03 март 2019 1 019

Вдалі рецепти дивного торта «Трухлявий пень»

У цій статті ми розглянемо рецепт некапризного і многовариационного торта «Трухлявий пень»(як на фото).

Свою назву це кондитерський виріб отримало за зовнішню «трухлявость» коржів.

В цілому коржі повинні бути ніжні, повітряні і злегка розсипчасті.

Десерт простий у приготуванні, його можуть спекти навіть початківці господині.

Його можна приготувати як у класичній духовці (не має значення газової або електричної), так і в мультиварці.

Класичний рецепт торта «Трухлявий пень»
Інгредієнти Кількість
яйця - 2 шт
цукор - 1 склянка
варення будь - 1 склянка
кефір - 1 склянку (можна замінити кислим молоком або навіть просто скисшим молоком)
сода - 2 чайні ложки
вершкове масло - невеликий шматочок для змащування форми
борошно - 1.5-2 склянки, в залежності від густоти тіста
сметана для крему - 0,5 л. (чим жирніше, тим краще)
цукор або цукрова пудра для крему - 0.5 склянки
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 228 Ккал

Яйця ретельно збиваємо з цукром.

Після додаємо бескосточковое варення.

Окремо у високу чашку наливаємо кефір і додаємо туди соду.

Кефір із содою починає пінитися і вирувати, однак не варто лякатися, це цілком нормальна реакція з'єднання цих двох продуктів.

Після цю суміш вливаємо в тісто.

В кінці потихеньку підсипаємо борошно.

Тісто виходить не густе, ллється.

Далі змащуємо форму вершковим маслом і випікаємо 2 коржі при температурі близько 200 градусів приблизно 25 хвилин.

Час і температура випікання приблизне, так як багато залежить індивідуально від духовки.

Коржі можна перевіряти на готовність за допомогою зубочистки.

Поки печуться коржі, можна приготувати сметанний крем.

Для цього сметану пропускаємо через марлю, так зливається зайва вода.

А потім густу сметану збиваємо міксером або блендером з цукром.

Готовий крем тимчасово відставляємо в холодильник.

Кожен готовий корж розрізаємо на 2 частини, разом виходить 4 коржика.

Після того як вони охололи, добре змащуємо збитим сметанним кремом не забуваючи ретельно промащувати бічні поверхні виробу.

Прикрасити пиріг «Трухлявий пень» в рецепті можна і по своєму смаку.

Це може бути посипані зверху ласощі, які додадуть кулінарного виробу завершеності.

Ось деякі найбільш вдалі поєднання:

  • різноманітні горіхи з курагою;
  • шоколадна глазур з горіховою крихтою;
  • свіжі ягоди і фрукти.

«Трухлявий пень»: простий рецепт в мультиварці

Інгредієнти для тіста:

  • сметана нежирна 15-21% — 1 склянка;
  • цукор — 0,5 склянки;
  • яйця курячі — 2 штуки;
  • розпушувач — 1 пакетик;
  • борошно — 2 склянки;
  • варення будь — 0.5 склянки;
  • ванільний цукор — 1 пакетик;
  • оливкова олія для змащування форми.

Інгредієнти для крему:

  • згущене молоко — 250 гр.;
  • сметана середньої жирності — 150 гр.;
  • какао для присипки.

Рецепт торта «Трухлявий пень» з легкістю готується в мультиварці і зараз ви в цьому переконаєтеся.

Ретельно змішуємо яйця з цукром, потім додаємо сметану.

Далі додаємо варення і ванільний цукор.

В кінці потихеньку підсипаємо борошно, розмішуючи масу до видалення грудочок.

У підсумку виходить ллється тісто, приблизно як на оладки.

Даємо йому настоятися в холодильнику близько 30 хвилин.

У цей час можна зайнятися кремом, ретельно збивши згущене молоко і сметану блендером.

Після суміш прибираємо в холодильник.

Тісто виливаємо в чашу мультиварки, попередньо змастивши її оливковою олією.

Ставимо режим випічки і час 50 хвилин, але час індивідуально, залежить від моделі вашої мультиварки.

Після сигналу про завершення роботи, за допомогою кухонних рукавичок, вийміть чашу з мультиварки і накрийте її ємністю для варіння на пару, після чого акуратно переверніть.

Корж повинен вийти без поломів.

Охолоджений корж розрізати на дві або три частини (залежно від товщини отриманого виробу).

Після змащуємо ці коржі вже готовим кремом, не забуваючи про бічні поверхні.

Верх торта також можна змастити кремом і присипати зверху какао, за допомогою розлучень можна надати виробу вид пня.

Додатково можна використовувати для начинки: горіхи, родзинки, курагу, фрукти, ягоди, цукати.

Найпростіший спосіб посмажити картоплю — це почистити її часточками або соломкою, налити рослинного масла і готувати до рум'яної скоринки. Однак, це занадто нудно. Не бійтеся експериментувати! Рецепти улюбленої смаженої картоплі на сковороді: з цибулею, з грибами, фрі.

Показання до застосування препарату Сиофор для схуднення, а також відгуки про нього зібрані у статті.

Влітку важливо не пропустити урожай вишні і заготовити з цієї соковитої ягідки варення на зиму. Ця вітамінна бомба допоможе підтримати необхідний запас вітамінів у зимовий період. Найкращі рецепти знаходяться на нашому сайті.

Корисні поради по випічці

Коржі виходять ще смачнішими, якщо зробити їх з просоченням.

Для цього вам знадобиться трохи варення і кип'яченої води.

У невелику каструлю додається вода і варення «на око», суміш доводиться до кипіння і відразу ж вимикається.

Постигла просоченням злегка змочити коржі.

При бажанні в просочення можна додати трохи коньяку.

Для неї також можна використовувати готовий сироп.

Мелені горіхи і родзинки можна додати в крем, а в тісто, тоді на виході ви отримаєте горіхово-ізюмні коржі.

Тонко нарізані фрукти можна укладати не тільки зверху десерту, але і між шарами.

Крім простоти приготування рецепту «Трухлявий пень» славиться і своєю невибагливістю — тут легко кефір замінюється на скисле молоко, що використовується практично будь-який вид варення, а варіації з кремом взагалі незліченні.

Його можна готувати практично з того, що є в холодильнику.

Тому він так і любимо багатьма господинями.

Приємного вам апетиту!

На десерт у нас сьогодні теж солодке ласощі, але на те це і десерт.

Правда, «Трухлявий пень» вийде дуже цікавий:

Що ще почитати: