Як приготувати суп з рисом і картоплею
Зазвичай додають в супи макарони чи локшину в якості «смачного компонента». Зрідка буває перловка. Але сьогодні ми вирішили приготувати перше блюдо з додаванням рису. Це смачно, ситно і корисно!
Скільки вариться рис у супі з картоплею
У класичному варіанті (для гарніру, наприклад) рис вариться 15-20 хвилин в залежності від сорту. На плов йде більше часу, так як там він нудиться. Що ж стосується супу, то в ньому велику кількість рідини (води або бульйону) і тому рис доходить до повної готовності за 10-15 хвилин.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
спеції - | за смаком |
картопля - | 1 бульба |
рис - | 0,1 кг |
часник - | 1 шматочок |
морква - | 1 шт. |
петрушка - | 10 г |
цибулю - | 1 головка |
Час приготування: 55 хвилин | Калорійність на 100 грам: 134 Ккал |
Найпростіший варіант у нас приготується швидше, ніж за годину. Звичайні компоненти разом перетворяться в суп, який можна відразу ж подавати до столу.
Як приготувати:
- У сотейник налийте літр води, поставте на плиту і доведіть до кипіння.
- Часник почистіть, зріжте йому коріння і часточку порубаєте пластинками.
- Моркви зріжте шкірку, промийте і наріжте її кубиками або кільцями.
- Луку зніміть піну і наріжте його пір'ям.
- Картоплю почистіть, помийте, поріжте часточками або кубиками.
- Коли вода закипить, покладіть в неї часник.
- Туди ж спеції, цибуля і морква.
- Дочекайтеся повторного закипання, варити коренеплоди п'ять хвилин.
- Коли пройде час, додайте картоплю.
- Через п'ятнадцять хвилин введіть промитий до прозорої води рис.
- Варіть суп ще двадцять хвилин.
- За хвилину до готовності додайте подрібнену петрушку.
Порада: як зелені можна додати все, що вам подобається.
Суп з рисом, картоплею та м'ясом
Якщо в першому страві є м'ясо, значить, буде ситно! Для більш легкого варіанту візьміть курку, для ситного – свинину, а для насиченого – яловичину.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часник | 3 шматочка |
спеції | за смаком |
вода | 3 л |
картопля | 3 бульби |
цибуля | 2 головки |
рослинна олія | 30 мл |
м'ясо | 0,5 кг |
томатна паста | 30 г |
рис | 200 г |
морква | 1 шт. |
зелень | 20 г |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 51 Ккал |
Як приготувати:
- В першу чергу ретельно вимийте і почистіть м'ясо.
- Наріжте невеликими скибочками і помістіть в сотейник.
- Залийте водою і приберіть на вогонь.
- Як тільки вода закипить, зніміть з поверхні піну і зменшити вогонь.
- Коли пройде тридцять хвилин, додайте промитий рис.
- Картоплю почистіть і вимийте, наріжте кубиками.
- Додайте її в суп через десять хвилин після рису.
- Цибулю очистіть і дрібно порубаєте.
- У сковороду налийте олію і прожарити його.
- Всипте цибулю і тушкуйте, помішуючи, до м'якості.
- Морква промийте і почистіть, натріть теркою.
- Додайте до цибулі і тушкуйте до того ж стану.
- Потім введіть томатну пасту, подрібнений пресом часник і спеції.
- Тушкуйте ще близько п'яти хвилин, потім зніми з вогню.
- Додайте в суп і варіть його до повної готовності м'яса і рису.
- Доведіть до смаку і розливайте.
Готуємо перше блюдо з м'ясними фрикадельками
Наступний рецепт буде досить незвичайним. Це буде томатний суп з великою кількістю овочів і коренеплодів, в якому ви зможете знайти курячі кульки з тягучою моцарелою. В кінці все це заправиться холодною сметаною і відразу ж подасться до столу.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сметана | 60 мл |
спеції | за смаком |
куряче філе | 250 г |
цибуля | 1 шт. |
картопля | 3 бульби |
томатна паста | 150 г |
вода | 2 л |
рослинна олія | 40 мл |
зелень | 20 г |
моцарелла | 0,1 кг |
рис | 50 г |
морква | 1 шт. |
Час приготування: 65 хвилин | Калорійність на 100 грам: 57 Ккал |
Як приготувати:
- У сотейник залийте воду і приберіть на плиту.
- Рис промити до прозорої води.
- Цибулю очистіть і дрібно порубаєте.
- Моркви зріжте шкірку і обполосніть її, натріть.
- У сковороду налийте масла і прогрійте його.
- Всипте цибулю і тушкуйте до м'якості, помішуючи.
- Потім додайте моркву і тушкуйте ще п'ять хвилин.
- Картоплю почистіть і вимийте, наріжте кубиками.
- Обполосніть їх від крохмалю.
- Куряче філе вимийте, очистіть від жиру і наріжте кубиками.
- Далі пропустіть їх через м'ясорубку або подрібніть блендером.
- Моцарелу і натріть додайте до курки разом зі спеціями.
- Вологими руками з отриманої маси сформуйте невеликі кульки.
- Коли вода в каструлі закипить, покладіть в неї картоплю, рис і м'ясні кульки.
- Дайте супу закипіти ще раз і введіть засмажку.
- Томатну пасту розведіть невеликою кількістю юшки і вилийте до інших компонентів.
- Коли суп буде майже готовий, присипте його спеціями і доповніть подрібненою зеленню.
- Гарячий суп розлийте по тарілках, заправивши сметаною.
Порада: замість води можна використовувати томатний сік.
Читайте також, як приготувати рисовий суп в мультиварці. Техніка допоможе уникнути деяких клопоту.
Поживний, ароматний і смачний суп з квашеними огірками точно порадує ваших близьких на обід. Покрокові рецепти цієї страви дивіться тут.
У наступній статті можна дізнатися, як правильно варити суп з тушонки.
Пісний рисовий суп з картоплею
Під час посту теж хочеться смачно їсти, вірно? Саме тому ми створили такий суп. Він дуже схожий на всі попередні за своїм складом, але є повністю пісним. І він не менш смачний!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рис | 0,1 кг |
картопля | 12 бульб |
зелень | 20 г |
морква | 1 шт. |
рослинна олія | 30 мл |
кетчуп | 45 мл |
цибуля | 1 головка |
спеції | за смаком |
часник | 5 шматочків |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 104 Ккал |
Як приготувати:
- В першу чергу ретельно промийте рис.
- Покладіть в невелику ємність і залийте водою.
- Далі картоплю почистіть від шкірки, промийте бульби.
- Наріжте невеликими кубиками.
- У велику каструлю наберіть води і приберіть її на плиту, довести до кипіння.
- Коли вода закипить, додайте спеції і картоплю.
- Доведіть все це знову до кипіння і варіть десять хвилин.
- Після цього додайте рис, знову закип'ятити, зменшити вогонь і закрийте кришку.
- Поки картопля і рис готуються, очистіть і вимийте цибулю, дрібно порубаєте його.
- Моркви теж зріжте шкірку, промийте і натріть теркою.
- У сковороду налити олії і прожарити його.
- Всипте цибулю, тушкуйте, помішуючи, до рум'яності.
- Потім додайте моркву і готуйте разом ще п'ять хвилин.
- Доповніть все кетчупом, перемішайте і дайте прокипіти протягом наступних п'яти хвилин.
- Отриману масу перекладіть в суп і якщо є необхідність, долийте води.
- Варіть суп до готовності картоплі і рису.
- В кінці доведіть суп до смаку, доповніть подрібненим часником і зеленню.
- Дайте йому ще п'ять хвилин і знімайте з вогню.
Порада: для пікантності можете взяти чилі замість часнику.
Грибний суп з рисом і картоплею
Любителям грибів ми теж дещо підготували. Перед вами ароматне перше блюдо з царями лісу, ситним картоплею і рисом. Зелень додасть свіжості, а сметана ніжності!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | за смаком |
цибуля | 1 головка |
рослинна олія | 20 мл |
морква | 1 шт. |
білі гриби | 0,4 кг |
вода | 2 л |
картопля | 2 шт. |
кріп | 10 г |
рис | 80 г |
сметана | 0,1 л |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 30 Ккал |
Як приготувати:
- Гриби очистіть і помістіть в каструлю.
- Залийте зазначеною кількістю води і приберіть на плиту.
- Дайте закипіти, потім варіть протягом тридцяти хвилин.
- Коли пройде час, вийміть їх шумівкою і трохи остудіть.
- Моркву очистіть і вимийте, наріжте соломкою.
- Картоплі зріжте шкірку, промийте і поріжте кубиками.
- Додайте обидва коренеплоду в грибний бульйон.
- Доведіть до кипіння на сильному вогні.
- Потім зменшіть потік газу і варіть компоненти чверть години.
- Цибулю за цей час почистіть і помийте, дрібно порубаєте.
- У сковороду налийте масло, всипте цибулю і тушкуйте до м'якості.
- Остиглі гриби наріжте і поверніть в суп.
- Туди ж відправте цибулю з сковороди і подрібнений кріп.
- Додайте спеції і зніміть суп з вогню.
- Дайте йому настоятися, подавайте зі сметаною.
Порада: замість сметани можна додати йогурт.
Як приготувати з рибою
Наступний рецепт можна сміливо вважати легким і незвичайним одночасно. Готується він дуже просто і це одна з його головних переваг! Другий плюс – риба надає страві дуже яскравий та оригінальний смак.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | за смаком |
цибуля | 1 головка |
рибні консерви | 1 банку |
морква | 1 шт. |
рослинна олія | 10 мл |
вода | 2 л |
картопля | 2 шт. |
рис | 15 г |
петрушка | 10 г |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 41 Ккал |
Як приготувати:
- Луку зніміть піну і зріжте коріння.
- Порубаєте головку дрібними кубиками.
- Картоплі зріжте шкірку, обполосніть його.
- Поріжте кубиками оптимального розміру.
- Морквині зріжте шкірку і вимийте її.
- Далі натріть коренеплід теркою.
- Рис промити до прозорої води.
- У сковороду налийте трохи олії і прожарити.
- Всипте цибулю і тушкуйте до м'якості.
- Потім додайте моркву і готуйте ще кілька хвилин, помішуючи.
- У сотейник налийте води і покладіть в неї картоплю.
- Приберіть на вогонь, варіть десять хвилин з моменту закипання.
- Потім додайте спеції, рис, засмажку.
- Рибу відкрийте і розберіть її волокнами.
- Покладіть в суп і варіть його ще двадцять хвилин.
- Петрушку промийте і поріжте.
- Додайте в суп за п'ять хвилин до готовності.
Корисні поради
Щоб рис не перетворив суп в кашу, дотримуйтесь пропорції. Якщо вам здається, що потрібно покласти більше рису, то робити цього не радимо. Його кількість під час варіння збільшується в три рази!
Можна подати перше страву до столу з домашніми сухариками. Смачно і незвично! Для цього хліб наріжте кубиками і просто підсушіть на сухій сковороді.
Супи з рисом завжди вважаються дієтичними. Але якщо додати в них трохи більше компонентів, то виходить дуже навіть ситно! Всі вони прості в приготуванні і відрізняються один від одного, так що можна готувати новий варіант на кожен день. Успіхів!