Як смачно приготувати помідори з сиром і часником
Така закуска готується до жаху швидко! Це смачно, дуже соковито з-за томатів, ароматно через сиру і пікантно через часнику. Спробуйте обов'язково, це смакота!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукор - | за смаком |
майонез - | 30 г |
томати - | 3 шт. |
сіль - | за смаком |
плавлений сир - | 0,2 кг |
часник - | 2 шматочка |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 181 Ккал |
Все готується дуже просто, і з завданням точно впорається кожен. Закуски такі подобаються всім, так що якщо ви чекаєте гостей, обов'язково приготуйте подвійну порцію.
Як приготувати:
- Сир прямо в упаковці помістити в морозильну камеру на півгодини.
- Потім дістати і подрібнити на будь тертці.
- Помідори вимити і нарізати їх обручками.
- Часник очистити, пустити через тисняву.
- Всипати його до сиру, доповнити майонезом.
- Приправити за смаком сіллю і перемішати.
- Кільця помідорів викласти на блюдо, на якому буде подаватися закуска.
- Присипати сіллю і цукром.
- Зверху викласти сирну масу і подавати.
Помідори, фаршировані сиром і вареним яйцем
Більш ситний варіант швидкого перекусу. Соковиті і солодкі томати, в них багато начинки, відповідно, більше смаку.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сир грюйер | 100 г |
листя салату | 4 шт. |
кріп | 20 г |
сіль | за смаком |
помідори | 1 кг |
майонез | 30 мл |
яйця | 5 шт. |
часник | 4 шматочка |
Піде на приготування – 35 хвилин.
В одній порції – 84 калорії.
Як приготувати:
- Яйця прибрати в сотейник з водою і відварити до повної готовності.
- Потім остудити і очистити від шкаралупи.
- Грюйер натерти на тертці, а часник пропустити через тисняву.
- Яйця натерти, з'єднати з грюйером, часником і майонезом.
- Томати вимити і надрізати два рази, щоб вийшов глибокий хрестик.
- Наповнити сирною масою.
- Листя салату помити і викласти на блюдо.
- Зверху розкласти фаршировані томати, і готово.
Порада: можна присипати готову закуску свіжою зеленню.
Ніжний салат з томатами
У цьому салаті будуть червоні плоди, трохи ароматного сиру і крапелька часнику для гостроти. Свіжа зелень зробить яскравіше і смак, і зовнішній вигляд!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сметана | 30 мл |
чорний мелений перець | за смаком |
помідори | 2 шт. |
часник | 2 шматочка |
сіль | за смаком |
яйце | 1 шт. |
зелень | 20 г |
сир | 50 г |
майонез | 15 мл |
Піде на приготування – 30 хвилин.
В одній порції – 123 калорії.
Як приготувати:
- Сир подрібнити на тертці і помістити в невелику ємність.
- Помідори вимити і нарізати кубиками.
- З'єднати з сиром і відставити.
- Яйця відварити до готовності, потім дрібно нарізати на кубики.
- Зелень вимити й подрібнити.
- Майонез з'єднати зі сметаною, додати зубки через тисняву.
- Змішати яйця, сир, помідори і зелень.
- Додати заправку, сіль і чорний перець.
- Все це перемішати і можна відразу подавати до столу.
Порада: використовуйте домашній майонез, щоб салат вийшов ще ситніше.
Візьміть на замітку, як заготовити смачні помідори «в снігу» з часником на зиму.
Також вам будуть цікаві рецепти ароматних і пікантних часникових закусок для друзів і близьких.
Дізнайтеся тут, як правильно і смачно запекти різноманітні свіжі овочі із збереженням вітамінів.
Як приготувати з кабачками і часником
Холодна закуска для тих, хто хоче чогось поживного і як можна швидше. Кабачки краще брати молоді, щоб не було гірких насіння. Приємного апетиту!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
масло оливи | 30 мл |
часник | 1 шматочок |
зелень | 20 г |
кабачок | 1 шт. |
сіль | за смаком |
майонез | 40 мл |
помідори | 2 шт. |
сир | 100 г |
Піде на приготування – 20 хвилин.
В одній порції – 81 калорія.
Як приготувати:
- Кабачки почистити, зрізати хвостики і вимити плоди.
- Нарізати кільцями.
- Томати вимити і нарізати кільцями.
- У сковороду налити трохи олії.
- Викласти кільця кабачків, обсмажити до рум'яності з усіх боків.
- Сир натерти на тертці в невелику ємність.
- Часник почистити і пропустити через тисняву.
- З'єднати його з сиром і майонезом.
- Додати трохи солі за смаком.
- Кабачки викласти на блюдо для подачі.
- Зверху покласти по ложці сирної маси.
- Далі — кільця томатів і знову сир, потім кабачки і знову змазка.
Порада: можна обсмажити кабачки в борошняній паніровці, тоді вийде ще й хрустка скоринка.
Яскраві помідори з сиром фета і часником
Солоний сир і солодкі томати – те, що обов'язково повинен спробувати кожен з вас. У такий закуски відчувається справжній контраст.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
фета | 160 р |
сіль | за смаком |
паприка | 15 г |
часник | 2 шматочка |
кріп | 15 г |
сметана | 30 мл |
помідори | 7 шт. |
Піде на приготування – 15 хвилин.
В одній порції – 73 калорії.
Як приготувати:
- Фету позбавити від розсолу, розім'яти виделкою. Якщо сир твердий, можна натерти його на тертці.
- Покласти в миску і залишити.
- Помідори вимити, зрізати верхівки.
- За допомогою ложки вийняти серединки.
- Кріп помити і дрібно покришити.
- Додати його в фету разом зі сметаною.
- Туди ж — паприку і часник через тисняву.
- Посолити і начинити цією масою томати.
Порада: для ніжності в начинку можна ввести трохи сиру.
Приготування з базиліком
Італійська версія звичної закуски. Ніжний вершковий сир, свіжий базилік, пікантний часник – все разом створює щось незабутнє.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | за смаком |
вершковий сир | 100 г |
часник | 2 шматочка |
базилік | 15 г |
помідори | 4 шт. |
Піде на підготовку – 10 хвилин.
В одній порції – 63 калорії.
Як приготувати:
- Базилік помити, дрібно порубати гострим ножем.
- Часник почистити і нарізати пластинками.
- Всипати обидва компоненти в блендер, додати трохи солі і перебити до однорідності.
- Отриману масу з'єднати з вершковим сиром.
- Помідори вимити, нарізати кільцями і зверху викласти сирну масу.
Корисні поради
Для оригінального зовнішнього вигляду можна використовувати жовті або помаранчеві плоди. На смак це ніяк не вплине, він у них однаковий. А ось зовнішність здорово зміниться!
Присипте готову закуску свіжою і обов'язково подрібненою зеленню. Буде дуже смачно, вам сподобається! Беріть все, що подобається: кріп, м'ята, естрагон, базилік та ін
Закуска з томатів – це не тільки смачно, це ще й дуже просто, яскраво, ароматно! Готуйте із задоволенням і обов'язково побільше!