Рецепти тесту для пирогів швидкого приготування
Робота з тестом може відлякувати і досвідчених господинь і початківців готувати з причини того, що здається трудомісткою. Але це не завжди так. Щоб готувати випічку з тіста швидко, потрібно просто знати стоять рецепти. Після того, як буде знайдений свій рецепт і наб'ється рука, робота з тестом буде тільки розслабляти, а результат завжди порадує домашніх.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
швидкодіючих дріжджів - | 10 г |
яєць - | 2 шт. |
теплої води - | 250 мл |
соняшникової олії - | ½ Склянки |
борошна - | 360 г |
цукрового піску - | 2 ложки |
солі - | пара пучок |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 303 Ккал |
Дріжджове тісто асоціюється з терміном приготування в кілька годин, і в якійсь мірі цей стереотип справедливий. Але не всі можуть дозволити собі витратити стільки часу на готування.
Тому просто чудово, що це не єдиний варіант для любителів пухкої випічки. Ось покроковий рецепт самого швидкого тесту на дріжджах.
- Розжарити духовку до 200 градусів і вимкнути;
- Змішати всі інгредієнти в емальованому мисці і замісити тісто;
- Накрити його бавовняною серветкою і поставити в вимкнену духовку;
- Через 20 хвилин воно має піднятися;
- Випікаються вироби з такого тіста приблизно 25 хвилин.
Начинку можна вибрати абсолютно будь-яку. Це може бути повидло, фрукти, м'ясний фарш, капуста. А можна просто спекти булочки і посипати їх цукровою пудрою.
Здобне тісто на молоці з сухими дріжджами для пирогів швидкого приготування
Необхідні інгредієнти:
- 15 г дріжджів Саф-момент або інших швидкодіючих;
- не менше 2 ст. ложок цукру;
- 370 г борошна;
- 1,5 склянки молока;
- третина чашки об'ємом 250 мл соняшникової олії;
- сіль.
Час приготування: 55 хв.
Калорійність на 100 г: 280 Ккал.
- Від усієї підготовленої борошна відокремити 90 м і змішати в скляному або емальованому посуді їх з дріжджами, цукром і теплим молоком;
- Накрити бавовняною тканиною і прибрати в тепле місце на чверть години;
- Далі, додати масло, посолити;
- Просіваючи через сито, поступово підмісити муку.
- Тісто готове, коли перестане липнути до рук;
- Знову прибрати в тепле місце на чверть години, воно повинно збільшиться приблизно в півтора рази;
- Випікаються вироби з такого тіста приблизно 15 хвилин.
З сухими дріжджами простіше працювати. У них тривалий термін зберігання, а за своїми властивостями, при правильному зберіганні, вони не поступаються пресованим. Якщо сухі дріжджі погано сходить, то, швидше за все, вони виготовлені не за Гостом або їх неправильно зберігали. У цьому випадку варто змінити виробника і місце, в якому їх купують.
Рецепт швидкого сирного тіста для випічки
Сир смачний і корисний продукт, багатий білком і кальцієм. Його корисні властивості не нівелюються тепловою обробкою. А пироги з нього виходять особливо смачними.
Необхідні інгредієнти:
- 300 г 9% сиру;
- 180 г вершкового масла;
- 370 г борошна;
- сіль.
Час приготування: 70 хв.
Калорійність на 100 г: 364 Ккал.
- Якщо сир зернистий, то його необхідно подрібнити, протерши через сито;
- Додати масло кімнатної температури і сіль;
- Через сито додавати порціями борошно, заважаючи руками повинно перестати липнути;
- Загорнути в плівку і прибрати в холодильник на півгодини.
Тісто виходить рідким, після замісу його необхідно розкачати качалкою і сформувати пиріг. Пиріг може бути, як відкритий, так і закритий. Цей рецепт універсальний, і щоб він підходив під будь-яку начинку він без цукру. Але якщо начинка буде солодка, наприклад, ягідна, то можна додати цукор за смаком.
Для випічки може бути використаний сир, термін придатності якого минув на пару днів. На смак випічки це не впливає.
Основа для пирога на кефірі з капустою
Рекордсмен по швидкості приготування – це рідке тісто. Його не потрібно місити і відправляти в тепле місце піднятися або стояти в холодильнику. А пишність йому надають не дріжджі, а реакція кефіру і соди. Досить викласти начинку і залити її рідким тістом і все пиріг готовий.
Необхідні інгредієнти:
- 350 г борошна;
- 250 г капусти білоголової або кольоровий;
- 250 мл кефіру;
- 3 яйця;
- ½ Ч. ложки харчової соди;
- ¼ Пачки вершкового масла;
- спеції і сіль.
Час приготування: 20 хв.
Калорійність на 100 г: 190 Ккал.
- Капусту дрібно порубати і пасерувати в вершковому маслі до м'якості;
- Всі інші інгредієнти змішати разом в будь-якій послідовності до однорідної маси;
- На змащену маслом форму для пирога викласти капусту. Можна злити масло, а можна готувати разом з ним;
- Залити тестом і відправити в гарячу духовку 200 градусів на 10 хвилин.
Заливка для пирога є універсальною, а капусту можна використовувати квашену або свіжу, або додати до неї рубані яйця. Або зовсім капустяну начинку замінити іншими овочами, куркою, свининою чи рибою.
Читайте як приготувати неймовірно смачні оладки на воді — спробуйте нашу добірку рецептів.
Як приготувати ніжний заварний крем для медовика читайте в нашій статті.
Читайте як приготувати тонке тісто для піци — це відмінна основа для випічки з будь-якою начинкою.
Сметанне тісто для яблучного пирога
Відмінною альтернативою шарлотці може послужити такий яблучний пиріг. Завдяки поєднанню соди і кисломолочного продукту тісто вийде пишним як від дріжджів, а готується він елементарно. Необхідні інгредієнти:
- 3 зелених яблука;
- 1 ч. л. кориці;
- 1 пачка 10% сметани;
- 1 склянка цукру;
- 1 ч. л. харчової соди;
- ¼ Пачки вершкового масла;
- 370 г борошна.
Час приготування: 40 хв.
Калорійність на 100 г: 273 Ккал.
- Збити яйця, цукор, ванілін і сметану;
- Вершкове масло розтопити і влити туди;
- Борошно змішати з содою і поступово всипати її, замісивши тісто;
- У цей час очистити і нарізати яблука;
- Змастити форму маслом і вилити половину тіста;
- Викласти рівномірно яблука і залити рештою тіста;
- Відправити в духовку, розігріту до 200 градусів на півгодини.
Кількість яблук можна збільшити, але не варто виключати їх з рецепту так, як крім смаку вони надають пирога соковитість.
Корисні поради
Швидке тісто для пирога підніметься швидше і краще, а також довше не зачерствіє, якщо слідувати декільком радам.
- Інгредієнти повинні бути кімнатної температури, інакше дріжджі загинуть. Якщо вони зберігаються в холодильнику, варто дістати їх заздалегідь;
- Мука повинна бути насичена киснем за допомогою просіювання;
- Чим ретельніше будуть перемішані і збиті інгредієнти, тим краще і смачніше вийде випічка;
- Дозволити підніматися тесту можна і довше, в рецептах вказано мінімальний час;
- Багато що залежить від якості дріжджів і їх терміну придатності, погані дріжджі в рази можуть збільшити час підйому;
- Цукор необхідний в дріжджовому тесті на воді не стільки для смаку, скільки для того, щоб дріжджам було чим харчуватися;
- Пиріжки і булочки з дріжджового тіста можна смажити і на сковороді, але тоді необхідно, щоб воно було трохи рідший ніж для духовки.
- Якщо швидке тісто, після того як воно підійшло, відбити об стіл, то вона буде більш однорідним і еластичним, а в випічці не утворюються порожнечі.
Знаючи всі ці рецепти і секрети, важко буде знаходити собі відмовки, щоб не балувати сім'ю випічкою.