Як спекти ніжний сирний торт з вишнею
Сир завжди робить випічку більш ніжною і легкою. Саме тому ми вирішили запропонувати вам кілька варіантів сирних тортів з ягодами. Всі готуються просто, нехай і довго. І виходять неймовірно смачними!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
лимонна цедра - | 5 г |
жовтки - | 1 шт. |
цукор - | 130 г |
борошно для основи - | 180 г |
сир - | 0,9 кг |
вершкове масло - | 180 г |
білок - | 1 шт. |
вишня без кісточок - | 0,2 кг |
молоко - | 40 мл |
цукор для основи - | 50 г |
яйця - | 4 шт. |
цедра лимона в основу - | 5 г |
борошно - | 30 г |
Час приготування: 145 хвилин | Калорійність на 100 грам: 240 Ккал |
Як приготувати:
- Для того щоб приготувати основу, потрібно змішати жовток з цукром в пишну, легку піну. Вмішати до нього м'яке масло.
- Ввести муку з допомогою сита, щоб не було грудок.
- І в кінці вмішати цедру лимона для аромату.
- Вимісити однорідне тісто, скачати його в кулю, загорнути в плівку.
- Прибрати в холодильник на одну годину.
- Коли пройде час, дістати тісто і поділити на дві частини: одна має бути трохи більше іншої.
- Маленьку частину розмазати по дну рознімної форми.
- Прибрати в духовку, прогріту до 200 градусів на десять хвилин.
- Сир пропустити через сито або подрібнити блендером до отримання кремової консистенції.
- Збити його з цукром, додати молоко, яйця, білок, цедру лимона і борошно через сито.
- Довести це все до однорідної консистенції з допомогою віночка або міксера.
- Дістати основу з духовки, трохи остудити.
- Тісто розподілити по боках форми, створюючи бортики.
- Вилити на дно половину сирної маси, зверху викласти розморожену вишню.
- Залити її залишками сирного шару, прибрати в духовку на чверть години при 240 градусах.
- Потім зменшити температуру до 170 градусів і пекти ще 30-35 хвилин.
- Вимкнути духовку і залишити торт всередині ще на півгодини.
- Після цього дістати її і прибрати в холодильник на всю ніч.
Желейно-сирний торт з вишнею
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сир | 0,4 кг |
пудра цукру | 120 г |
борошно | 40 г |
заморожена вишня | 0,5 кг |
ванільний цукор | 5 г |
вода | 0,2 л |
цукор в бісквіт | 60 г |
цукор | 100 г |
розпушувач | 5 г |
ванілін | 2 г |
яйця | 2 шт. |
желатин | 10 г |
какао | 20 г |
сметана | 0,4 л |
желе | 1 упаковка |
Часу: 5 ч.
Калорій: 151.
Як приготувати:
- Для початку потрібно підготувати все необхідне для приготування бісквіта. Для цього висипати в миску борошно, але обов'язково з допомогою сита.
- Таким же чином додати какао і розпушувач, перемішати.
- Яйця розбити в сусідню миску, почати збивати їх міксером або віночком.
- Частинами вводити звичайний цукор і ванільний, не перестаючи збивати.
- Почати додавати в отриману пишну масу шоколадну борошно з розпушувачем. Вводити частинами, щоразу обережно вимішуючи лопаткою до однорідності, щоб не було грудок.
- У форму для торта викласти лист пергаменту і вилити тісто.
- Розподілити його рівномірно, щоб не було шапочки.
- Випікати 20-30 хвилин при 180 градусах.
- Готовий бісквіт дістати, остудити і вийняти з форми.
- Для верхнього желейного шару цукор всипати в миску.
- Воду налити в сотейник і прибрати на плиту, довести до кипіння.
- Залити цукор і змішати компоненти до повного розчинення кристалів.
- Викласти вишню в миску, залити сиропом і залишити на 2-3 години.
- Для сирного шару залити желатин 100 мл води.
- Залишити на деякий час, щоб набухло.
- Потім желатин прогріти, щоб він повністю розчинився, але ні в якому разі не доводити до кипіння, інакше він перестане працювати.
- Після цього масу повністю остудити.
- Сир протерти через сито до однорідності або ж подрібнити його заглибним блендером.
- З'єднати зі сметаною, ваніліном і цукровою пудрою.
- Збити все віночком або міксером до однорідності, щоб не було грудок.
- Додати желатин і збивати все ще одну хвилину.
- Бісквіт перевернути, полити невеликою кількістю вишневого сиропу (100 мл).
- Помістити його у форму, залити сирною масою.
- Прибрати в холодильник до застигання. Це приблизно чотири години.
- Зверху красиво викласти вишню і залити підготовленим желе.
- Прибрати торт в холодильник на півгодини, потім вийняти його з форми.
- Після цього можна порційно нарізати і подавати до столу.
Шоколадний десерт
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сметана | 15 мл |
заморожена вишня | 200 г |
сир жирний | 0,5 кг |
какао | 30 г |
шоколадний бісквіт | 1 шт. |
пудра цукру | 150 г |
Часу: 35 хв.
Калорій: 179.
Як приготувати:
- Готовий свіжий бісквіт розрізати на три однакові частини.
- Сир пропустити через сито або подрібнити блендером.
- Додати до нього цукрову пудру, сметану і знову все збити.
- Вишню попередньо розморозити, позбавити від соку.
- Всипати її в сирний крем і акуратно перемішати, щоб не перетворити інгредієнти в кашу.
- Зібрати торт, чергуючи бісквіт з кремом.
- Залишити трохи на боки і верх. В кінці посипати торт какао з допомогою невеликого сита.
Сметанний варіант
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
крохмаль | 50 г |
цукор | 200 г |
сир | 0,4 кг |
желатин | 10 г |
чорнослив | 0,2 кг |
медові коржі | 10-12 шт. |
сметана | 250 мл |
заморожена вишня без кісточок | 150 г |
маскарпоне | 150 г |
Часу: 5 ч.
Калорій: 184.
Як приготувати:
- Желатин приготувати по інструкції, зазначеної на упаковці.
- Дати йому набрякнути, потім прогріти його до повного розчинення, але не кип'ятити.
- Сир пропустити через м'ясорубку або сито, можна подрібнити заглибним блендером.
- Додати цукор, сир і сметану, збити до однорідності.
- Далі вмішати желатин, але перемішувати вже лопаткою.
- Чорнослив промити проточною водою, помістити в невелику піалу.
- Залити окропом і накрити кришкою на 10-15 хвилин.
- Після цього воду злити, сухофрукти промити і обсушити їх.
- Якщо є кісточки, обов'язково вийняти їх.
- Чорнослив нарізати кубиками і додати в сирну масу, перемішати.
- Вишню попередньо розморозити, дати їй стекти і потім обваляти в крохмалі.
- Викласти на блюдо один корж, змастити його кремом і викласти вишню.
- Зверху додати ще трохи крему, щоб прикрити ягоди і наступний корж.
- Продовжувати так до самого верху.
- В кінці змастити верх торта, його боки і прибрати в холодильник на 3-4 години.
Бісквітна випічка з сирним кремом
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
бісквіт | 1 шт. |
коньяк | 60 мл |
кава | 30 мл |
сир жирний | 0,5 кг |
цукор | 120 г |
30-35% вершки | 200 мл |
какао | 40 г |
желатин | 4 р |
заморожена вишня без кісточок | 450 г |
кориця | 5 г |
Час: 4 год 40 хв.
Калорій: 156.
Як приготувати:
- Вишню дістати і викласти на друшляк, поки розморожується.
- Желатин замочити в холодній воді, дати йому набрякнути.
- Сир пропустити через сито або подрібнити його до стану крему з допомогою блендера.
- Додати цукор і збити до однорідності.
- Потім влити коньяк і гарненько перемішати.
- Кава підігріти до гарячого стану, залити їм желатин.
- Перемішати масу і додати до сиру, з'єднати.
- Холодні вершки збити до стійких піків, поступово всипаючи цукор.
- З'єднати їх за допомогою лопатки з сирною масою.
- Готовий корж розрізати на дві частини і одну з них помістити в роз'ємну форму.
- Викласти на нього вишню, розподілити половину крему.
- Зверху покласти другий корж і залишки крему.
- Змастити боки і прибрати торт в холодильник на чотири години.
- Змішати какао з корицею і посипати торт перед подачею.
Рецепт приготування сирного торта з вишнею дивіться на відео нижче:
Сирний торт-суфле
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вершки | 250 мл |
вишня без кісточок | 0,3 кг |
лимон | 1 шт. |
желатин | 75 г |
вода | 800 мл |
шоколадне печиво | 0,8 кг |
жовтки | 4 шт. |
цукор | 0,2 кг |
сир | 800 г |
апельсин | 1 шт. |
вершкове масло | 0,3 кг |
Часу: 1 год 20 хв.
Калорій: 164.
Як приготувати:
- Желатин висипати в невелику піалу або чашку, залити водою, перемішати і залишити на годину. За цей час він якраз встигне набрякнути.
- Вершкове масло порізати кубиками і покласти в сотейник.
- Прибрати його на плиту і дати розійтися.
- Печиво поламати, покласти в блендер і подрібнити в крихту.
- З'єднати її з талим маслом до однорідності.
- Висипати в роз'ємну форму, сформувати дно і борти.
- Прибрати в холодильник, поки готується суфле.
- Сир висипати в сотейник, додати до нього цукор і жовтки.
- Збити до однорідної консистенції з допомогою віночка.
- Апельсин і лимон вимити, зняти з цитрусів цедру.
- Додати в сирну масу разом з вершками і збити.
- Набряклий желатин підігріти, щоб повністю розтанув.
- Трохи остудити і влити до сиру, перемішати до однорідності.
- Дістати з холодильника основу, вилити половину суфле.
- Зверху розкласти вишню, залити залишками сирної маси.
- Розподілити і прибрати в холодильник до повного застигання.
Дієтичний рецепт з кэробом
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
желатин | 40 г |
кероб | 50 г |
рослинна олія | 15 мл |
сир | 0,8 кг |
10% вершки | 150 мл |
вишня | 0,3 кг |
вівсяні пластівці | 150 г |
сіль | за смаком |
яйце | 1 шт. |
Часу: 50 хв.
Калорій: 140.
Як приготувати:
- Вівсянку змішати з кэробом (однією ложкою), маслом і яйцем.
- Посолити і все це змішати, залишити на тридцять хвилин.
- Коли пройде час, отриману масу викласти у форму.
- Прибрати в духовку на 15-20 хвилин при 180 градусах.
- Потім коржі дістати і повністю остудити.
- Желатин з'єднати з вершками.
- Сир змішати із залишками кэроба до однорідного кольору.
- Желатин прогріти, щоб повністю розчинився.
- З'єднати його з допомогою міксера з сирною масою.
- Корж помістити у форму, викласти зверху вишню.
- Залити шоколадною сирною масою і прибрати в холодильник на всю ніч.
Тонкощі приготування
Якщо у вас свіжа вишня, обов'язково промийте його, дайте воді стекти, а потім очистіть від кісточок. Заморожені ягоди потрібно викласти на друшляк і почекати 2-3 години, поки вони не віддадуть повністю всю воду.
Коли запікається бісквіт, духовку відкривати категорично не можна. Якщо відкриєте раніше ніж через півгодини, тісто опаде і вийде не пухкий бісквіт, а коржик. І її ви вже ніяк не піднімете.
Як приготувати смачний десерт з вишнею дивіться на відео-рецепті:
Торт з сиром та вишнями – відмінна ідея до чаю або кави. Це ніжно, смачно, в міру солодко і дуже ароматно, апетитно. Вам обов'язково потрібно спробувати, ви назавжди закохаєтесь!