Як смачно приготувати фаршировані яйця
Фаршировані яйця – закуска, яка зустрічається дуже часто на святкових столах багатьох людей. Готувати цю страву легко і просто, а експериментуючи з начинками, можна отримати різні нотки на будь-який смак.
Фарширувати яйця можна абсолютно різними інгредієнтами, що можна тільки знайти в холодильнику. Для цього можна використовувати прості продукти або ж більш вишукані й екзотичні.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яєць - | 10 шт. |
часнику - | 5 зубчиків |
твердий сир - | 180 грам |
майонез - | 5 столових ложок |
мелений перець - | за смаком |
сіль - | за смаком |
петрушка - | 5 гілочок |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 г: 180 Ккал |
Приготовані з цього простого рецепту яйця виходять смачними і трошки гострими. Така закуска не залишиться непоміченою.
- Яйця викладаються в каструльку і заливаються 1 літром води, ставлять на вогонь і варяться на невеликому вогні 7 хвилин з моменту закипання;
- Окріп зливається, яйця поміщаються на 5 хвилин в холодну воду, потім чистяться і ріжуться на половинки;
- Петрушка миється і ріжеться, часник давиться, сир треться на дрібній тертці, але ¼ частина залишається для прикраси, все перекладається в миску;
- Жовток розминається виделкою і разом з майонезом, сіллю, перцем, додати до зелені, начинка перемішується;
- На половинки білків викладається начинка, яка зверху посипається тертим сиром і зеленню.
Кількість часнику і перцю можна зменшити або збільшити, залежно від смакових уподобань. Якщо хочеться більш гострою закуски, кількість цих інгредієнтів можна збільшити.
Начинка з печінки тріски
Інгредієнти:
- 12 яєць;
- 2 баночки тріски по 120 грам;
- 4 столових ложки майонезу;
- сіль;
- перець;
- зелень;
- червона ікра для прикраси.
Час приготування страви: 20 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 190 ккал.
Приготування святкової закуски іноді буває тривалим і може займати багато часу, сил, але з цим блюдом зможе впоратися навіть недосвідчена господиня.
- Яйця відварити у воді 10 хвилин на середньому вогні, з моменту закипання;
- Охолодити їх, почистити і порізати вздовж на 2 частини;
- Жовтки розім'яти виделкою, додати до них печінка тріски і столову ложку масла з баночки, ще раз добре подрібнити, додати сіль, майонез, перець і перемішати;
- Половинки білків наповнити начинкою, викласти їх на тарілку і прикрасити зеленню, а також червоною ікрою.
Якщо в холодильнику червоної ікри немає, можна її і не використовувати, але саме вона надає страві святковий вигляд і добре поєднується зі смаком печінки тріски.
Сир і гриби
Якщо гості вже на порозі, а потрібно приготувати щось смачненьке і водночас просте, можна завжди скористатися цим простим рецептом.
Інгредієнти:
- 8 яєць;
- пучок зеленої цибулі;
- 4 столові ложки рослинної олії;
- 10 печериць;
- 2 плавлених сирка;
- сметана – 4 столові ложки;
- сіль.
Час приготування страви: 25 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 200 ккал.
Для приготування цієї страви можна використовувати все, що знайдеться в холодильнику. Якщо ж у ньому є кілька грибів і плавлені сирки – слід сміливо експериментувати.
- Яйця варяться, остуджувати в прохолодній воді, чистяться і ріжуться на половинки;
- Грибочки ретельно миються, ріжуться невеликими кубиками і смажать на маслі;
- Жовток розминається виделкою, до нього натираються сирки, порізана зелень, смажені гриби і сметана, а також перець і сіль, все перемішується.
- У половинки викладається приготовлена начинка.
Нафаршировані білки укладаються на тарілочку і красиво прикрашають листочками петрушки.
Дивовижна начинка з креветками та авокадо
Час від часу у кожної людини виникає бажання побалувати себе чимось смачним, оригінальним і екзотичним. Креветки і авокадо – продукти, які з'являються на столі не так часто, як цього хотілося б, але якщо вони є, з їх допомогою можна приготувати справді смачну і незвичайну закуску.
Інгредієнти:
- яйця – 6 штук;
- 150 грам креветок;
- авокадо – 1 штука;
- сіль;
- перець;
- лимонний сік – 2 чайні ложки;
- помідори – 3 штуки;
- болгарський перець — 1.
Час приготування страви: 25 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 199 ккал.
- Яйця відварюють, очищаються від шкаралупи і ріжуться на 2 частини;
- Авокадо ретельно миється, розрізається на 2 частини і виймається з нього м'якоть, яка розминається з допомогою виделки.
- До авокадо додається трохи перцю і солі, жовтки, лимонний сік і все добре збивається з допомогою міксера;
- Креветки відварити у воді, почистити їх і додати до начинки, туди ж покласти порізаний дрібними кубиками болгарський перець, все перемішати.
- Отриманою сумішшю начинити всі половинки і прикрасити їх зеленню.
Така незвичайна закуска обов'язково сподобаються всім членам сім'ї, а також гостям. Її смак дуже незвичайний і оригінальний, а креветки надають екзотичні нотки.
Візьміть на замітку рецепт хачапурі з сиром — чудове блюдо, яке прийшло до нас з Кавказу.
Читайте як приготувати неймовірно смачні ліниві голубці в мультиварці.
Візьміть на замітку рецепт вишуканого азу з індички в мультиварці — з допомогою цієї техніки приготувати його не так важко.
Яйця з оселедцем
Оселедець – риба, яку люблять багато. Її можна їсти просто так, або ж готувати з неї безліч смачних страв: шубу, форшмак, а також інші салати і холодні закуски.
Інгредієнти:
- майонез – 150 грам;
- 15 яєць;
- масло вершкове – 100 грам;
- філе оселедця – 150 грам;
- зелень.
Час приготування страви: 20 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 186 ккал.
Готуються яйця швидко і легко, а приготування займає мінімум часу.
- Відварити у воді яйця, остудити їх, почистити і порізати вздовж на 2 половинки;
- Жовтки розтерти, додати до них дрібно порізане філе риби, м'яке масло і добре розтерти.
- Білки нафарширувати начинкою, зверху прикрасити їх листочками зелені, майонезом.
Якщо в холодильнику немає риби, можна замінити її оселедцевим маслом, яке можна знайти в будь-якому магазині.
Закуска з яблучним салатом
Фарширувати яйця можна всім, чим тільки захочеться. Для цього можна використовувати не тільки сир, морепродукти, овочі, рибу і м'ясо, але і фрукти.
Інгредієнти:
- 100 грам сиру;
- 8 яєць;
- 2 зубчики часнику;
- 2 солодких яблука;
- 1 чайна ложка негострої гірчиці;
- 160 грам риби;
- 4 столові ложки майонезу.
Час приготування страви: 26 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 185 ккал.
Ця різновид фаршированих яєць дуже смачна і незвичайна, тому навіть діти будуть в захваті від такої страви. Для начинки можна використовувати малосольну червону рибку, оселедець, шпроти або ж креветки.
- Яйця варяться, чистяться і ріжуться;
- Яблучка добре миються, з них зрізається шкірка, потім вони ріжуться маленькими кубиками;
- Шматочки яблук з'єднати з частиною майонезу, щоб вони не втратили свій зовнішній вигляд і не потемніли;
- Жовтки з'єднуються з майонезом, гірчицею, подрібненим часником, тертим сиром і все перемішується, а в самому кінці додаються яблука;
- Готовою начинкою нафарширувати білки і прикрасити їх шматочком червоної рибки або креветкою.
Таке блюдо можна подавати на святковий стіл або ж балувати себе їм просто так. Готувати його краще всього перед самою подачею на стіл, щоб яблука не втратили колір.
Кулінарні поради
Фаршировані яйця — страва, з яким зможе впоратися будь-яка людина, навіть той, який з'являється на кухні вкрай рідко. Все, що потрібно для їх приготування — відварити, зробити начинку на свій смак, нафарширувати все і прикрасити.
Для заправки можна використовувати не тільки майонез, але і йогурт або сметану, щоб закуска стала більш корисною і дієтичною. Прикрашати половинки можна за допомогою зелені, червоної і чорної ікри, шматочків риби, креветок і інших продуктів.
Яйця обов'язково повинні бути зварені круто, тому готувати їх треба не менше 7 хвилин на середньому вогні.