30 май 2019 2 845

Молочна пшенична каша: як правильно приготувати

Пшеничну крупу можна знайти в будь-якому магазині, її ціна нікого не б'є по кишені.

Але вона не так популярна, як, скажімо, гречана або вівсяна.

А даремно.

Якщо знати всі ключові моменти приготування, то ця каша може стати справжнім шедевром кулінарії.

Пшенична каша універсальна.

Це ідеальний сніданок для ласунів.

До неї додаються фрукти, вершки, ягідний топінг або згущене молоко.

Вона однаково добре підійде як гарнір до м'ясних биточкам, рибним суфле, так і до грибних страв.

Каша, що містить повільні вуглеводи, дасть людині ситість і енергію на тривалий час.

Також, пшонка може стати повноцінним святковим блюдом.

Є безліч рецептів з грибами, цибулею, морквою, м'ясом, часником, вершковим маслом.

Її можна варити на м'ясному бульйоні, запікати.

Простір для фантазії в цій справі великий.

Основні правила варіння

Перед самим процесом варіння, крупу необхідно ретельно промити і видалити великий сміття, камінчики та інші сторонні предмети.

Варити краще в чавунному казанку, в ньому вона не пригорить і буде «під».

Якщо ж казанка немає, то підійде будь-яка каструля.

Далі досвідчені господині діляться на два табори: одні закладають крупу відразу в холодну воду, а інші чекають, коли закипить вода, і тільки тоді закладають крупу.

У будь-якому разі відлік часу варіння йде від моменту закипання води.

Об'єм води береться стандартно: 2 частини води до 1 частини каші.

Після того, як вода закипить, потрібно додати цукор і сіль.

Співвідношення залежить від того, солодка вона буде чи ні.

Через кілька хвилин після закладки крупи в каструлю над нею утворюється піна.

Її обов'язково потрібно прибрати: це залишки борошна і дрібного сміття.

Скільки потрібно варити по часу?

Варити пшеничну крупу слід до загустіння 15-20 хвилин на малому або середньому вогні.

Головне, не забувати помішувати, інакше вона пригорить.

У таку страву можна додати масло і спожити.

Але набагато смачніше каша вийде, якщо її після варіння «дотомить».

Для цього ємність, в якій вона варилася, потрібно поставити у вже злегка підігріту духовку або загорнути в теплий рушник/ковдру і залишити на півгодини.

Така каша виходить дуже ароматною і м'якою, наприклад як «Артек».

Рецепт для дитини

Каша для дітей – основна їжа, що використовується в якості першого прикорму.

Завдяки своїй однорідної консистенції, вона ідеально підходить для дітей, у яких ще не вилізли зубки.

У ній міститься велика кількість мінералів, таких як цинк, бета-каротин, залізо, фосфор.

Все, що необхідно зростаючому організму.

А також вітаміни групи B і E, які зміцнюють і покращують шкіру, нігті і волосся.

Малюкам до шести, семи місяців дозволено їсти тільки безмолочні продукти.

При цьому, вони повинні бути смачними, інакше дитина просто не стане її їсти.

Зварити смачну і корисну пшонку для дитини зовсім не важко.

Як Ви думаєте, скільки варити манну кашу? Читайте наші статті і будьте здорові!

Приготована на пару морква, розглянута у цій статті, інші рецепти, так само дуже цікаві.

Корисна інформація для жіночої статі, а саме яка добова норма споживання білка для жінок, читайте тут: #deletetag#/pishhevye-veshhestva/belki/sytochnaya-norma-belka.html

Зварену на воді крупу потрібно подрібнити в блендері або перетерти.

Цукор щоб уникнути діатезних висипань краще не додавати.

Натуральним підсолоджувачем послужить фруктове або ягідне пюре.

Найпопулярніший рецепт – каша з бананом та яблуком, тому що ці фрукти найменш алергенні і найбільш доступні в будь-який час року.

Фрукти слід промити, очистити і дрібно натерти.

Потім додати в свіжозвареним кашу і перемішати.

Дитина оцінить таке блюдо по достоїнству!

Наступним етапом введення прикорму буде молочна каша.

Пшенична каша на молоці

У цьому відео, Ви зможете все докладно дізнатися про приготування пшеничної каші.

Приємного перегляду!

Для багатьох каша на воді є недостатньо смачною.

Це блюдо на молоці виходить корисніше, живильної і ароматніший.

Що ж потрібно для того, що б зварити молочну пшоняну кашу?

Спочатку потрібно проварити крупу у воді в співвідношенні 1 до 1.

Коли вода випарується додати частину теплого молока, рівну воді.

Далі додати трохи вершкового масла і поварити ще хвилин 10.

Другий спосіб приготування відрізняється від першого тим, що пшенична крупа закладається відразу в кипляче молоко.

Тут потрібно простежити, щоб молоко перед закладкою не втекло.

Така каша має насичений молочний смак і містить велику кількість кальцію.

Шпенку варто приготувати, навіть якщо ви не є затятим шанувальником каш.

У ній міститься велика кількість клітковини, яка позбавляє організм від шлаків і шкідливих речовин.

Пшенична каша знижує рівень холестерину в крові, зміцнює судини і позитивно впливає на розумову діяльність організму.

Що ще почитати: