Човники з баклажанів в духовці: запікаємо за всіма правилами
Баклажани завоювали велику популярність навіть у справжніх гурманів.
Серед інших, не менш корисних овочів, вони вирізняються низькою калорійністю і високим вмістом калію, що дуже корисно для зміцнення серцевого м'яза.
З них можна приготувати багато корисних, багатих вітамінами страв на будь-який смак.
Баклажанові човники займають одне з перших місць по смакових якостях, різноманітності і популярності у цьому списку.
Готувати їх можна самими різними способами й всі вони відрізняються відмінними смаковими якостями.
Наш варіант — човники з баклажанів в духовці — дієтичне низькокалорійне блюдо.
Така закуска може стати гарним доповненням до святкового столу.
Для приготування човників можна використовувати самі різні начинки, приправи і поєднання продуктів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Невеликі баклажани - | 5-6 штук |
Цибуля ріпчаста - | 1 головка середньої величини |
Куряче філе або фарш - | 300 г |
Морква - | 1 шт. |
Часник - | 1 невелика головка |
Печериці свіжі або консервовані - | 150 г |
Сіль, білий і чорний перець, мелені насіння коріандру - | за смаком |
Кріп, базилік, зелень кінзи - | за смаком |
Масло рослинне без запаху для смаження - | 2-3 столові ложки |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 95 Ккал |
У баклажанів видалити плодоніжки, розрізати навпіл і ложкою видалити насіння, надавши половинкам плодів вигляд човників.
Потім замочити їх у міцно солоній воді.
Поки отмачиваются овочі — приступаємо до приготування начинки.
Куряче філе нарізати ножем або пропустити через м'ясорубку з крупною решіткою.
У сотейнику або сковороді Вок, припускаємо на невеликій кількості олії нарізану кубиками цибулю.
Коли він стане прозорим — додаємо до нього моркву, злегка обсмажуємо.
Додаємо спеції - перець, коріандр, подрібнений часник і добре перемішуємо.
Додаємо нарізані печериці, куряче м'ясо, базилік, кінзу, і все добре перемішуємо.
Солимо за смаком, можна додати трохи меленого червоного перцю, якщо хочете надати страві гостроту.
Тепер настав час вийняти з води наші баклажанові половинки, скласти їх на сито або друшляк, дати стекти і наповнити їх вийшов «салатом».
Начинені половинки укласти на деко з високими бортиками і запекти у духовці при 180-200 С протягом 30-35 хвилин.
Готові човники з баклажанів, запечені в духовці, викласти на блюдо і посипати подрібненою зеленню кропу.
Відео-рецепт нижче в своєму складі має інший набір овочів, незмінним залишається куряче м'ясо:
Баклажанові човники з овочами і червоною квасолею
Рецепт хороший для вегетаріанців і як пісне блюдо.
Інгредієнти:
- Баклажани невеликі — 5-7 штук.
- Велика цибулина — 1 шт.
- Горіхи волоські очищені — 1 / 2 склянки
- Червона варена квасоля — 1 стакан.
- Часник — 1 невелика головка.
- Сіль, червоний мелений перець, куркума, мелене насіння коріандру.
- Зелень кінзи і базиліку.
- Столовий оцет 7-9%
- Рослинна олія 4-5 ст. ложок.
Приготувати баклажани по способу з першого рецепта.
Відварити і відкинути на друшляк квасоля.
У сотейнику або сковороді нагріти масло до першого серпанок, всипати в нього приготовані заздалегідь спеції, зняти з вогню і безперервно і швидко перемішати.
Таким чином спеції віддають весь свій аромат.
Додати нарізану кубиками цибулю, припустити до прозорості і відставити у бік.
Горіхи обсмажити на сухій сковороді і стовкти в ступці, або прокатати качалкою через тканину, до отримання крупноватой крихти.
У миску з квасолею викласти обсмажену цибулю зі спеціями, горіхи, додати сіль, подрібнений часник і зелень кінзи з базиліком.
Суміш заправити оцтом.
Половинки баклажанів витягти з води і розкласти на ситі або друшляку для видалення надлишків рідини.
Потім начинити і, розклавши на злегка змащений маслом деко, відправити в духовку на тридцять-сорок хвилин при температурі 180-200 С.
Готові човники розкласти на блюді і посипати подрібненою зеленню кропу.
Перед подачею на стіл можна посипати натертим на дрібній тертці сиром.
Представляємо вам для вибору іншої дієтичний рецепт:
Можливі варіанти начинок
- Креветки з часником, помідором і зеленню.
- Салмон зі спаржевої квасолею і морквою.
- Овочева суміш -моркву, дрібно нарізана молода кукурудза (бебі корн), стручки молодої, спаржевої квасолі.
В якості одного з варіантів начинки можна використовувати і морепродукти.
Урізноманітніть смак страви за допомогою різних соусів-заливок:
- Соєвий соус з білим кунжутом. Розтерти в ступці підсмажені зерна кунжуту з насінням коріандру, залити чорним соєвим соусом і додати дрібно нарізаний зелений лук.
- Часниковий соус. У високу ємність розбити одне яйце, влити півсклянки олії без запаху, і за допомогою заглибного блендера збити. Потрібно щоб розтруб блендера покрив яйце. Почати збивати на середніх обертах знизу, поступово піднімаючи блендер до поверхні маси. Поступово додати п'ять-сім очищених зубчиків часнику, сіль.
Приготування човників з баклажанів в духовці не становить складності силу навіть початківцям господиням.
Не потрібно боятися експериментувати.
Популярне блюдо ресторанів можна приготувати прямо у себе вдома! Жульєн з куркою і грибами: історія, вибір посуду і просте приготування.
Якщо ви вважаєте, що качине м'ясо занадто жорстке, сухе, то цей рецепт для вас. Пекінська качка вийде соковитою, ніжною та незвичайною!
Влітку худнути найпростіше, адже спека знижує апетит, та й це сезон свіжих овочів і фруктів. Необов'язково цілими днями їсти салати. Спробуйте готувати собі смузі — дуже корисна і легка їжа. Різноманітні рецепти читайте тут.
Можна використовувати в якості начинки все, що завгодно: м'ясо індички, яловичину, різні види овочів.
Посадіть на начинені не доверху човники перепелині яйця, використовуйте різні соуси.
Результат неодмінно вас порадує!
До речі, запечені з овочами і яйцем баклажани — відмінний варіант сніданку.
Овочеві човники хороші і в гарячому, і в холодному вигляді.
А м'ясні — відмінна закуска, яка припаде до смаку навіть найвибагливішим гурманам і прикрасить святковий стіл.
А давайте відразу спробуємо м'ясної варіант — баклажани з фаршем: