Як зварити запашну грибний суп з локшиною
Всі ми звикли до бульйону і борщу. Тому саме час спробувати приготувати якийсь новий і не менш складний суп. Сьогодні вибір припав на гриби, так що якщо ви любитель, приєднуйтесь!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
спеції - | за смаком |
картопля - | 3 бульби |
цибулю - | 1 головка |
локшина - | 60 г |
опеньки - | 150 г |
рослинна олія - | 45 мл |
морква - | 1 шт. |
кріп - | 30 г |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 119 Ккал |
Найпростіший і досить швидкий варіант смачного грибного супу з локшиною. Все жахливо просто і результат виходить досить ситним. Спробуйте!
Як приготувати:
- Картоплю очистіть від шкірки, промийте її від піску та пилу.
- Далі наріжте її невеликими скибочками і промийте знову, але вже від крохмалю.
- У сотейник налийте півтора літра води і покладіть в неї картоплю.
- Приберіть на вогонь і дайте закипіти.
- Морква промийте і очистіть, натріть на тертці.
- Луку теж зніміть лушпиння, дрібно порубаєте його.
- У сковороду налийте трохи олії і всипте коренеплоди.
- Тушкуйте їх, помішуючи, близько десяти хвилин до м'якості.
- За цей час очистіть і подрібніть опеньки.
- Цибулю з морквою дістаньте з сковороди, долийте трохи олії.
- Всипте опеньки і тушкуйте до готовності.
- Коренеплоди разом з опеньками помістіть до картоплі, який вариться вже п'ятнадцять хвилин.
- Як тільки суп знову закипить, додайте локшину.
- Варіть його двадцять хвилин.
- За цей час промийте і подрібніть кріп.
- Присипте їм суп перед подачею.
Порада: як зелені можна взяти абсолютно все, що вам подобається.
Рецепт пісного лагмана
Повністю пісний грибний суп-локшина з додаванням лагмана. Дуже багато овочів, коренеплоди, гриби і улюблені спеції – все це разом перетворюється на диво смачне перше блюдо!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
лагман | 0,1 кг |
морква | 1 шт. |
вода | скільки знадобиться |
помідор | 1 шт. |
маслюки | 0,4 кг |
стручкова квасоля | 100 г |
редька | 0,5 шт. |
картопля | 3 бульби |
рослинна олія | 60 мл |
часник | 6 шматочків |
цибуля | 1 головка |
спеції | за смаком |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 90 Ккал |
Як приготувати:
- Редьку промийте, очистіть від шкірки і натріть на тертці.
- Помістіть отриману масу в піалу, залийте водою і присолите.
- Дайте настоятися в такому вигляді хвилин двадцять.
- Луку стягніть лушпиння, промийте його і наріжте півкільцями.
- Моркву теж почистіть, вимийте і наріжте великими брусками.
- Томат промийте і зробіть на ньому надрізи.
- Опустіть в окріп на одну хвилину, потім остудіть і зніміть шкірку.
- Після цього плід крупно наріжте.
- Часник почистіть і наріжте кожну часточку на чотири частини.
- У глибоку сковороду покладіть всю моркву.
- Додайте масло, спеції і прогрівайте протягом п'яти хвилин всі компоненти.
- Потім додайте цибулю і тушкуйте разом ще хвилини три.
- Квасоля промийте, почистіть її від хвостиків.
- Кожен стручок розріжте на кілька частин.
- Додайте до цибулі і моркви.
- Редьку злийте на сито і дайте стекти, промийте.
- Перемістіть її слідом за квасолею.
- Картоплю почистіть і вимийте, наріжте скибочками.
- У сковороду додайте томати, часник і готуйте кілька хвилин.
- За цей час почистіть маслюки і подрібніть їх.
- Додайте до інших компонентів разом з картоплею.
- Залийте все це водою так, щоб покрило на 10мм.
- Коли картопля буде майже готовий, відваріть лагман до готовності.
- Покладіть по невеликій кількості в кожну тарілку.
- Залийте готовим супом і подавайте.
Грибний суп з домашньою локшиною
Якщо локшина домашня, значить, все буде ще смачніше, ніж можна було уявити. Не переживайте, через це блюдо не буде готуватися в рази більше.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибуля | 1 головка |
сироїжки | 150 г |
яйця | 2 шт. |
спеції | за смаком |
петрушка | 30 г |
борошно | 150 г |
картопля | 2 бульби |
рослинна олія | 30 мл |
морква | 2 шт. |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 135 Ккал |
Як приготувати:
- Яйця розбийте в миску, збийте їх небагато.
- Додайте борошно, масло і трохи спецій.
- Ретельно перемішайте і замісіть однорідне тісто.
- Загорніть його в плівку або пакет і приберіть в холодильник на півгодини.
- За цей час сироїжки очистіть і наріжте
- Картоплі зріжте шкірку і вимийте бульби.
- Потім наріжте їх і обполосніть ще раз.
- Морква промийте, зріжте шкірку і наріжте тонкою соломкою.
- Цибулю почистіть, вимийте і поріжте півкільцями.
- У сковороду налийте олію і всипте цибулю.
- Гасіть його, помішуючи, до золотистого кольору.
- Після цього додайте моркву і доведіть її до того самого стану.
- Далі всипте гриби і тушкуйте все разом до готовності.
- Додайте картоплю і трохи обсмажте її з усіма іншими компонентами.
- У сотейник налийте близько півтора літрів води.
- Приберіть на плиту і додайте туди вміст сковороди.
- Увімкніть вогонь і доведіть до кипіння.
- Тісто в цей час дістаньте тонко розкачати його качалкою.
- Наріжте довільно і додайте в суп за п'ять хвилин до готовності.
- Коли пройде час, подавайте суп до столу.
Порада: щоб локшина була яскравіше і смачніше, готуйте її тільки на жовтках.
У наступній статті читайте, як зварити смачний томатний суп з фрикадельками.
Ознайомтеся також з рецептами рибного супу з голів і хвостів. Не забудьте занести в закладки, щоб не втратити!
А тут ви дізнаєтеся, як швидко і смачно приготувати окрошку на тані.
Суп-локшина з печериць і фунчозы
Фунчоза – це все ще незвичайний і дивний компонент серед наших людей. Але насправді це звичайна локшина, просто прозора. Приготуйте цей суп, якщо хочете когось здивувати!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часник | 5 шматочків |
морква | 1 шт. |
цибуля | 1 головка |
помідор | 1 шт. |
рослинна олія | 30 мл |
фунчоза | 0,1 кг |
печериці | 200 г |
спеції | за смаком |
соєвий соус | 45 мл |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 126 Ккал |
Як приготувати:
- Морква промийте і очистіть від шкірки.
- Натріть її теркою і відставте.
- Луку зніміть піну, вимийте його і наріжте півкільцями.
- Помідор промийте і наріжте кубиками.
- Печериці почистіть, дрібно порубаєте.
- У сковороду налийте олію і прожарити його.
- Викладіть цибулю, моркву, томат, і гриби.
- Тушкуйте все, помішуючи, протягом п'яти хвилин.
- Потім додайте соєвий соус і готуйте ще трохи.
- Часник очистіть і розріжте часточки навпіл уздовж.
- Викладіть поверх грибів та овочів.
- У сотейник наберіть необхідну кількість води для супу.
- Приберіть на плиту і дайте закипіти.
- Додайте всю зажарку і готуйте до повної готовності овочів.
- Після цього покладіть в суп фунчозу і варіть до готовності.
Порада: замість часник можна взяти чилі для гостроти.
Приготування грибного супу з куркою та локшиною
Більш класичний варіант із-за додавання курки. До того ж, на основі м'ясного бульйону буде навіть ситніше. Так що ловіть рецепт, якщо ви прийшли саме за таким.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | за смаком |
рослинна олія | 30 мл |
морква | 1 шт. |
яйце | 1 шт. |
лисички | 200 г |
вода | 70 мл |
куряче філе | 0,8 кг |
борошно | 230 р |
цибуля | 1 шт. |
Час приготування: 65 хвилин | Калорійність на 100 грам: 178 Ккал |
Як приготувати:
- Для початку вимийте куряче філе.
- Помістіть його у велику каструлю і залийте водою.
- Приберіть на плиту і доведіть до кипіння.
- Варити з моменту закипання сорок хвилин.
- Після цього дістаньте м'ясо, подрібніть.
- Суп процідіть і поверніть його в каструлю разом з м'ясом.
- Для локшини яйце з'єднайте з водою, додайте спеції.
- Введіть борошно частинами через сито і замісіть тісто.
- Накрийте і дайте відпочити при кімнатній температурі двадцять хвилин.
- Коли пройде час, тонко розкачайте тісто і довільно його наріжте.
- У сковороду налийте масло і дайте йому прогрітися.
- Цибулю почистіть і наріжте кубиками.
- Моркви зріжте шкірку і натріть її теркою.
- Лисички ретельно вимийте і наріжте
- Додайте обидва компоненти в сковороду і тушкуйте, помішуючи, до м'якості.
- Потім додайте гриби, тушкуйте до готовності.
- Коли бульйон знову закипить, додайте в нього локшину.
- Варіть п'ять хвилин і введіть зажарку, спеції.
- Як тільки суп закипить, дайте йому ще п'ять хвилин і знімайте з вогню.
Корисні поради
Багато вважають, що гриби обов'язково потрібно попередньо відварювати перед використанням куди-небудь. Але суп – виняток. Все тому, що гриби в супі все одно будуть варитися! Так що не варто витрачати на це час.
У будь супів ви можете додати різні овочі. Крім них, до речі, можна додати плавлений сир. Тоді суп буде сирним і вийде в рази поживніший. Візьміть на замітку!
Грибний суп – це дуже зазвичай і в той же час неймовірно ароматне, ситно і смачно. Якщо ви любите гриби, не бійтеся експериментувати з ними. Додайте в один суп відразу кілька видів, і в результаті вийде не просто перша страва, а унікальний у своєму роді суп по смаку, увазі і аромату.