19 март 2019 1 851

Як приготувати запіканку з макаронів з сиром

Запіканка з макаронів — це просте блюдо, але в той же час дуже ситна. Здавалося б, в складі присутні такі прості компоненти – макарони і яйця, але в підсумку можна отримати королівське частування, яке доведеться всім до смаку і дорослим, і дітям. Головне його урізноманітнити додатковими інгредієнтами і ароматними спеціями. Нижче ми розглянемо декілька цікавих рецептів цього нехитрого страви.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
макаронні вироби - 0,5 кг
сир твердого виду - 300 г
масло вершкове - 50 г
борошно - 3 великі ложки
молоко - 300-350 мл
сіль поварена - на свій смак
спеції - на свій розсуд
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 г: 180 Ккал

Етапи приготування запіканки з макаронів з сиром:

  1. Наливаємо в середню каструлю воду, ставимо на вогонь і додаємо сіль;
  2. Доводимо воду до кипіння і засипаємо в неї макарони, обов'язково перемішуємо;
  3. Відварюємо макарони близько 5 хвилин і зливаємо їх у друшляк;
  4. Моєму прохолодною водою, щоб вони не злипалися;
  5. Робимо соус. У сотейник кладемо вершкове масло і розтоплюємо;
  6. У розтоплене масло всипаємо борошно, добре розмішуємо;
  7. Обсмажуємо масло з борошном протягом 3-5 хвилин;
  8. Під час обсмажування не забуваємо помішувати, щоб не утворювалися грудочки;
  9. Далі потрібно влити тонкою цівкою молоко, при цьому продовжуємо розмішувати;
  10. Найкраще в соус додати спеції, трохи мускатного горіха, прованських трав, куркуму, паприку. Добре розмішуємо, щоб всі прянощі рівномірно розподілилися;
  11. Сир протираємо на тертці з великими або дрібними зубцями;
  12. Трохи відкладаємо протертого сиру, решта пересипаємо в соус;
  13. Знімаємо соус з вогню, викладаємо в нього макарони і розмішуємо;
  14. Поверхня форми промазуємо маслом і кладемо в неї макарони разом з соусом;
  15. Зверху посипаємо все протертим сиром;
  16. Прогріваємо Духовку до 200-210 градусів і відправляємо в неї форму;
  17. Процес запікання займе не більше 25 хвилин.

Запіканка з макаронів з фаршем та сиром у духовці

Для початку розберемося, що буде потрібно для приготування. Ось список:

  • спагетті – 300 грам;
  • фарш з двох видів м'яса – 250-300 грам;
  • помідори – 2 штуки;
  • 130 грам сирного продукту твердого сорту;
  • половина склянки сметани;
  • соус томатний — 4 великі ложки;
  • два яйця;
  • масло коров'яче середній скибочку вагою 50 грам;
  • трохи свіжої або сухої зелені для додання аромату;
  • не забудьте про сіль, а також можна додати трохи прянощів для аромату

Час на приготування – 75 хвилин.

Калорійність – 258 ккал.

Як готувати:

  1. Наливаємо воду в каструлю, ставимо на вогонь;
  2. Спагетті розламуємо на кілька частин, щоб вийшли макарони невеликої довжини;
  3. Після закипання води пересипаємо в неї спагетті, перемішуємо і залишаємо отвариваться на 4-5 хвилин;
  4. Відварені макарони перекладаємо в друшляк і промиваємо кілька разів;
  5. Викладаємо спагетті в ємність, у якій воно отваривалось, і додаємо шматочок вершкового масла;
  6. Прикриваємо каструлю кришкою і гарненько струшуємо;
  7. Підсолюємо м'ясо, приправляємо перцем і добре перемішуємо;
  8. У сковороду викладаємо шматочок коров'ячого масла, воно повинно розтопитися;
  9. На розтоплене масло кладемо фарш, перемішуємо і обсмажуємо на невеликому вогні;
  10. Тим часом промиваємо солодкий перець, зрізаємо плодоніжку і очищаємо від насіння;
  11. Нарізаємо солодкий перець на смужки або прямокутники;
  12. Пересипаємо перець у фарш, додаємо туди ж сметану і томатну пасту;
  13. Підсипаємо прянощі і добре розмішуємо;
  14. Тушкуємо близько 5-7 хвилин і прибираємо з вогню;
  15. Потім перекладає відварені макарони в фарш з овочами, додаємо сирі яйця і розмішуємо;
  16. На змащену поверхню форми викладаємо макарони разом з фаршем;
  17. Промиті помідори ріжемо тонкими кружечками;
  18. Викладаємо зверху спагетті з фаршем кружечки помідорів, що вони покривали всі рівномірним шаром;
  19. Сир протираємо на тертці і викладаємо його поверх майбутньої запіканки;
  20. Готуємо в духовці при температурі не більше 190 градусів. Готова запіканка буде приблизно через 25 хвилин.

Запіканка з макаронів з грибами і сиром

Перш ніж починати приготування, потрібно зібрати необхідні продукти. Для запіканки по цьому рецепту нам буде потрібно:

  • упаковка спагеті;
  • гриби в свіжому вигляді, хорошим варіантом будуть печериці. Досить буде близько 300-350 грам;
  • сирний продукт бажано твердого сорту – 180 грамів;
  • цибуля – дві штуки середнього розміру;
  • молоко незбиране натуральне -60 мл;
  • яйця – 3 штуки;
  • 100 мл олії соняшникової;
  • сіль на свій розсуд;
  • прянощі будь, вони поліпшать смак страви.

Запіканка буде готуватися не більше 50 хвилин.

Калорійність – 210 ккал.

Як приготувати страву:

  1. У ємності прогріваємо воду, її обов'язково потрібно підсолити;
  2. Після закипання, засипаємо в неї спагетті, але попередньо його потрібно розбити на частини;
  3. Відварюємо спагетті до напівготовності, зливаємо воду і відкидаємо на друшляк;
  4. У миску наливаємо молоко, розбиваємо яйця, додаємо сіль мелений перець;
  5. Збиваємо до однорідної структури і додаємо половину тертого сиру;
  6. З цибулин слід прибрати всю лушпиння і нарізаємо головки невеликими квадратиками;
  7. Ставимо на вогонь сковороду, підливаємо масло і додаємо нарізану цибулю;
  8. Смажимо скибочки цибулі до напівготовності;
  9. Печериці промиваємо, очищаємо капелюшки і шаткуємо гострим ножем на пластинки;
  10. Засипаємо до цибулі гриби і розмішуємо. Смажимо близько 5 хвилин;
  11. Перекладаємо зажарку в спагетті і розмішуємо;
  12. У ємність форми викладаємо спагеті з грибами;
  13. Заливаємо все яєчною сумішшю і присипаємо верх іншою половиною тертого сиру;
  14. Готувати запіканку слід в прогрітій духовці до 180 градусів. Процес її приготування не повинен бути більше півгодини.

Приготуйте смачний заливний пиріг з начинкою з картоплі і рибних консервів.

Читайте як приготувати пряний кавказький харчо рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.

Тушкована свинина з овочами — ситне блюдо, яким так легко нагодувати всю сім'ю. Візьміть цей рецепт на замітку.

Макаронна запіканка з куркою і сиром

Для початку підготуємо продукти з наступного списку:

  • 200 грам макаронів;
  • одне куряче філе вагою 200-300 грамів;
  • шматочок сиру твердого сорту – 200 грам;
  • три яйця;
  • молок незбиране сьогодення – 75-80 мл;
  • сметана селянська – 170 грам;
  • одна цибулина;
  • олія рослинна;
  • обов'язково не забудьте про сіль і будь-які пряні суміші для додання аромату.

Приготування в середньому займе близько 1,5 години.

Калорійність – 235 ккал.

Правильне приготування виглядає так:

  1. У дві ємності слід налити води, додати солі і поставити на вогонь;
  2. В одну викладаємо шматочок курячого м'яса і залишаємо отвариваться;
  3. Після закипання, в іншу засипаємо макарони і розмішуємо. Залишаємо варитися хвилин 5-7 до напівготовності;
  4. В іншій ємності з м'ясом на поверхні з'явиться піна, її треба періодично прибирати;
  5. Перекладаємо макарони на друшляк і моєму прохолодною водою;
  6. Як тільки м'ясо буде готове, його потрібно буде вийняти з гарячої води і залишити остигати;
  7. Нарізаємо м'ясо на невеликі скибочки;
  8. Лук очищаємо і шаткуємо дрібними кубиками;
  9. Обсмажуємо цибулю пару хвилин і засипаємо м'ясо. Готуємо близько 5-7 хвилин;
  10. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо шар макаронів і потім шар смаженої цибулі і курячого м'яса. Потім знову макарони і засмажку, в кінці покриваємо всі макаронами;
  11. У миску розбити курячі яйця, перемішати віночком до однорідності;
  12. Потім додаємо сіль, спеції і прянощі;
  13. Викладаємо сметану або вершки і заливаємо молоко;
  14. Все добре перемішуємо до однорідності;
  15. Скибочка сирного продукту слід перетерти до стану крихти або дрібної стружки. Пересипаємо в масу з молока і яйця;
  16. Заливаємо макарони сумішшю з яєць і сиру;
  17. Готувати запіканку слід при середній температурі 180-190 градусів. Запікатися вона повинна не більше півгодини.

Макаронна запіканка з овочами і сиром

Для початку зберемо всі потрібні інгредієнти, з яких буде готуватися запіканка:

  • ¼ Кілограма макаронних виробів;
  • помідори — 2 штуки;
  • цукіні середній – 1 штука;
  • 8 гілочок брокколі;
  • капуста цвітна – 8 суцвіть;
  • 100-120 грам нежирного сирного продукту;
  • рослинна олія;
  • трохи орегано;
  • кілька щіпок чорного перцю;
  • сіль – 3-4 ч. ложки.

Час приготування – 50 хвилин.

Калорійність – 179 ккал.

Як потрібно правильно робити:

  1. Варимо макарони до напівготовності;
  2. Після цього перекладаємо макарони на друшляк і промиваємо;
  3. Всі овочі добре промиваємо під теплою водою;
  4. Помідори розрізаємо на тонкі кружечки;
  5. Брокколі ділимо на дрібні суцвіття, те ж саме робимо з кольоровою капустою;
  6. Цукіні ріжемо на кружечки;
  7. Змащуємо маслом поверхню форми для запікання і викладаємо на неї рівномірним шаром макарони;
  8. Далі викладаємо суцвіття брокколі, кружальця цукіні, цвітну капусту і помідори;
  9. На тертці з великими зубцями протираємо скибочку сиру;
  10. Зверху майбутньої запіканки висипаємо трохи орегано, приправляємо перцем і викладаємо протертий сир;
  11. Готувати запіканку слід в духовці при температурі не більше 190 градусів. Запікатися вона повинна приблизно 30 хвилин.

Рецепт запіканки з макаронів з шинкою і сиром

Перш ніж починати готувати, підготуємо наступні продукти:

  • 400 грам макаронів;
  • шинка – 300 грам;
  • сирний продукт твердого сорту – невеликий шматочок на 100-120 грам;
  • склянка вершків;
  • три яйця;
  • паста томатна – 4 ст. ложки;
  • одна цибулина;
  • два часникових зубця;
  • сіль на свій смак;
  • будь-які прянощі.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 232 ккал.

Як тільки все буде підготовлено, можна починати робити за такою схемою:

  1. Для початку варимо макарони в підсоленій воді. Варити до напівготовності;
  2. Перекладаємо макарони на друшляк і промиваємо;
  3. Шинку нарізаємо невеликими смужками і перекладаємо до макаронів, добре перемішуємо;
  4. Промазуємо маслом поверхню форми з жароміцної основи і викладаємо макарони з шинкою;
  5. Цибулю і часточки часнику очищаємо і шаткуємо невеликими шматочками;
  6. Обсмажуємо цибулю з часником в олії протягом 3-5 хвилин;
  7. Потім додаємо томатну пасту, перемішуємо і залишаємо тушкуватися кілька хвилин і знімаємо з вогню;
  8. У глибоку миску розбиваємо яйця, розмішуємо їх віночком до однорідності;
  9. Далі наливаємо вершки і ще раз перемішуємо;
  10. Викладаємо в масу з яєць і вершків томатну зажарку і розмішуємо;
  11. Заливаємо макарони томатною сумішшю;
  12. Форму прибираємо в духовку. Готувати слід при температурі 190 градусів протягом 20 хвилин;
  13. Шматочок сиру протираємо у велику стружку;
  14. Далі виймаємо форму і посипаємо стружкою сиру;
  15. Потім знову прибираємо форму і залишаємо запікати ще 10 хвилин;
  16. Після цього виймаємо запіканку з духовки, трохи охолоджуємо і подаємо на стіл.

Корисні поради

  • макарони можна використовувати будь – ріжки, бантики, спагеті, завитки;
  • для заливки можна використовувати яйця, сметану, молоко;
  • сметану, при бажанні, можна замінити майонезом.

Проста запіканка з макаронів з сиром — це відмінне частування, яке може стати ситним обідом або вечерею. У процесі приготування її можна доповнювати різними компонентами, наприклад м'ясним фаршем, овочами, зеленню, від цього вона вийде ще смачніше. А якщо її залити сумішшю з яєць і молока, то вона вийде дуже соковитою і поживною.

Що ще почитати: