Рецепти смачних салатів з перепелиними яйцями
Іноді виникає бажання приготувати не тільки смачне і корисне, але і незвичайне блюдо. Ідеальним варіантом стане салат із перепелиними яйцями. Цей інгредієнт (перепелині яйця) надає незвичайний, витончений смак, містить велику кількість корисних для організму речовин і мікроелементів.
Саме тому навчитися готувати один або кілька варіацій салату повинна кожна господиня. Представляємо вашій увазі прості покрокові рецепти.
Скільки і як варити яйця для салату
Для того щоб приготувати основний інгредієнт, необхідно:
- закип'ятити воду;
- покласти в неї яйця (можна попередньо покласти їх у теплу проточну воду, щоб запобігти розтріскування шкаралупи);
- варити до стану «круто» не менше 5 хвилин.
Якщо процес варіння складе часу 2-3 хвилини, то яйця зваряться некруто.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
салатні листя (свіжі, наприклад, «Айсберг») - | 1 упаковка (листя) або 1 шт (качан) |
риба солена (червона) - | 100-120 г |
томати свіжі - | 200 г |
яйця (перепілок) - | 8 шт. |
свіжовичавлений лимонний сік - | 10 мл |
олія рослинна (оливкова без ароматизаторів) - | 30 мл |
перець мелений (запашний) сіль - | за смаком |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 277 Ккал |
Приготування легкого салату стане хорошим початком обіду або корисним вечерею.
Кроки приготування:
- Салат промити (якщо використовуються тільки листя, то прополоскати під проточною водою);
- Розрізати качан на 4 частини, просушити. Якщо використовуються листя – обрізати стебла і також просушити (можна розкласти на рушник і промокнути, щоб прибрати зайву вологу);
- Нагріти воду до моменту закипання, опустити в неї перепелині яйця, варити до готовності (близько 5 хвилин);
- Після того як яйця зваряться, їх потрібно очистити від шкаралупи, розрізати на дві частини;
- Свіжі томати також ретельно помити в теплій воді, можна трохи потерти, щоб гарантовано видалити бруд, просушити;
- Розрізати на дольки (на 8 частин – звичайні або на 4 частини «чері»), посипати сіллю і перцем;
- Змішати лимонний сік, оливкову олію, сіль і перець для отримання соусу – заправки. Як варіант можна додати в нього подрібнену зелень кропу або петрушки.
- Рибу нарізати на порційні шматочки (невеликі скибочки);
- Салат подрібнити (якщо використовуються листя, то їх не слід різати. Краще порвати руками);
- Викласти інгредієнти на блюдо шарами: вниз салат, потім рибу, після томати, залиті соусом.
Перепелині яйця зверху укладаються в якості прикраси.
Салат з вареної куркою
Коли необхідно швидко приготувати смачну страву, подібний салат стане кращим рішенням. Його можна подати в якості закуски або самостійного блюда. Він займе гідне місце і на святковому столі. Для приготування потрібно:
- курка (кращий варіант — використовувати філе)- 350 г;
- яйце перепелів – 8 шт;
- салат (корн) – 150-200 г;
- оливкова олія – 2,5 ст. ложок;
- оцет винний – 2 ст. л;
- бальзамік (оцет)– 1 ст. л;
- сіль і приправи за смаком (рекомендується додати сушений часник і базилік).
Час приготування страви — 20 хвилин + 30 (на відварювання курки).
Калорійність на 100 грам становить 250 ккал.
Кроки приготування:
- Курку промити, зняти шкіру, якщо вона є;
- Відварити філе до готовності (м'ясо повинно стати білим і легко відділятися від кісток);
- Відварити перепелині яйця, очистити від шкаралупи і остудити;
- Салат (зелень) промити і подрібнити;
- Куряче філе охолодити, порізати на невеликі шматочки або кубиком;
- Змішати всі інгредієнти, посолити, додати спеції;
- Змішати масло оливкове винний оцет і бальзамік, полити зверху салат і перемішати.
Для того щоб урізноманітнити смак страви, можна використовувати не варити, а підсмажене куряче філе. Такий спосіб приготування значно швидше, так як обсмажувати м'ясо птиці можна вже нарізаним на порційні шматочки, що можна зробити за 5-7 хвилин.
Закуска зі свининою
Салат не обов'язково є легким стравою. Існують ситні варіації, здатні стати повноцінним самостійним блюдом. Для приготування апетитного м'ясного салату з перепелиними яйцями буде потрібно набір з наступних інгредієнтів:
- свинячий окіст – 200 г;
- яйця перепелині – 4-5 шт (за бажанням);
- зелень: салатна суміш і зелена цибуля – по 1 упаковці;
- лимон свіжий – ополоника;
- олія оливкова – 40 мл;
- соус Теріякі» — 50 мл ( для маринаду);
- часник свіжий – 1-3 зубчики (за бажанням) або сушений у вигляді виключення;
- мед натуральний – 5 мл;
- сіль, імбир та чорний мелений перець – за смаком;
- перець гострий маринований – за смаком.
Час приготування страви, якщо вже підготовлені всі складові, дорівнює 30 хвилинам.
Калорійність на 100 грам становить 430 ккал.
Кроки приготування:
- Свиняче м'ясо промити, нарізати на невеликі шматочки і замаринувати, використовуючи готовий соус Теріякі»(потрібно 10 хвилин);
- Нагріти сковороду, додати оливкове масло і обсмажити свинину, поки на ній не утворюється золотава скоринка;
- Після цього необхідно запекти її в духовці (прогрів на 1800, час 20 хвилин);
- Імбир подрібнити (натерти на некрупною тертці);
- Часник пропустити через прес або дрібно нарізати ножем;
- Змішати імбир, часник, мед, чорний перець і сіль з оливковою олією;
- Відварити перепелині яйця, остудити, почистити і розрізати навпіл;
- Салат подрібнити;
- Запечене м'ясо остудити;
- Вниз (першим шаром) покласти салат, потім свинину і яйця;
- Мариновані перці порізати на шматочки, покласти зверху;
- Залити соусом інгредієнти і перемішати.
Перед подачею посипати подрібненим зеленим луком.
Тушковані кабачки з картоплею — одне з найпростіших страв, яке повинно бути на кожному столі.
Рецепти смачних тортів без випічки — візьміть на замітку рецепт торта з печива.
Читайте як приготувати смачне печиво — рецепт дивовижною, домашньої випічки.
Салат з яйцями перепілки і ароматними спеціями
Проявити винахідливість у кулінарному мистецтві не складно. Для того щоб здивувати рідних або осіб, буде потрібно набір інгредієнтів:
- шпроти – 1 банка (або 150 г);
- перепелині яйця – 6-8 шт;
- овочі: буряк та ріпа – по 2 шт;
- салат зелений – 30 р;
- аніс – 2 шт;
- оливкова олія – 60 мл;
- оцет винний – 30-50 мл (за бажанням);
- гірчиця (у зернах) – 1 ст. л;
- розмарин – за смаком.
Час повного приготування страви становить 20 хвилин.
Калорійність на 100 грам становить 330 ккал.
Кроки приготування:
- У ємності змішати воду, винний оцет, розмарин, аніс. Довести до кипіння;
- Помістити туди перепелині яйця, варити 6 хвилин, вийняти, очистити від шкаралупи, остудити;
- Отриманий відвар перелити до перепелиних яєць і залишити маринуватися на 10 хвилин;
- Буряк і ріпу промити і очистити від шкірки. Розрізати на невеликі шматочки, потім полити оливковою олією (небагато);
- Розігріти духовку до 1900, помістити овочі запікатися на 35-40 хвилин (для прискорення процесу приготування салату цей компонент слід зробити заздалегідь);
- Запечені овочі нарізати кубиками, змішати з оливковою олією, гірчицею;
- Салатні листя подрібнити, викласти першим шаром на блюдо для майбутнього салату;
- На них помістити шпроти (подрібнені), овочі, зверху розрізані навпіл яйця перепелині.
Сіль у цей салат можна не додавати, оскільки маринад, в якому лежали перепелині яйця, додасть приємний смак.
Варіант з сиром
Відмінний початок урочистого обіду або вечері – салат, в якому переплітаються витончені смаки і аромати. Для приготування цього варіанту закуски знадобиться наступний набір інгредієнтів:
- тунець (свіжий або консервований) – 130 г;
- картопля свіжий – 2 шт;
- квасоля стручкова свіжа (зелена) – 120 г;
- яйця перепелині – 4 шт;
- мікс зі свіжих салатів («Айсберг», корн, романно) – 200 г (загальна кількість);
- томати свіжі (або «Чері») – 100 г;
- сир «Пармезан» — 50-100 г;
- оливкова олія – 30 мл;
- лимонний сік – 20 мл;
- гірчиця – 2 ст. л;
- цукор – за смаком або 1 чайну ложку.
Час повного приготування страви становить 20 хвилин.
Калорійність на 100 грам становить 510 ккал.
Кроки приготування:
- Тунець свіжий промити, просушити, обсмажити з додаванням незначної кількості оливкової олії (якщо використовується консервований – то дістати його з банки, звільнити від кісток, розім'яти виделкою);
- Картоплю очистити і відварити, нарізати кубиками;
- Відварити квасолю стручкову;
- Яйця також відварити, очистити від шкаралупи, остудити, розрізати на половинки;
- Листя салату промити, просушити, розірвати на частини руками (щоб уникнути появи гіркого присмаку);
- Томати промити і розрізати на часточки;
- Пармезан подрібнити (або натерти на дрібній тертці, або акуратно нарізати на тонкі невеликі шматочки);
- Приготувати соус, використовуючи гірчицю, оливкова олія, лимонний сік, а також цукор (всі інгредієнти змішуються і трохи збиваються, щоб досягти однорідності складу, кристалики цукру повинні повністю розчинитися);
- Інші інгредієнти слід помістити в глибоку ємність і залити соусом.
Таким чином, різноманітність салатів, в яких використовуються в якості основного інгредієнта перепелині яйця, дозволяє приготувати як легке повсякденний, так і святковий, гідне ресторану блюдо.
Більшість варіантів передбачає мінімальну кількість часу на підготовку і подачу. Збалансований склад дозволяє людині отримувати рослинні і тваринні компоненти, що дуже важливо для здоров'я.