28 март 2019 5 487

Рецепти смачних салатів з перепелиними яйцями

Іноді виникає бажання приготувати не тільки смачне і корисне, але і незвичайне блюдо. Ідеальним варіантом стане салат із перепелиними яйцями. Цей інгредієнт (перепелині яйця) надає незвичайний, витончений смак, містить велику кількість корисних для організму речовин і мікроелементів.

Саме тому навчитися готувати один або кілька варіацій салату повинна кожна господиня. Представляємо вашій увазі прості покрокові рецепти.

Скільки і як варити яйця для салату

Для того щоб приготувати основний інгредієнт, необхідно:

  • закип'ятити воду;
  • покласти в неї яйця (можна попередньо покласти їх у теплу проточну воду, щоб запобігти розтріскування шкаралупи);
  • варити до стану «круто» не менше 5 хвилин.

Якщо процес варіння складе часу 2-3 хвилини, то яйця зваряться некруто.

Салат із перепелиними яйцями і стиглими помідорами
Інгредієнти Кількість
салатні листя (свіжі, наприклад, «Айсберг») - 1 упаковка (листя) або 1 шт (качан)
риба солена (червона) - 100-120 г
томати свіжі - 200 г
яйця (перепілок) - 8 шт.
свіжовичавлений лимонний сік - 10 мл
олія рослинна (оливкова без ароматизаторів) - 30 мл
перець мелений (запашний) сіль - за смаком
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 277 Ккал

Приготування легкого салату стане хорошим початком обіду або корисним вечерею.

Кроки приготування:

  1. Салат промити (якщо використовуються тільки листя, то прополоскати під проточною водою);
  2. Розрізати качан на 4 частини, просушити. Якщо використовуються листя – обрізати стебла і також просушити (можна розкласти на рушник і промокнути, щоб прибрати зайву вологу);
  3. Нагріти воду до моменту закипання, опустити в неї перепелині яйця, варити до готовності (близько 5 хвилин);
  4. Після того як яйця зваряться, їх потрібно очистити від шкаралупи, розрізати на дві частини;
  5. Свіжі томати також ретельно помити в теплій воді, можна трохи потерти, щоб гарантовано видалити бруд, просушити;
  6. Розрізати на дольки (на 8 частин – звичайні або на 4 частини «чері»), посипати сіллю і перцем;
  7. Змішати лимонний сік, оливкову олію, сіль і перець для отримання соусу – заправки. Як варіант можна додати в нього подрібнену зелень кропу або петрушки.
  8. Рибу нарізати на порційні шматочки (невеликі скибочки);
  9. Салат подрібнити (якщо використовуються листя, то їх не слід різати. Краще порвати руками);
  10. Викласти інгредієнти на блюдо шарами: вниз салат, потім рибу, після томати, залиті соусом.

Перепелині яйця зверху укладаються в якості прикраси.

Салат з вареної куркою

Коли необхідно швидко приготувати смачну страву, подібний салат стане кращим рішенням. Його можна подати в якості закуски або самостійного блюда. Він займе гідне місце і на святковому столі. Для приготування потрібно:

  • курка (кращий варіант — використовувати філе)- 350 г;
  • яйце перепелів – 8 шт;
  • салат (корн) – 150-200 г;
  • оливкова олія – 2,5 ст. ложок;
  • оцет винний – 2 ст. л;
  • бальзамік (оцет)– 1 ст. л;
  • сіль і приправи за смаком (рекомендується додати сушений часник і базилік).

Час приготування страви — 20 хвилин + 30 (на відварювання курки).

Калорійність на 100 грам становить 250 ккал.

Кроки приготування:

  1. Курку промити, зняти шкіру, якщо вона є;
  2. Відварити філе до готовності (м'ясо повинно стати білим і легко відділятися від кісток);
  3. Відварити перепелині яйця, очистити від шкаралупи і остудити;
  4. Салат (зелень) промити і подрібнити;
  5. Куряче філе охолодити, порізати на невеликі шматочки або кубиком;
  6. Змішати всі інгредієнти, посолити, додати спеції;
  7. Змішати масло оливкове винний оцет і бальзамік, полити зверху салат і перемішати.

Для того щоб урізноманітнити смак страви, можна використовувати не варити, а підсмажене куряче філе. Такий спосіб приготування значно швидше, так як обсмажувати м'ясо птиці можна вже нарізаним на порційні шматочки, що можна зробити за 5-7 хвилин.

Закуска зі свининою

Салат не обов'язково є легким стравою. Існують ситні варіації, здатні стати повноцінним самостійним блюдом. Для приготування апетитного м'ясного салату з перепелиними яйцями буде потрібно набір з наступних інгредієнтів:

  • свинячий окіст – 200 г;
  • яйця перепелині – 4-5 шт (за бажанням);
  • зелень: салатна суміш і зелена цибуля – по 1 упаковці;
  • лимон свіжий – ополоника;
  • олія оливкова – 40 мл;
  • соус Теріякі» — 50 мл ( для маринаду);
  • часник свіжий – 1-3 зубчики (за бажанням) або сушений у вигляді виключення;
  • мед натуральний – 5 мл;
  • сіль, імбир та чорний мелений перець – за смаком;
  • перець гострий маринований – за смаком.

Час приготування страви, якщо вже підготовлені всі складові, дорівнює 30 хвилинам.

Калорійність на 100 грам становить 430 ккал.

Кроки приготування:

  1. Свиняче м'ясо промити, нарізати на невеликі шматочки і замаринувати, використовуючи готовий соус Теріякі»(потрібно 10 хвилин);
  2. Нагріти сковороду, додати оливкове масло і обсмажити свинину, поки на ній не утворюється золотава скоринка;
  3. Після цього необхідно запекти її в духовці (прогрів на 1800, час 20 хвилин);
  4. Імбир подрібнити (натерти на некрупною тертці);
  5. Часник пропустити через прес або дрібно нарізати ножем;
  6. Змішати імбир, часник, мед, чорний перець і сіль з оливковою олією;
  7. Відварити перепелині яйця, остудити, почистити і розрізати навпіл;
  8. Салат подрібнити;
  9. Запечене м'ясо остудити;
  10. Вниз (першим шаром) покласти салат, потім свинину і яйця;
  11. Мариновані перці порізати на шматочки, покласти зверху;
  12. Залити соусом інгредієнти і перемішати.

Перед подачею посипати подрібненим зеленим луком.

Тушковані кабачки з картоплею — одне з найпростіших страв, яке повинно бути на кожному столі.

Рецепти смачних тортів без випічки — візьміть на замітку рецепт торта з печива.

Читайте як приготувати смачне печиво — рецепт дивовижною, домашньої випічки.

Салат з яйцями перепілки і ароматними спеціями

Проявити винахідливість у кулінарному мистецтві не складно. Для того щоб здивувати рідних або осіб, буде потрібно набір інгредієнтів:

  • шпроти – 1 банка (або 150 г);
  • перепелині яйця – 6-8 шт;
  • овочі: буряк та ріпа – по 2 шт;
  • салат зелений – 30 р;
  • аніс – 2 шт;
  • оливкова олія – 60 мл;
  • оцет винний – 30-50 мл (за бажанням);
  • гірчиця (у зернах) – 1 ст. л;
  • розмарин – за смаком.

Час повного приготування страви становить 20 хвилин.

Калорійність на 100 грам становить 330 ккал.

Кроки приготування:

  1. У ємності змішати воду, винний оцет, розмарин, аніс. Довести до кипіння;
  2. Помістити туди перепелині яйця, варити 6 хвилин, вийняти, очистити від шкаралупи, остудити;
  3. Отриманий відвар перелити до перепелиних яєць і залишити маринуватися на 10 хвилин;
  4. Буряк і ріпу промити і очистити від шкірки. Розрізати на невеликі шматочки, потім полити оливковою олією (небагато);
  5. Розігріти духовку до 1900, помістити овочі запікатися на 35-40 хвилин (для прискорення процесу приготування салату цей компонент слід зробити заздалегідь);
  6. Запечені овочі нарізати кубиками, змішати з оливковою олією, гірчицею;
  7. Салатні листя подрібнити, викласти першим шаром на блюдо для майбутнього салату;
  8. На них помістити шпроти (подрібнені), овочі, зверху розрізані навпіл яйця перепелині.

Сіль у цей салат можна не додавати, оскільки маринад, в якому лежали перепелині яйця, додасть приємний смак.

Варіант з сиром

Відмінний початок урочистого обіду або вечері – салат, в якому переплітаються витончені смаки і аромати. Для приготування цього варіанту закуски знадобиться наступний набір інгредієнтів:

  • тунець (свіжий або консервований) – 130 г;
  • картопля свіжий – 2 шт;
  • квасоля стручкова свіжа (зелена) – 120 г;
  • яйця перепелині – 4 шт;
  • мікс зі свіжих салатів («Айсберг», корн, романно) – 200 г (загальна кількість);
  • томати свіжі (або «Чері») – 100 г;
  • сир «Пармезан» — 50-100 г;
  • оливкова олія – 30 мл;
  • лимонний сік – 20 мл;
  • гірчиця – 2 ст. л;
  • цукор – за смаком або 1 чайну ложку.

Час повного приготування страви становить 20 хвилин.

Калорійність на 100 грам становить 510 ккал.

Кроки приготування:

  1. Тунець свіжий промити, просушити, обсмажити з додаванням незначної кількості оливкової олії (якщо використовується консервований – то дістати його з банки, звільнити від кісток, розім'яти виделкою);
  2. Картоплю очистити і відварити, нарізати кубиками;
  3. Відварити квасолю стручкову;
  4. Яйця також відварити, очистити від шкаралупи, остудити, розрізати на половинки;
  5. Листя салату промити, просушити, розірвати на частини руками (щоб уникнути появи гіркого присмаку);
  6. Томати промити і розрізати на часточки;
  7. Пармезан подрібнити (або натерти на дрібній тертці, або акуратно нарізати на тонкі невеликі шматочки);
  8. Приготувати соус, використовуючи гірчицю, оливкова олія, лимонний сік, а також цукор (всі інгредієнти змішуються і трохи збиваються, щоб досягти однорідності складу, кристалики цукру повинні повністю розчинитися);
  9. Інші інгредієнти слід помістити в глибоку ємність і залити соусом.

Таким чином, різноманітність салатів, в яких використовуються в якості основного інгредієнта перепелині яйця, дозволяє приготувати як легке повсякденний, так і святковий, гідне ресторану блюдо.

Більшість варіантів передбачає мінімальну кількість часу на підготовку і подачу. Збалансований склад дозволяє людині отримувати рослинні і тваринні компоненти, що дуже важливо для здоров'я.

Що ще почитати: