Як правильно загасити печінка в сметані
Печінка – простий і доступний продукт, який можна приготувати смачно і швидко. Незважаючи на те, що цей інгредієнт багатьох страв дешевий, готувати його виходить далеко не у всіх господинь, але в цьому немає нічого складного.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
печінки - | 0,5 кілограма |
гірчиці - | 5 грам |
лука - | 1 шт. |
сметани - | 1 склянка |
часнику - | 1 зубчик |
солі - | за смаком |
молока - | 0,5 склянки |
борошна - | 1 чайна ложка |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 152 Ккал |
Правильно і смачно приготувати прості продукти, які коштують копійки – мистецтво, якому потрібно вчитися багатьом господиням.
- Субпродукт миється, з нього знімається плівка і тільки після цього він ріжеться невеликими шматками і складається в миску, заливають молоком і залишають на півгодини;
- Сковорідка з маслом розігрівається, на неї викладається порубаний лук, віджата від зайвої вологи печінку і все обсмажується 10 хвилин;
- У склянку зі сметаною додати борошно і гірчицю, перемішати і вилити в сковорідку, готувати ще 10 хвилин;
- В самому кінці додати сіль, спеції, подрібнений часник і при бажанні – зелень.
Блюдо, приготовлене по цьому простому рецептом, здивує і порадує всіх членів сім'ї. Молоко прибере гіркоту і неприємний присмак, зробить його м'яким, чудовим і ароматним.
Рецепт тушкованою курячої печінки
Інгредієнти:
- 0,4 кілограма печінки;
- сіль;
- 50 мілілітрів масла;
- сметана – 0,4 літра;
- 4 цибулини;
- 1 яйце;
- борошно – 1 столова ложка.
Час приготування: 40 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 104 ккал.
- Цибуля чиститься, ріжеться півкільцями і смажиться на олії, потім перекладається в миску, а на маслі обсмажується печінка по хвилині з кожної сторони, але перед цим її потрібно обваляти в суміші з борошна та яєць;
- Викласти зверху на неї цибулю, полити сметаною, посолити, накрити кришкою і готувати 25 хвилин на маленькому вогні.
Подавати таку страву найкраще з пюре або будь-яким іншим гарніром, а також свіжими і маринованими овочами.
Печінка яловича, тушкована з морквою
Яловича печінка, як і свиняча, дуже жорстка і щоб вона була смачною, потрібно просто приготувати її правильно. Навіть з простих продуктів завжди можна створити щось надзвичайно ароматне, корисне.
Інгредієнти:
- 1 кілограм печінки;
- 100 грам борошна;
- масло;
- мелений перець;
- цибулина;
- сіль;
- зелень;
- 2 помідори;
- 1 моркву.
Час приготування: 1 год.
Калорійність на 100 грам: 117 ккал.
- Печінку ретельно миється, чиститься від неїстівних елементів, нарізають шматочками середнього розміру, обвалюється в борошні і смажиться на олії по 3 хвилини з кожної сторони;
- Цибулю дрібно шинкуется, морква треться і відправляється на сковорідку з сіллю і спеціями, готується ще пару хвилин і перекладається в каструлю з товстим дном;
- У каструлю додати трохи води, щоб вона трохи покривала її вміст, а також сметану і на повільному вогні тушкувати 40 хвилин час від часу помішуючи;
- У самому кінці приготування додати порізану зелень і порізаний кружечками помідор, витримати на вогні кілька хвилин і вимкнути.
Печінка по цьому рецепту завжди виходить соковитою і ніжною.
М'ясо з овочами в духовці — просте і ситне блюдо, яке можна готувати з будь-якого приводу.
Як приготувати пісну запіканку з грибами читайте в нашій статті.
Смачна випічка з дріжджового тіста — візьміть на замітку найсмачнішу добірку рецептів.
Печінка тушкована в сметанному соусі в мультиварці
В мультиварці кожна господиня може приготувати ніжне і смачне блюдо, яке ідеально підходить до різних гарнірів. Печінка в сметані – це і доповнення до гарніру, і одночасно підлива.
Інгредієнти:
- борошно – 0,5 склянки;
- масло;
- 1 цибулина;
- 650 грам печінки;
- перець мелений;
- 0,5 склянки води;
- 0,5 склянки сметани.
Час приготування: 50 хвилин.
Калорійність на 100 г: 110 ккал.
Печінку можна готувати не тільки в сковороді або каструлі, але і в мультиварці, і від цього її смак нітрохи не зміниться.
- Лук ріжеться гуртками, викладається в чашу мультиварки і обсмажується на маслі в режимі «смаження»;
- Субпродукт миється, ріжеться, його панірують у борошні, відправляється до цибулі і смажиться до утворення рум'яної скориночки з двох сторін;
- Воду з'єднати зі сметаною, додати спеції, сіль, перемішати і залити цей соус в чашу;
- Мультиварка включається на 20 хвилин в режим «гасіння».
Тушкована печінка в сметані готова. Така страва може стати справжньою прикрасою повсякденного і святкового столу.
Кулінарні підказки
Печінка люблять багато людей, але далеко не у всіх виходить смачно приготувати її. Найчастіше, кулінари стикаються з такими проблемами як гіркоту страви, сухість, жорсткість.
Щоб блюдо вийшло ідеальним, печінка повинна бути свіжою, а не замороженої, з гладкою і пружною поверхнею без плям і неприємних запахів з солодкуватим ароматом.
Щоб яловича печінка стала більш м'якою, з неї обов'язково потрібно зняти плівку, якою вона покрита. На свинячий і курячий її немає, але є судини і жилки, які також ретельно видаляються, оскільки через них страва може стати занадто важким і неприємним на смак.
Щоб у страві не відчувалося гіркоти і воно було ніжним, печінка перед приготуванням витримується півгодини в молоці. М'якість і ароматність надає їй і сметана з майонезом, які додаються під час смаження.
Щоб печінка залишилася соковитою всередині і після приготування, її потрібно обваляти в панірувальних сухарях або борошні. Готувати в цьому випадку її потрібно швидко і не перетримувати на вогні, оскільки це може зробити її жорсткою і трохи сухуватою.