06 апрель 2019 931

Скільки хвилин варити перепелині яйця круто

З кожним днем перепелині яйця користуються все більшим попитом. Справа в тому, що ще недавно вони були занадто дорогими, дозволити їх могли тільки заможні люди. Сьогодні ціна на перепелині продукти помітно знизилася.

До того ж, вони дуже поживні, низькокалорійні, легко перетравлюються. За вмістом корисних елементів курячі яйця поступаються перепелиним. Їх рекомендують для людей з розладом шлунку, діабет та іншими захворюваннями.

Давайте розберемося, скільки часу варити перепелині яйця круто, щоб вони залишалися цілими, ну і, звичайно ж, не втрачали своєї користі.

Як варити перепелині яйця круто

Готувати яйця досить просто, труднощі можуть виникнути в тому, щоб не розбити їх (перепелина шкаралупа дуже тендітна, самі яйця маленькі, їх маса не перевищує 15-20 г). Саме тому до процесу варіння потрібно підходити акуратно, вивчивши секрети та нюанси.

Перед тим, як починати варити, їх потрібно акуратно промити під водою (рекомендується мити їх окремо, щоб не розбити). Потім в каструлю набирається вода (до рівня яєць, вона повинна злегка покривати їх), додається сіль.

Ставимо на плитку і запалюємо вогонь. Доводимо воду до кипіння, акуратно кладемо інгредієнти і чекаємо готовності (все потрібно зробити максимально обережно, якщо вдарити шкаралупу про край або дно, то вона легко трісне або навіть розіб'ється). Продукт готується на повільному вогні близько 5 хвилин, після чого вода зливається.

Існує й інший спосіб готування яєць. Їх можна поставити варитися не на киплячій воді, а на холодній. Правда буває, що при варінні таким методів складно правильно відстежити час.

Багатьох хвилює питання — скільки хвилин варити їх круто після закипання, щоб не лопнули. Так от, їх потрібно зняти з плити відразу після того, як закипить вода.

Використовуємо мультиварку

Людям, у яких вдома стоїть мультиварка, набагато простіше готувати страви. Перед варінням все потрібно акуратно промити під теплою струменем води. Потім набираємо в чашу воду (наливаємо до нижньої позначки).

Далі все складаємо в спеціальний контейнер для парової варіння. Активуємо режим готування «Варка на пару» і встановлюємо таймер на 10 хвилин. За цей час яєчка повинні зваритися круто, але не луснути.

Після того, як спрацює сигнал готовності, потрібно витягнути чашу і помістити яйця в холодну воду.

Рецепт цікавих ласощів в домашніх умовах — візьміть на замітку ці страви.

Як правильно приготувати узвар з шипшини. Читайте корисні поради в нашій статті.

Спробуйте приготувати пиріг з полуницею. Ми підготували непогану добірку рецептів з пісочного, холодцю чи листкового тіста.

Як домогтися легкого очищення шкаралупи

Яйця, зварені круто, так і іншим способом, важко чистити. Вони маленькі і постійно вислизають з рук. Існує невеликий секрет, який дозволяє чистити шкаралупу легше. Все, що потрібно це після варіння акуратно злити гарячу воду і залити холодну. Яйця перепелів повинні охолонути, потім їх буде легше відчистити від шкаралупи.

Секрети приготування

В приготуванні будь-якої страви існують невеликі секрети і хитрощі, що дозволяють спростити процес:

  1. Перепелині яйця, на відміну від курячих, не тріскаються від перепадів температури, тому їх можна сміливо закидати в киплячу воду;
  2. Щоб домогтися кращого смаку і зберегти всі корисні властивості, потрібно точно дотримувати рекомендації щодо часу приготування. Не можна піддавати продукт тривалої термічної обробки, чим довше яйця знаходяться в окропі, тим гірше;
  3. Незважаючи на те, що ці продукти не тріскаються від перепадів, рекомендується перед варінням дістати їх з холодильника і прогріти до нормальної температури.

Існує міф, що перепел не хворіє сальмонелою, а значить, яйця можна їсти в сирому вигляді, не боячись захворіти. Це не так. Завжди пам'ятайте про це!

Що ще почитати: