31 март 2019 2 157

Як приготувати яйця, фаршировані грибами

Це блюдо з'явилося ще в далекому xvi столітті, але тоді воно вважалося делікатесом, який не був доступний простим смертним. У двадцятому столітті ситуація змінилася, і вже кожна господиня могла приготувати таку закуску до святкового або повсякденного столу, а завдяки тому, що яйця ідеально поєднуються з будь-якими іншими продуктами, з'явилося безліч начинок, в тому числі і грибних.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
свіжих або заморожених грибів - 150 г
ріпчастої цибулі - 150 г
моркви - 150 г
курячих яєць - 10
рослинної олії - 30 мл
майонезу (сметани) - 50 г
зелені, солі і спецій - за смаком
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 133 Ккал

Якщо нафарширувати яйця грибами і жовтком, то вийде смачна та ситна закуска, як кажуть «і в бенкет, і в світ». Щоб начинка у білкових човниках не була сухою, потрібно досить дрібно подрібнити всі інгредієнти і додати у фарш майонез або сметану.

Готуємо яйця, фаршировані грибами і жовтком, по крокам:

  1. Першим ділом треба промити яйця в холодній воді і поставити їх варитися. Щоб вони не переварилися, через 10 хвилин після закипання води їх треба вийняти і покласти в крижану воду для охолодження;
  2. Поки продукт для фарширування буде варитися, потрібно зайнятися начинкою. Для неї в глибокій сковороді з рослинним маслом потрібно за кілька хвилин пасерувати подрібнену ріпчасту цибулю і терту моркву;
  3. Потім на сковороду відправити чисті нашатковані гриби. Смажити все приблизно 25 хвилин. Підсмажене начинку подрібнити за допомогою м'ясорубки або блендера;
  4. З остиглих яєць зняти шкаралупу, розрізати кожну на дві половинки, обережно вийняти жовтки. Розім'яти цей інгредієнт начинки виделкою або натерти на дрібній тертці і з'єднати з перемеленої масою;
  5. Задобрити начинку майонезом, додати сіль і спеції. Зелень можна так само додати в начинку або посипати нею вже готову закуску;
  6. Наповнити половинки білка готовою начинкою, прикрасити по своєму смаку і страва готова.

Яйця, фаршировані сухими грибами та цибулею

Навіть якщо грибний сезон давно закінчився, все одно можна приготувати яйця фаршировані грибами. Для цієї закуски чудово підійдуть і сушені трофеї тихого полювання.

Щоб приготувати масу для фарширування із сухих грибів, знадобляться:

  • 10 курячих яєць;
  • 60 г сухих грибів;
  • 6-12 г часнику;
  • 150 р ріпчастої цибулі;
  • 30-40 мл рослинного масла;
  • 30-40 мл майонезу;
  • сіль і спеції за смаком.

Оскільки процес приготування сухих грибів займає близько півтори години, то загальний час приготування закуски відповідно зросте до 2-2,5 годин.

Енергетична цінність 100 г страви на виході складе 171,8 ккал.

Хід роботи:

  1. Спочатку необхідно відварити сухі гриби. Для цього їх спочатку заливають на півгодини крутим кип'ятком, потім воду зливають, заливають все чистою і варять протягом приблизно 45 хвилин. Можна поступити і інакше: покласти цей продукт в чашу мультиварки, залити холодною водою і готувати, використовуючи функцію «Тушіння/Суп» протягом 60 хвилин;
  2. Часу поки будуть готуватися гриби, буде достатньо для того, щоб відварити яйця і обсмажити до карамельного кольору на рослинній олії цибулю;
  3. Готові гриби разом з підсмаженою цибулею пропустити через м'ясорубку, а жовтки і часник натерти на дрібну тертку. Змішати всі підготовлені продукти разом, заправити майонезом, спеціями, посолити і старанно все перемішати;
  4. Отриманим фаршем наповнити половинки білка. Більш ефектно і акуратно це можна зробити за допомогою кондитерського мішка з фігурними насадками.

«Грибочки-боровичка»

Така подача фаршированих яєць робить страву центральної закускою на святковому столі, яку важко буде не помітити або втриматися, щоб не спробувати. Для наповнення можна використовувати будь-яку начинку, не тільки грибну, але і паштет, печінка тріски, сардини та інше.

Щоб перетворити звичайну закуску в красиві «грибочки-боровичка», наповнені грибним фаршем потрібно взяти:

  • 1 пакетик чорного заварного чаю;
  • 5 курячих яєць;
  • 70 г ріпчастої цибулі;
  • 100 г свіжих печериць;
  • 25 мл рослинного масла;
  • 30 г майонезу;
  • сіль, перець за смаком.

Тривалість приготування такої ефектної холодної закуски – 40-50 хвилин.

Калорійність «грибочків-боровичков» з яєць складе 176,6 ккал на 100 р.

Як приготувати яйця, фаршировані грибами, у вигляді грибочків:

  1. Закип'ятити воду, добре її підсолити і акуратно покласти в неї вимиті яйця курячі. Сіль запобігає витікання білка, якщо раптом на яйці є невелика невидима оку тріщинка. Через сім-вісім хвилин вийняти яйця з окропу і перекласти їх в дуже холодну воду;
  2. Після охолодження з яєць зняти шкаралупу, подумки поділити яйце на три частини і зрізати з боку гострого кінця 1/3. Це будуть шляпки «боровичков». Обережно, щоб не пошкодити цілісність білка, дістати жовток;
  3. Тепер можна заварити дуже міцний чорний чай. Для цього можна використовувати не тільки пакетований, але і розсипний чай. У міцній заварці прокип'ятити капелюшки з білка 10-15 хвилин до набуття ними красивого коричневого кольору. На смак білка така процедура ніяк не вплине;
  4. Для начинки разом з цибулею обсмажити гриби на рослинній олії до готовності і разом з жовтками пропустити через м'ясорубку, перебити блендером або просто дуже дрібно порубати все ножем;
  5. Після додавання спецій і майонезу можна наповнити цією масою ніжки боровичков. Надіти зверху пофарбовані капелюшки і подавати на блюді, выстеленном зеленню.

Яйця, фаршировані печерицями та сиром

Грибна начинка для фаршированих яєць, часто крім варених жовтків і обсмажених (або маринованих) грибів включає тільки овочі – цибулю і часник, але є ще одне дуже смачне поєднання: перераховані інгредієнти плюс сир. При використанні різних видів твердих сортів сиру кінцевий смак закуски може значно відрізнятися.

Для яєць з сирно-грибною начинкою знадобляться:

  • 10 курячих яєць, відварених круто;
  • 180 г будь-якого твердого сиру;
  • 350 г свіжих печериць;
  • 140 г ріпчастої цибулі;
  • 12 г часнику;
  • 90 г або по смаку майонезу;
  • сіль і спеції.

Такий варіант начинки готується не дуже довго, тому всі етапи створення закуски вкладуться в проміжок часу від 40 до 50 хвилин.

Калорійність кожних 100 грамів фаршированих яєць складе 159,6 кілокалорій.

Послідовність приготування:

  1. Печериці проварити в підсоленій воді до готовності і охолодити. Після цього пропустити їх через м'ясорубку разом з очищеним від лушпиння ріпчастою цибулею;
  2. Твердий сир, витягнуті з білка жовтки і часник натерти на дрібній тертці. З'єднати ці інгредієнти з печерицями та цибулею, перемішати, заправити за смаком майонезом та спеціями. При необхідності масу посолити (смак деяких сортів сиру може бути настільки насиченим, що сіль і спеції не знадобляться);
  3. Наповнити отриманою сумішшю білі човники з яєчних білків. Готову закуску можна зверху посипати подрібненою зеленню кропу або сирної стружкою.

А ви знаєте як приготувати свіжий кави з льодом — візьміть на замітку кілька смачних і простих рецептів напою.

Читайте як приготувати шурпу з курки — ароматна страва, рецепт з фото в нашій статті.

Домашня випічка відрізняється особливим ароматом — спробуйте приготувати дивовижні дріжджові булочки зі згущеним молоком, дуже смачно!

Як фарширувати яйця грибами і червоною ікрою

Червона ікра – продукт дуже корисний для людського організму, але і досить дорогий, тому на столах більшості людей він з'являється найчастіше на святкових столах. Якщо вже порядком набридли бутерброди з червоною ікрою або хочеться просто здивувати гостей новою подачею цього делікатесу, то можна використовувати його в начинці фаршированих яєць.

Для такої святкової закуски необхідно взяти:

  • 5 попередньо зварених яєць;
  • 50 г червоної ікри;
  • 150 г маринованих грибів;
  • 100 р цибулі ріпчастої;
  • 30-50 г майонезу.

Якщо не потрібно буде витрачати час на варіння яєць, то приготувати це нескладне блюдо можна всього лише за 20 хвилин.

Калорійність яєць з такою начинкою дорівнює 146,8 на 100 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Мариновані гриби відкинути на друшляк, щоб з них стекла вся рідина. Ріпчасту цибулю нашаткувати ножем якомога менше, щоб з нього пішла гіркота його можна обдати окропом або замаринувати в оцті, розведеному водою;
  2. Жовтки курячих яєць розім'яти виделкою, мариновані гриби ножем порізати дуже дрібними кубиками. Змішати разом цибулю, гриби і жовтки, додати майонез і перемішати;
  3. Наповнити половинки яєць грибним фаршем так, щоб невеликий горбок підносився над поглибленням, де був жовток. Зверху фарш покрити тонким шаром ікри.

Корисні поради

Запорука гарного зовнішнього вигляду фаршированих яєць криється в їх правильному варінні. Для цього потрібно виконати деякі нескладні правила:

  1. Цей продукт не можна переварювати. Щоб навколо жовтка не з'явилася зелена облямівка, їх перебування в холодній воді не повинно тривати довше 10-12 хвилин. При більш тривалому варінні жовток може стати жорстким;
  2. ,Щоб шкаралупа добре відійшла від білка і поверхня була гладкою зі всіх сторін, гарячі яйця опускають в холодну воду. Якщо продукт досить свіжий, то шкаралупу потрібно акуратно проколоти з боку тупого кінця і покатати їх, наприклад, за столу;
  3. Щоб наповнені начинкою білки були більш стійкими, денце кожної половинки потрібно трохи обережно зрізати.

Фаршировані яйця – нескладна закуска, яку легко приготувати. Не варто боятися експериментів можна зробити вигляд яєчних човників більш цікавим, якщо офарбити їх харчовими барвниками або, наприклад, обсмаживши в паніровці.

Що ще почитати: