07 май 2019 4 286

Як приготувати сирну запіканку в хлібопічці

Якщо у вас є хлібопічка, то можете вважати себе щасливою людиною! Це не тільки дуже смачний свіжий хліб, але і велика кількість різної випічки. Ось, наприклад, хто не любить сирну запіканку? Вона завжди соковита, дуже ніжна і просто незабутня! Давайте готувати разом просто зараз!

Сирна запіканка в хлібопічці Редмонд
Інгредієнти Кількість
ванілін - 2 г
манна крупа - 100 г
вершкове масло - 50 г
сир - 0,4 кг
розпушувач - 10 г
цукор - 30 г
молоко - 0,1 л
яйця - 2 шт.
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 212 Ккал

Приготування займе трохи більше години, але в результаті ви отримаєте справжнє гастрономічне задоволення. Спробуйте!

Як приготувати:

  1. Сир помістіть в миску, розімніть великі грудки виделкою.
  2. Пересипте його в хлібопічку.
  3. Додайте яйця, ванілін, молоко, манну крупу, олію, цукор, розпушувач.
  4. Увімкніть програму «Тісто» хвилини на три.
  5. Після цього включіть режим «Випічка» і готуйте запіканку до сигналу.

Порада: щоб у випічки був яскравий аромат, додайте в тісто цедру лимона або лайма.

Як спекти з манкою за допомогою техніки Панасонік

Манна крупа робить випічку більш пишною, так що якщо ви любите великі і повітряні запіканки, то це саме для вас!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль 2 дрібку
вершкове масло 20 г
цукор 60 г
манна крупа 70 г
ванілін 2 дрібку
сир 0,5 кг
розпушувач 10 г
яйця 3 шт.
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 205 ккал

Як приготувати:

  1. Сир розімніть виделкою і помістіть на дно хлібопічки.
  2. Зверху покладіть м'яке вершкове масло.
  3. На нього розбийте яйця, висипте цукор, сіль, манну крупу, потім і розпушувач.
  4. Увімкніть програму приготування десертів.
Порада: після звукового сигналу потрібно дістати пиріг і не розрізати його ще хвилин двадцять, інакше він розкришиться.

Як роблять сирну запіканку з родзинками і курагою в хлібопічці Мулинекс

Готувати простий пиріг з сиру нудно? Тоді ми додамо в нього яскраві сухофрукти, які зроблять випічку яскравіше і солодше, а також корисніше!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
курага 50 г
яйця 2 шт.
вершкове масло 20 г
сир 0,5 кг
ізюм 50 г
манна крупа 60 г
сіль 1 пучку
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 196 ккал

Як приготувати:

  1. Курагу та ізюм промийте, покладіть в піалу.
  2. Залийте крутим окропом і накрийте тарілкою або кришкою.
  3. Дайте настоятися в такому вигляді хвилин п'ятнадцять.
  4. Після цього воду злийте, промийте сухофрукти ще раз.
  5. Обсушіть їх сухими серветками і помістіть в чашу ХП.
  6. Туди ж всипте сир, розбийте яйця, додайте масло, манну крупу і сіль.
  7. Увімкніть режим замісу на двадцять хвилин.
  8. Після цього переведіть на режим випікання, який триває одну годину.
  9. Коли пройде час, дайте запіканці настоятися в чаші ще тридцять хвилин.

Порада: разом з сухофруктами можна додати трохи яскравих цукатів.

Рецепт приготування з фруктами

Цей рецепт – справжнє задоволення для любителів смачно поїсти. Тут в сирній масі ви знайдете не тільки яблука, але і полуницю, малину і навіть трохи сухофруктів.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль 2 дрібку
манна крупа 30 г
яйця 2 шт.
яблука 2 шт.
ізюм 40 г
сир 320 г
вершкове масло 30 г
малина 80 г
цукор 30 г
розпушувач 10 г
полуниця 6 шт.
Час приготування: 85 хвилин Калорійність на 100 грам: 142 ккал

Як приготувати:

  1. В чашу хлібопічки засипте сир, манку, сіль.
  2. Розбийте туди ж яйця, родзинки, покладіть масло.
  3. Додайте цукор і розпушувач.
  4. Увімкніть режим замісу на десять хвилин.
  5. Полуницю промийте, зріжте їй хвостики.
  6. Наріжте плоди четвертинками.
  7. Малину залиште як є, так як якщо її обполоснути, вона потече.
  8. Яблука промийте, очистіть і наріжте м'якоть кубиками.
  9. Засипте полуницю, яблука і малину в чашу до тесту.
  10. Увімкніть режим замісу ще на десять хвилин.
  11. Далі готуйте запіканку в режимі випічки одну годину.

Порада: якщо ви переживаєте, що малина перетвориться на кашу, замініть її іншими компонентами.

Читайте також, як готувати сирну запіканку зі згущеним молоком в духовці і мультиварці.

Легка сирна запіканка на пару — найкраща ідея для сніданку або перекусу.

У наступній статті ви можете дізнатися, як приготувати манну запіканку в духовці.

Приготування в агрегаті Кенвуд

Максимально ніжний варіант запіканки із сиру! В цей раз сметана зробить текстуру неймовірно легкою.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 0,1 кг
манна крупа 80 г
сметана 120 мл
розпушувач 10 г
цедра апельсина 15 г
сир 550 г
вершкове масло 40 г
жовтки 4 шт.
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 229 ккал

Як приготувати:

  1. Цукор відразу ж засипте в хлібопічку.
  2. Додайте манну крупу, сметану, розпушувач.
  3. Туди ж введіть цедру, сир, масло і жовтки.
  4. Після цього включіть режим замісу на десять хвилин.
  5. Коли він закінчиться, увімкніть випічку на одну годину.
Порада: для приємного смаку додайте в тісто трохи апельсинового соку.

Корисні поради

Щоб запіканка вийшла максимально ніжною і однорідною, підготуйте сир. Його можна протерти через сито з допомогою лопатки або ложки або пробити блендером. У другому випадку продукт взагалі перетворюється в крем ідеальної консистенції!

Для смаку в тісто можна додати різні компоненти. Найпростіше – фрукти і ягоди, але ми вже їх додали. Ви ж, якщо хочете, додайте цукати (не повірите, але вони стануть соковитими, ніби це свіжий ананас), шматочки шоколаду, різні кольорові посипання, кокосову стружку і ін. Якщо надумаєте додавати горіхи, то попередньо обсмажте на сухій сковороді до рум'яності. Так буде смачніше!

Якщо ви вважаєте, що запіканка сама по собі суха, то при подачі доповніть її глазур'ю, яким-небудь соусом (ванільним або шоколадним), морозивом, пудингом. Можна навіть висипати зверху гірку свіжої чорниці, і буде не тільки смачніше, але й яскравіше!

Сирна запіканка – це завжди гарна ідея. Вона ніжна, пишна, ароматна, легка і така смачна! Подавайте її до сніданку, вечері, беріть з собою в якості перекусу на роботу або навчання.

Що ще почитати: