Гарячий томатний суп пюре: рецепти Італії
Як запевняють дієтологи, для здоров'я просто необхідно щодня з'їдати по тарілці супу.
І цієї рекомендації дуже легко слідувати, якщо відомий хоча б один рецепт томатного супу-пюре.
Дійсно, це блюдо відрізняється простотою приготування, вишуканим смаком і дає простір для фантазії кухаря, адже інгредієнти в рецептах можна нескінченно варіювати.
Про користь страви
Основою томатного супу є помідори, а вони, безумовно, дуже корисні для нашого організму.
Вони містять мінімум калорій, але, в той же час, чудово вгамовують голод і насичують організм корисними речовинами.
Наявність такої великої кількості корисних речовин найсприятливішим чином позначається на функціонуванні всіх органів і систем організму.
Нормалізуються обмінні процеси, підвищується життєвий тонус, працездатність, опірність організму до інфекційних захворювань.
Неабияку користь приносять трави і спеції, які є невід'ємними складовими супів з томатів.
Вони не тільки роблять блюдо смачніше, але й збуджують апетит, готують організм до засвоєнню їжі, а також є відмінним профілактичним засобом багатьох захворювань.
Ну і, звичайно, яскраво забарвлені овочі (а такими є помідори) сприяють підняттю настрою, тонусу і енергії.
Це доведено психологами і підтверджено дієтологами.
Навесні активізуються люди, що бажають схуднути до літа. Починаються нескінченні пошуки всіляких дієт. А якщо без них, то як бути? Відповідь проста — роздільне харчування. Результат буде не відразу, але зате стабільний. Що таке роздільне харчування: принцип дієти, відгуки
Ви намагаєтеся уникати страви з макаронними виробами, побоюючись їх шкоди для фігури? Наші дієтологи підібрали для вас ексклюзивні рецепти молочних супів з вермішеллю, від яких ви точно не видужаєте.
А тепер інформація для тих, хто не любить собі відмовляти в улюбленій їжі: дієтологи радять не дотримуватися строгих дієт, завдаючи стрес організму, набагато краще, якщо ви будете їсти все, але в розумних кількостях. Рецепт смачного фаршированого болгарського перцю можна прочитати тут.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
томати - | 600 грам |
вода - | 2 склянки |
ріпчаста цибуля - | 1 штука |
вершкове масло - | 50 грам |
пшеничне борошно - | 2 ст. ложки |
цукор - | 1 ч. ложка |
свіжа петрушка і базилік - | за смаком |
чорний перець, паприка, сіль - | за смаком |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 63 Ккал |
Традиційно італійська кухня славиться спагеті та піцою.
Однак не варто думати, що італійці вміють майстерно готувати тільки ці дві страви.
Кухня Італії багатолика, в ній є і інші страви, в тому числі і знаменитий рецепт «Томатний суп-пюре».
Для його приготування не потрібно сверхнавыков в кулінарії, рецепт простий і зрозумілий і ви напевно без особливих труднощів зумієте приготувати його самостійно.
Етапи приготування наступні:
- Добре вимиті помідори розрізаємо на кілька рівних частин і кладемо в каструлю. Знімати шкірку з помідорів не потрібно, так як згодом томатну масу будемо пропускати через сито.
- У каструлю кладемо дрібно нарізану петрушку, базилік і цибулю, додаємо цукор, чорний перець і паприку, все заливаємо водою і кип'ятити кілька хвилин.
- Коли помідори стануть м'якими, протираємо через сито (можна використовувати блендер), щоб видалити насіння і шкірку, і з'єднуємо з отриманим овочевим бульйоном.
- У сотейнику розтоплюємо масло, висипаємо в нього борошно і, постійно помішуючи суміш, підливаємо томатне пюре. Доводимо суп до кипіння і залишаємо слабо кипіти протягом 5 хвилин. За 1 хвилину до закінчення варіння можна додати в суп кілька крапель лимонного соку.
- Готову страву подавати, прикрасивши листочками петрушки.
Італійці просто не можуть не привнести в цей рецепт свої улюблені продукти, наприклад, сир Моцарелла.
А ще додати сухарики.
Давайте подивимося, що з цього вийде:
Гарячий томатний суп-пюре з запечених помідорів
Для приготування італійського рецепта можна використовувати не тільки свіжі овочі, але і запечені.
Це жодним чином не позначиться на смаку і користі готового страви, навпаки, додасть йому м'якість і неповторний аромат.
Для страви знадобляться:
- стиглі помідори – 400 грам;
- морква – 1 штука;
- цибуля ріпчаста – 1 штука;
- томатна паста – 1 ст. ложка;
- овочевий бульйон – 0,6 літра;
- часник – 1 зубчик;
- трави (чебрець, сушений базилік);
- селера – 1 стебло;
- бальзамічний оцет – 1 ч. ложка;
- оливкова олія за смаком.
Приступимо до процесу приготування:
- Розрізані на кілька частин помідори покладіть на деко, туди ж покладіть зубчик часнику, полити бальзамічним оцтом і олією, посоліть, поперчіть, посипте чебрецем і помістіть в попередньо розігріту духовку до 200 градусів. Готуйте 30-40 хвилин. Час готування залежить від розміру томатів.
- Вони повинні зменшитися в розмірах, а часник повинен стати м'яким.
- У сотейнику або глибокій сковороді обсмажте на оливковій олії моркву, цибулю.
- Коли овочі стануть м'якими, додати базилік, томатну пасту, бульйон і доведіть до кипіння.
- Готовий бульйон перелийте в каструлю, додайте подрібнений часник, помідори і залиште варитися на маленькому вогні протягом 20-25 хвилин.
- Перед подачею на стіл доведіть масу до пюреобразного стану за допомогою блендера.
- Подають страву гарячою, посипане базиліком або іншою зеленню.
Корисні поради
Суп-пюре краще всього подавати на стіл відразу ж після приготування.
Повторне нагрівання призведе до втрати значної частини корисних речовин, а також зробить смак менш яскравим і виразним.
Також можна запропонувати невеликі пиріжки з овочевими начинками.
І знову ми хочемо розширити ваш кругозір в світі кулінарії.
Незвичайне поєднання для легкого сприйняття організмом.
Приготуємо цей рецепт з морепродуктів і шафраном: