22 июнь 2019 4 785

Як приготувати суп з рисом і картоплею

Зазвичай додають в супи макарони чи локшину в якості «смачного компонента». Зрідка буває перловка. Але сьогодні ми вирішили приготувати перше блюдо з додаванням рису. Це смачно, ситно і корисно!

Скільки вариться рис у супі з картоплею

У класичному варіанті (для гарніру, наприклад) рис вариться 15-20 хвилин в залежності від сорту. На плов йде більше часу, так як там він нудиться. Що ж стосується супу, то в ньому велику кількість рідини (води або бульйону) і тому рис доходить до повної готовності за 10-15 хвилин.

Основний рецепт
Інгредієнти Кількість
спеції - за смаком
картопля - 1 бульба
рис - 0,1 кг
часник - 1 шматочок
морква - 1 шт.
петрушка - 10 г
цибулю - 1 головка
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 134 Ккал

Найпростіший варіант у нас приготується швидше, ніж за годину. Звичайні компоненти разом перетворяться в суп, який можна відразу ж подавати до столу.

Як приготувати:

  1. У сотейник налийте літр води, поставте на плиту і доведіть до кипіння.
  2. Часник почистіть, зріжте йому коріння і часточку порубаєте пластинками.
  3. Моркви зріжте шкірку, промийте і наріжте її кубиками або кільцями.
  4. Луку зніміть піну і наріжте його пір'ям.
  5. Картоплю почистіть, помийте, поріжте часточками або кубиками.
  6. Коли вода закипить, покладіть в неї часник.
  7. Туди ж спеції, цибуля і морква.
  8. Дочекайтеся повторного закипання, варити коренеплоди п'ять хвилин.
  9. Коли пройде час, додайте картоплю.
  10. Через п'ятнадцять хвилин введіть промитий до прозорої води рис.
  11. Варіть суп ще двадцять хвилин.
  12. За хвилину до готовності додайте подрібнену петрушку.

Порада: як зелені можна додати все, що вам подобається.

Суп з рисом, картоплею та м'ясом

Якщо в першому страві є м'ясо, значить, буде ситно! Для більш легкого варіанту візьміть курку, для ситного – свинину, а для насиченого – яловичину.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часник 3 шматочка
спеції за смаком
вода 3 л
картопля 3 бульби
цибуля 2 головки
рослинна олія 30 мл
м'ясо 0,5 кг
томатна паста 30 г
рис 200 г
морква 1 шт.
зелень 20 г
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 51 Ккал

Як приготувати:

  1. В першу чергу ретельно вимийте і почистіть м'ясо.
  2. Наріжте невеликими скибочками і помістіть в сотейник.
  3. Залийте водою і приберіть на вогонь.
  4. Як тільки вода закипить, зніміть з поверхні піну і зменшити вогонь.
  5. Коли пройде тридцять хвилин, додайте промитий рис.
  6. Картоплю почистіть і вимийте, наріжте кубиками.
  7. Додайте її в суп через десять хвилин після рису.
  8. Цибулю очистіть і дрібно порубаєте.
  9. У сковороду налийте олію і прожарити його.
  10. Всипте цибулю і тушкуйте, помішуючи, до м'якості.
  11. Морква промийте і почистіть, натріть теркою.
  12. Додайте до цибулі і тушкуйте до того ж стану.
  13. Потім введіть томатну пасту, подрібнений пресом часник і спеції.
  14. Тушкуйте ще близько п'яти хвилин, потім зніми з вогню.
  15. Додайте в суп і варіть його до повної готовності м'яса і рису.
  16. Доведіть до смаку і розливайте.
Порада: за смаком в суп можна додати зелений горошок.

Готуємо перше блюдо з м'ясними фрикадельками

Наступний рецепт буде досить незвичайним. Це буде томатний суп з великою кількістю овочів і коренеплодів, в якому ви зможете знайти курячі кульки з тягучою моцарелою. В кінці все це заправиться холодною сметаною і відразу ж подасться до столу.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сметана 60 мл
спеції за смаком
куряче філе 250 г
цибуля 1 шт.
картопля 3 бульби
томатна паста 150 г
вода 2 л
рослинна олія 40 мл
зелень 20 г
моцарелла 0,1 кг
рис 50 г
морква 1 шт.
Час приготування: 65 хвилин Калорійність на 100 грам: 57 Ккал

Як приготувати:

  1. У сотейник залийте воду і приберіть на плиту.
  2. Рис промити до прозорої води.
  3. Цибулю очистіть і дрібно порубаєте.
  4. Моркви зріжте шкірку і обполосніть її, натріть.
  5. У сковороду налийте масла і прогрійте його.
  6. Всипте цибулю і тушкуйте до м'якості, помішуючи.
  7. Потім додайте моркву і тушкуйте ще п'ять хвилин.
  8. Картоплю почистіть і вимийте, наріжте кубиками.
  9. Обполосніть їх від крохмалю.
  10. Куряче філе вимийте, очистіть від жиру і наріжте кубиками.
  11. Далі пропустіть їх через м'ясорубку або подрібніть блендером.
  12. Моцарелу і натріть додайте до курки разом зі спеціями.
  13. Вологими руками з отриманої маси сформуйте невеликі кульки.
  14. Коли вода в каструлі закипить, покладіть в неї картоплю, рис і м'ясні кульки.
  15. Дайте супу закипіти ще раз і введіть засмажку.
  16. Томатну пасту розведіть невеликою кількістю юшки і вилийте до інших компонентів.
  17. Коли суп буде майже готовий, присипте його спеціями і доповніть подрібненою зеленню.
  18. Гарячий суп розлийте по тарілках, заправивши сметаною.

Порада: замість води можна використовувати томатний сік.

Читайте також, як приготувати рисовий суп в мультиварці. Техніка допоможе уникнути деяких клопоту.

Поживний, ароматний і смачний суп з квашеними огірками точно порадує ваших близьких на обід. Покрокові рецепти цієї страви дивіться тут.

У наступній статті можна дізнатися, як правильно варити суп з тушонки.

Пісний рисовий суп з картоплею

Під час посту теж хочеться смачно їсти, вірно? Саме тому ми створили такий суп. Він дуже схожий на всі попередні за своїм складом, але є повністю пісним. І він не менш смачний!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рис 0,1 кг
картопля 12 бульб
зелень 20 г
морква 1 шт.
рослинна олія 30 мл
кетчуп 45 мл
цибуля 1 головка
спеції за смаком
часник 5 шматочків
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 104 Ккал

Як приготувати:

  1. В першу чергу ретельно промийте рис.
  2. Покладіть в невелику ємність і залийте водою.
  3. Далі картоплю почистіть від шкірки, промийте бульби.
  4. Наріжте невеликими кубиками.
  5. У велику каструлю наберіть води і приберіть її на плиту, довести до кипіння.
  6. Коли вода закипить, додайте спеції і картоплю.
  7. Доведіть все це знову до кипіння і варіть десять хвилин.
  8. Після цього додайте рис, знову закип'ятити, зменшити вогонь і закрийте кришку.
  9. Поки картопля і рис готуються, очистіть і вимийте цибулю, дрібно порубаєте його.
  10. Моркви теж зріжте шкірку, промийте і натріть теркою.
  11. У сковороду налити олії і прожарити його.
  12. Всипте цибулю, тушкуйте, помішуючи, до рум'яності.
  13. Потім додайте моркву і готуйте разом ще п'ять хвилин.
  14. Доповніть все кетчупом, перемішайте і дайте прокипіти протягом наступних п'яти хвилин.
  15. Отриману масу перекладіть в суп і якщо є необхідність, долийте води.
  16. Варіть суп до готовності картоплі і рису.
  17. В кінці доведіть суп до смаку, доповніть подрібненим часником і зеленню.
  18. Дайте йому ще п'ять хвилин і знімайте з вогню.

Порада: для пікантності можете взяти чилі замість часнику.

Грибний суп з рисом і картоплею

Любителям грибів ми теж дещо підготували. Перед вами ароматне перше блюдо з царями лісу, ситним картоплею і рисом. Зелень додасть свіжості, а сметана ніжності!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
цибуля 1 головка
рослинна олія 20 мл
морква 1 шт.
білі гриби 0,4 кг
вода 2 л
картопля 2 шт.
кріп 10 г
рис 80 г
сметана 0,1 л
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 30 Ккал

Як приготувати:

  1. Гриби очистіть і помістіть в каструлю.
  2. Залийте зазначеною кількістю води і приберіть на плиту.
  3. Дайте закипіти, потім варіть протягом тридцяти хвилин.
  4. Коли пройде час, вийміть їх шумівкою і трохи остудіть.
  5. Моркву очистіть і вимийте, наріжте соломкою.
  6. Картоплі зріжте шкірку, промийте і поріжте кубиками.
  7. Додайте обидва коренеплоду в грибний бульйон.
  8. Доведіть до кипіння на сильному вогні.
  9. Потім зменшіть потік газу і варіть компоненти чверть години.
  10. Цибулю за цей час почистіть і помийте, дрібно порубаєте.
  11. У сковороду налийте масло, всипте цибулю і тушкуйте до м'якості.
  12. Остиглі гриби наріжте і поверніть в суп.
  13. Туди ж відправте цибулю з сковороди і подрібнений кріп.
  14. Додайте спеції і зніміть суп з вогню.
  15. Дайте йому настоятися, подавайте зі сметаною.

Порада: замість сметани можна додати йогурт.

Як приготувати з рибою

Наступний рецепт можна сміливо вважати легким і незвичайним одночасно. Готується він дуже просто і це одна з його головних переваг! Другий плюс – риба надає страві дуже яскравий та оригінальний смак.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
цибуля 1 головка
рибні консерви 1 банку
морква 1 шт.
рослинна олія 10 мл
вода 2 л
картопля 2 шт.
рис 15 г
петрушка 10 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 41 Ккал

Як приготувати:

  1. Луку зніміть піну і зріжте коріння.
  2. Порубаєте головку дрібними кубиками.
  3. Картоплі зріжте шкірку, обполосніть його.
  4. Поріжте кубиками оптимального розміру.
  5. Морквині зріжте шкірку і вимийте її.
  6. Далі натріть коренеплід теркою.
  7. Рис промити до прозорої води.
  8. У сковороду налийте трохи олії і прожарити.
  9. Всипте цибулю і тушкуйте до м'якості.
  10. Потім додайте моркву і готуйте ще кілька хвилин, помішуючи.
  11. У сотейник налийте води і покладіть в неї картоплю.
  12. Приберіть на вогонь, варіть десять хвилин з моменту закипання.
  13. Потім додайте спеції, рис, засмажку.
  14. Рибу відкрийте і розберіть її волокнами.
  15. Покладіть в суп і варіть його ще двадцять хвилин.
  16. Петрушку промийте і поріжте.
  17. Додайте в суп за п'ять хвилин до готовності.
Порада: як риби можна використовувати не тільки консерви, але і свіжу рибу. В такому випадку суп на рибному бульйоні буде корисніше.

Корисні поради

Щоб рис не перетворив суп в кашу, дотримуйтесь пропорції. Якщо вам здається, що потрібно покласти більше рису, то робити цього не радимо. Його кількість під час варіння збільшується в три рази!

Можна подати перше страву до столу з домашніми сухариками. Смачно і незвично! Для цього хліб наріжте кубиками і просто підсушіть на сухій сковороді.

Супи з рисом завжди вважаються дієтичними. Але якщо додати в них трохи більше компонентів, то виходить дуже навіть ситно! Всі вони прості в приготуванні і відрізняються один від одного, так що можна готувати новий варіант на кожен день. Успіхів!

Що ще почитати: