Кількість білка в курячій грудці, її хімічний склад
Куряче м'ясо традиційно дієтологами світу вважається дієтичним.
Причиною для цього є мінімальний вміст у ньому жиру.
Мінімальна його кількість міститься в курячій грудці.
Кількість жиру в ній в середньому не перевищує 8% від загальної ваги.
У 100 г грудинки міститься близько 7-8 г жиру.
Тому будь-яких обмежень за вживання цієї частини курки в їжу немає.
Цінність харчового продукту у атлетів
Цю категорію особливо хвилює питання, яке кількість білка міститься в курячій грудці.
Адже саме білок у вигляді протеїну і амінокислот найсильніше впливає на зростання і якісну структуру м'язових волокон спортсмена.
Довідкова література відповідає на це питання з граничною ясністю.
У 100 г курячої грудки близько 24-25 г білка.
Саме цей компонент дає можливість отримати організму близько 190-200 Ккал.
Оптимальною нормою в щоденному раціоні харчування спортсменів вважається 200-250 г такого м'яса.
Це кількість м'яса зазвичай розподіляється на два рази.
Завдяки своєму легкому засвоєнню куряче м'ясо можна вживати без побоювань набрати зайві кілограми і ввечері.
Медики, кулінари і дієтологи відносять це м'ясо до білого виду м'яса.
Основною характеристикою для такого виду м'яса є те, що в ньому більше білка порівняно з червоним м'ясом, а жиру навпаки, менше.
Червоне м'ясо, це яловичина, свинина, баранина і кролятина.
М'ясо курчати містить ще менше жиру.
У м'ясі двомісячних курчат деяких порід міститься не більше 3% жиру від загальної ваги.
Домінуючими компонентами в складі м'яса курки є: вода, білки і жири.
Співвідношення між ними таке:
- вода близько 60%;
- білок близько 25%;
- жири близько 8%;
- Інші 7-9% становлять амінокислоти і білкові сполуки, колаген і еластин.
Коли прихильники суворої вегетаріанської дієти стверджують, що сучасне людство цілком в змозі обійтися без тваринного білка і жирів, зробивши їх заміну продуктами рослинного походження, вони не враховують, що основна харчова цінність м'ясних продуктів саме в амінокислотах.
Ці хімічні сполуки, що містяться в продуктах рослинного походження, не є рівноцінною заміною точно таким же сполук в м'ясі та рибі.
Легкість і простота приготування курячої грудки
М'ясо птиці піддають всім типам термічної обробки в процесі приготування:
- смаження;
- варка;
- гасіння;
- готування в духовці.
Найпростішим способом приготування курячої грудки вважається перший.
Перед смаженням грудки курчати можна навіть не відбивати.
Смажать близько 4 хвилин з кожного боку, попередньо додавши солі і перцю.
Трохи більше часу знадобиться для варіння і тушкування грудки.
М'ясо відварюють в основному для того, щоб потім включити його в якості компонента в салати.
Якщо Ви віддаєте перевагу харчуватися корисно, Вам підійде ця стаття. Обов'язкова до прочитання.
Відомо, що банан є висококалорійним продуктом, а що ще Ви знаєте про нього? Читайте далі:#deletetag#/produkty/kalorijnost-produktov/kakaya-kaloriynost-banana.html
Найвідомішим з них вважається олів'є і цезар.
Відварюють грудки близько 30 хвилин.
Тушкують м'ясо курки з овочами.
Саме за таким рецептом готують традиційну печеню з курячого м'яса під назвою сациві, в кінці додаючи в блюдо соус з часнику, волоських горіхів, зелені і вершків.
Процес приготування цієї страви займе не більше 35-40 хвилин.
Набагато багатше і цікавіше виглядають рецепти, коли грудинка запікається в духовці.
Перед цим грудки протягом хоча б 2-3 години слід маринувати в різних соусах.
У наш час дуже популярні соуси і заправки з низьким вмістом вуглеводів.
Адже вуглеводи, це саме ті злі чарівники, які постійно умудряються збільшуватися в розмірах Вашу талію та стегна.
А це так ускладнює життя.
Доводиться щодня жити в стані жахливого психологічного стресу, сідаючи на ефективні різноманітні і не дуже дієти, і при цьому постійно відчуваючи сильне почуття голоду.
Все це в процесі тривалої перспективи здатне привести до жорстокої депресії.
Одним з основних продуктів тут часник.
Овоч з усіх боків корисний і незамінний. Основна корисність цього овоча виходить від містяться в ньому вітамінів і незамінних мікроелементів.
У числі таких корисних хімічних сполук, фітонциди, позитивно впливають на обмінні процеси в організмі людини.
Соус на його основі називається часниковий.
Рецепт приготування простий, буквально до нестями, фігурально висловлюючись.
Батьківщиною цього соусу, на мій погляд, є італійці.
Основний продуктової складової цього соусу є такий безцінний за своїм оздоровчим якостями продукт, як часник.
На порцію для себе коханого достатньо взяти 6-8 зубчиків часнику.
Доповнюється цей овоч половиною 200 грамового склянки холодної кип'яченої води, а краще курячого бульйону.
Варіант з бульйоном набагато смачніше, але важче.
І ще необхідний пучок зелені, краще петрушку.
На самому початку часник необхідно очистити і подрібнити.
Додати до нього зовсім небагато солі, буквально щіпку.
Додати води і петрушки.
Ось таким соусом приблизно на годину слід залити курячі грудки перед відправкою у жарову шафу.
Відео-десерт
Подивіться, як можна приготувати смачні та корисні для Вашого організму курячі грудки.