Рецепти натурального йогурту: легке приготування в йогуртниці
Чому домашній йогурт такий популярний?
Відповідь на це запитання знають всі прихильники здорового способу життя, стежать за своїм харчуванням.
Кисломолочні продукти набагато корисніше звичайного молока, а склад, приготованого в домашніх умовах йогурту, обходиться без консервантів, барвників і хімічних добавок.
Підготовка пристосування
Перш ніж зайнятися приготуванням рецепти домашнього йогурту в йогуртниці і докладно охопити всі нюанси цього процесу, займемося підготовкою самого приладу.
Безпосередньо перед закладкою продуктів, і баночки, і контейнер з агрегату необхідно вийняти, ретельно промити і простерилізувати.
Багато господинь замість звичайної каструльки з киплячою водою користуються для цієї мети пароваркою, поміщаючи знімні елементи йогуртниці на 10 хвилин вниз дном.
В крайньому випадку, необхідно обдати пристосування крутим окропом.
Це робиться для того, щоб позбутися від сторонніх мікроорганізмів, які можуть втрутитися в технологію сквашування молока.
Принцип дії закваски
Можна сказати, що закваска в рецепті приготування йогурту в йогуртниці діє аналогічно тій, що використовують при приготуванні квасу, де кожна наступна порція виготовляється на основі попередньої.
Порошок змішують з молоком в пропорціях, зазначених в інструкції і використовують для цих цілей окрему тару, або відразу змішують інгредієнти в баночках контейнера.
Пропонуємо вам відео, в якому розглядаються і охарактеризовываются різні види заквасок:
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
молоко пастеризоване - | 1 л |
стручок ванілі - | 1 шт |
суха закваска - | 2-3 столові ложки |
Час приготування: 360 хвилин | Калорійність на 100 г: 68 Ккал |
Самим простим і смачним варіантом домашнього десерту по праву вважається ванільний йогурт.
Справа в тому, що шматочки ягід і фруктів, цукор та інші добавки використовують вже після завершення процесу сквашування.
Однак це твердження не відноситься до стручків ванілі, які можна закладати з молоком і закваскою безпосередньо в агрегат.
Якщо ви не хочете готувати цей десерт на основі натурального ванільного ароматизатора, тоді використовуйте 1 столову ложку ванільного екстракту.
Єдиний нюанс полягає в тому, що порошок ванілі додають у вже готовий продукт.
А ми зараз займемося приготуванням рецепта натурального йогурту в йогуртниці.
Стручок разрєжєм уздовж і покладемо його в каструльку, де буде закипати молоко.
Після того, як воно пройде термічну обробку, ваніль можна буде видалити з складу, трохи охолодити і розрізати на стільки частин, скільки баночок для десерту у нас є.
В окремій посудині змішуємо порошок закваски і молоко, розливаємо складу по банках.
У завершенні процесу в середину кожної порції укладаємо підготовлений шматочок ванілі.
Закриваємо агрегат, встановлюємо необхідні параметри та чекаємо на належну (залежно від моделі) час.
Потім прибираємо контейнер в холодильник на 4 години.
Цього часу цілком вистачить, щоб смачний і корисний десерт придбав свої остаточні обриси.
Домашній йогурт з додаванням Активии і варення
Для приготування цієї страви нам знадобиться готовий питний йогурт Активія.
Головне простежити ще в магазині у полки, щоб дата випуску продукту свідчила про його максимальної свіжості.
Тоді десерт вийде на чудо.
Ось повний перелік використовуваних компонентів:
- молоко пастеризоване максимальної жирності – 1 л;
- Актив — 5 ст. ложок;
- варення (будь-яке) – по 1 ст. ложці на порцію.
Цей момент можна віддати на розсуд самої господині, адже коли справа стосується годування дітей, то жирність молока відіграє велику роль.
А ось для себе, коханої, господині частіше воліють готувати знежирені страви, щоб зберегти стрункість і красу.
Спосіб приготування буде наступний:
- Кип'ятимо Молоко в каструлі, потім охолоджуємо до теплого (36-40 градусів) стану.
- В невеликій кількості молока перемішуємо зазначене в рецептурі кількість Активии, потім повністю з'єднуємо молочні суміші.
- Як бачимо, в ролі закваски на цей раз у нас виступає готовий продукт. Тепер залишилося розподілити компоненти по порціях. На дно кожного стаканчика кладемо одну ложку свого улюбленого варення, потім доповнюємо ємність молочною сумішшю. Загальний час для отримання готового продукту – від 4 до 8 годин.
Важливо: чим більше часу проводить оригінальний склад в робочому агрегаті, тим густіше продукт виходить на виході.
Однак існує небезпека надмірного сквашування.
Тому не пропустіть ту тонку грань, де незрівнянний насичений смак переходить в кислинку.
Готовий продукт ставимо в холодильник для остаточного приготування.
Безпосередньо перед вживанням варення та кисломолочний складу рекомендується перемішати.
У відеозаписі, прикріпленою нижче, буде продемонстрований спосіб приготування не з варенням, а з курагою і злаками:
Незвичайний десерт для кавоманів в йогуртниці Мулинекс
Це блюдо готується з додаванням улюбленого розчинної кави.
Способи підготовки агрегату, а також пропорції використання закваски залишаються ідентичними попереднім рекомендаціям.
Для виготовлення рецепта кавового йогурту в йогуртниці Мулинекс знадобляться наступні компоненти:
- цукровий пісок – 100 г;
- розчинна кава – 4 ст. ложки;
- молоко середньої жирності – 1 літр.
- готова суха закваска (3 ст. ложки) або 1 порція домашнього йогурту, приготованого напередодні.
Молоко, за традицією, підігріваємо на повільному вогні і доводимо до кипіння.
Додаємо до продукту цукор і каву, потім, вже охолоджений до 40 градусів склад, збагачуємо закваскою і злегка збиваємо міксером.
Наш кавовий десерт далі буде доходити до готовності з допомогою диво-апарата.
Розливаємо по порціях і виставляємо намічений режим.
Після закінчення часу, охолоджуємо блюдо, за аналогією з попередніми рецептами.
А тепер дивіться дуже легкий і простий варіант ласощі для йогуртниці Мулинекс:
Ніжний йогурт з шматочками свіжих фруктів для агрегату Редмонд
Для цього виду десерту можна використовувати м'які фрукти або цитрусові.
Ось список необхідних інгредієнтів:
- банан (можна використовувати апельсин, грейпфрут, мандарин або ківі) – 1 шт;
- молоко – 1 літр;
- цукровий пісок – 100 г;
- вода – 80 г;
- суха закваска Эвиталия або порція колишнього йогурту.
Свіжий фрукт очистимо, подрібнити і подогреем на повільному вогні, додавши в каструльку цукор і воду.
Кип'ятити фруктові шматочки в сиропі покладається не менше 5 хвилин.
Окремо підігріваємо молоко і вже після охолодження змішуємо з фруктовою масою.
Залишилося додати закваску і розлити вміст по порціях.
Ось такий простий процес приготування йогурту у відмінній йогуртниці Редмонд.
Такі смачні добавки!
Відразу попередимо всіх любителів вважати корисні мікроелементи і бактерії в кожному кисломолочному продукті: додавання цукру у страву нітрохи не погіршить якість продукту.
Так як кисломолочний продукт мало хто ризикне спробувати без підсолоджувачів і фруктових наповнювачів, то зазвичай вже перед самим вживанням у склад додають фруктові і ягідні шматочки, мюслі, сухофрукти та інші відповідні компоненти.
Любителі екстравагантного смаку можуть покуштувати продукт з додаванням солі і дрібно посіченою зеленню.
Деякі хитринки
- Ніколи не додавайте цукор перед закладкою продуктів в контейнер. У цьому випадку корисні кисломолочні бактерії в агрегаті почнуть переробляти не лактозу, що міститься в молоці, а сахарозу. Тоді страва просто може не вийти. Цукровий пісок можна додати перед закладкою готових стаканчиків в холодильник.
- Щоб цукор не хрустів на зубах під час поїдання смачною маси, скористайтеся такою порадою: розведіть цукровий пісок в невеликій кількості води до консистенції сиропу, а вже потім використовуйте за призначенням.
- Консервовані та оброблені термічно фрукти (як у попередньому рецепті) можна закладати безпосередньо в йогуртницю, а ось свіжі шматочки додають тільки у готовий склад, так як вони можуть впливати на процес ферментації молока.
Як смачно замаринувати шашлик з свинини: правила, рецепти, поради. Ця стаття стане для вас відмінним помічником у виборі маринаду для м'яса, щоб шашлик вийшов соковитим, м'яким і незвичайним.
Якщо у вас вдома є горщики для приготування страв, то радимо вам сготовить в них чанахи. Це чудове блюдо грузинської кухні не розчарує вас своїм смаком, а навпаки, втішить і подарує відчуття пізнання кулінарних традицій Грузії. Рецепт його тут.
Для затятих шанувальників кексів на сметані ми підготували нові рецепти і способи їх приготування. Ласуни будуть у захваті!
Дотримуючись всіх рекомендацій, у кожної господині будуть на славу виходити будь-які рецепти домашніх йогуртів в йогуртниці.
Вони будуть натуральні, що означає турботу про здоров'я рідних і близьких.
А, як відомо, здоров'я — це найбільша цінність для будь-якої людини.
До речі, оригінальний і дуже смачний домашній йогурт можна отримати і без йогуртниці.
Не вірите?
Дивіться самі відео-рецепт і не забудьте зробити його самостійно: