Кращі рецепти дієтичних парових котлет з яловичини
Для дієтичних парових котлет з яловичини потрібно вибрати хороший шматок м'яса. Свіжа, в міру жирна яловича м'якоть – як раз те, що потрібно.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яловича вирізка - | 500 г |
яйце - | 1 шт. |
невеликі картоплини - | 2 шт. |
морська сіль - | 1 щіпка |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 209 Ккал |
Як готувати:
- Відварити картоплю і розтовкти в однорідну масу.
- Яйце збити віночком і додати в картопляне пюре, коли вона трохи охолоне (в іншому випадку яйце згорнеться і не дасть клейкість).
- Яловичину прокрутити через м'ясорубку (ґрати встановити краще дрібну). Додати в м'ясо сіль.
- З'єднати м'ясний фарш з картопляною масою. Сформувати котлети.
- Готувати котлети в пароварці приблизно 20 хвилин.
Господині на замітку: в котлети можна додати вчорашнє картопляне пюре.
Рецепт дієтичних котлет з яловичини з сиром
Вам знадобляться такі інгредієнти:
- 700 г телятини;
- 100 г сиру;
- 50 г вівсяного борошна;
- за смаком цибуля;
- 2 яйця;
- за смаком кріп;
- щіпка свіжомеленого чорного перцю;
- за смаком сіль і мускатний горіх.
Вимагається: 25 хв.
У кожній порції 195 ккал.
Як приготувати:
- Нашаткувати цибулю і трохи підрум'янити на рослинному маслі. Відокремити яєчний білок від жовтка.
- У фарш, приготований з телятини, додати яєчні білки, обсмажену цибулю, рубану зелень, вівсяну муку. Ретельно вимісити фарш, додати за смаком сіль і трохи спецій.
- Зліпити круглі кульки. Готувати дієтичні котлети на пару.
На замітку: вівсяну муку можна зробити з висівок, подрібнивши їх блендером.
Парові котлети з яловичини з додаванням свинини
Домашній фарш набагато смачніше і якісніше, а якщо освоїти всі тонкощі його приготування, то дієтичні котлети у вашій родині часто подаватися на вечерю або обід.
«Ніжні»
Вимагається:
- 500 г яловичої м'якоті;
- 200 г свинячої м'якоті;
- 2 бульби картоплі;
- 1 велика цибулина;
- на свій розсуд зелень.
Знадобиться на готування 45 хв.
У кожній порції 209 ккал.
Як зробити:
- Приготувати фарш з нежирних шматків свинини і яловичини. Натерти очищену картоплю на тертці, дрібно порізати цибулину і зелень. Всі інгредієнти з'єднати, приправити сіллю.
- Зліпити котлети. Приготувати в мультиварці, виклавши котлети в ємність для готування на пару. Через півгодини блюдо буде готово.
З чорносливом
Вам знадобляться:
- 500 г телятини або яловичини;
- 200 г свинячої філейної частини;
- 100 г черствої булки;
- 1 яйце;
- 1 велика головка цибулі;
- 200 г чорнослив (без кісточки);
- за смаком сіль.
Потрібно 45 хвилин.
Кожна порція: 218 ккал.
Як приготувати:
- М'ясо нарізати шматочками, прокрутити разом з ріпчастою цибулею через м'ясорубку, додати замочений у воді і злегка віджатий білий хліб, сире яйце, посолити, добре перемішати.
- Розділити фарш на частини, покласти в кожну 2 чорносливу, сформувати котлети.
- Налити в ємність пароварки холодну воду, встановити блюдо пароварки і розкласти на ньому котлети. Готувати 30 хвилин.
На замітку: ви легко приготуєте корисні котлети з яловичини з допомогою мультиварки, включивши режим «Пароварка».
В якості десерту вам сподобається дієтична сирна запіканка з яблуками.
За посиланням ви знайдете рецепти дієтичних страв із курячої грудки.
На пару можна також приготувати дієтичні рибні котлети, тут можна подивитися рецепт.
Секрети приготування
Головний секрет полягає в тому, що фарш треба готувати самостійно.
Як готувати смачний домашній фарш:
- Спочатку вибираємо підходящий шматок яловичини. Найбільш дієтичні котлети виходять з яловичини або телятини. Якщо вам потрібен яловичий фарш, треба купити грудинку, вирізку або лопатку. Якщо приготувати фарш тільки з однієї яловичини, він може вийти сухуватим, тому в нього кладуть трохи свинячий м'якоті у співвідношенні 7030. Складання фаршу з різного м'яса – один з основних секретів смачного страви.
- Вибираючи свинячу м'якоть, треба віддати перевагу лопатки, плеча або шийці. Свинина робить будь фарш соковитим, тому її додають до яловичині.
- Якісне свіже яловиче м'ясо буде червоного кольору, свинина і молода телятина повинні мати рожевий відтінок. На поверхні шматочка не повинно бути сторонніх плям, слизу, він повинен бути пружним, а прошарку жиру мати білий колір. Якщо шматочок м'яса заморожений, до нього можна прикласти палець і уважно оцінити розмерзається місце. Розріз повинен бути рівним, колір червоним.
- Перед обробкою м'ясо промивають водою, відокремлюють м'якоть від кісточок. Жир з яловичини і свинини не зрізають, оскільки він надає фаршу м'якість.
- Самий вірний спосіб – перемелювання в будь наявної на вашій кухні м'ясорубці, при цьому можна пропустити м'ясо двічі, особливо якщо мова йде про дієтичної кухні. Чим якісніше подрібнений фарш, тим ніжніше виходять котлети.
- Існує ще один секрет: треба добре вимішувати фарш, ретельно розминати його пальцями, щоб він насичується киснем, ставав пишніше. Деякі кухарі кладуть у м'ясо шматочки льоду, потім збивають блендером, що надає м'ясної маси пухкої консистенції.
На відео детально розповідається і показується, як приготувати дієтичні котлети на пару:
Самі дієтичні котлети готують з яловичини. Вони ж самі сухі. Для смаку котлетну масу доповнюють цибулею, подрібненою зеленню, чорним перцем – все залежить від вибраного рецепту і особистих смакових уподобань.