Швидка закуска з помідорів, фаршировані сиром і часником
Томати – незамінні овочі на кухні, особливо сезонні плоди, які відрізняються приємним ароматом і насиченим смаком.
Використання помідор в кулінарії воістину обширно: борщі, супи, випічка, салати, закуски, напої на основі томатного соку і так далі.
Але якщо хочеться чогось особливого, то радимо приготувати закуску з фаршированих помідорів.
Для начинки відмінно підійдуть: рис, гриби, будь-яке м'ясо або м'ясний фарш, суміш овочів, але ми зупинимося на більш традиційною і дуже смачної начинки – сир з часником.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Томати (середнього розміру) - | 6 штук |
Часник - | 2 зубчики |
Курячі яйця - | 3 штуки |
Сир твердих сортів - | 120 г |
Сметана середньої жирності (можна замінити майонезом) - | 3 ст. л. |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 100 Ккал |
Як правило, це холодна закуска, але ми відійдемо від стереотипів і приготуємо теплу закуску з помідорів, фаршировані сиром і часником.
Перш ніж зайнятися помідорами, добре вимиваємо яйця під краном і ставимо їх варитися, заливши холодною водою і трохи підсолюємо.
Щоб вони вийшли крутими, варимо від 7 до 10 хвилин.
Після закінчення відведеного часу курячі яйця відразу ж перекладаємо в холодну воду до повного охолодження.
Після цієї процедури яєчна шкаралупа легко зніметься.
Томати ретельно споліскують і даємо трохи обсохнути.
Тепер гострим ножем зрізаємо верхівку (там, де була плодоніжка) і маленькою ложечкою выскабливаем всю м'якоть з соком, залишаючи для соковитості трохи м'якоті на стінках.
Ці маніпуляції проводимо дуже обережно, щоб не прорізати шкірку.
А з томатною м'якоті можна приготувати, наприклад, томатний суп-пюре або, перегріваючи, заправити борщ.
Коли ємності для фарширування готові, переходимо до безпосереднього приготування начинки.
Для цього твердий сир натираємо на маленькій терочке і поєднуємо її з порубаним часником і дрібно нарізаними яйцями.
Змішані сухі інгредієнти заправляємо сметаною або домашнім майонезом.
Щільно наповнюємо підготовлені томати начинкою, формуючи зверху невелику гірку.
Викладаємо їх на деко, вистелений пекарської папером і ставимо в розігріту духовку (t 200 градусів) на 10-12 хвилин.
Приємного всім апетиту!
Давайте розширимо список компонентів даної запеченої закуски і ось, що у нас вийде:
Закуска з фаршированих помідорів з сирно-часниковою начинкою
Влітку завжди хочеться чогось смачного, яскравого і легені.
Всіма цими якостями володіє холодна закуска з фаршированих помідорів.
Вона прикрасить будь-яке застілля, подарує гостям ситість і підкорить ніжним приємним смаком.
- Помідори однакового розміру – 10-12 шт.;
- Шматочок вершкового масла – 60 гр.;
- Зубки часнику – 2-3 шт.;
- Сир – 130 гр.;
- Зелень петрушки – 10 гр.;
- Сік лимона — 30 гр.;
- Сметана – 60 гр.;
- Сіль і перець – за смаком.
Помідори добре споліскують, обсушуємо і акуратно зрізаємо вершини (капелюшки зберігаємо для подачі).
Всю видаляємо м'якоть, залишаючи трохи щільної м'якоті на стінках овоча.
Якщо соковиті помідори, трохи підсолюємо їх зсередини і перевертаємо догори денцем на дрібну тарілку або блюдо.
Сіль витягне зайву вологу і вона стече на тарілку.
Сир натираємо, бажано на дрібній тертці.
Зелень споліскують проточною водою, обсушуємо і половинку від загальної кількості дрібненько подрібнюємо ножем.
З часникових зубков знімаємо шкірку і дрібно-дрібно рубаємо їх.
Тепер ретельно з'єднуємо твердий сир з підталим вершковим маслом.
В отриману масу додаємо рубаний часник, подрібнену зелень, свіжий сік лимона і спеції.
Отриману масу заправляємо сметаною і знову перемішуємо.
Заздалегідь підготовлені томатні стаканчики щільно наповнюємо приготованим фаршем, прикриваємо раніше зрізаними кришечками і викладаємо на блюдо для сервірування.
При необхідності трохи охолоджуємо в холодильнику, а перед самою подачею прикрашаємо гілочками свіжої зелені.
Бажаємо приємного всім апетиту!
З цим рецептом ви напевно впораєтеся швидко і ніяких складнощів тут не виникне, тому відео буде присвячено ускладненому рецептом, який особливо сподобається любителям морепродуктів, зокрема, креветок:
Кілька корисних порад господиням
- Для фарширування краще підбирати стиглі тугі томати середнього розміру з щільною м'якоттю.
- Часник додає закуски пікантну нотку, але не варто класти його занадто багато, адже він може перебити вершковий смак сиру і інших інгредієнтів.
- Для сирної начинки необов'язково використовувати твердий сир, можна взяти будь-сирний або плавлений. М'який сир також відмінно підійде для начинки, тільки перед використанням його потрібно перебити до пастоподібного стану.
Пишний омлет в духовці: рецепти класичного блюда. Краще сніданку і не придумати, причому як для дорослих, так і для діток.
Якщо ви досі готуєте горох в каструлі, маючи в арсеналі мультиварку, то пора міняти звички. Завітайте сюди і ви знайдете відмінні рецепти горохової каші для приготування цієї диво-техніки.
Задумали посмажити шашлик? Тоді саме час подбати про маринаді. Тут ви зможете підібрати для себе відповідний варіант і вивчити його покрокове приготування, а також дізнаєтесь багато іншої корисної інформації.
Скориставшись нашими рецептами фаршировані сиром і часником помідор, ви легко різноманітите своє повсякденне і святкове меню смачною, корисною і легким у приготуванні річної закускою.
Вдалих кулінарних експериментів!
До речі, експерименти можете починати проводити прямо зараз, переглянувши цікавий рецепт у відеозапису: