03 июнь 2019 2 513

Як смачно приготувати помідори з сиром і часником

Така закуска готується до жаху швидко! Це смачно, дуже соковито з-за томатів, ароматно через сиру і пікантно через часнику. Спробуйте обов'язково, це смакота!

Домашня закуска з помідорів із сиром, часником і майонезом
Інгредієнти Кількість
цукор - за смаком
майонез - 30 г
томати - 3 шт.
сіль - за смаком
плавлений сир - 0,2 кг
часник - 2 шматочка
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 181 Ккал

Все готується дуже просто, і з завданням точно впорається кожен. Закуски такі подобаються всім, так що якщо ви чекаєте гостей, обов'язково приготуйте подвійну порцію.

Як приготувати:

  1. Сир прямо в упаковці помістити в морозильну камеру на півгодини.
  2. Потім дістати і подрібнити на будь тертці.
  3. Помідори вимити і нарізати їх обручками.
  4. Часник очистити, пустити через тисняву.
  5. Всипати його до сиру, доповнити майонезом.
  6. Приправити за смаком сіллю і перемішати.
  7. Кільця помідорів викласти на блюдо, на якому буде подаватися закуска.
  8. Присипати сіллю і цукром.
  9. Зверху викласти сирну масу і подавати.
Порада: щоб вийшло пікантно, додайте чилі. Також можна прикрасити скибочкою свіжого огірка.

Помідори, фаршировані сиром і вареним яйцем

Більш ситний варіант швидкого перекусу. Соковиті і солодкі томати, в них багато начинки, відповідно, більше смаку.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сир грюйер 100 г
листя салату 4 шт.
кріп 20 г
сіль за смаком
помідори 1 кг
майонез 30 мл
яйця 5 шт.
часник 4 шматочка

Піде на приготування – 35 хвилин.

В одній порції – 84 калорії.

Як приготувати:

  1. Яйця прибрати в сотейник з водою і відварити до повної готовності.
  2. Потім остудити і очистити від шкаралупи.
  3. Грюйер натерти на тертці, а часник пропустити через тисняву.
  4. Яйця натерти, з'єднати з грюйером, часником і майонезом.
  5. Томати вимити і надрізати два рази, щоб вийшов глибокий хрестик.
  6. Наповнити сирною масою.
  7. Листя салату помити і викласти на блюдо.
  8. Зверху розкласти фаршировані томати, і готово.

Порада: можна присипати готову закуску свіжою зеленню.

Ніжний салат з томатами

У цьому салаті будуть червоні плоди, трохи ароматного сиру і крапелька часнику для гостроти. Свіжа зелень зробить яскравіше і смак, і зовнішній вигляд!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сметана 30 мл
чорний мелений перець за смаком
помідори 2 шт.
часник 2 шматочка
сіль за смаком
яйце 1 шт.
зелень 20 г
сир 50 г
майонез 15 мл

Піде на приготування – 30 хвилин.

В одній порції – 123 калорії.

Як приготувати:

  1. Сир подрібнити на тертці і помістити в невелику ємність.
  2. Помідори вимити і нарізати кубиками.
  3. З'єднати з сиром і відставити.
  4. Яйця відварити до готовності, потім дрібно нарізати на кубики.
  5. Зелень вимити й подрібнити.
  6. Майонез з'єднати зі сметаною, додати зубки через тисняву.
  7. Змішати яйця, сир, помідори і зелень.
  8. Додати заправку, сіль і чорний перець.
  9. Все це перемішати і можна відразу подавати до столу.

Порада: використовуйте домашній майонез, щоб салат вийшов ще ситніше.

Візьміть на замітку, як заготовити смачні помідори «в снігу» з часником на зиму.

Також вам будуть цікаві рецепти ароматних і пікантних часникових закусок для друзів і близьких.

Дізнайтеся тут, як правильно і смачно запекти різноманітні свіжі овочі із збереженням вітамінів.

Як приготувати з кабачками і часником

Холодна закуска для тих, хто хоче чогось поживного і як можна швидше. Кабачки краще брати молоді, щоб не було гірких насіння. Приємного апетиту!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
масло оливи 30 мл
часник 1 шматочок
зелень 20 г
кабачок 1 шт.
сіль за смаком
майонез 40 мл
помідори 2 шт.
сир 100 г

Піде на приготування – 20 хвилин.

В одній порції – 81 калорія.

Як приготувати:

  1. Кабачки почистити, зрізати хвостики і вимити плоди.
  2. Нарізати кільцями.
  3. Томати вимити і нарізати кільцями.
  4. У сковороду налити трохи олії.
  5. Викласти кільця кабачків, обсмажити до рум'яності з усіх боків.
  6. Сир натерти на тертці в невелику ємність.
  7. Часник почистити і пропустити через тисняву.
  8. З'єднати його з сиром і майонезом.
  9. Додати трохи солі за смаком.
  10. Кабачки викласти на блюдо для подачі.
  11. Зверху покласти по ложці сирної маси.
  12. Далі — кільця томатів і знову сир, потім кабачки і знову змазка.

Порада: можна обсмажити кабачки в борошняній паніровці, тоді вийде ще й хрустка скоринка.

Яскраві помідори з сиром фета і часником

Солоний сир і солодкі томати – те, що обов'язково повинен спробувати кожен з вас. У такий закуски відчувається справжній контраст.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
фета 160 р
сіль за смаком
паприка 15 г
часник 2 шматочка
кріп 15 г
сметана 30 мл
помідори 7 шт.

Піде на приготування – 15 хвилин.

В одній порції – 73 калорії.

Як приготувати:

  1. Фету позбавити від розсолу, розім'яти виделкою. Якщо сир твердий, можна натерти його на тертці.
  2. Покласти в миску і залишити.
  3. Помідори вимити, зрізати верхівки.
  4. За допомогою ложки вийняти серединки.
  5. Кріп помити і дрібно покришити.
  6. Додати його в фету разом зі сметаною.
  7. Туди ж — паприку і часник через тисняву.
  8. Посолити і начинити цією масою томати.

Порада: для ніжності в начинку можна ввести трохи сиру.

Приготування з базиліком

Італійська версія звичної закуски. Ніжний вершковий сир, свіжий базилік, пікантний часник – все разом створює щось незабутнє.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
вершковий сир 100 г
часник 2 шматочка
базилік 15 г
помідори 4 шт.

Піде на підготовку – 10 хвилин.

В одній порції – 63 калорії.

Як приготувати:

  1. Базилік помити, дрібно порубати гострим ножем.
  2. Часник почистити і нарізати пластинками.
  3. Всипати обидва компоненти в блендер, додати трохи солі і перебити до однорідності.
  4. Отриману масу з'єднати з вершковим сиром.
  5. Помідори вимити, нарізати кільцями і зверху викласти сирну масу.
Порада: в якості вершкового сиру можна взяти «Хохланд» або філадельфію.

Корисні поради

Для оригінального зовнішнього вигляду можна використовувати жовті або помаранчеві плоди. На смак це ніяк не вплине, він у них однаковий. А ось зовнішність здорово зміниться!

Присипте готову закуску свіжою і обов'язково подрібненою зеленню. Буде дуже смачно, вам сподобається! Беріть все, що подобається: кріп, м'ята, естрагон, базилік та ін

Закуска з томатів – це не тільки смачно, це ще й дуже просто, яскраво, ароматно! Готуйте із задоволенням і обов'язково побільше!

Що ще почитати: