Як готувати сирну запіканку зі згущеним молоком в духовці і мультиварці
Сьогодні у вас є унікальна можливість спробувати щось дійсно незвичайне. Це стосується і смаку, і складу. Всього кілька інгредієнтів створюють легку і шалено ніжну запіканку, в яку закохуються всі без винятків!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
згущене молоко - | 380 мл |
яйця - | 3 шт. |
сир - | 0,5 кг |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 217 Ккал |
Нехай і звучить це дивно, але така запіканка складається всього з трьох інгредієнтів. Ви отримаєте максимально ніжну текстуру і неймовірно легкий смак!
Як приготувати:
- Сир висипте в миску і протріть лопаткою або ложкою.
- Яйця збийте вінчиком або міксером в піну. На це піде близько однієї хвилини, не більше.
- Влийте до них згущене молоко, збивайте ще одну хвилину.
- З'єднайте масу з сиром і збийте до однорідної консистенції.
- Форму для випічки накрийте папером і вилийте туди тісто.
- Розподіліть його і приберіть в духовку на годину при 180 градусах.
Порада: можна використовувати тільки яєчні білки, тоді запіканка буде пишніше.
Сирна запіканка зі згущеним молоком на манці в духовці
Завдяки манної крупі наступний пиріг буде більш щільним і не таким ніжним, але більш поживним. Так що якщо ви хочете наїстися, дерзайте!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйця | 2 шт. |
сметана | 0,2 л |
розпушувач | 5 г |
цукор | 100 г |
згущене молоко | 1 банку |
ванілін | 2 г |
сир | 0,5 кг |
манна крупа | 70 г |
персики | 2 шт. |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 203 калорії |
Як приготувати:
- Сир розімніть виделкою в невеликій ємності.
- Додайте згущене молоко, цукор, сметану і ванілін.
- Ретельно все перемішайте або збийте вінчиком.
- Манну крупу з'єднайте з розпушувачем.
- Отриману суху масу всипте до молочної.
- Все ретельно перемішайте і дайте настоятися двадцять хвилин.
- Персики за цей час промийте і позбавте від шкірки.
- М'якоть наріжте кубиками і додайте в тісто.
- Все з'єднайте і перекладіть у форму.
- Відправте в духовку на півтори години при 200 градусах.
Порада: якщо переживаєте, що тісто пристане, застеліть форму папером.
Запіканка з сиру зі згущеним молоком і фруктами
Цей екзотичний пиріг! В якості фруктів ми вибрали яблука, манго і маракуйю. Навіть не сумнівайтеся в тому, що це може бути смачно. Приємного апетиту!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
згущене молоко | 1 банку |
манго | 1 шт. |
яйця | 3 шт. |
яблуко | 1 шт. |
ванільний цукор | 5 г |
маракуйя | 2 шт. |
сир | 0,6 кг |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 159 калорій |
Як приготувати:
- Сир засипте в сито і протріть з допомогою виделки.
- Згущене молоко з'єднайте з яйцями, ванільним цукром і вже однорідним сиром.
- Яблука промийте, потім очистіть від шкірки.
- Наріжте їх кубиками і додайте до решти інгредієнтів.
- Манго теж промийте, зріжте з нього шкірку.
- Наріжте плід скибочками і додати їх у тісто.
- Все перемішайте і половину тіста викладіть у форму.
- Маракуйю промийте і розріжте навпіл кожен плід.
- Серединки обох плодів перекладіть ложкою на тісто.
- Накрийте другою половиною тіста, розрівняйте.
- Приберіть пиріг в духовку на 35-40 хвилин при 170 градусах.
Порада: в якості фруктів можете використовувати абсолютно все, що вам подобається.
Дієтичний рецепт
Якщо ви на дієті, але смачної і запіканки солодкої все одно хочеться, то цей рецепт спеціально для вас. Тут буде і сир, і згущене молоко, як і у всіх варіантах, але результат буде легше.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
банан | 1 шт. |
сир | 350 г |
вершкове масло | 10 г |
згущене молоко | 30 мл |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 166 калорій |
Як приготувати:
- Банан очистити, нарізати кільцями.
- Далі розімніть його виделкою в кашу або подрібніть блендером.
- Змішайте отриману масу з сиром, згущеним молоком.
- Збийте все віночком до однорідності.
- Змастіть форму для запікання олією, вилити тісто і розподіліть його.
- Приберіть пиріг в духовку на сорок хвилин при 180 градусах.
Порада: за смаком у тісто можна додати трохи мигдальних пластівців.
Як приготувати в мультиварці для дитини
Діти люблять смаколики і для них у нас є дещо. Це смачна і свіжа (завдяки яблук) запіканка з приємною хрусткою скоринкою. Незабутньо!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
манна крупа | 100 г |
сир | 0,5 кг |
панірувальні сухарі | 50 г |
вершкове масло | 70 г |
ванілін | 2 г |
яйця | 2 шт. |
згущене молоко | 150 мл |
зелене яблуко | 1 шт. |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 222 калорії |
Як приготувати:
- Сир засипте в невелику ємність.
- Додайте яйця і збийте все це міксером.
- Туди ж відправте попередньо вынутое масло з холодильника (всього 50 грам).
- Введіть ванілін і згущене молоко, перемішайте.
- Яблуко промийте і очистіть, натріть на тертці.
- Вмішайте стружку разом з манною крупою в сирне тісто.
- З'єднайте всі і дайте настоятися тридцять хвилин.
- Залишками масла змастіть чашу, присипте сухарями.
- Вилийте тісто і відправте його в мультиварку.
- В режимі випічки готуйте сорок хвилин.
Порада: можна для користі додати в тісто ягоди або улюблені фрукти дитини.
Рецепт приготування зі сметаною
Якщо додати в таку ніжну запіканку ще трохи сметани, то шматочки будуть просто танути в роті. Захотілося? Тоді приєднуйтесь до нас, тому що ми починаємо прямо зараз.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйця | 3 шт. |
згущене молоко | 190 мл |
сіль | 1 пучку |
сир | 500 г |
манна крупа | 0,1 кг |
сметана | 60 мл |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 202 калорії |
Як приготувати:
- Яйця поділіть в окремі ємності (на білки і жовтки).
- До жовтків всипте сир, манну крупу і влийте згущене молоко, сметану.
- Збийте масу віночком до однорідності.
- Білки посоліть, збийте міксером до стійких піків.
- Введіть отриману масу в тісто і акуратно перемішайте, щоб не порушити ніжну структуру.
- Далі все це вилийте у форму, розподіліть лопаткою.
- Готуйте запіканку одну годину в режимі випічки.
Приготування з крохмалем
Комусь хочеться щільною і ситної запіканки? Спробуйте приготувати таку, вам обов'язково сподобається.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйця | 3 шт. |
згущене молоко | 1 банку |
сіль | 1 пучку |
сир | 550 г |
картопляний крохмаль | 30 г |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 216 калорій |
Як приготувати:
- Яйця розбийте в високу ємність, посоліть їх.
- Збийте вінчиком або міксером у пишну масу.
- Влийте згущене молоко, не переставайте збивати.
- Коли маса стане однорідною, додайте крохмаль, сир.
- Збийте компоненти ще раз до однорідності тесту.
- Отримане тісто вилийте у форму.
- Приберіть майбутню запіканку в духовку при 170 градусах на п'ятдесят хвилин.
Порада: щоб пиріг вийшов ніжніше, використовуйте для нього тільки жовтки.
Читайте також, як зробити ледачі галушки з сиру.
Перейшовши на цю сторінку, ви дізнаєтеся, як можна приготувати манну запіканку в духовці.
Швидко спекти булочки в мультиварці вам допоможуть наші унікальні рецепти.
З додаванням ягід
Ягоди роблять будь-які страви більш кислими і в той же час яскравими і смачними. В цю запіканку крім ягід ми додали трохи сиру. Так що якщо ви любите експерименти, рецепт для вас.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйця | 3 шт. |
згущене молоко | 380 мл |
полуниця | 130 г |
сир | 0,5 кг |
лохина | 80 г |
блакитний сир | 120 г |
Час приготування: 65 хвилин | Калорійність на 100 грам: 202 калорії |
Як приготувати:
- Яйця розбийте в миску і збийте міксером у пишну масу.
- Влийте згущене молоко і з'єднайте компоненти до однорідності.
- Додайте сир і вимісіть масу так, щоб в тесті не було грудок.
- Лохину промийте, обсушіть і введіть в тісто.
- Полуницю промийте і зріжте їй хвостики.
- Розріжте кожну ягідку на чотири частини.
- Додайте полуницю теж в тісто, перемішайте.
- Сир покришіть вручну або наріжте ножем.
- Введіть в тісто і перемішайте.
- Далі тісто вилийте у форму, розподіліть його.
- Приберіть в духовку і запікайте сорок хвилин при 160 градусах.
Корисні поради
Щоб запіканка вийшла ще ніжніше, обов'язково протріть сир через сито. Або якщо у вас є занурювальний блендер, скористайтеся ним. Він перетворить сир в крем за лічені миті.
Якщо додати в запіканку скибочки шоколаду або какао, то вийде абсолютно новий смак і зовнішній вигляд. Ще більш апетитно і яскраво. Спробуйте!
Сирна запіканка з додаванням згущеного молока – це дуже смачно! Текстура неймовірно ніжна, смак у міру солодкий, аромат божевільний, а післясмак залишається надовго. Чудовий десерт!