31 май 2019 11 809

Дієта для першої групи крові з позитивним резус-фактором

Людство ще в минулому столітті визначила, в чому відмінність однієї групи крові від іншого. Крім знань про присутність у плазмі антигенів, є припущення, що відмінність на генному рівні походить від зміни харчування. Спочатку все населення Землі мало першу групу, а раціон складався з м'яса, за якими ще слід побігати. Коли змінився клімат, в меню додалися злаки, рослини, ягоди, розподіл крові на групи і почалося. Виходячи з цих фактів, виникла система харчування за групами крові.

Філософія і особливості дієти

Відомий дієтолог Д 'Адамо, котрий створив систему харчування, вважає, що немає необхідності зменшувати порції і вираховувати калорії, відмовляючись від улюблених продуктів. Принцип цієї дієти відрізняється від більшості. Як такою дієтою назвати цей спосіб зниження ваги досить важко. Це правила харчування, дотримуючись яких можна досягти видимих результатів без голодувань і шкоди для організму.

Якщо взяти за основу, що споконвіку носії першої групи крові харчувалися м'ясом, то зараз індивіди з цією групою не повинні змінювати раціон. Щодня в меню повинні бути присутніми м'ясо, риба. Додаванням до протеїнових продуктів служать злаки і овочі.

Жителям нашої планети з 1 позитивною групою крові не можна відмовлятися від високопротеїнових продуктів, харчуючись за принципами вегетаріанства або веганства. Йод і протеїн ці люди повинні отримувати незмінно.

Основні рекомендації

Яким радам бажано дотримуватися, щоб результат порадував?

  • у пріоритеті їжа з високим вмістом протеїну;
  • намагатися мінімізувати обробку продуктів. Доповнювати м'ясо або рибу свіжими фруктами, овочами;
  • змінити образ свого життя. З сидячого зробити рухливий, включити в життя спорт і фізкультуру;
  • намагатися не переїдати.

Якщо не дотримуватися цих рекомендацій, то буде результат наступний:

  • збільшення зайвої ваги;
  • зміна швидкості метаболізму;
  • часті запори;
  • накопичення жирових надлишків;
  • погане самопочуття.

Як правило, у володарів 1 групи крові приблизно однакові захворювання, обумовлені режимом харчування з давніх часів.

  1. Часто підвищена кислотність шлунка, так як у нього закладена функція перетравлення сирих овочів і грубих волокон.
  2. Система ШКТ відмінно засвоює м'ясо і рибу, але при використанні оброблених паром і подрібнених продуктів зі здоров'ям почнуться проблеми.
  3. Імунітет у цих людей залежить від трансформацій в раціоні або способі життя. Алергічні прояви з таких змін не є рідкістю.
  4. Для цієї групи крові характерні гастрити і виразки, так як шлунковий сік має підвищену кислотність.
  5. Хвороби суглобів (частіше запальні) також супроводжують тих, у кого 1 група крові.
  6. Метаболізм сповільнюється за рахунок змін у способі життя. Саме так накопичується жирова тканина.

На відео розповідається про особливості першої групи крові з точки зору медицини:

Продукти і меню

Учений, що створив цю систему харчування, подразделял їстівні припаси:

  • корисні;
  • нейтральні;
  • шкідливі.

У кожного продукту в складі є ферменти, які, потрапивши в людське тіло, починають взаємодіяти з кров'яними клітинами, представляючи собою матеріал для будівництва останніх. Якщо ж продукт не підходить по групі крові, то подібний ефект не спостерігається, а отже, у разі виключення його з раціону шкоди організму не буде.

Тепер розберемося в тому, які продукти є дозволяється при цій дієті.

Вид продукту Корисні Нейтральні Шкідливі
Риба і морепродукти Щука, тріска, лосось, скумбрія, форель, оселедець, мідії, палтус, морські водорості, осетер Вугор, тунець, камбала, корюшка, лобстери, креветки, судак, короп, кальмари Свинина, качка, гусак, ковбасні продукти, шинка, сало, шинки
М'ясо

 

Баранина, телятина, індичка, дичину, субпродукти Курятина, кролятина, курчата, яйця Копчена, солона і маринована риба, зубатка, сом, ікра
Молочні продукти Бринза, нежирні молочні продукти, сир Сири та кисломолочні продукти з високим вмістом жиру
Масло і жир

 

Рапсове, льняне, оливкова, всі масла рафіновані Соняшникова, соєва, вершкове масло, риб'ячий жир Кукурудзяну, арахісову олію нерафіновані, гусячий, качиний і свинячий шпик
Крупи та борошняні вироби Ячна, гречка, житнє і гречана мука, просо, рис, ячмінь, перловка, хлібці Вироби з пшеничного борошна, макарони, манка, кукурудзяна крупа, вівсяна каша, мюслі, крохмаль, кукурудзяні пластівці, хліб пшеничний
Бобові

 

Кольорова квасоля, соя Біла квасоля, зелений горошок Нут, сочевиця
Фрукти

 

Чорнослив, алича, слива, яблуко, черешня, інжир, соки з фруктів і ягід Решта фрукти і свіжовичавлені соки з них Цитрусові, диня, кокос, ожина
Овочі

 

Ріпа, батат, гарбуз, ріпчасту цибулю-порей, листова буряк, топінамбур, шпинат, артишок, гострий перець, зелень Бруква, помідори, огірки, зелена цибуля, редька, кабачки, буряк, салат листовий, гриби, спаржа, болгарський перець Картопля, капуста, печериці, авокадо, ревінь, маслини, кукурудза
Солодке

 

Желе, повидло з дозволених фруктів, сухофрукти, мед, гіркий шоколад, карамель, пряники Торти з кремом, тістечка, молочний шоколад, цукерки, вівсяне печиво, згущене молоко, морозиво, пончики, калорійне печиво
Приправи та спеції

 

Каррі, петрушка Лавровий лист, гірчиця, кмин, кріп, фенхель, паприка, коріандр Кетчуп, соління, майонез, оцет, маринади, ваніль
Напої

 

М'ятний відвар, відвар шипшини, чай з липи Чай і кава неміцні, какао, трав'яні настої Алкоголь, газовані напої та содові, міцні чай і каву, узвар звіробою

На перший погляд такий раціон здається важким, але це не зовсім так. Є безліч корисних і смачних страв, які можна приготувати з дозволених продуктів.

Перед складанням меню потрібно врахувати всі нюанси приготування страв:

  • не зловживати смаженою їжею, віддаючи перевагу запіканню або варінні;
  • відмовитися від алкоголю. Допускається тільки келих сухого вина;
  • контролювати кількість з'їденої їжі і не переїдати. Це стосується більшою мірою другої половини дня;
  • додати в денний розпорядок фізичні вправи. Вони допоможуть шкірі бути еластичними і оздоровлять в цілому організм.

Сильно полегшує складання меню велику кількість м'яса і риби в меню.

  1. На сніданок можна з'їсти варені яйця, дозволені фрукти, чай зелений. На пізній сніданок чудово підійде фреш.
  2. На обід в якості першої страви прекрасно підійде овочевий суп, на друге – запечене м'ясо або риба.
  3. Післяобідній перекус включає в себе сирок або фрукти/фреш.
  4. Вечеря досить різноманітний, тому що можна приготувати будь-яке м'ясо або рибу. Гарнір овочевий і сік буде хорошим доповненням до білкового страви.

Ось зразкове меню на кілька днів.

День перший

  1. Сніданок. Сендвіч житній з вершковим маслом і сирним сиром. Чай додасть бадьорості, а зелений особливості.
  2. Обід. Курячий суп з брокколі і щавлю, на друге — салат з курячої або яловичої печінкою, томатами і шпинатом під заправкою з соєвого соусу.
  3. Ланч. Грамів 50 горіхів, наприклад мигдаль, волоські, або 1 фрукт (яблуко, банан).
  4. Вечерю. Відварна яловичина, а на гарнір 250 грамів грибів. М'ятний чай.

Щоб скинути зайву вагу, вживайте низькокалорійні продукти для дієти.

Тут ви знайдете рецепт приготування гречки з кефіром для дієти.

Дізнайтеся більше про корисні властивості сочевиці для дієти.

День другий

  1. Ранковий прийом їжі. Каша гречана на соєвому молоці, чай зелений.
  2. Обід. Вершковий суп з морепродуктів, зеленню і часником. Друге блюдо – морквяний салат із зеленню і спаржею. Чай трав'яний.
  3. Перекус. Грамів 50 горіхів, наприклад мигдаль, волоський, кедровий. А також можна перекусити 1 ківі, яблуко або груша. Можна замінити все це на 50 грамів чорносливу.
  4. Вечерю. Запечене філе куряче з ананасом. Прекрасним гарніром стане перець або білий горох, а напій – журавлинний морс.

День третій

  1. Сніданок. Хлібці, сир «Фета» і помідор. Зелений чай.
  2. Обід. Грибний суп і салат з креветок, яблук, яєць і огірків.
  3. Перекус. Горіхи 50 грамів, один фрукт або чорносливу 50 грамів.
  4. Вечерю. 300 грамів запеченої риби.

Рецепти

Фруктовий салат з сирним сиром

Інгредієнти:

  • сир — 50 гр;
  • виноград — 125 гр;
  • абрикос — 1 шт.;
  • жменя рубаних волоських горіхів;
  • салат листовий — 50 грамів;
  • сік лимонний — 2 столові ложки;
  • олія оливкова — 2 столові ложки.

Приготування:

  1. Для соусу змішати масло і сік.
  2. Сир порізати на шматочки фруктів, вийняти кісточки і теж порізати
  3. Полити соусом, перемішати. Подавати з цільнозерновим хлібом.

Індичка і салат з кульбаб

Інгредієнти:

  • індичка (грудка) — 100 гр;
  • листя кульбаби — 125 гр;
  • масло оливи — одна столова ложка;
  • оливкова олія для заправки — дві столові ложки;
  • сік лимонний — дві столові ложки;
  • вода — одна столова ложка;
  • посолити за смаком;
  • цукор-пісок за смаком;
  • зелена цибуля (рубаний) — одна столова ложка;
  • петрушка (рубана) — одна столова ложка.

Спосіб приготування:

Нашатковану смужками індичку обсмажити на столовій ложці олії оливи і залишити в теплому місці. У цей час помити й висушити листя кульбаби. Для соусу змішати решту рідкі інгредієнти і зелень. Листя кульбаби залити соусом, зверху викласти індичку.

Запіканка по-східному

Інгредієнти:

  • телятина — 500 грамів;
  • ріпчаста цибуля — 2 головки;
  • часник — 2 зубчики;
  • квасоля — 500 грамів;
  • яловичий бульйон — 250 мл;
  • томат — 2 штуки;
  • масло оливи 5 столових ложок;
  • сирний сир — 100 грамів;
  • яйця — 2 штуки;
  • соєве молоко — 125 мл

Спосіб приготування:

Вимите м'ясо нарізати скибочками. Цибулю з часником нарізати маленькими кубиками. Квасолю вимити. З помідорів зняти шкірку, обдавши їх окропом, нарізати великими шматками. Обсмажити м'ясо, цибулю, часник на оливковій олії, додати квасолю. Тушкувати 10 хвилин, заливши бульйоном. Додати помідори і посолити. У змащену форму викласти м'ясо, овочі і засипати сиром. Молочно-яєчною сумішшю залити овочі і м'ясо. Випікати при 180 градусах 30 хвилин.

Шкоди та протипоказання

При правильному поєднанні продуктів ця дієта може перетворитися в систему живлення. Так як набір продуктів великий, то і дотримуватися цього харчування можна довго.

Що не можна робити на цій дієті:

  • випивати алкоголь;
  • вживати жирні продукти, маринади і соління;
  • захоплюватися міцними безалкогольними напоями;
  • перевантажувати шлунок різними стравами за один раз;
  • різко змінювати час прийому їжі;
  • приймати аспірин;
  • вживати сульфамидные препарати і пенициллиновые антибіотики.

Поради для підтримки ваги

Для того щоб не набрати вагу знову, треба:

  1. Включати в раціон наступні продукти: печінка, баранину, яловичину, морські водорості, салат, редиску, морепродукти, брокколі, шпинат.
  2. Не зловживати вітамінами Е і А.
  3. Додатково приймати йод, кальцій, вітаміни групи К.
  4. Не припиняти займатися спортом. Це підтягне тіло і поліпшить здоров'я.

На відео ви знайдете більше інформації про дієту для 1-ої групи крові:

Відгуки лікарів і дотримуються дієти

Ось що пишуть люди, які вже спробували дієту:

Довго не могла схуднути, так як складно було обмежувати себе в продуктах. Натрапила на дієту по групі крові і вирішила спробувати. Схудла на 8 кг за 3 місяці, не голодуючи.

Світлана, 34 роки

Дізналася про дієту по групі крові від подруги. Вирішила спробувати. Вже рік як живу систему. Покращилися сон, пам'ять, самопочуття, успіхи в навчанні. Спочатку худнути не хотіла, але за кілька перших місяців стала легше на 3 кг.

Надія, 46 років

Звичайно, незаперечно те, що з плином еволюції люди розділилися на 4 типи обміну речовин. Наприклад, жителі Гренландії отримують енергію з білків і жирів тваринного походження, а жителі Америки — з вуглеводів. І якщо той же житель Гренландії вирішить сісти на дієту по групі крові (а у нього, наприклад, вона 2) і стане вегетаріанцем, то він просто не виживе в своїх кліматичних умовах. Ця дієта досить збалансована, але не застосовується до людей, які живуть в кліматі, не розрахованому на недостатнє або надмірне харчування.

Аріна, 27 років

Що ще почитати: