Як смачно приготувати тріску в клярі
Будь-яке блюдо з тріски дуже корисно з чудових властивостей цієї рибки. Крім невисокої ціни, вона володіє безліччю достоїнств, чому її потрібно включити в свій раціон. Тріска містить багато білка, що легко засвоюється, низькокалорійна. А такий мікроелемент, як сірка, зробить вас ще красивішими.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
тріска - | 600 г |
яйце - | 3 штуки |
борошно - | 15 г |
молоко - | 15 г |
сіль, перець - | за смаком |
Gurmina для риби - | ½ Ч. ложки |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 г: 88 Ккал |
Саме чудове в цьому блюді те, що вже через півгодини можна отримати смачний і корисний обід для всієї родини. Адже так не хочеться провести весь вечір біля плити.
Послідовність приготування:
- Тріску потрібно промити, очистити від луски, якщо вона з головою, плавниками і хвостом, то потрібно відрізати всі, і випатрати;
- Порізати поперек на невеликі порційні шматки;
- Яйця збивати міксером або комбайном, потроху додаючи борошно. І не переставати збивати до зникнення грудочок. Влити молоко і знову збити;
- Сіль і перець додати за смаком. Можна замість солі налити трохи соєвого соусу. Додати спеції;
- Кожен шматочок тріски потрібно занурити в кляр і смажити на дуже гарячій сковороді (без олії), поки не побачите красиву скоринку;
- Потім накрити кришкою і готувати ще 10 хвилин на невеликому вогні.
Філе риби в клярі в мультиварці
Мультиварка — незамінна помічниця на сучасній кухні. Допоможе вона і з приготуванням тріски. Особливий секрет цієї страви криється в самому клярі. Рибка в ньому хрустка і дуже ніжна. Відірватися просто неможливо.
Склад рецепта:
- філе тріски — 3 штуки;
- яйце — 2 штуки;
- сметана — 5-6 ст. ложки;
- борошно — 3 ст. ложки;
- крохмаль будь — 2,5 ст. ложки;
- сіль, спеції – за смаком;
- масло рослинне – 100 р.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 93 ккал.
Послідовність приготування:
- Шматки рибного філе розморожувати до кінця не потрібно. Вони повинні бути міцними, щоб було зручно нарізати. Шматочки не повинні бути дуже великими;
- Тепер потрібно приготувати кляр. У чистій мисці розбиваємо яйця і збиваємо зі сметаною. Далі повільно додаємо борошно і крохмаль. Солимо, враховуючи, що саму рибу солити не будемо, і додаємо улюблені спеції. Сам кляр повинен бути дуже густим, щоб не розтікся по мультиварці;
- У чашу від мультиварки додаємо рослинне масло, жаліти його не потрібно. Риба повинна в ньому на половину потопати. Потім шматочки в кляр і опускаємо в чашу мультиварки, скільки поміститься;
- Смажимо тріску на режимі «випічка», час дивимося самі, в кожній мультиварці може бути свій, з кожної сторони до скоринки.
Салат з крабовим м'ясом — найсмачніша добірка рецептів страв з морепродуктів.
Читайте як приготувати вишуканий суп-пюре з печериць з вершками.
Рецепт смачного м'яса в кисло-солодкому соусі — спробуйте це страва обов'язково.
Тріска, запечена в сирному клярі
На відміну від інших рецептів, в цьому ми запікаємо. Риба виходить ніжніше, більш соковитою і з приємним сирним смаком. А зелень додасть свіжості приготовленого страви.
Інгредієнти рецепту:
- тріска — 1 кг;
- сир — 200 г;
- яйце — 4 штуки;
- улюблена приправа – 1 ч. ложка;
- сіль — за смаком;
- масло – 2 ст. ложки;
- зелень свіжа – 100 р.
Час приготування – 45 хв.
Калорійність – 90 ккал.
Рецепт приготування по кроках:
- Тріску промити, очистити луску, відрізати голову, плавники і хвіст і випатрати;
- Потім розрізаємо упоперек на середні порційні шматки;
- Збиваємо яйця разом з дрібкою солі до появи піни;
- Готуємо кляр: сир потрібно натерти на крупній тертці і змішати зі збитими яйцями, приправити. Сир краще вибрати тугоплавкий, тут використаний пармезан;
- Дрібно нарубаем зелень. Її має бути багато, вона дає соковитість;
- Додаємо зелень до кляру і гарненько все перемішуємо;
- Форму добре обмазуємо рослинним маслом. Наливаємо половину кляру, акуратно розкладаємо рибу. Укладаємо шматочки поряд один до одного;
- Заливаємо зверху залишилася сирною сумішшю. Кляр повинен добре вкривати тріску;
- Розігріваємо духовку до температури 220 градусів. Ставимо форму з рибою на 25 хвилин. Коли побачите рум'яну скоринку – блюдо готове;
- Запечену тріску в сирній шубці краще подавати з овочевим салатом.
Філе тріски в пивному клярі
Тріска виходить дуже соковитою, а в поєднанні з хрусткою пивний скоринкою — просто смакота. Запах у цієї страви просто приголомшливий.
Склад рецепта:
- філе риби тріски — 500 г;
- борошно — 140 г;
- яйце — 2 штуки;
- пиво, можна дешеве — 200 мл;
- сіль – за смаком;
- рослинне масло – 3 ст. ложки.
Час на приготування – 35 хв.
Калорійність – 98 ккал.
Як готувати філе тріски в пивному клярі:
- Щоб приготувати кляр, потрібно пиво додати яйця і посолити;
- Після висипаємо туди борошно і перемішуємо тісто до однорідності, без грудок;
- З тріски зняти шкуру і дістати кісточки. Тушку порізати на 6 однакових шматків;
- Трохи солимо рибу і обвалюють у борошні;
- На гарячу сковороду виливаємо рослинну олію, так щоб воно накривало дно приблизно на 3 мм;
- Шматочки опускаємо в кляр і відразу викладаємо в гаряче масло;
- Обсмажуємо близько 2 хвилин на помірному вогні, поки не побачите золотисту скоринку, потім перевертаємо рибу;
- На іншій стороні обсмажуємо стільки ж;
- Їсти тріску потрібно поки вона гаряча, і залишається хрумка скоринка.
Філе тріски в тесті з мінералкою
Кляр з мінералкою дуже пишний і об'ємний. А філе тріски в цій шубці повітряне.
Інгредієнти рецепту:
- яйце — 3 штуки;
- борошно — 2 склянки;
- мінеральна вода сильногазована — 200 мл;
- сода харчова — ¼ ч. ложки;
- сіль — за смаком.
Час приготування – 30 хв.
Калорійність – 86 ккал.
Приготування:
- Сильногазований мінеральну воду необхідно попередньо підморозити в холодильнику (до появи перших крижинок). Щоб пляшку не розірвало, потрібно злити частину води і тільки потім охолоджувати;
- Взяти два яйця і збивати, потроху додаючи цівкою мінералку. При цьому використовується тільки половина її;
- Борошно, сіль і соду розмішати в мисці і додати решту мінералку;
- Змішати тісто і яйця разом до однорідності, без грудок;
- Взяти філе тріски і порізати на невеликі порційні шматочки;
- Розігріти сковороду з високими бортами. Це важливо. Дуже сильно будуть летіти бризки з-за високої перепаду температури. Налити на сковороду олію;
- Шматочки риби по черзі опускати в кляр і дуже акуратно викладати ложкою на сковороду;
- Діставати готове філе теж потрібно за допомогою ложки.
Кулінарні хитрості
- Рибу укладати потрібно в добре розігріту сковороду, а то кляр може розтектися і розійтися;
- Якщо смажити при закритій кришці, то скоринка буде м'якою;
- Щоб перевірити в'язкість кляру, потрібно подивитися, як він стікає з ложки. Хороший кляр буде стікати повільно, великими краплями;
- Кляр допомагає збільшити об'єм приготованої тріски. Однією рибою ви зможете нагодувати більше осіб;
- Дуже добре тріска поєднується з кунжутом. Можна трохи посипати їм рибу перед тим, як вмочати в кляр;
- Замість солі додайте соєвий соус, він і посолит тріску в клярі і надає пікантний смак.
Приємного апетиту!