Як приготувати рис з ароматною підливою
Найчастіше до м'ясного соусу подається картопляне пюре, гречка або макарони. Якщо подається рис, то в більшості випадків він перетворюється в звичайний плов. Але сьогодні ми вирішили трохи змінити та подати гарнір окремо від м'яса або овочів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
спеції - | за смаком |
морква - | 1 шт. |
томати у власному соку - | 200 г |
м'ясо - | 0,5 кг |
рис - | 200 г |
солодкий перець - | 1 шт. |
цибулю - | 2 головки |
рослинна олія - | 80 мл |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 167 Ккал |
Зараз ми запропонуємо вам легкий варіант смачного обіду або вечері. Це найпростіший рис, але з дуже смачною підливою з соковитого і насиченого м'яса.
Як приготувати:
- М'ясо вимити, обсушити і очистити від жиру.
- Нарізати невеликими скибочками, дрібно порубати лук і відставити.
- У каструлі довести до кипіння воду.
- Влити половину масла, посолити і всипати промитий рис.
- Варити до готовності без кришки, не помішуючи.
- Коли він буде майже готовий, додати спеції і перемішати.
- Моркву почистити і натерти соломкою.
- Перець промити, видалити насіння і нарізати м'якоть точно так само.
- Другу частину масла налити в глибоку сковороду і прогріти його.
- Викласти м'ясо, готувати його до рум'яності, додавши спеції.
- Всипати цибулю і тушкувати до прозорості.
- Потім додати моркву і перець.
- Тушкувати до м'якості і влити томати.
- Перемішати, а коли томати перетворяться на кашу, потомити ще десять хвилин.
- Потім влити два черпака бульйону.
- Тушкувати ще півгодини, наприкінці ввести спеції і перемішати.
- Можна подавати до столу!
Як приготувати рис з підливою в мультиварці
Рідко ж ви подаєте рис з качкою, вірно? Але сьогодні ми вирішили спробувати і такий варіант. Буде смачно, обов'язково спробуйте. Можете починати разом з нами!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибуля | 1 головка |
морква | 1 шт. |
сіль | за смаком |
кетчуп | 20 г |
качине філе | 0,3 кг |
спеції для м'яса | за смаком |
рис | 0,2 кг |
рослинна олія | 40 мл |
вода | 0,5 л |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 128 ккал |
Як приготувати:
- Моркву очистити і помити, натерти на тертці.
- З лука стягнути лушпиння, вимити його і дрібно порубати.
- У чашу налити масло, прогріти і всипати цибулю.
- Гасити до м'якості, потім доповнити морквою і тушкувати ще стільки ж.
- Качку обполоснути і потім нарізати невеликими кубиками.
- Додати до коренеплодів і готувати до рум'яної скоринки.
- Влити п'яту частину води, додати спеції і сіль.
- Готувати двадцять хвилин в режимі гасіння.
- Потім доповнити все кетчупом і дати покипіти ще десять хвилин.
- Перекласти вміст у невелику ємність.
- Чашу обполоснути і засипати в неї промитий рис.
- Влити залишки води і готувати рис в режимі «Плов» двадцять хвилин.
- Після цього його можна подавати і поливати зверху підливою.
Порада: за бажанням можна з'єднати м'ясо з рисом і подавати в такому вигляді.
Рис з підливкою з курки
Страва буде дуже ніжним і легким, якщо в ньому є соковите і смачне м'ясо курки. Готується все дуже просто, та ще й швидко! Всього сорок хвилин, і все готово.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | за смаком |
морква | 1 шт. |
рослинна олія | 15 мл |
рис | 250 г |
рукола | 20 г |
борошно | 30 г |
куряче філе | 0,3 кг |
цибуля | 2 головки |
чорний мелений перець | за смаком |
вода | 500 мл |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 131 ккал |
Як приготувати:
- Рис промити і залити його водою, прибрати на плиту.
- Дати закипіти і потім варити до повної готовності.
- За цей час промити і почистити курку, нарізати її кубиками.
- У сковороду прожарити трохи масла і всипати курку.
- Обсмажити її, помішуючи, до рум'яності.
- Всипати моркву, тушкувати до м'якості.
- Потім додати борошно, помішуючи, готувати ще близько хвилини.
- У каструлю влити воду, довести до кипіння.
- Перекласти в неї курку з морквою, перемішати.
- Додати сіль і перець, готувати ще хвилин п'ять.
- Готовий рис пересипати до м'яса, перемішати все.
- Після цього можна відразу подавати до столу.
Порада: можна додати до курки трохи томатів, щоб страва була соковитіше.
Спосіб приготування з соусом з овочів
Якщо ви противник м'яса або вона вам просто не подобається, пропонуємо вам смачний варіант з овочами. Все це в соусі і дуже ароматно, вам сподобається!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часник | 1 шматочок |
селера | 2 стебла |
рис | 0,1 кг |
солодкий перець | 1 шт. |
сметана | 40 мл |
сіль | за смаком |
рослинна олія | 30 мл |
помідори | 2 шт. |
вода | 200 мл |
чорний мелений перець | за смаком |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 95 ккал |
Як приготувати:
- Рис промити, залити водою і прибрати на плиту, щоб відварити до готовності.
- Масло залити в каструлю, прогріти.
- Покласти туди очищену головку часнику, обсмажити її.
- За цей час селеру почистити і нарізати кільцями.
- Перець теж почистити, подрібнити разом з томатом.
- Додати всі овочі в сковороду, прибрати звідти часник.
- Тушкувати до м'якості, додати до них сметану і тушкувати ще хвилин п'ять.
- Подавати рис, поливаючи його овочевим соусом в гарячому вигляді.
Порада: можна додати в соус трохи цукіні або баклажанів для ситності.
Дізнайтеся способи та поради, як варити рис, щоб він був розсипчастим.
Обов'язково візьміть на замітку рецепти приготування підливи з курячої печінки.
Читайте тут, як приготувати рис в горщиках в духовці з м'ясом і для пісного меню.
З додаванням фаршу
Зараз ми будемо готувати рис з шаленою підливою на основі м'ясного фаршу. Все, що готується з м'яса, виходить ситно і дуже насичено. Приємного апетиту!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вершкове масло | 30 г |
рис | 100 г |
томати | 4 шт. |
м'ясний фарш | 0,5 кг |
зелень | 30 г |
морква | 1 шт. |
спеції | за смаком |
цибуля | 1 головка |
солодкий перець | 1 шт. |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 163 ккал |
Як приготувати:
- Зерна відразу ж промити, засипати в каструлю і налити води.
- Прибрати на плиту, щоб відварити до готовності.
- Цибулю почистити і помити, дрібно порубати.
- Моркву очистити і помити, натерти.
- Помідори помити і вирізати плодоніжки.
- Очистити їх від шкірки, залити окропом на хвилину.
- Подрібнити плоди в блендері.
- У сковороді розпустити масло, всипати фарш.
- Гасити його, помішуючи, до напівготовності.
- Додати цибулю і моркву, готувати до м'якості.
- Після цього влити томати, гасити їх десять хвилин разом з м'ясом.
- Перець за цей час почистити і вимити, дрібно порубати.
- Додати до фаршу, перемішати і готувати ще п'ять хвилин.
- Зелень промити і дрібно порубати, додати до м'яса.
- Перемішати компоненти і можна подавати разом з рисом.
Корисні поради
Багатьом подобається саме розсипчастий рис. Щоб він вийшов таким, візьміть пропарений. Ні в якому разі не підійде круглий рис, адже саме він містить у собі максимальну кількість крохмалю. З-за нього гарнір перетворюється у в'язку кашу.
Щоб ваш соус дійсно став підливою, додайте в нього трохи води або бульйону. Другий варіант додасть ситності і насиченості, так що саме він підійде більше. Без нього вийде сухувато, особливо у другий день, коли ви розігрієте соус.
Сьогоднішнє блюдо однозначно варте вашої уваги! Розсипчастий рис, соковита і насичена підлива, божевільний аромат і довгий післясмак. Справжню насолоду! Якщо спробуєте, то закохаєтесь відразу ж.