18 июнь 2019 4 389

Як готувати сирну запіканку зі згущеним молоком в духовці і мультиварці

Сьогодні у вас є унікальна можливість спробувати щось дійсно незвичайне. Це стосується і смаку, і складу. Всього кілька інгредієнтів створюють легку і шалено ніжну запіканку, в яку закохуються всі без винятків!

Сирна запіканка з трьох інгредієнтів
Інгредієнти Кількість
згущене молоко - 380 мл
яйця - 3 шт.
сир - 0,5 кг
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 217 Ккал

Нехай і звучить це дивно, але така запіканка складається всього з трьох інгредієнтів. Ви отримаєте максимально ніжну текстуру і неймовірно легкий смак!

Як приготувати:

  1. Сир висипте в миску і протріть лопаткою або ложкою.
  2. Яйця збийте вінчиком або міксером в піну. На це піде близько однієї хвилини, не більше.
  3. Влийте до них згущене молоко, збивайте ще одну хвилину.
  4. З'єднайте масу з сиром і збийте до однорідної консистенції.
  5. Форму для випічки накрийте папером і вилийте туди тісто.
  6. Розподіліть його і приберіть в духовку на годину при 180 градусах.

Порада: можна використовувати тільки яєчні білки, тоді запіканка буде пишніше.

Сирна запіканка зі згущеним молоком на манці в духовці

Завдяки манної крупі наступний пиріг буде більш щільним і не таким ніжним, але більш поживним. Так що якщо ви хочете наїстися, дерзайте!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 2 шт.
сметана 0,2 л
розпушувач 5 г
цукор 100 г
згущене молоко 1 банку
ванілін 2 г
сир 0,5 кг
манна крупа 70 г
персики 2 шт.
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 203 калорії

Як приготувати:

  1. Сир розімніть виделкою в невеликій ємності.
  2. Додайте згущене молоко, цукор, сметану і ванілін.
  3. Ретельно все перемішайте або збийте вінчиком.
  4. Манну крупу з'єднайте з розпушувачем.
  5. Отриману суху масу всипте до молочної.
  6. Все ретельно перемішайте і дайте настоятися двадцять хвилин.
  7. Персики за цей час промийте і позбавте від шкірки.
  8. М'якоть наріжте кубиками і додайте в тісто.
  9. Все з'єднайте і перекладіть у форму.
  10. Відправте в духовку на півтори години при 200 градусах.

Порада: якщо переживаєте, що тісто пристане, застеліть форму папером.

Запіканка з сиру зі згущеним молоком і фруктами

Цей екзотичний пиріг! В якості фруктів ми вибрали яблука, манго і маракуйю. Навіть не сумнівайтеся в тому, що це може бути смачно. Приємного апетиту!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
згущене молоко 1 банку
манго 1 шт.
яйця 3 шт.
яблуко 1 шт.
ванільний цукор 5 г
маракуйя 2 шт.
сир 0,6 кг
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 159 калорій

Як приготувати:

  1. Сир засипте в сито і протріть з допомогою виделки.
  2. Згущене молоко з'єднайте з яйцями, ванільним цукром і вже однорідним сиром.
  3. Яблука промийте, потім очистіть від шкірки.
  4. Наріжте їх кубиками і додайте до решти інгредієнтів.
  5. Манго теж промийте, зріжте з нього шкірку.
  6. Наріжте плід скибочками і додати їх у тісто.
  7. Все перемішайте і половину тіста викладіть у форму.
  8. Маракуйю промийте і розріжте навпіл кожен плід.
  9. Серединки обох плодів перекладіть ложкою на тісто.
  10. Накрийте другою половиною тіста, розрівняйте.
  11. Приберіть пиріг в духовку на 35-40 хвилин при 170 градусах.

Порада: в якості фруктів можете використовувати абсолютно все, що вам подобається.

Дієтичний рецепт

Якщо ви на дієті, але смачної і запіканки солодкої все одно хочеться, то цей рецепт спеціально для вас. Тут буде і сир, і згущене молоко, як і у всіх варіантах, але результат буде легше.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
банан 1 шт.
сир 350 г
вершкове масло 10 г
згущене молоко 30 мл
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 166 калорій

Як приготувати:

  1. Банан очистити, нарізати кільцями.
  2. Далі розімніть його виделкою в кашу або подрібніть блендером.
  3. Змішайте отриману масу з сиром, згущеним молоком.
  4. Збийте все віночком до однорідності.
  5. Змастіть форму для запікання олією, вилити тісто і розподіліть його.
  6. Приберіть пиріг в духовку на сорок хвилин при 180 градусах.

Порада: за смаком у тісто можна додати трохи мигдальних пластівців.

Як приготувати в мультиварці для дитини

Діти люблять смаколики і для них у нас є дещо. Це смачна і свіжа (завдяки яблук) запіканка з приємною хрусткою скоринкою. Незабутньо!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
манна крупа 100 г
сир 0,5 кг
панірувальні сухарі 50 г
вершкове масло 70 г
ванілін 2 г
яйця 2 шт.
згущене молоко 150 мл
зелене яблуко 1 шт.
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 222 калорії

Як приготувати:

  1. Сир засипте в невелику ємність.
  2. Додайте яйця і збийте все це міксером.
  3. Туди ж відправте попередньо вынутое масло з холодильника (всього 50 грам).
  4. Введіть ванілін і згущене молоко, перемішайте.
  5. Яблуко промийте і очистіть, натріть на тертці.
  6. Вмішайте стружку разом з манною крупою в сирне тісто.
  7. З'єднайте всі і дайте настоятися тридцять хвилин.
  8. Залишками масла змастіть чашу, присипте сухарями.
  9. Вилийте тісто і відправте його в мультиварку.
  10. В режимі випічки готуйте сорок хвилин.

Порада: можна для користі додати в тісто ягоди або улюблені фрукти дитини.

Рецепт приготування зі сметаною

Якщо додати в таку ніжну запіканку ще трохи сметани, то шматочки будуть просто танути в роті. Захотілося? Тоді приєднуйтесь до нас, тому що ми починаємо прямо зараз.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 3 шт.
згущене молоко 190 мл
сіль 1 пучку
сир 500 г
манна крупа 0,1 кг
сметана 60 мл
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 202 калорії

Як приготувати:

  1. Яйця поділіть в окремі ємності (на білки і жовтки).
  2. До жовтків всипте сир, манну крупу і влийте згущене молоко, сметану.
  3. Збийте масу віночком до однорідності.
  4. Білки посоліть, збийте міксером до стійких піків.
  5. Введіть отриману масу в тісто і акуратно перемішайте, щоб не порушити ніжну структуру.
  6. Далі все це вилийте у форму, розподіліть лопаткою.
  7. Готуйте запіканку одну годину в режимі випічки.
Порада: перед подачею запіканку, що охолола можете присипати пудрою.

Приготування з крохмалем

Комусь хочеться щільною і ситної запіканки? Спробуйте приготувати таку, вам обов'язково сподобається.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 3 шт.
згущене молоко 1 банку
сіль 1 пучку
сир 550 г
картопляний крохмаль 30 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 216 калорій

Як приготувати:

  1. Яйця розбийте в високу ємність, посоліть їх.
  2. Збийте вінчиком або міксером у пишну масу.
  3. Влийте згущене молоко, не переставайте збивати.
  4. Коли маса стане однорідною, додайте крохмаль, сир.
  5. Збийте компоненти ще раз до однорідності тесту.
  6. Отримане тісто вилийте у форму.
  7. Приберіть майбутню запіканку в духовку при 170 градусах на п'ятдесят хвилин.

Порада: щоб пиріг вийшов ніжніше, використовуйте для нього тільки жовтки.

Читайте також, як зробити ледачі галушки з сиру.

Перейшовши на цю сторінку, ви дізнаєтеся, як можна приготувати манну запіканку в духовці.

Швидко спекти булочки в мультиварці вам допоможуть наші унікальні рецепти.

З додаванням ягід

Ягоди роблять будь-які страви більш кислими і в той же час яскравими і смачними. В цю запіканку крім ягід ми додали трохи сиру. Так що якщо ви любите експерименти, рецепт для вас.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 3 шт.
згущене молоко 380 мл
полуниця 130 г
сир 0,5 кг
лохина 80 г
блакитний сир 120 г
Час приготування: 65 хвилин Калорійність на 100 грам: 202 калорії

Як приготувати:

  1. Яйця розбийте в миску і збийте міксером у пишну масу.
  2. Влийте згущене молоко і з'єднайте компоненти до однорідності.
  3. Додайте сир і вимісіть масу так, щоб в тесті не було грудок.
  4. Лохину промийте, обсушіть і введіть в тісто.
  5. Полуницю промийте і зріжте їй хвостики.
  6. Розріжте кожну ягідку на чотири частини.
  7. Додайте полуницю теж в тісто, перемішайте.
  8. Сир покришіть вручну або наріжте ножем.
  9. Введіть в тісто і перемішайте.
  10. Далі тісто вилийте у форму, розподіліть його.
  11. Приберіть в духовку і запікайте сорок хвилин при 160 градусах.
Порада: ягоди можуть бути будь-які, все, що вам подобаються.

Корисні поради

Щоб запіканка вийшла ще ніжніше, обов'язково протріть сир через сито. Або якщо у вас є занурювальний блендер, скористайтеся ним. Він перетворить сир в крем за лічені миті.

Якщо додати в запіканку скибочки шоколаду або какао, то вийде абсолютно новий смак і зовнішній вигляд. Ще більш апетитно і яскраво. Спробуйте!

Сирна запіканка з додаванням згущеного молока – це дуже смачно! Текстура неймовірно ніжна, смак у міру солодкий, аромат божевільний, а післясмак залишається надовго. Чудовий десерт!

Що ще почитати: