15 май 2019 2 131

Швидка закуска з помідорів, фаршировані сиром і часником

Томати – незамінні овочі на кухні, особливо сезонні плоди, які відрізняються приємним ароматом і насиченим смаком.

Використання помідор в кулінарії воістину обширно: борщі, супи, випічка, салати, закуски, напої на основі томатного соку і так далі.

Але якщо хочеться чогось особливого, то радимо приготувати закуску з фаршированих помідорів.

Для начинки відмінно підійдуть: рис, гриби, будь-яке м'ясо або м'ясний фарш, суміш овочів, але ми зупинимося на більш традиційною і дуже смачної начинки – сир з часником.

Фаршировані помідори, запечені в духовці
Інгредієнти Кількість
Томати (середнього розміру) - 6 штук
Часник - 2 зубчики
Курячі яйця - 3 штуки
Сир твердих сортів - 120 г
Сметана середньої жирності (можна замінити майонезом) - 3 ст. л.
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 100 Ккал

Як правило, це холодна закуска, але ми відійдемо від стереотипів і приготуємо теплу закуску з помідорів, фаршировані сиром і часником.

Перш ніж зайнятися помідорами, добре вимиваємо яйця під краном і ставимо їх варитися, заливши холодною водою і трохи підсолюємо.

Щоб вони вийшли крутими, варимо від 7 до 10 хвилин.

Після закінчення відведеного часу курячі яйця відразу ж перекладаємо в холодну воду до повного охолодження.

Після цієї процедури яєчна шкаралупа легко зніметься.

Томати ретельно споліскують і даємо трохи обсохнути.

Тепер гострим ножем зрізаємо верхівку (там, де була плодоніжка) і маленькою ложечкою выскабливаем всю м'якоть з соком, залишаючи для соковитості трохи м'якоті на стінках.

Ці маніпуляції проводимо дуже обережно, щоб не прорізати шкірку.

А з томатною м'якоті можна приготувати, наприклад, томатний суп-пюре або, перегріваючи, заправити борщ.

Коли ємності для фарширування готові, переходимо до безпосереднього приготування начинки.

Для цього твердий сир натираємо на маленькій терочке і поєднуємо її з порубаним часником і дрібно нарізаними яйцями.

Змішані сухі інгредієнти заправляємо сметаною або домашнім майонезом.

Щільно наповнюємо підготовлені томати начинкою, формуючи зверху невелику гірку.

Викладаємо їх на деко, вистелений пекарської папером і ставимо в розігріту духовку (t 200 градусів) на 10-12 хвилин.

Готову закуску виймаємо, обов'язково остуджуємо і красиво подаємо на стіл ще теплою, рясно прикрасивши або злегка (в залежності від вашого бажання) свіжою зеленню.

Приємного всім апетиту!

Давайте розширимо список компонентів даної запеченої закуски і ось, що у нас вийде:

Закуска з фаршированих помідорів з сирно-часниковою начинкою

Влітку завжди хочеться чогось смачного, яскравого і легені.

Всіма цими якостями володіє холодна закуска з фаршированих помідорів.

Вона прикрасить будь-яке застілля, подарує гостям ситість і підкорить ніжним приємним смаком.

Інгредієнти:

  1. Помідори однакового розміру – 10-12 шт.;
  2. Шматочок вершкового масла – 60 гр.;
  3. Зубки часнику – 2-3 шт.;
  4. Сир – 130 гр.;
  5. Зелень петрушки – 10 гр.;
  6. Сік лимона — 30 гр.;
  7. Сметана – 60 гр.;
  8. Сіль і перець – за смаком.

Помідори добре споліскують, обсушуємо і акуратно зрізаємо вершини (капелюшки зберігаємо для подачі).

Всю видаляємо м'якоть, залишаючи трохи щільної м'якоті на стінках овоча.

Якщо соковиті помідори, трохи підсолюємо їх зсередини і перевертаємо догори денцем на дрібну тарілку або блюдо.

Сіль витягне зайву вологу і вона стече на тарілку.

Тим часом приготуємо начинку.

Сир натираємо, бажано на дрібній тертці.

Зелень споліскують проточною водою, обсушуємо і половинку від загальної кількості дрібненько подрібнюємо ножем.

З часникових зубков знімаємо шкірку і дрібно-дрібно рубаємо їх.

Тепер ретельно з'єднуємо твердий сир з підталим вершковим маслом.

В отриману масу додаємо рубаний часник, подрібнену зелень, свіжий сік лимона і спеції.

Отриману масу заправляємо сметаною і знову перемішуємо.

Заздалегідь підготовлені томатні стаканчики щільно наповнюємо приготованим фаршем, прикриваємо раніше зрізаними кришечками і викладаємо на блюдо для сервірування.

При необхідності трохи охолоджуємо в холодильнику, а перед самою подачею прикрашаємо гілочками свіжої зелені.

Бажаємо приємного всім апетиту!

З цим рецептом ви напевно впораєтеся швидко і ніяких складнощів тут не виникне, тому відео буде присвячено ускладненому рецептом, який особливо сподобається любителям морепродуктів, зокрема, креветок:

Кілька корисних порад господиням

  1. Для фарширування краще підбирати стиглі тугі томати середнього розміру з щільною м'якоттю.
  2. Часник додає закуски пікантну нотку, але не варто класти його занадто багато, адже він може перебити вершковий смак сиру і інших інгредієнтів.
  3. Для сирної начинки необов'язково використовувати твердий сир, можна взяти будь-сирний або плавлений. М'який сир також відмінно підійде для начинки, тільки перед використанням його потрібно перебити до пастоподібного стану.

Пишний омлет в духовці: рецепти класичного блюда. Краще сніданку і не придумати, причому як для дорослих, так і для діток.

Якщо ви досі готуєте горох в каструлі, маючи в арсеналі мультиварку, то пора міняти звички. Завітайте сюди і ви знайдете відмінні рецепти горохової каші для приготування цієї диво-техніки.

Задумали посмажити шашлик? Тоді саме час подбати про маринаді. Тут ви зможете підібрати для себе відповідний варіант і вивчити його покрокове приготування, а також дізнаєтесь багато іншої корисної інформації.

Скориставшись нашими рецептами фаршировані сиром і часником помідор, ви легко різноманітите своє повсякденне і святкове меню смачною, корисною і легким у приготуванні річної закускою.

Вдалих кулінарних експериментів!

До речі, експерименти можете починати проводити прямо зараз, переглянувши цікавий рецепт у відеозапису:

Що ще почитати: