Рецепти пирога з брусницею — смачно і з користю для здоров'я!
В тундрі і помірно-кліматичних лісових районах наприкінці літа поляни вистилають червоним килимом.
Це дозріла брусниця.
Тягнуться до цим ягодам і тварини, і люди.
Це не випадково, тому що вони володіють дивовижними цілющими властивостями, багаті вітамінами.
Їх можна сушити, консервувати, їсти свіжими і готувати з ними пироги і напої.
І восени організму просто необхідно підготуватися до зими.
Корисні властивості брусниці звичайної
Брусниця – напівчагарник: розгалужене, низький, багаторічний, який виростає до 20 см.
Цвіте вона дрібними дзвіночками біло-рожевих відтінків в кінці весни або на початку літа.
Плоди – маленькі ягідки яскраво-червоного кольору з оригінальним кисло-солодким смаком, який не вдасться переплутати ні з чим.
Ягоди застосовують у гомеопатії.
Вони корисні сушеними і свіжими при авітамінозах, надаючи загальнозміцнюючу дію.
Плоди цього простого чагарнику підвищують гостроту зору і широко рекомендуються пілотам, морякам, водіям, а також людям, зайнятим у роботі на комп'ютері.
Речовини, що містяться в рослині, використовують у медицині при лікуванні гіпертонії і гастритів.
Чагарник відомий також своїм противиразковою дією, сприяє зниженню вмісту холестерину, поліпшення діяльності шлунково-кишкового тракту, зниження артеріального тиску.
Брусничні плоди мають дивним якістю: вони не втрачають свої цілющі властивості навіть після термічної обробки і в сушеному вигляді, тому їх широко застосовують для різних цілей в кулінарії, особливо у випічці.
Їх можна заморожувати, а можна використовувати в чистому вигляді.
Випічка з ними володіє дивно сильним сильним запахом, ніжний кисло-солодким смаком.
Пропонуємо кілька рецептів цього смачного пирога з брусницею.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вершкового масла - | 180-200 г |
борошна - | 1 склянка |
яєць - | 2 шт. |
цукру - | 6-8 столових ложок |
брусниці - | 1-1,5 склянки |
цукрова пудра - | послужить простим прикрасою |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 330 Ккал |
Якщо у вашому холодильнику є ця корисна ягідка, значить, ви завжди раді всім гостям і готові пригостити їх смачною випічкою.
А ми приготуємо її по-швидкому.
Вершкове масло потрібно порізати кубиками і розтопити до м'якого стану на паровій бані або в мікрохвильовій печі.
В окремому посуді потрібно збити курячі яйця і потім додати до них цукор.
Для цього можна залучити міксер.
Борошно потрібно просіяти і далі в неї обережно вилити яєчну суміш.
Всі інгредієнти ретельно перемішуються, домагаючись повної відсутності грудочок.
Змащується Маслом посуд для випічки і виливається туди тісто, залишивши невелику частину для присипки зверху.
Тісто викласти ложкою.
Начинка: брусницю вимити, дочекатися, щоб сік повністю стек.
Посипати цукром і перемішати з іншими наявними ягодами.
Можна додати в начинку терте яблуко або лимонну цедру.
Тісто часто рубається з борошном і цукром до отримання присипки.
Отриманої присипкою потрібно прикрасити десерт і потім відправити його у вже розігріту духовку.
Випікається він при 190-200 градусів від 35 до 50 хвилин.
Прекрасний швидкий пиріг з брусницею за цим рецептом готовий.
Йому треба дати охолонути, посипати цукровою пудрою і можна пригощати своїх гостей.
Також швидко брусничний десерт готується і в мультиварці:
Рецепт дріжджового листкового пирога з брусницею
Цей варіант для тих, хто чекає гостей або вирішив пригостити своїх рідних смачним, запашним і корисним стравою.
Робиться випічка також дуже швидко, тому що листкове тісто продається в магазинах.
Але досвідчені принципові господині можуть його приготувати самостійно.
Нам знадобиться набір продуктів, що складається з:
- 500 г листкового дріжджового тіста;
- 1 склянки брусниці;
- 2 яблук або 0, 5 склянки будь-яких інших ягід;
- щіпки кориці;
- 1 склянки цукру або трохи більше – за смаком;
- 2 столових ложок крохмалю.
Ягідки промити і висушити.
Яблука крупно трьох і змішуємо з брусницею.
Всипте цукор, корицю, крохмаль, все розмішати.
Дріжджову листкову основу розкачати в пласт і потихеньку викласти на нього начинку, загинаючи краї.
З решти тіста нарізаємо акуратні тонкі смужки і викладаємо їх сіточкою зверху начинки.
Випікати бісквіт в духовці, розігрітій до 200 градусів близько 20 хвилин до готовності.
Рецепт пирога з брусницею на основі пісочного тіста
Цей спосіб готування хороший для любителів розсипчастих десертів.
Давайте одразу перейдемо до підготовки потрібних продуктів.
- 12 столових ложок борошна;
- 1 чайна ложка соди;
- 4-5 столових ложок цукру;
- 150 р. маргарину.
Для начинки:
- брусниця свіжа – 1 склянка;
- цукор – 100 р.
Ягоди розморожуються.
Маргарин попередньо заморозьте, щоб потім легко натерти на тертці.
Додати цукор, соду (потрібно погасити оцтом), потім закинути борошно і все ретельно перемішати.
Тісто розкладається в форму, розрівнюється, і формуються бортики.
Брусниця та інші ягоди перемішуються з цукром, при цьому сік і зайва рідина зливається, і начинка викладається рівним шаром.
Випікати на середній полиці близько 30 хвилин при 200 градусах.
Спробуйте для начинки використовувати мікс з вишні і брусниці і вийде наступна пісочна випічка:
Кілька секретних прийомів
- Ягоди повинні покривати всі тісто, чим більше їх, тим смачніше пиріг.
- Завжди потрібно просіяти борошно, навіть якщо в ємності вона вже просіяна. Це нехитре правило зробить ваші пироги дивно пишними.
- Всі продукти перед кулінарною обробкою повинні бути кімнатної температури.
- Яйця потрібно збивати, поступово збільшуючи швидкість міксера.
- Посуд для випікання краще застелити промасленим папером або пергаментом. Це врятує виріб від підгоряння, а також вбере надлишки масла і дозволить десерту піднятися вище.
- Перед тим як додати ягідки, їх потрібно обваляти в борошні, це дозволить тесту бути пишним і не опадати.
Цвітна капуста по-корейськи: швидкі, легкі та смачні рецепти. Звичайно, найчастіше роблять салати зі звичайної білокачанної капусти, але даний сорт не поступається їй ні в чому, а десь навіть виграє, наприклад, своєю красивою «кучерявої» структурою.
Дізнайтеся в черговій статті, що думають лікарі про препарат Морозник для схуднення. Дійсно можна скинути зайву вагу, приймаючи його, і що кажуть люди, що спробували цей метод? На всі питання ви знайдете відповіді.
Влітку можна не лише закочувати гриби, але і сушити. Хоча є способи сушіння, які не залежать від пори року. Дізнайтеся всі подробиці тут.
Трохи зусиль і бажання і на вашому столі буде прекрасний десерт, який, до того ж буде мати масу корисних властивостей.
Завдяки своїй ніжній начинці, простий рецепт пирога з брусницею може стати вашою візитною карткою, а для дітей асоціюватися в майбутньому з дитинством і будинком довгі роки.
Для експерименту ви можете приготувати смачні кошички з ягідною начинкою, наприклад, як у відео нижче: