04 апрель 2019 126

Як приготувати запіканку з макаронів в духовці

Запіканка з макаронів відноситься до страв простого приготування.

Дуже часто її готують із залишків вчорашньої вечері після їх раціонального використання.

Просто потрібно покласти в пасту з соусом такі сполучні продукти, як яйця, суміш яєць з вершками або натертий сир.

Зверху можете посипати хлібними крихтами і поставити майбутнє блюдо в духовку.

Історія появи запіканки

Спираючись на факти, перша запіканка з макаронів була приготована в 1866 році американкою Эльмирой Джолікер.

Вона змішала залишки їжі, наявної в холодильники.

Потім про даному блюді заговорить і Госп Обоз.

Якщо говорити про історію макаронів, які виступають в ролі головного інгредієнта в цьому блюді, то вони мають досить давню історію.

Ще раніше вважали, що вони прийшли до нас з Італії, але потім китайці в один голос стверджували, що це вони відносяться до першовідкривачам даного продукту.

Тут, недовго думаючи, через деякий час підключилися і єгиптяни, які виявили в гробницях зображення людей, які займалися виготовленням локшини.

У самих саркофагах часто знаходили навіть їхні залишки.

Однак про культуру виготовлення макаронних виробів ми дізналися від італійців.

Адже сьогодні Італія має безліч різноманітних макаронних виробів.

Підготовка продуктів

Купуючи макарони, слід враховувати сорт борошна і їх зовнішній вигляд.

  1. Сорт А включає в себе тверді сорти пшениці, сорт передбачає випуск виробів м'яких сортів;
  2. Макарони з борошна вищого сорту належать до першого класу.

Купуючи макарони, необхідно, щоб в упаковці не було крихт, їх колір повинен мати однотонний відтінок.

Кольорові вироби отримані в ході додавання трав'яних добавок.

Світло-коричневі вироби передбачають додавання грибний або злакової суміші.

Зберігати макарони бажано в прозорій банці з метою виключення проникнення вологи і комах.

Корисні властивості запіканки

Просту запіканку з макаронів насправді можна віднести до корисних страв.

Спочатку вам здасться дивним, що макарони – не найкорисніша їжа, однак це не зовсім вірне твердження.

Першим ділом макарони – це складні вуглеводи.

Основною їх особливістю вважається повільне засвоєння, але при цьому залишається довгий відчуття ситості.

Запіканка вважається дуже енергетичним стравою, яку дуже часто вживають спортсмени, так як вона надає їм сили.

Макаронна запіканка містить в собі всі корисні властивості макаронних виробів.

Слід зазначити, що калорійність даного страви не так висока, що також є важливим.

Санберрі, корисні властивості та протипоказання, цієї ягоди, ви зможете прочитати у нас на сайті.

В цій статті, ви дізнаєтеся, що можна приготувати з цвітної капусти і наскільки вона корисна для організму. Харчуйтеся правильно!

Наскільки калорійна відварна яловичина, читайте тут:#deletetag#/produkty/kalorijnost-produktov/govyadina-kaloriynost.html.

Для приготування страви краще застосовувати макарони, в процесі виготовлення яких використовувалися тверді сорти пшениці.

Запіканка з макаронів вважається дуже смачним і легким у приготуванні стравою, при поданні якого на стіл, воно «розлітається» миттєво.

Таке блюдо є ідеальним варіантом для ситного сніданку або вечері.

Приготування запіканки з макаронів і яйця

Основним плюсом даної страви вважається ідеальне і в теж час доступне поєднання всіх улюблених продуктів.

Крім цього процес приготування запіканки не займе у вас багато часу.

Тому можете сміливо вирушати на кухню і приготувати своїм домочадцям це смачне блюдо.

Пропонуємо вашій увазі невеликий відео рецепт приготування запіканки. Приємного перегляду!

Інгредієнти

Для отримання запіканки з макаронів і яєць вам знадобляться:

  • Макаронні вироби — 400 р.;
  • курячі яйця — 3-4 шт.;
  • вершкове масло — 1 ст. л.;
  • сіль і перець — за смаком;
  • цукор — 1 ст. л.

Рецепт приготування запіканки З яйцем

  1. Для початку потрібно відварити макарони. Тому наповніть каструлю водою і поставте її на вогонь. Важливо, щоб води в каструлі було більш ніж достатньо, щоб макарони змогли вільно плавати в ній. Кипіти вода сильно не має, а макарони постійно помешиваете, щоб вони пристали до дна каструлі. Воду потрібно обов'язково посолити;
  2. Готові макарони не повинні бути переварені. Після откидываете їх на друшляк і промиваєте під проточною водою;
  3. Висипаєте в зручну форму для запікання теплі макарони і кладете до них невеликий шматочок вершкового масла. Усе ретельно перемішуєте. В окремій ємності збиваєте яйця, додавши трохи цукру і солі, знову збиваєте. Макарони заливаєте приготовленою заливкою з яєць. Зверху страву можна присипати свіжим меленим перцем;
  4. Відправляєте форму в розігріту духовку до 200 градусів на 20 хвилин і чекаємо освіти красивою рум'яної скоринки. Якщо ви бажаєте отримати не тільки смачне, але ще і красиве блюдо, то для цього слід узяти невеликий шматочок твердого сиру, натерти його на крупній тертці і викласти зверху макаронів. У підсумку ви отримаєте смачну і ароматну сирну скоринку;
  5. Готову запіканку внимаете з духовки, разрезаете її на порційні шматочки і викладіть на красиві тарілки. Прикрасити страву можна за допомогою свіжих овочів, дрібно нарубаної зелені і заправляєте кетчупом. Приготованим стравою можна пригощати своїх рідних.

Поради по приготуванню

Приготування даного страви включає в себе деякі нюанси, дотримуючись яких, ваша запіканка вийде ще смачніше:

  1. Щоб макарони не злипалися, необхідно покласти в каструльку ложу рослинного масла;
  2. Будь-яка запіканка з макаронів готується приблизно однаково, єдина відмінність полягає в інгредієнтах. Чудовим властивістю цієї страви, можна вважати використання абсолютно різних продуктів, це може бути запіканка з бринзою, шинкою, шматками вареного м'яса, яблуками, печінкою та овочами.
Приготування запіканки з макаронів — зовсім легка справа, крім цього ви нарешті вирішите питання про економічному використанні продуктів, що зберігаються в холодильнику.

Як ви встигли помітити, дане блюдо являє собою одні плюси, тому можете сміливо приступати до його приготування.

Що ще почитати: