Як приготувати суп з м'ясом і картоплею
Чи Любите ви класичні і прості в приготуванні перші страви? Ми знаємо, що так, тому сьогодні вирішили приготувати саме такий варіант. Що може бути простіше супу з картоплі і м'яса? Буде багато різних добавок, так що кожен рецепт буде відрізнятися. І кожен з них буде смачним!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
зелень за смаком - | 10 г |
картопля - | 3 бульби |
цибулю - | 1 головка |
чорний перець горошком - | 5 шт. |
м'ясо - | 350 г |
орегано - | 10 г |
рослинна олія - | 20 мл |
рис - | 0,1 кг |
лист лавра - | 1 шт. |
морква - | 1 шт. |
чорний мелений перець - | за смаком |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 153 Ккал |
Ситний варіант всього за дві години. У ньому рис, а значить, це буде насичено!
Як приготувати:
- М'ясо ретельно промити, покласти в сотейник і залити водою.
- Прибрати на плиту і включити вогонь.
- Дати закипіти, потім посолити, додати обидва види перцю і довести м'ясо до повної готовності.
- Картопля в цей час очистити разом з морквою і цибулею.
- Вимити всі три продукту.
- Цибулю нарізати дрібно, моркву натерти, а картоплю порізати на кубики.
- У сковороді нагріти масло, всипати цибулю з морквою.
- Гасити компоненти, помішуючи, до м'якості.
- М'ясо дістати, нарізати невеликими скибочками і повернути в суп.
- Рис промити, всипати в каструлю, туди ж відправити картоплю.
- Варити до готовності нових компонентів.
- Потім додати зажарку, орегано і лавровий лист.
- Варити п'ять хвилин, потім подати до столу, притрусивши свіжою зеленню.
Суп з м'ясом, грибами і картоплею
Кажуть, будь-яку страву зведе з розуму своїм ароматом, якщо в ньому є гриби. Якщо взяти лісові, то все буде ще краще і смачніше!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелень | 20 г |
цибуля | 1 головка |
запашний перець | 2 горошини |
селера | 1 стебло |
рослинна олія | 70 мл |
яловичина | 0,3 кг |
сіль | за смаком |
листи лавра | 2 шт. |
гриби | 300 г |
часник | 3 шматочка |
морква | 1 шт. |
картопля | 4 бульби |
Піде на приготування – 50 хвилин.
В одній порції – 121 калорія.
Як приготувати:
- Яловичину промити, очистити від плівок і нарізати смужками.
- Цибулю почистити, помити його і дрібно порубати.
- Моркви зрізати шкірку, вимити плід і дрібно нарубати.
- Селера вимити і нарізати півкільцями.
- Гриби очистити і нарізати четвертинками, якщо шапочки невеликі. Якщо вони великі, порізати кубиками або пластинками.
- У сковороді розігріти олію і викласти яловичину.
- Обсмажити, помішуючи, до рум'яності.
- Потім м'ясо дістати, перекласти на тарілку.
- Всипати в олія гриби і готувати їх до випаровування рідини.
- Потім дати їм обсмажитися.
- Прибрати зі сковороди, як і м'ясо.
- Влити залишки масла і всипати цибулю з морквою і селерою.
- Гасити їх, помішуючи, до м'якості.
- Картоплю очистити і вимити, нарізати довільно.
- У сотейник налити воду, додати картоплю.
- Коли вона буде майже готова, доповнити її м'ясом і засмажкою.
- Туди ж листи лавра, подрібнену зелень, запашний перець, сіль і часник.
- Готувати ще трохи і подавати до столу.
Порада: щоб суп вийшов більш насичений, використовуйте свинину.
Гороховий суп з картоплею і м'ясом
Всі знають, що суп (або будь-яке інше блюдо) буде ситним, якщо в ньому є бобові. Тому ми використовуємо горох. Особливо корисно дітям.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
петрушка | 10 г |
цибуля | 2 головки |
сухий горох | 200 г |
кріп | 10 г |
листи лавра | 2 шт. |
яловичина | 0,4 кг |
сіль | за смаком |
картопля | 4 бульби |
морква | 1 шт. |
рослинна олія | 20 мл |
Піде на приготування – 2 години і 45 хвилин.
В одній порції – 150 калорій.
Візьміть на замітку, як приготувати суп харчо з свинини — відмінний вибір для будь-якого застілля або простого обіду.
Рецепт класичного борщу з м'ясом і картоплею тут.
У цій статті ви дізнаєтеся, як приготувати тушковану капусту з м'ясом в мультиварці.
Як приготувати:
- Горох висипати у велику сито або друшляк і ретельно промити.
- Пересипати в миску, залити холодною водою і дати настоятися в такому вигляді дві години.
- М'ясо вимити, почистити і прибрати в каструлю з водою.
- Додати сіль, листочки лавра і прибрати на плиту.
- З моменту закипання варити дві години безперервно.
- Після цього м'ясо дістати, нарізати шматочками і повернути в проціджений бульйон.
- Дати супу закипіти і всипати в нього подрібнену картоплю.
- Туди ж відправити і горох, промитий ще один раз.
- Поки коренеплоди і горох варяться, підготувати засмажку. Для цього цибулю і моркву почистити, обов'язково вимити й подрібнити.
- У сковороді нагріти масло, всипати коренеплоди і тушкувати до м'якості.
- Додати в суп, коли той буде майже готовий разом з подрібненою зеленню.
- Варити кілька хвилин і розливати по тарілках.
Порада: щоб горох був готовий швидше, замочіть його напередодні ввечері.
Як приготувати з макаронами
Якщо в першому страві є макарони, то це вже більше, ніж просто суп. Це ситно і важливо для прогрівання організму.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
лист лавра | 1 шт. |
куряче філе | 0,3 кг |
цибуля | 1 головка |
чорний мелений перець | за смаком |
картопля | 5 бульб |
сіль | за смаком |
макарони | 120 г |
вода | 1,6 л |
зелена цибуля | 30 г |
Піде на приготування – 1 годину 35 хвилин.
В одній порції – 53 калорії.
Як приготувати:
- Філе вимити, зрізати з нього шкіру, плівки, жилки.
- Укласти в сотейник з водою і листом лавра, прибрати на плиту.
- Варити близько тридцяти хвилин до готовності.
- Коли курка буде готова, дістати її і нарізати, а бульйон процідити.
- Повернути м'ясо в суп, посолити його.
- Картоплю почистити і нарізати кубиками, промити їх.
- Цибуля очистити, вимити і не подрібнювати його.
- Помістити картоплю в суп і коли він буде майже готовий, додати цибулю.
- Коли картопля звариться, витягти голівку.
- Всипати макаронні вироби і варити суп до готовності.
- Коли вони будуть готові, зняти суп з вогню.
- Дати йому настоятися під кришкою хвилин десять.
- Потім додати подрібнений зелений лук і все готово.
Порада: можна приготувати бульйон не тільки з філе, але і з будь-яких інших частин птиці.
Смачний рецепт без м'яса
Цей суп з усіх сьогоднішніх варіантів вийшов самим простим, самим швидким і бюджетним. У ньому багато улюблених овочів, є трохи вермішелі і ароматні спеції.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | за смаком |
картопля | 5 бульб |
цибуля | 1 головка |
вермішель | 180 г |
морква | 1 шт. |
рослинна олія | 30 мл |
Піде на приготування – 50 хвилин.
В одній порції – 147 калорій.
Як приготувати:
- Картоплю почистити і вимити, нарізати кубиками.
- Вимити від крохмалю, покласти в каструлю.
- Влити води і відправити на плиту.
- Цибулю почистити і вимити, дрібно порубати.
- Моркви зрізати шкірку, обполоснути плід і натерти.
- У сковороді нагріти масло.
- Всипати в нього цибулю і моркву, тушкувати до м'якості.
- До майже готової картоплі додати засмажку.
- Туди ж — вермішель і варити суп до готовності.
- В кінці додати спеції і подавати до столу.
Порада: можна подати з часниковими грінками, вийде смачно.
З додаванням капусти
Якщо ви любите овочеві супи, цей варіант вам відмінно підійде. Тут і капуста, і цибулю, томат, і морква, і багато інших компонентів, які зроблять блюдо не тільки смачним, але і яскравим.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
лист лавра | 1 шт. |
сіль | за смаком |
картопля | 4 бульби |
морква | 1 шт. |
рослинна олія | 30 мл |
спеції | за смаком |
яловичина | 250 г |
часник | 1 шматочок |
вода | 2,5 л |
капуста | 150 г |
цибуля | 1 головка |
томат | 1 шт. |
Піде на приготування – 1 годину і 50 хвилин.
В одній порції – 31 калорія.
Як приготувати:
- М'ясо промити, зрізати з нього всі плівки.
- Нарізати його смужками і покласти в сотейник.
- Влити воду і прибрати на плиту, дати м'ясу закипіти.
- Посолити суп і варити його тридцять хвилин.
- Картоплю почистити, вимити і нарізати брусками.
- Додати в суп і варити разом ще стільки ж часу.
- Цибулю і моркву почистити, обидва компоненти вимити і нарізати соломкою.
- У сковорідці розігріти олію і всипати коренеплоди.
- Гасити компоненти, помішуючи, до готовності.
- У цей час вимити капусту, дрібно і тонко нашаткувати її.
- Томат дрібно нарізати або взагалі збити в блендері.
- Додати обидва компоненти до картоплі з м'ясом.
- Всипати зажарку, часник через прес, спеції, лист лавра і сіль.
- Варити п'ятнадцять хвилин і подавати.
Хитрощі кухарів
Обов'язково використовуйте у своїх супах зелень. Бажано, щоб вона була свіжою. Тільки тоді вона додасть вашій страві той легкий і божевільний аромат і смак! Це може бути все, що вам подобається: від петрушки до естрагону.
Будь-який із запропонованих супів можна заправити сметаною або йогуртом. Це додасть страві ніжності і зробить смак більш легким. Йогурт можна взяти грецький, він додасть кислинку.
Перше страву дуже важливо для організму. Воно приносить йому користь, а вам дарує нові смаки і відчуття. На готування піде кілька годин, але вони того варті!