полудольками.
  5. Змішати всі компоненти між собою, а потім відразу подавати до столу.

Крабовий салат з креветками, свіжим огірком і помідором

ПРОДУКТИ КІЛЬКІСТЬ
креветок 0,1 кг
огірків і помідорів 1 і 2 шт.
лимонного соку 20 мл
часнику 1 зубець
спецій за смаком
меду 5 мл
листя салату 1 пучок
олії оливи 30 мл
петрушки 10 г

Скільки готувати – 25 хвилин.

Калорійність – 123 ккал.

Приготування:

  1. Заморожені креветки обдати окропом, воду злити.
  2. Помідори вимити і нашаткувати скибочками, не використовуючи плодоніжку.
  3. Дрібно нашаткувати зелень з часником і влити олію, щоб воно встигло стати ароматним. Сюди ж влити сік лимона і рідкий мед.
  4. Зняти шкірку з огірка і нашаткувати його напівкружечками.
  5. Перекласти креветки в заправку і залишити їх на десять хвилин, приправити.
  6. Нарізати великими шматочками листя салату, попередньо вимивши їх, змішати з помідорами.
  7. Додати до помідорів огірки і креветки разом із заправкою, перемішати. Подавати відразу.

Закуска з кальмарів, креветок, яєць і огірків

ПРОДУКТИ КІЛЬКІСТЬ
кальмарів 2 шт.
майонезу 80 мл
огірків 3 шт.
яєць 4 шт.
креветок 170 г
спецій за смаком
сиру 0,1 кг

Скільки готувати – 50 хвилин.

Калорійність – 156 ккал.

Приготування:

  1. Морепродукти розморозити. Кальмарів потрібно почистити відразу.
  2. Відварити по черзі морепродукти, зняти плівки і панцирі. Остудити. Кальмарів порізати соломкою.
  3. Огірки потрібно вимити і нашаткувати точно так само.
  4. Зварити яйця до твердого жовтки, потім нарізати невеликими кубиками.
  5. Сир крупно натерти.
  6. Змішати всі компоненти зі спеціями і майонезом, перекласти в салатник, поставити в холодильник.
  7. Через півгодини можна подавати. Прикрасити за бажанням.

Як готувати з апельсином

ПРОДУКТИ КІЛЬКІСТЬ
апельсинів 1 шт.
великих креветок 14 шт.
листя салату 1 пучок
олії оливи 60 мл
часнику 1 зубець
лайма 1 шт.
спецій за смаком
огірків 1 шт.
базиліка 5 г

Скільки готувати – 20 хвилин.

Калорійність – 122 ккал.

Приготування:

  1. Розморозити сирі великі морепродукти. Для цього їх краще покласти в друшляк і розмістити над мискою, щоб вода стікала, а не вбиралася назад.
  2. Натерти цедру лайма і видавити з м'якоті дві ложки соку.
  3. Дрібно посікти часник без лушпиння.
  4. До креветок додати всі перераховані інгредієнти, спеції і зовсім трохи олії. Дати промаринуватися.
  5. Тонкими смужками нарізати огірок. Це найпростіше зробити за допомогою овочечистки.
  6. Зняти цедру з вимитого апельсина. З половинки плода видавити сік.
  7. Листя салату помити і порвати руками, покласти в салатник разом з огірком.
  8. Додати апельсиновий сік, залишки масла, спеції, цедру, перемішати.
  9. На гарячій сковороді обсмажити креветки, це займе чотири хвилини, не більше.
  10. Базилік дрібно нашаткувати.
  11. Креветки покласти на овочі, зверху присипати базиліком, подавати до столу.

Якщо ви небайдужі до морепродуктів, то рецепти смачних салатів з креветками і кальмарами вам точно варто випробувати.

Тут читайте, як смачно приготувати салат з креветками та авокадо.

Готуєтесь до свята? Приготуйте канапе з креветками за цими рецептами. Закуска виглядає ефектно і будь-якого гостя приводить у захват!

Варіант закуски з пекінською капустою

ПРОДУКТИ КІЛЬКІСТЬ
майонезу 50 мл
сиру 0,1 кг
капусти пекінської 0,3 кг
огірків 0,2 кг
спецій за смаком
креветок 0,2 кг

Скільки готувати – 15 хвилин.

Калорійність – 115 ккал.

Приготування:

  1. Розморожені креветки необхідно зварити. Для цього слід закип'ятити воду в невеликому сотейнику, посолити. Для смаку можна додати часточку лимона і кріп. Солити потрібно в два рази більше, ніж зазвичай на таку кількість рідини.
  2. Помістити морепродукти в окріп і з моменту закипання варити не більше чотирьох хвилин. Злити на друшляк, дати кілька хвилин охолонути, а потім очистити від панцира. Це зручно робити за допомогою спеціальних щипців або манікюрних ножиць.
  3. Капусту вимити. Потрібно брати овоч, де зелених листя більше. Нашаткувати їх квадратиками.
  4. Невеликими брусочками порізати вимитий огірок.
  5. Крупно натерти сир або нарізати соломкою.
  6. Змішати компоненти в салатнику з додаванням спецій і нежирного майонезу. Подавати можна відразу, а можна дати кілька хвилин настоятися.

Святковий рецепт

ПРОДУКТИ КІЛЬКІСТЬ
перепелиних яєць 6 шт.
майонезу 90 мл
черрі 12 шт.
маслин 7 шт.
креветок 0,5 кг
зелені 45 г
лимона 0,5 шт.
пармезану 0,1 кг
спецій за смаком
огірків 2 шт.

Скільки готувати – 40 хвилин.

Калорійність – 129 ккал.

Приготування:

  1. Перепелині яйця зварити до готовності. Після закипання на це піде не більше п'яти хвилин. Остудити і зняти шкаралупу. Якщо яйця будуть мокрі, вона відійде легше. Розрізати їх упоперек.
  2. Закип'ятити приблизно два літри води в сотейнику, покласти сюди половину зелені (краще взяти кріп) і невелику часточку лимона. Потім перекласти креветки і варити їх протягом чотирьох хвилин, після чого витягнути з води і остудити, потім зняти панцирі і видалити голови. Обов'язково потрібно убратт кишку, зробивши невеликий розріз внизу на черевці
  3. Черрі розрізати навпіл, попередньо вимивши їх.
  4. Кільцями нарізати маслини без кісточок.
  5. Нашаткувати очищений від шкірки огірок соломкою побільше.
  6. Другу частину зелені і листя салату вимити, а потім прибрати вологу і порвати руками на невеликі шматочки.
  7. Дрібно натерти пармезан.
  8. Викласти на блюдо листя салату, зверху — огірки, присипати їх пармезаном.
  9. Викласти черрі в довільному порядку.
  10. Потім покласти петрушку і знову трохи сиру.
  11. Слідом — ще трохи листя салату і всі яйця.
  12. Присипати пармезаном, потім розкласти в один шар креветки.
  13. Майонез вилити на середину салату, заважати не треба.
  14. Полити лимонним соком, розподілити колечка маслин.
  15. В кінці викласти залишилися огірки і пармезан. Подавати негайно.

Салат з манго, креветками і огірком

ПРОДУКТИ КІЛЬКІСТЬ
огірків 1 шт.
великих креветок 0,1 кг
манго 1 шт.
солодкого соусу чілі 10 мл
соку лайма 25 мл
кінзи 10 г

Скільки готувати 10 хвилин.

Калорійність – 60 ккал.

Приготування:

  1. Очистити морепродукти від панцирів і голів. Якщо вони сирі, зварити заздалегідь.
  2. Нарізати скибочками манго, знявши з нього шкірку і витягнувши кісточку.
  3. Овочечисткою огірок нарізати смужками.
  4. Помістити продукти в салатник.
  5. Соус чилі змішати з лаймовим соком і полити їм інгредієнти.
  6. Зверху прикрасити листочками кінзи.
  7. Перед подачею охолодити.

Хитрощі приготування

В якості заправки до даних салатів можна використовувати нестандартні свіжі соуси. Наприклад, цацики. Він готується на основі класичного йогурту і огірка. Таке поєднання ідеально підійде до овочів і морепродуктів.

Також можна використовувати просто йогурт з різними спеціями і травами. Наприклад, нотки цитрусових додасть свіжий розмарин, а колір дасть куркума або солодка паприка.

Що ж стосується майонезу, то його в домашніх умовах можна зробити за десять хвилин. Кращим вибором стане соус, приготований виключно на жовтках з додаванням діжонської гірчиці. До такої заправці ідеально підійде свіжа кінза або лимонна трава.

Також до креветок підійде будь-гостро-солодкий соус. Такі готові соуси можна знайти у відділах для приготування суші. Можна використовувати соєвий соус в комбінації з кунжутним маслом, це часто практикують на Сході як у ресторанах, так і на вулиці.

Салат, насичений смаком, вітамінами і свіжим ароматом, зможе стати прекрасним сніданком або вечерею. Від такої смакоти неможливо відмовитися!

Що ще почитати: