Список основних продуктів з негативною калорійністю
Продукти з негативною калорійністю – це ті, на перетравлення яких організм людини витрачає більшу кількість енергії, ніж одержує від них.
Вплив на організм
Якщо ви вирішили включити їх в раціон, то перед вживанням необхідно піддавати їх тільки самій мінімальній термічній обробці.
Тільки так ви зможете зберегти в них максимальну кількість корисних компонентів.
Варто відзначити, що і такої потрібної клітковини в сирих овочах міститься набагато більше порівняно з тушкованими або вареними овочами.
В якості найбільш відповідного варіанту виступає свіжий салат, в який кладуть інгредієнти, взагалі непрошедшие попередню обробку.
Тоді як якщо салат має у складі фрукти, то можна застосувати в ролі заправки натуральний йогурт, однак, слід купувати той, що позбавлений яких-небудь добавок.
Якщо говорити про найкращому продукті з негативною калорійністю, то варто виділити гриби, так як вони багаті білком, а також харчовими волокнами, показник їх калорійності може змінюватись в межах від 9 до 330 ккал.
Цей продукт здатний на довгий час подарувати відчуття ситості.
Давайте послухаємо, що про все це скажуть в одній тб-програмі:
Топ основних продуктів з негативною калорійністю
Нижче можна побачити таблицю продуктів, які мають негативну калорійність.
Їх варто включити в раціон, якщо ви маєте намір сісти на дієту.
Кожен з них має у складі корисні мікроелементи і вітаміни.
Найменування | Калорійність |
---|---|
ананас | 48 |
ожина | 33 |
шпинат | 21 |
яблука | 46 |
журавлина, | 28 |
червоний солодкий перець | 27 |
буряк | 48 |
лимон | 31 |
листя салату | 14 |
ріпа | 28 |
малина | 41 |
ревінь | 16 |
редис | 20 |
мандарини | 38 |
смородина | 38 |
томати | 14 |
морська капуста | 5 |
зливу | 43 |
грейпфрут | 35 |
чорниця | 40 |
баклажани | 24 |
абрикоси | 46 |
апельсин | 38 |
морква | 33 |
огірки | 10 |
Скориставшись представленими вище списком, ви зможете скласти хорошу систему харчування, це дозволить скинути вагу, не вдаючись до тривалих дієт.
Якщо ви любите м'ясо, але бажаєте схуднути, не варто відмовляти собі в білках.
Відмінно впишуться в раціон і морепродукти, а також курка, однак з неї буде необхідно попередньо видалити шкірку.
Бажано якомога частіше в період схуднення готувати страви на пару, це дозволить зберегти максимум корисних речовин і зробити їх смачніше.
Ще одне відео, з якого ви зможете дізнатися, які ще продукти можна віднести до нашого списку дієтичних і корисних для фігури:
Думка експертів
Велике число фахівців галузі дієтології вважають харчування на основі продуктів з негативною калорійністю міфом для схуднення або дієтою-одноденкою.
Це зумовлено тим, що хоч перетравлення такої їжі вимагає якоїсь енергії, її кількість у кожному конкретному випадку буде залежати від інтенсивності обміну речовин, саме тому визначити точно, скільки енергії буде витрачено на перетравлення продукту, невідомо.
Крім перерахованих вище продуктів, варто окремо відзначити селера, він має в складі майже тільки одну воду і клітковину.
Крім іншого, згадані продукти не у всіх випадках сприяють прискоренню обміну речовин.
А вага втрачається, по всій видимості, з тієї причини, що відбувається зниження кількості калорій, а не тому, що спалюються додаткові калорії.
Але абсолютно точно можна стверджувати, що фрукти і овочі, які містять велику кількість води, корисні для корекції ваги.
Взагалі, дієтолог може порекомендувати раціон, що повністю складається з продуктів з негативною калорійністю, лише тим, хто має серйозні відхилення здоров'я, викликані, наприклад, ожирінням, а дотримання такого харчування повинно вестися виключно під лікарським контролем.
Варто пам'ятати, що дієта негативних калорій може припускати порушення працездатності систем організму, так як в процесі втрати ваги людина буде обмежений у решти необхідних для нормальної життєдіяльності продуктах.
Обмежений вибір деяких елементів призводить до складнощів, пов'язаних з нестачею вітамінів і мінералів.
Людина має отримувати білки і жири, яких позбавлені продукти з негативною калорійністю.
Якщо організм відчуває нестачу кальцію, то ні в якому разі не можна позбавляти його споживання молочних продуктів, в іншому випадку можуть виникнути такі захворювання, як остеопороз, а також рахіт.
Якщо ви бажаєте самостійно зайнятися складанням меню на час дієти, то в раціон слід включати блюда, приготовані з продуктів, що пройшли парову обробку.
Крім того, це можуть бути всілякі салати.
В якості заправки для останніх можна використовувати деякі нижче представлені інгредієнти:
- Половина чашки оливкової олії першого холодного віджиму.
- Чверть чашки яблучного оцту.
- Сік одного плоду лимона.
- Два зубчики часнику, роздавлених з допомогою спеціального пристосування.
Це дозволить отримати одну чашку суміші для заправки салату.
В якості відмінного доповнення можуть виступити трави, серед яких орегано, петрушка, чебрець, кінза, базилік і насіння селери.
Необхідно згадати про капусті, редисці та огірках, в яких містяться не тільки вуглеводи, але й клітковина.
Остання з яких взагалі не перетравлюється організмом, це вказує на те, що на це не потрібно ніяких витрат.
Але клітковина буде очищати організм.
Не варто вірити рекомендацій про те, що будь-які продукти із списку можна їсти, щоб досягти бажаного ефекту зниження ваги.
Безконтрольне вживання різних продуктів, як правило, призводить до підвищення ваги.
Калорії можуть нікуди не піти, а людина отримає абсолютно протилежний ефект.
Раціон для схуднення
Досить часто люди, охочі скинути зайву вагу, починають надмірно старатися, вони вживають виключно продукти з мінімальною калорійністю, позбавляючи організм поживних речовин.
У підсумку імунітет знижується, а замість відмінною фігури людина отримує часті простудні захворювання змушений протягом тривалого часу відновлювати працездатність ШКТ.
Саме тому перед будь-якою дієтою слід звернутися до відповідного фахівця, щоб він склав раціон, який дозволить без шкоди для здоров'я досягти необхідного ефекту.
Дієтологи не рекомендують обмежуватися одноманітними продуктами під час схуднення, і вже тим більше, не варто захоплюватися виключно продуктами з негативною калорійністю.
Необхідно в цей період забезпечити організм необхідними корисними та поживними речовинами, а також вітамінами.
Можна взяти за основу нижче представлене меню:
- Сніданок за бажанням може складатися з вівсяної каші, зварити яку слід на воді, а от в якості доповнення до страви можна використовувати шматочки фруктів. В ролі заміни можна вжити сир, змішаний з чорносливом, або відварене яйце, а також овочевий салат, приправити останній з яких слід оливковою олією.
- На ланч за вибором можна з'їсти фруктовий салат, випити овочевий коктейль або склянка кефіру, заміною може послужити порція натурального йогурту.
- В обід за вибором допустимо з'їсти варене нежирне м'ясо або овочевий салат. Рекомендований до вживання в цю частину дня суп-пюре, приготований з брокколі.
- Полуденок може складатися з будь-яких фруктів або овочів, які цілком можна замінити легким салатом. На вечерю рекомендована варена риба або креветки, приготовані на грилі.
Іноді ми настільки поспішаємо худнути, що забуваємо про заходи безпеки. Тоді в хід ідуть таблетки і проносне, про який і піде мова тут. Як худнути з його допомогою і чи можна взагалі?
Сама позитивна дієта — це апельсинова. З неї ви і худнете, і не встигаєте впасти в депресію.
Протягом дня необхідно випивати близько 1,5 л води.
Під час дієти слід виключити з раціону жирні страви, приготовані з м'яса і риби, варто відмовитися від солодощів, а також білого хліба, не рекомендовані до вживання вироби з тіста.
Ефективність продуктів з мінімальною калорійністю можна збільшити методом фізичних навантажень.
Це дозволить спалити більшу кількість жирових відкладень в короткі терміни.
Під час дієти необхідно дотримуватися поєднання продуктів між собою і рекомендації по їх вживання при наявності певних захворювань.
Саме тому спочатку рекомендується пройти обстеження на виявлення протипоказань.
А що скаже дієтолог у відео-сюжеті?
Дізнайтеся прямо зараз: