06 апрель 2019 6 203

Як приготувати рис з ароматною підливою

Найчастіше до м'ясного соусу подається картопляне пюре, гречка або макарони. Якщо подається рис, то в більшості випадків він перетворюється в звичайний плов. Але сьогодні ми вирішили трохи змінити та подати гарнір окремо від м'яса або овочів.

Розсипчастий рис з м'ясною підливкою
Інгредієнти Кількість
спеції - за смаком
морква - 1 шт.
томати у власному соку - 200 г
м'ясо - 0,5 кг
рис - 200 г
солодкий перець - 1 шт.
цибулю - 2 головки
рослинна олія - 80 мл
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 167 Ккал

Зараз ми запропонуємо вам легкий варіант смачного обіду або вечері. Це найпростіший рис, але з дуже смачною підливою з соковитого і насиченого м'яса.

Як приготувати:

  1. М'ясо вимити, обсушити і очистити від жиру.
  2. Нарізати невеликими скибочками, дрібно порубати лук і відставити.
  3. У каструлі довести до кипіння воду.
  4. Влити половину масла, посолити і всипати промитий рис.
  5. Варити до готовності без кришки, не помішуючи.
  6. Коли він буде майже готовий, додати спеції і перемішати.
  7. Моркву почистити і натерти соломкою.
  8. Перець промити, видалити насіння і нарізати м'якоть точно так само.
  9. Другу частину масла налити в глибоку сковороду і прогріти його.
  10. Викласти м'ясо, готувати його до рум'яності, додавши спеції.
  11. Всипати цибулю і тушкувати до прозорості.
  12. Потім додати моркву і перець.
  13. Тушкувати до м'якості і влити томати.
  14. Перемішати, а коли томати перетворяться на кашу, потомити ще десять хвилин.
  15. Потім влити два черпака бульйону.
  16. Тушкувати ще півгодини, наприкінці ввести спеції і перемішати.
  17. Можна подавати до столу!
Порада: можна використовувати і свіжі томати, але їх доведеться бланшувати.

Як приготувати рис з підливою в мультиварці

Рідко ж ви подаєте рис з качкою, вірно? Але сьогодні ми вирішили спробувати і такий варіант. Буде смачно, обов'язково спробуйте. Можете починати разом з нами!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибуля 1 головка
морква 1 шт.
сіль за смаком
кетчуп 20 г
качине філе 0,3 кг
спеції для м'яса за смаком
рис 0,2 кг
рослинна олія 40 мл
вода 0,5 л
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 128 ккал

Як приготувати:

  1. Моркву очистити і помити, натерти на тертці.
  2. З лука стягнути лушпиння, вимити його і дрібно порубати.
  3. У чашу налити масло, прогріти і всипати цибулю.
  4. Гасити до м'якості, потім доповнити морквою і тушкувати ще стільки ж.
  5. Качку обполоснути і потім нарізати невеликими кубиками.
  6. Додати до коренеплодів і готувати до рум'яної скоринки.
  7. Влити п'яту частину води, додати спеції і сіль.
  8. Готувати двадцять хвилин в режимі гасіння.
  9. Потім доповнити все кетчупом і дати покипіти ще десять хвилин.
  10. Перекласти вміст у невелику ємність.
  11. Чашу обполоснути і засипати в неї промитий рис.
  12. Влити залишки води і готувати рис в режимі «Плов» двадцять хвилин.
  13. Після цього його можна подавати і поливати зверху підливою.

Порада: за бажанням можна з'єднати м'ясо з рисом і подавати в такому вигляді.

Рис з підливкою з курки

Страва буде дуже ніжним і легким, якщо в ньому є соковите і смачне м'ясо курки. Готується все дуже просто, та ще й швидко! Всього сорок хвилин, і все готово.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
морква 1 шт.
рослинна олія 15 мл
рис 250 г
рукола 20 г
борошно 30 г
куряче філе 0,3 кг
цибуля 2 головки
чорний мелений перець за смаком
вода 500 мл
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 131 ккал

Як приготувати:

  1. Рис промити і залити його водою, прибрати на плиту.
  2. Дати закипіти і потім варити до повної готовності.
  3. За цей час промити і почистити курку, нарізати її кубиками.
  4. У сковороду прожарити трохи масла і всипати курку.
  5. Обсмажити її, помішуючи, до рум'яності.
  6. Всипати моркву, тушкувати до м'якості.
  7. Потім додати борошно, помішуючи, готувати ще близько хвилини.
  8. У каструлю влити воду, довести до кипіння.
  9. Перекласти в неї курку з морквою, перемішати.
  10. Додати сіль і перець, готувати ще хвилин п'ять.
  11. Готовий рис пересипати до м'яса, перемішати все.
  12. Після цього можна відразу подавати до столу.

Порада: можна додати до курки трохи томатів, щоб страва була соковитіше.

Спосіб приготування з соусом з овочів

Якщо ви противник м'яса або вона вам просто не подобається, пропонуємо вам смачний варіант з овочами. Все це в соусі і дуже ароматно, вам сподобається!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часник 1 шматочок
селера 2 стебла
рис 0,1 кг
солодкий перець 1 шт.
сметана 40 мл
сіль за смаком
рослинна олія 30 мл
помідори 2 шт.
вода 200 мл
чорний мелений перець за смаком
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 95 ккал

Як приготувати:

  1. Рис промити, залити водою і прибрати на плиту, щоб відварити до готовності.
  2. Масло залити в каструлю, прогріти.
  3. Покласти туди очищену головку часнику, обсмажити її.
  4. За цей час селеру почистити і нарізати кільцями.
  5. Перець теж почистити, подрібнити разом з томатом.
  6. Додати всі овочі в сковороду, прибрати звідти часник.
  7. Тушкувати до м'якості, додати до них сметану і тушкувати ще хвилин п'ять.
  8. Подавати рис, поливаючи його овочевим соусом в гарячому вигляді.

Порада: можна додати в соус трохи цукіні або баклажанів для ситності.

Дізнайтеся способи та поради, як варити рис, щоб він був розсипчастим.

Обов'язково візьміть на замітку рецепти приготування підливи з курячої печінки.

Читайте тут, як приготувати рис в горщиках в духовці з м'ясом і для пісного меню.

З додаванням фаршу

Зараз ми будемо готувати рис з шаленою підливою на основі м'ясного фаршу. Все, що готується з м'яса, виходить ситно і дуже насичено. Приємного апетиту!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вершкове масло 30 г
рис 100 г
томати 4 шт.
м'ясний фарш 0,5 кг
зелень 30 г
морква 1 шт.
спеції за смаком
цибуля 1 головка
солодкий перець 1 шт.
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 163 ккал

Як приготувати:

  1. Зерна відразу ж промити, засипати в каструлю і налити води.
  2. Прибрати на плиту, щоб відварити до готовності.
  3. Цибулю почистити і помити, дрібно порубати.
  4. Моркву очистити і помити, натерти.
  5. Помідори помити і вирізати плодоніжки.
  6. Очистити їх від шкірки, залити окропом на хвилину.
  7. Подрібнити плоди в блендері.
  8. У сковороді розпустити масло, всипати фарш.
  9. Гасити його, помішуючи, до напівготовності.
  10. Додати цибулю і моркву, готувати до м'якості.
  11. Після цього влити томати, гасити їх десять хвилин разом з м'ясом.
  12. Перець за цей час почистити і вимити, дрібно порубати.
  13. Додати до фаршу, перемішати і готувати ще п'ять хвилин.
  14. Зелень промити і дрібно порубати, додати до м'яса.
  15. Перемішати компоненти і можна подавати разом з рисом.
Порада: додайте в соус трохи сиру, і у вас вийде щось зовсім нове.

Корисні поради

Багатьом подобається саме розсипчастий рис. Щоб він вийшов таким, візьміть пропарений. Ні в якому разі не підійде круглий рис, адже саме він містить у собі максимальну кількість крохмалю. З-за нього гарнір перетворюється у в'язку кашу.

Щоб ваш соус дійсно став підливою, додайте в нього трохи води або бульйону. Другий варіант додасть ситності і насиченості, так що саме він підійде більше. Без нього вийде сухувато, особливо у другий день, коли ви розігрієте соус.

Сьогоднішнє блюдо однозначно варте вашої уваги! Розсипчастий рис, соковита і насичена підлива, божевільний аромат і довгий післясмак. Справжню насолоду! Якщо спробуєте, то закохаєтесь відразу ж.

Що ще почитати: