Як готувати салати з креветками і огірком
Солоні морепродукти ідеально поєднуються з овочами. Така комбінація пахне літом, адже дуже часто використовується в теплих середземноморських країнах. Доповнити продукти можна різними інгредієнтами: поживними, солодкими, гострими і соковитими. Це дуже смачно!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яєць - | 2 шт. |
сиру - | 70 г |
свіжих огірків - | 1 шт. |
маринованих огірків - | 1 шт. |
креветок - | 0,2 кг |
кропу або зеленого лука - | 20 г |
часнику - | 2 зубці |
спецій - | за смаком |
сметани - | 60 мл |
майонезу - | 60 мл |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 137 Ккал |
Приготування:
- Яйця зварити круто. Після цього очистити їх від шкаралупи і дрібно порубати.
- Зварені і очищені морепродукти додати до яєць.
- Натерти сир до решти продуктів.
- Дрібно порубати маринований огірок. Так само потрібно подрібнити і свіжий плід.
- Змішати сметану з майонезом. Додати сюди подрібнений часник без лушпиння.
- Нашаткувати зелень і перекласти її в заправку.
- Змішати всі компоненти із заправкою і приправити їх.
- Викласти на тарілку за допомогою кулінарного кільця.
Рецепт приготування з креветками та авокадо огірком
ПРОДУКТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часнику | 2 зубці |
спецій | за смаком |
авокадо | 1 шт. |
огірків | 1 шт. |
креветок | 0,5 кг |
олії оливи | 60 мл |
зелені | 10 г |
Скільки готувати – 30 хвилин.
Калорійність – 185 ккал.
Приготування:
- Вимитий огірок нарізати соломкою, відрізавши кінці.
- Додати овоч до звареним дрібних креветок в салатник.
- Дрібно посікти часник і зелень. З трав варто взяти трохи чебрецю. Додати масло оливи і спеції, перемішати.
- Зняти шкірку з авокадо, витягнути кісточку, м'якоть порізати тонкими полудольками.
- Змішати всі компоненти між собою, а потім відразу подавати до столу.
Крабовий салат з креветками, свіжим огірком і помідором
ПРОДУКТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
креветок | 0,1 кг |
огірків і помідорів | 1 і 2 шт. |
лимонного соку | 20 мл |
часнику | 1 зубець |
спецій | за смаком |
меду | 5 мл |
листя салату | 1 пучок |
олії оливи | 30 мл |
петрушки | 10 г |
Скільки готувати – 25 хвилин.
Калорійність – 123 ккал.
Приготування:
- Заморожені креветки обдати окропом, воду злити.
- Помідори вимити і нашаткувати скибочками, не використовуючи плодоніжку.
- Дрібно нашаткувати зелень з часником і влити олію, щоб воно встигло стати ароматним. Сюди ж влити сік лимона і рідкий мед.
- Зняти шкірку з огірка і нашаткувати його напівкружечками.
- Перекласти креветки в заправку і залишити їх на десять хвилин, приправити.
- Нарізати великими шматочками листя салату, попередньо вимивши їх, змішати з помідорами.
- Додати до помідорів огірки і креветки разом із заправкою, перемішати. Подавати відразу.
Закуска з кальмарів, креветок, яєць і огірків
ПРОДУКТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
кальмарів | 2 шт. |
майонезу | 80 мл |
огірків | 3 шт. |
яєць | 4 шт. |
креветок | 170 г |
спецій | за смаком |
сиру | 0,1 кг |
Скільки готувати – 50 хвилин.
Калорійність – 156 ккал.
Приготування:
- Морепродукти розморозити. Кальмарів потрібно почистити відразу.
- Відварити по черзі морепродукти, зняти плівки і панцирі. Остудити. Кальмарів порізати соломкою.
- Огірки потрібно вимити і нашаткувати точно так само.
- Зварити яйця до твердого жовтки, потім нарізати невеликими кубиками.
- Сир крупно натерти.
- Змішати всі компоненти зі спеціями і майонезом, перекласти в салатник, поставити в холодильник.
- Через півгодини можна подавати. Прикрасити за бажанням.
Як готувати з апельсином
ПРОДУКТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
апельсинів | 1 шт. |
великих креветок | 14 шт. |
листя салату | 1 пучок |
олії оливи | 60 мл |
часнику | 1 зубець |
лайма | 1 шт. |
спецій | за смаком |
огірків | 1 шт. |
базиліка | 5 г |
Скільки готувати – 20 хвилин.
Калорійність – 122 ккал.
Приготування:
- Розморозити сирі великі морепродукти. Для цього їх краще покласти в друшляк і розмістити над мискою, щоб вода стікала, а не вбиралася назад.
- Натерти цедру лайма і видавити з м'якоті дві ложки соку.
- Дрібно посікти часник без лушпиння.
- До креветок додати всі перераховані інгредієнти, спеції і зовсім трохи олії. Дати промаринуватися.
- Тонкими смужками нарізати огірок. Це найпростіше зробити за допомогою овочечистки.
- Зняти цедру з вимитого апельсина. З половинки плода видавити сік.
- Листя салату помити і порвати руками, покласти в салатник разом з огірком.
- Додати апельсиновий сік, залишки масла, спеції, цедру, перемішати.
- На гарячій сковороді обсмажити креветки, це займе чотири хвилини, не більше.
- Базилік дрібно нашаткувати.
- Креветки покласти на овочі, зверху присипати базиліком, подавати до столу.
Якщо ви небайдужі до морепродуктів, то рецепти смачних салатів з креветками і кальмарами вам точно варто випробувати.
Тут читайте, як смачно приготувати салат з креветками та авокадо.
Готуєтесь до свята? Приготуйте канапе з креветками за цими рецептами. Закуска виглядає ефектно і будь-якого гостя приводить у захват!
Варіант закуски з пекінською капустою
ПРОДУКТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
майонезу | 50 мл |
сиру | 0,1 кг |
капусти пекінської | 0,3 кг |
огірків | 0,2 кг |
спецій | за смаком |
креветок | 0,2 кг |
Скільки готувати – 15 хвилин.
Калорійність – 115 ккал.
Приготування:
- Розморожені креветки необхідно зварити. Для цього слід закип'ятити воду в невеликому сотейнику, посолити. Для смаку можна додати часточку лимона і кріп. Солити потрібно в два рази більше, ніж зазвичай на таку кількість рідини.
- Помістити морепродукти в окріп і з моменту закипання варити не більше чотирьох хвилин. Злити на друшляк, дати кілька хвилин охолонути, а потім очистити від панцира. Це зручно робити за допомогою спеціальних щипців або манікюрних ножиць.
- Капусту вимити. Потрібно брати овоч, де зелених листя більше. Нашаткувати їх квадратиками.
- Невеликими брусочками порізати вимитий огірок.
- Крупно натерти сир або нарізати соломкою.
- Змішати компоненти в салатнику з додаванням спецій і нежирного майонезу. Подавати можна відразу, а можна дати кілька хвилин настоятися.
Святковий рецепт
ПРОДУКТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
перепелиних яєць | 6 шт. |
майонезу | 90 мл |
черрі | 12 шт. |
маслин | 7 шт. |
креветок | 0,5 кг |
зелені | 45 г |
лимона | 0,5 шт. |
пармезану | 0,1 кг |
спецій | за смаком |
огірків | 2 шт. |
Скільки готувати – 40 хвилин.
Калорійність – 129 ккал.
Приготування:
- Перепелині яйця зварити до готовності. Після закипання на це піде не більше п'яти хвилин. Остудити і зняти шкаралупу. Якщо яйця будуть мокрі, вона відійде легше. Розрізати їх упоперек.
- Закип'ятити приблизно два літри води в сотейнику, покласти сюди половину зелені (краще взяти кріп) і невелику часточку лимона. Потім перекласти креветки і варити їх протягом чотирьох хвилин, після чого витягнути з води і остудити, потім зняти панцирі і видалити голови. Обов'язково потрібно убратт кишку, зробивши невеликий розріз внизу на черевці
- Черрі розрізати навпіл, попередньо вимивши їх.
- Кільцями нарізати маслини без кісточок.
- Нашаткувати очищений від шкірки огірок соломкою побільше.
- Другу частину зелені і листя салату вимити, а потім прибрати вологу і порвати руками на невеликі шматочки.
- Дрібно натерти пармезан.
- Викласти на блюдо листя салату, зверху — огірки, присипати їх пармезаном.
- Викласти черрі в довільному порядку.
- Потім покласти петрушку і знову трохи сиру.
- Слідом — ще трохи листя салату і всі яйця.
- Присипати пармезаном, потім розкласти в один шар креветки.
- Майонез вилити на середину салату, заважати не треба.
- Полити лимонним соком, розподілити колечка маслин.
- В кінці викласти залишилися огірки і пармезан. Подавати негайно.
Салат з манго, креветками і огірком
ПРОДУКТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
огірків | 1 шт. |
великих креветок | 0,1 кг |
манго | 1 шт. |
солодкого соусу чілі | 10 мл |
соку лайма | 25 мл |
кінзи | 10 г |
Скільки готувати 10 хвилин.
Калорійність – 60 ккал.
Приготування:
- Очистити морепродукти від панцирів і голів. Якщо вони сирі, зварити заздалегідь.
- Нарізати скибочками манго, знявши з нього шкірку і витягнувши кісточку.
- Овочечисткою огірок нарізати смужками.
- Помістити продукти в салатник.
- Соус чилі змішати з лаймовим соком і полити їм інгредієнти.
- Зверху прикрасити листочками кінзи.
- Перед подачею охолодити.
Хитрощі приготування
Також можна використовувати просто йогурт з різними спеціями і травами. Наприклад, нотки цитрусових додасть свіжий розмарин, а колір дасть куркума або солодка паприка.
Що ж стосується майонезу, то його в домашніх умовах можна зробити за десять хвилин. Кращим вибором стане соус, приготований виключно на жовтках з додаванням діжонської гірчиці. До такої заправці ідеально підійде свіжа кінза або лимонна трава.
Також до креветок підійде будь-гостро-солодкий соус. Такі готові соуси можна знайти у відділах для приготування суші. Можна використовувати соєвий соус в комбінації з кунжутним маслом, це часто практикують на Сході як у ресторанах, так і на вулиці.
Салат, насичений смаком, вітамінами і свіжим ароматом, зможе стати прекрасним сніданком або вечерею. Від такої смакоти неможливо відмовитися!