Корисні рецепти каші «Дружба народів»
«Дружба» – в'язка каша, особливість якої в з'єднанні двох або кількох видів круп, в основному рису та пшона; має велику кількість поживних речовин.
Сьогодні ні для кого не секрет, що шлях до краси, здоров'я і бадьорості починається зі здорового харчування.
Адже те, що знаходиться на нашій тарілці, впливає на зовнішній вигляд, самопочуття і настрій.
Самий простий спосіб урізноманітнити меню корисними речами – «підсісти» на каші.
Існує безліч різновидів цього чудового ласощі, і у кожного свої особливі достоїнства.
Але головне, що всі вони смачні, сытны і багаті вітамінами.
Якщо ви думаєте, що такі страви – це нудно, ви помиляєтеся.
Рецепт каші «Дружба» тому доказ.
Каша, яка вчить дружбі
Той, хто застав безтурботне радянське дитинство, навряд чи зміг забути смак столовской каші з пшона і рису, яку ділив з найкращим другом.
Її оптимістичне назву «Дружба» від того і сталося, що в одному складі порівну місця розділили два види круп.
Після спільного томління на вогні, міцно здружившись, вони в результаті дають прекрасний смак і дуже апетитний аромат.
У звичайному класичному варіанті ця їжа досить смачна, але якщо трохи поекспериментувати, додати нові інгредієнти і внести певні зміни в спосіб приготування, то їй взагалі немає рівних.
Ми ж розглянемо як традиційні підходи, так і кулінарні нововведення, пов'язані з «дружбою» двох круп.
Турбота про якість – турбота про здоров'я
Якщо хочете, щоб страва мала відмінним смаком, чудесним запахом і забезпечило комфорт шлунку, не полінуйтеся подбати про придбання якісних складових.
Природно, основна увага на рис і пшоно.
Не купуйте перше, що дивиться на вас з полиці, або коштує дешевше.
Сумнівні інгредієнти можуть погано позначитися на консистенції каші або ж спотворити її особливості.
Рис повинен бути круглозерним, оскільки він добре вбирає воду і розварюється, завдяки чому відмінно підходить для приготування в'язких каш, особливо таких, як молочна «Дружба».
Другий компонент – пшоно – потрібно вибирати за кольором.
У разі, коли рецепт передбачає наявність молока, до його вибору теж потрібно поставитися серйозно.
Купуючи домашнє на ринку, не соромтеся перевірити його на запах і колір.
Продукт повинен бути насиченого білого або кремового відтінку з жирним шаром зверху. Молоко прозоре, занадто рідке, водянисте, з голубуватим відливом – це ознаки поганої якості і розбавлення водою.
А ось у магазині обов'язково придивіться до упаковки товару, вона повинна бути герметичною, неушкодженою, без вздутостей.
Встановіть термін придатності, а вже потім вирушайте до каси.
Після вдалих покупок пора братися за справу на кухні.
Сміливо обираємо рецепти каші «Дружба» і дістаємо або каструлю, або мультиварку.
Класичні варіанти – безпрограшні
На процедуру приготування традиційного варіанту рисово-пшоняної каші знадобиться приблизно годину.
Якщо для когось це занадто довго, то утешеньем може послужити той факт, що дане страву низькокалорійне, зате досить насичене корисними мікроелементами.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
пшона - | ¾ Склянки |
рису - | ¾ Склянки |
гарбуза - | 300 г |
вершкового масла - | 50 г |
молока - | 0,5 л |
води - | стакан |
солі і цукру - | за смаком |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 г: 110 Ккал |
Спосіб готування:
- Крупи необхідно грунтовно промити і помістити в каструлю.
- Залити водою, трохи присолити.
- Накрити і поставити на тихий вогонь. Коли вода вскипятится, додати молоко, одночасно помішувати блюдо.
- Продовжувати варити чверть години. Після закінчення зазначеного часу подбати про додавання вершкового масла і цукру, перемішати, тушкувати далі з закритою кришкою протягом ще 10 хвилин.
- Гарбуз порізати середніми кубиками.
- Закласти їх у каструлю з кашею, готувати до однорідної консистенції.
- Прибрати з вогню, дати настоятися, утримуючи тепло в кухонній ємності з допомогою оповитого рушники.
Рецепт каші «Дружба» з яйцем
Інгредієнти:
- пшоно – 50 г;
- рис – 50 г;
- яйце – 1 шт.;
- вершкове масло – 1,5 чайної ложки;
- молоко – 300 г;
- цукор і сіль за смаком.
Спосіб приготування:
Влити молоко в заготовлену посуд з промитими крупами.
Довести вміст до кипіння, зробити вогонь тихіше і варити до готовності.
На завершення додати цукор і сіль.
Прибрати з плити, дати постояти «закутаний».
Перед подачею на стіл блюдо з кашею слід додати вершкове масло і яєчний жовток (можна збитий, а можна цілісний).
Дружна каша зі сметаною
Інгредієнти:
- пшоно – 1/2 склянки;
- рис – 1/2 склянки;
- сметана – 1/2 склянки;
- молоко – 1л;
- цукор – 2 столових ложки;
- сіль – 1/2 чайної ложки.
Спосіб приготування:
Попередньо проварити промите пшоно у воді, після кипіння, тримати на вогні 5 хвилин, після чого знову промити.
Це потрібно для того, щоб крупа не дала гіркий присмак.
Після приєднати до неї рис, молоко, цукор і сіль, варити до готовності.
І лише в кінці, ретельно перемішавши масу, додати сметану.
Дозволити настоятися, в результаті каша вийде ніжною і пухнастою.
Для тих, хто хвилюється за стрункість своєї фігури і навідріз відмовляється від молока і цукру, можна порадити найпростіший варіант – «Дружбу» на воді.
Ні солі, ні цукру, ні вершкового масла додавати не потрібно, а ось присипати зеленню для аромату рекомендується.
Не бійтеся експериментувати!
Якщо хочете зробити експеримент, спробуйте скористатися духовкою або мультиварка для приготування молочної каші «Дружба», також підійде і мікрохвильова піч.
Варіант перший – готуємо в мікрохвильовці
Інгредієнти для рецепта каші «Дружба» на молоці таким способом:
- 100 г пшона;
- 100 г кукурудзяної крупи;
- 300 г гарбуза;
- 50 г вершкового масла;
- один стакан молока;
- півтора склянки води;
- посолити або поцукрянити за смаком.
Спосіб приготування:
З'єднати пшоно з кукурудзяною крупою, помістити в глибоку жаростійкий посуд (приблизно на 2 літри).
Додати щіпку солі, воду, змішати.
Готувати у мікрохвильовій печі при потужності 800 Вт протягом 15 хвилин.
Поки є час, крупно натерти гарбуз, потім з'єднати її разом з молоком і цукром до крупі.
Знову включити СВЧ-піч на ¼ години.
Коли час закінчиться, приправити їжу вершковим маслом і залишити настоюватися під кришкою.
На розсуд перед вживанням можна прикрасити смак фруктовим джемом.
Варіант другий – готуємо в духовці
Цей рецепт каші «Дружба» також з додаванням гарбуза, але від класичного приготування все-таки відрізняється.
Інгредієнти:
- півсклянки пшона;
- півсклянки рису;
- 100 г гарбуза;
- 30 г вершкового масла;
- 3 склянки молока;
- 10 шматочків кураги;
- 100 г родзинок;
- пів чайної ложці солі і цукор за смаком.
Спосіб приготування рецепту каші «Дружба» з допомогою духовки:
Залити родзинки і курагу теплою водою, дати постояти чверть години.
Гарбуз порізати квадратиками невеликого розміру.
У горщик для запікання закласти крупу, а потім курагу, родзинки і помаранчеві кубики гарбуза.
Насипати цукор і сіль.
Додати молоко, на самому верху розташувати масло.
Перемістити посуд з майбутньою кашею «Дружба» в духовку і тільки потім її включити, виставити температуру на позначку 200 градусів.
Готувати близько години, а після вимкнення духовки залишити там вміст ще на 15 хвилин.
Про користь супів для організму ви чули вже багато. Тому просто запропонуємо вам новий рецепт: Готуємо суп пюре з печериць з вершками
Ох, як же маленькі діти люблять шоколадні батончики! А приготуйте разом зі своїм чадом великий торт «Снікерс». Рецепт тут.
До речі, для торта потрібно арахіс. В статті #deletetag#/pitanie/obshhie-voprosy/araxis-poleznue-svoystva.html ви зможете дізнатися багато нового про цей продукт.
Варіант третій – готуємо кашу «Дружба» в мультиварці
Інгредієнти:
- третину склянки пшона;
- третину склянки рису;
- третину склянки кукурудзяної крупи;
- стакан дрібно натертого гарбуза;
- 0,5 л молока;
- 0,5 л води;
- чверть склянки цукру;
- чайна ложка солі.
Спосіб приготування каші «Дружба» в мультиварці поларіс, редмонд або ж тієї, яка є у вас:
Помістити в мультиварочную ємність крупи, гарбуз, сіль, цукор, молоко, воду.
Перемішати.
Вибрати відповідну установку.
По завершенні роботи режиму приправити маслом.
Така каша виходить густий.
Якщо віддаєте перевагу більш рідкісну, дотримуйтесь пропорції 1 склянку крупи на 5 склянок рідини.
Відео про те, як приготувати кашу «Дружба» можна подивитися нижче:
Корисні поради від кухаря секрети
«Дружба» відноситься до в'язких каш по консистенції, тому при її приготуванні необхідно враховувати деякі особливості:
- зерна вважаються досить провареними, якщо маса тримається на тарілці гіркою і не розтікається;
- перед основною процедурою готування такі крупи, як рисова, пшоняна і перлова, краще кілька хвилин проварити у воді – так можна уникнути твердості і гіркоти;
- при подачі на стіл в таку страву бажано покласти шматочок вершкового масла або полити її поверхня ним же, тільки вже розтопленим.
Будьте бадьорими, харчуйтеся здорово!
У всіх цих смачні рецепти простежується закономірність відсутності м'яса.
Враховуючи те, що любителів м'яса в країні дуже велика кількість, ми вирішили їх порадувати і показати як варити кашу «Дружба» в мультиварці з м'ясом.
Виходить неймовірна смакота!