28 апрель 2019 2 238

Як зварити запашну грибний суп з локшиною

Всі ми звикли до бульйону і борщу. Тому саме час спробувати приготувати якийсь новий і не менш складний суп. Сьогодні вибір припав на гриби, так що якщо ви любитель, приєднуйтесь!

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
спеції - за смаком
картопля - 3 бульби
цибулю - 1 головка
локшина - 60 г
опеньки - 150 г
рослинна олія - 45 мл
морква - 1 шт.
кріп - 30 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 119 Ккал

Найпростіший і досить швидкий варіант смачного грибного супу з локшиною. Все жахливо просто і результат виходить досить ситним. Спробуйте!

Як приготувати:

  1. Картоплю очистіть від шкірки, промийте її від піску та пилу.
  2. Далі наріжте її невеликими скибочками і промийте знову, але вже від крохмалю.
  3. У сотейник налийте півтора літра води і покладіть в неї картоплю.
  4. Приберіть на вогонь і дайте закипіти.
  5. Морква промийте і очистіть, натріть на тертці.
  6. Луку теж зніміть лушпиння, дрібно порубаєте його.
  7. У сковороду налийте трохи олії і всипте коренеплоди.
  8. Тушкуйте їх, помішуючи, близько десяти хвилин до м'якості.
  9. За цей час очистіть і подрібніть опеньки.
  10. Цибулю з морквою дістаньте з сковороди, долийте трохи олії.
  11. Всипте опеньки і тушкуйте до готовності.
  12. Коренеплоди разом з опеньками помістіть до картоплі, який вариться вже п'ятнадцять хвилин.
  13. Як тільки суп знову закипить, додайте локшину.
  14. Варіть його двадцять хвилин.
  15. За цей час промийте і подрібніть кріп.
  16. Присипте їм суп перед подачею.

Порада: як зелені можна взяти абсолютно все, що вам подобається.

Рецепт пісного лагмана

Повністю пісний грибний суп-локшина з додаванням лагмана. Дуже багато овочів, коренеплоди, гриби і улюблені спеції – все це разом перетворюється на диво смачне перше блюдо!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
лагман 0,1 кг
морква 1 шт.
вода скільки знадобиться
помідор 1 шт.
маслюки 0,4 кг
стручкова квасоля 100 г
редька 0,5 шт.
картопля 3 бульби
рослинна олія 60 мл
часник 6 шматочків
цибуля 1 головка
спеції за смаком
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 90 Ккал

Як приготувати:

  1. Редьку промийте, очистіть від шкірки і натріть на тертці.
  2. Помістіть отриману масу в піалу, залийте водою і присолите.
  3. Дайте настоятися в такому вигляді хвилин двадцять.
  4. Луку стягніть лушпиння, промийте його і наріжте півкільцями.
  5. Моркву теж почистіть, вимийте і наріжте великими брусками.
  6. Томат промийте і зробіть на ньому надрізи.
  7. Опустіть в окріп на одну хвилину, потім остудіть і зніміть шкірку.
  8. Після цього плід крупно наріжте.
  9. Часник почистіть і наріжте кожну часточку на чотири частини.
  10. У глибоку сковороду покладіть всю моркву.
  11. Додайте масло, спеції і прогрівайте протягом п'яти хвилин всі компоненти.
  12. Потім додайте цибулю і тушкуйте разом ще хвилини три.
  13. Квасоля промийте, почистіть її від хвостиків.
  14. Кожен стручок розріжте на кілька частин.
  15. Додайте до цибулі і моркви.
  16. Редьку злийте на сито і дайте стекти, промийте.
  17. Перемістіть її слідом за квасолею.
  18. Картоплю почистіть і вимийте, наріжте скибочками.
  19. У сковороду додайте томати, часник і готуйте кілька хвилин.
  20. За цей час почистіть маслюки і подрібніть їх.
  21. Додайте до інших компонентів разом з картоплею.
  22. Залийте все це водою так, щоб покрило на 10мм.
  23. Коли картопля буде майже готовий, відваріть лагман до готовності.
  24. Покладіть по невеликій кількості в кожну тарілку.
  25. Залийте готовим супом і подавайте.
Порада: щоб було смачніше, приготуйте локшину самостійно.

Грибний суп з домашньою локшиною

Якщо локшина домашня, значить, все буде ще смачніше, ніж можна було уявити. Не переживайте, через це блюдо не буде готуватися в рази більше.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибуля 1 головка
сироїжки 150 г
яйця 2 шт.
спеції за смаком
петрушка 30 г
борошно 150 г
картопля 2 бульби
рослинна олія 30 мл
морква 2 шт.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 135 Ккал

Як приготувати:

  1. Яйця розбийте в миску, збийте їх небагато.
  2. Додайте борошно, масло і трохи спецій.
  3. Ретельно перемішайте і замісіть однорідне тісто.
  4. Загорніть його в плівку або пакет і приберіть в холодильник на півгодини.
  5. За цей час сироїжки очистіть і наріжте
  6. Картоплі зріжте шкірку і вимийте бульби.
  7. Потім наріжте їх і обполосніть ще раз.
  8. Морква промийте, зріжте шкірку і наріжте тонкою соломкою.
  9. Цибулю почистіть, вимийте і поріжте півкільцями.
  10. У сковороду налийте олію і всипте цибулю.
  11. Гасіть його, помішуючи, до золотистого кольору.
  12. Після цього додайте моркву і доведіть її до того самого стану.
  13. Далі всипте гриби і тушкуйте все разом до готовності.
  14. Додайте картоплю і трохи обсмажте її з усіма іншими компонентами.
  15. У сотейник налийте близько півтора літрів води.
  16. Приберіть на плиту і додайте туди вміст сковороди.
  17. Увімкніть вогонь і доведіть до кипіння.
  18. Тісто в цей час дістаньте тонко розкачати його качалкою.
  19. Наріжте довільно і додайте в суп за п'ять хвилин до готовності.
  20. Коли пройде час, подавайте суп до столу.

Порада: щоб локшина була яскравіше і смачніше, готуйте її тільки на жовтках.

У наступній статті читайте, як зварити смачний томатний суп з фрикадельками.

Ознайомтеся також з рецептами рибного супу з голів і хвостів. Не забудьте занести в закладки, щоб не втратити!

А тут ви дізнаєтеся, як швидко і смачно приготувати окрошку на тані.

Суп-локшина з печериць і фунчозы

Фунчоза – це все ще незвичайний і дивний компонент серед наших людей. Але насправді це звичайна локшина, просто прозора. Приготуйте цей суп, якщо хочете когось здивувати!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часник 5 шматочків
морква 1 шт.
цибуля 1 головка
помідор 1 шт.
рослинна олія 30 мл
фунчоза 0,1 кг
печериці 200 г
спеції за смаком
соєвий соус 45 мл
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 126 Ккал

Як приготувати:

  1. Морква промийте і очистіть від шкірки.
  2. Натріть її теркою і відставте.
  3. Луку зніміть піну, вимийте його і наріжте півкільцями.
  4. Помідор промийте і наріжте кубиками.
  5. Печериці почистіть, дрібно порубаєте.
  6. У сковороду налийте олію і прожарити його.
  7. Викладіть цибулю, моркву, томат, і гриби.
  8. Тушкуйте все, помішуючи, протягом п'яти хвилин.
  9. Потім додайте соєвий соус і готуйте ще трохи.
  10. Часник очистіть і розріжте часточки навпіл уздовж.
  11. Викладіть поверх грибів та овочів.
  12. У сотейник наберіть необхідну кількість води для супу.
  13. Приберіть на плиту і дайте закипіти.
  14. Додайте всю зажарку і готуйте до повної готовності овочів.
  15. Після цього покладіть в суп фунчозу і варіть до готовності.

Порада: замість часник можна взяти чилі для гостроти.

Приготування грибного супу з куркою та локшиною

Більш класичний варіант із-за додавання курки. До того ж, на основі м'ясного бульйону буде навіть ситніше. Так що ловіть рецепт, якщо ви прийшли саме за таким.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
рослинна олія 30 мл
морква 1 шт.
яйце 1 шт.
лисички 200 г
вода 70 мл
куряче філе 0,8 кг
борошно 230 р
цибуля 1 шт.
Час приготування: 65 хвилин Калорійність на 100 грам: 178 Ккал

Як приготувати:

  1. Для початку вимийте куряче філе.
  2. Помістіть його у велику каструлю і залийте водою.
  3. Приберіть на плиту і доведіть до кипіння.
  4. Варити з моменту закипання сорок хвилин.
  5. Після цього дістаньте м'ясо, подрібніть.
  6. Суп процідіть і поверніть його в каструлю разом з м'ясом.
  7. Для локшини яйце з'єднайте з водою, додайте спеції.
  8. Введіть борошно частинами через сито і замісіть тісто.
  9. Накрийте і дайте відпочити при кімнатній температурі двадцять хвилин.
  10. Коли пройде час, тонко розкачайте тісто і довільно його наріжте.
  11. У сковороду налийте масло і дайте йому прогрітися.
  12. Цибулю почистіть і наріжте кубиками.
  13. Моркви зріжте шкірку і натріть її теркою.
  14. Лисички ретельно вимийте і наріжте
  15. Додайте обидва компоненти в сковороду і тушкуйте, помішуючи, до м'якості.
  16. Потім додайте гриби, тушкуйте до готовності.
  17. Коли бульйон знову закипить, додайте в нього локшину.
  18. Варіть п'ять хвилин і введіть зажарку, спеції.
  19. Як тільки суп закипить, дайте йому ще п'ять хвилин і знімайте з вогню.
Порада: супу краще настоятися хвилин двадцять і після цього розливати його по тарілках.

Корисні поради

Багато вважають, що гриби обов'язково потрібно попередньо відварювати перед використанням куди-небудь. Але суп – виняток. Все тому, що гриби в супі все одно будуть варитися! Так що не варто витрачати на це час.

У будь супів ви можете додати різні овочі. Крім них, до речі, можна додати плавлений сир. Тоді суп буде сирним і вийде в рази поживніший. Візьміть на замітку!

Грибний суп – це дуже зазвичай і в той же час неймовірно ароматне, ситно і смачно. Якщо ви любите гриби, не бійтеся експериментувати з ними. Додайте в один суп відразу кілька видів, і в результаті вийде не просто перша страва, а унікальний у своєму роді суп по смаку, увазі і аромату.

Що ще почитати: