Рецепти соковитою курячої печінки в сметані
Любителям курячих субпродуктів сподобається на смак ніжна печінка, приготована в сметанному вершковому соусі.
Вона підходить до будь гарнірів.
У поєднанні зі сметаною суха печінка, з наявною в ній гіркуватістю, стає солодкуватим, приємним на смак стравою, яка так і тане в роті.
Щоб додати їй смаку та аромату в соус зі сметани іноді додають різні спеції, трави, вино.
Вона дуже корисна.
У ній містяться необхідні вітаміни, мікроелементи, фолієва кислота.
Тому її слід включати в раціон харчування регулярно, тим більше, що рецептів приготування курячої печінки багато як в сметані, так і в інших соусах.
Її необхідно вживати в їжу при хворобах легенів, перевтомі, діабеті, втоми, коли ослаблений зір, для швидкого відновлення після пологів, вагітним жінкам, при атеросклерозі.
Правильний вибір курячої печінки
Вибираючи печінка курки, слід знати, що у неї повинен бути коричневий колір з властивим для неї бордовим відтінком, без будь-яких зелених плям.
Цей продукт якісний.
Тоді продукт може бути заражена сальмонелою від хворої птиці.
У неї повинні бути відсутні лімфовузли.
Якщо вона свіжа, то запах трохи солодкуватий, якщо неякісна з гірчинкою, і вираженим кислим запахом.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
куряча печінка - | 400 г |
цибулю - | 1 штука |
морква - | 2 штуки |
олія оливкова - | 2 – 3 ложки |
чорний мелений перець - | за смаком |
сметана - | 2-3 ст. ложки |
лавровий лист - | 2 штуки |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 130 Ккал |
Алгоритм виконання роботи з приготування курячої печінки в сметані:
- Приготуйте необхідні для страви інгредієнти. Морквину попередньо потрібно очистити, вимити, натерти, використовуючи тертку середньої величини.
- Цибулину почистити від луски і порізати звичайним кубиком.
- Приготовлені моркву та цибулю треба підсмажити, використовуючи рослинне масло, поки овочі трохи підрум'яняться.
- М'ясо вимити, попередньо вимочити в молоці, щоб зникла гіркота, нарізати будь-яким способом (кубиками, смужками).
- Додати до підсмажених овочів.
- Додати 3 столові ложки сметани, а також лавровий лист, перець — щіпка, сіль. Ретельно все перемішати. За бажанням можна додати яблуко, натерте попередньо на крупній тертці, хто страву любить погостріше – додати видавлений часник.
- Накрити все кришкою і тушкувати протягом 25 хвилин — на зовсім слабкому вогні. Незабаром вийде дуже смачний соус, коли сметана з'єднається з соком овочів і печінки.
Представляємо вам відео, в якому показують покроково як приготувати курячу печінку зі сметаною:
Субпродукт в сметанно-грибному соусі
Куряча печінка зі сметаною, приготована за цим рецептом – справжнє свято для шлунка.
Вона готується до сметано-грибному соусі під шубою з лука.
Виходить надзвичайно апетитно і смачно.
Око радує і утворилася красива золотисто-коричнева скоринка.
Страву можна готувати як повсякденно, так і до святкового столу.
- сметана – 400-500 г;
- куряча печінка – 1 -1,5 кг;
- цибуля – 2-3 штуки;
- борошно – 2 столові ложки;
- гриби – 200-300 р;
- сухарі панірувальні – 1-2 столові ложки;
- олія оливкова -3-4 ст. ложки для смаження;
- сіль – щіпка.
Алгоритм приготування курячої печінки зі сметаною і грибами:
- Цибулю попередньо очистити, потім треба порізати кільцями або півкільцями, обсмажити на розпеченому маслі, поки добре не підрум'яниться.
- М'ясо вимити, нарізати на шматки середньої величини, обваляти в борошні. Найкраще це робити, використовуючи не тарілку, а поліетиленовий пакет, в який необхідно всипати борошно. Потім відправити в пакет з борошном печінку. Зав'язати пакет міцно, щоб він не розв'язався. Взяти за край цього пакета і обережно потрясти. Кожен шматочок під час трясіння покриється шаром борошна.
- На глибоку сковороду з розпеченою олією додати ці шматочки. Обсмажити зовсім небагато — всього 5-7 хвилин. Вони усередині будуть сирими, а зверху встигнуть покритися пристойною скоринкою. Заправити сіллю, спеціями з перців.
- Ємність, в якій збираєтеся запікати страву, слід добре обмазати маслом. Потім викладається шар печінки, зверху шар смаженої цибулі.
- Гриби нарізати соломкою, злегка обсмажити, додати до них сметану. Посолити, трохи поперчити і дати трохи настоятися.
- Якщо є бажання, можна додавати сметану не гриби, а кетчуп, тертий сир, пасту.
- Шар цибулі, зверху заливається сметано-грибним приготованим соусом. Засипається зверху тонкий шар панірувальний сухарів.
- Відправляємо в духовку для запікання при температурі 220 С на 20 хвилин.
Куряча печінка тушкована в сметані з вином
Вам знадобляться:
- печінка куряча -600 – 700 г;
- червоне сухе вино – 250 г;
- цибуля – 1 штука;
- сметана – 1 склянка;
- бекон – 200 г;
- рослинна олія (для смаження) – 3 ст. ложки;
- перець – щіпка;
- сіль – щіпка;
- спеції (за смаком).
Готуємо курячу печінку зі сметаною і вином так:
- Субпродукт вимити, вимочити в молоці, нарізати на шматки невеликої величини, злегка обсмажити до появи скоринки.
- Залити її вином і тушкувати близько 10 хвилин.
- Цибулину очистити, порізати півкільцями. Обсмажити його на сковороді разом з шматочками бекону.
- Викласти до продукту шар попередньо обсмаженого лука з беконом, зверху заправити склянкою сметани. Додати перець, сіль. Всі інгредієнти тушкувати ще 15 хвилин. Блюдо готове.
Всі знають, що ніяка магазинна булочка не може замінити домашньої випічки. Сосиски в тісті в духовці — правильне домашнє приготування.
А що у нас на обід? Суп! Та не простий, а з галушками, завдяки яким буденна страва може стати абсолютно новим за смаком.
Численні рецепти є в статті.
Звідки з'явився торт Наполеон і чому його так іменували можна дізнатися тут. Також там знайдете його покроковий рецепт.
Важливі поради
Щоб уникнути гірчинки, яка присутня в курячому продукті, її слід залишити в молоці для замочування на 2 години.
Після закінчення цього часу, вона стане набагато ніжніше, позбувшись від небажаної гірчинки.
Видалити гіркоту можна не тільки з допомогою вимочування.
Інший спосіб – ошпарювання окропом, поки субпродукт не змінить свій колір.
Печінка, приготована за цим рецептом, — низькокалорійне блюдо.
На 1 порцію – 235 р.
Слід знати, що за смаком вона набагато ніжніше яловичої або свинячої.
Виходить м'яке, ситне блюдо, яке сподобається кожному, хто його спробує.
Перевагою страви є його надзвичайно ніжний і смачний сметанний соус, який робить печінка м'якою.
Готується страва дуже швидко.
Можна побалувати себе, приготувавши його на вечерю і подавши разом з овочами.
Якщо приготування курячої печінки в сметані вас не зацікавило, що навряд чи, але все ж, то є інший варіант: