Як приготувати кабачкову запіканку в мультиварці
Зазвичай запіканка складається з макаронів або картоплі, а іноді і з обох продуктів відразу. Що ж щодо новинок і експериментів? Чому б вам не спробувати наші фірмові запіканки з кабачків? Це шалено смачно!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сухий кріп - | 10 г |
часник - | 2 шматочка |
кабачки - | 0,6 кг |
розпушувач - | 10 г |
цибулю - | 1 головка |
сметана - | 45 мл |
спеції - | за смаком |
борошно - | 60 г |
вершкове масло - | 30 г |
яйця - | 3 шт. |
твердий сир - | 150 г |
Час приготування: 85 хвилин | Калорійність на 100 грам: 129 Ккал |
Перед вами звичайний пиріг з овочів з класичної сметанною заливкою. Спробуйте саме його, якщо не хочеться морочитися з вечерею.
Як приготувати:
- Цибулю почистіть від лушпиння, порубаєте його дрібними кубиками.
- У каструлю покладіть вершкове масло і додайте цибулю.
- Увімкніть режим випічки і готуйте, помішуючи, десять хвилин.
- Вимийте Кабачки і зріжте їм хвостики.
- Очистіть від шкірки і натріть теркою.
- Яйця збийте, змішайте зі сметаною, розпушувачем, спеціями, борошном і подрібненим часником.
- Сир натріть і з'єднайте з компонентами.
- Туди ж відправте цибулю і все ретельно перемішайте.
- Все це з'єднайте з кабачками і вилийте масу в каструлю.
- В режимі випічки готуйте пиріг одну годину.
Порада: пиріг потрібно готувати відразу, як тільки натерлись кабачки, інакше вони дадуть багато води і все буде зіпсовано.
Кабачкова запіканка з куркою в мультиварці
Другий рецепт являє собою повноцінний обід. Тут і овочі присутні, і м'ясо, і трохи сиру для яскравого аромату і апетитною скоринки.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сир | 120 г |
куряче філе | 400 г |
борошно | 30 г |
молоко | 0,2 л |
кабачок | 1 шт. |
вершкове масло | 40 г |
спеції | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 109 Ккал |
Як приготувати:
- Куряче філе вимити, очистити від жиру і плівок.
- Поріжте його дрібними кубиками, потім порубаєте ножем у фарш.
- Викладіть отриману масу на дно форми для запікання, присипте спеціями.
- Вимийте Кабачки і позбавте від хвостиків.
- Наріжте дрібно або натріть на тертці.
- Розподіліть все це поверх курки, приправте за смаком.
- Сир натріть на тертці будь-якого розміру.
- У сотейник покладіть масло і розпустіть його.
- Додайте борошно, ретельно перемішайте і обсмажте трохи все це.
- Коли маса стане густою, акуратно влийте молоко і активно перемішайте, щоб отримати консистенцію гладкого і однорідного соусу.
- Дайте йому закипіти, приправте за смаком і варіть кілька хвилин.
- Отриману масу вилийте на кабачки з куркою і присипте все це рівномірно сиром.
- Приберіть в духовку на 20-25 хвилин при 180 градусах.
Запіканка з картоплі та кабачків
Якщо хочеться чогось по-справжньому поживного, то цілком підійде наступний рецепт. Перед вами запіканка на основі картоплі та кабачків. Приємного!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
розпушувач | 10 г |
сир | 50 г |
картопля | 200 г |
кріп | 15 г |
яйце | 1 шт. |
масло оливи | 15 мл |
борошно | 50 г |
кефір | 30 мл |
спеції | за смаком |
кабачки | 350 г |
часник | 1 шматочок |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 106 Ккал |
Як приготувати:
- Картоплю очистіть від шкірки, вимийте її.
- Натріть бульби теркою бажаного розміру.
- Кабачки промийте і за бажанням очистіть від шкірки.
- Натріть плоди точно так само, як і картоплю.
- Сир натріть і змішайте з яйцем, кабачком і картоплею.
- Влийте кефір, спеції і часник пропущений через тисняву.
- Кріп промийте і дрібно покришіть його гострим ножем.
- Всипте до інших компонентів і ретельно перемішайте.
- Туди ж розпушувач і в самому кінці борошно.
- Чашу мультиварки змастіть маслом і вилийте туди тісто.
- Рівномірно розподіліть його і готуйте одну годину в режимі випічки.
Порада: солодкий перець дуже добре буде поєднуватися з даними інгредієнтами.
Запіканка з кабачків, помідорів і фаршу в мультиварці Редмонд
Воістину незвичайний варіант запіканки. Перший шар – кабачки, потім рис з фаршем і потім соковиті томати. Смачно, варто спробувати!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйце | 1 шт. |
помідори | 3 шт. |
кабачки | 2 шт. |
рослинна олія | 5 мл |
рис | 0,1 кг |
м'ясний фарш | 250 г |
сир | 50 г |
спеції | за смаком |
Час приготування: 95 хвилин | Калорійність на 100 грам: 66 Ккал |
Як приготувати:
- Закип'ятіть воду В чайнику.
- Рис промийте і покладіть в сотейник, залийте окропом.
- Дайте настоятися протягом тридцяти хвилин.
- Кабачки вимийте, очистіть від шкірки і зріжте кінці.
- Далі плоди натріть теркою і відіжміть від зайвої рідини.
- Сир теж подрібніть теркою, потім з'єднайте зі спеціями і яйцем.
- Помідори промийте, видаліть їм плодоніжки.
- Далі плоди наріжте тонкими кільцями.
- З рису злийте всю зайву воду, з'єднайте його з фаршем.
- Присипте спеціями.
- Чашу мультиварки змастіть маслом і викладіть кабачки.
- Зверху на них розподіліть м'ясо з рисом, а далі – кільця томатів.
- Вилити сирну масу і встановіть режим випічки на 50 хвилин.
Порада: кабачки можна не натирати, а нарізати кільцями.
Запіканка з кабачків з сиром в мультиварці
Якщо змішати кабачки з зеленню і сиром, доповнити сметаною та яйцями, а потім залити в каструлю, можна отримати пиріг, який розійдеться як гарячі пиріжки.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелена цибуля | 50 г |
сир | 100 г |
кабачок | 0,5 кг |
яйця | 3 шт. |
часник | 2 шматочка |
сметана | 100 мл |
цибуля | 0,1 кг |
вершкове масло | 20 г |
борошно | 45 г |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 113 Ккал |
Як приготувати:
- Кабачки обполосніть, позбавте від хвостиків і шкірки.
- Далі плоди натріть на тертці і відставте.
- Луку зніміть піну, вимийте голівку і дрібно порубаєте.
- Сир подрібніть теркою і з'єднайте з цибулею.
- Додайте борошно, сметану, яйця.
- Отриману масу з'єднайте з тертим кабачками.
- Додайте спеції і подрібнену зелень.
- Часник почистіть і пропустіть часточки через тисняву до тесту.
- Все з'єднайте і вилийте в миску, змащену маслом.
- Готуйте запіканку в режимі випічки одну годину.
Порада: буде смачно, коли подати пиріг з м'ясним гуляшем.
Долучаєтеся до здорового харчування? Пропонуємо вам приготувати капусту брокколі на пару в мультиварці. Ми підготували кращі дієтичні рецепти.
Відмінні запіканки з яловичої і курячої печінки в духовці виходять навіть у початківців кулінарів, якщо знати деякі секрети, якими ми ділимося в нашій наступній статті.
А тут можна подивитися домашні рецепти випічки без яєць в духовці і мультиварці. Беріть на замітку, щоб радувати вкусняшка за чаюванням своїх домочадців!
Приготування з сиром
Кажуть, сир – це ніжність. Так що, судячи з усього, потрібно просто додати його і запіканка відразу стане ніжною. Все вірно, так і вийшло!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | за смаком |
вершкове масло | 30 г |
сир | 0,2 кг |
помідор | 1 шт. |
кріп | 30 г |
сир | 0,2 кг |
кабачки | 2 шт. |
борошно | 140 г |
сухарі для панірування | 80 г |
яйця | 2 шт. |
часник | 2 шматочка |
Час приготування: 115 хвилин | Калорійність на 100 грам: 94 Ккал |
Як приготувати:
- Вимийте Кабачки, зріжте їм хвостики.
- Далі за бажанням очистіть плоди від шкірки.
- Натріть теркою і складіть в миску, присолите.
- Дайте настоятися двадцять хвилин. За цей час стружка віддасть весь сік.
- Коли пройде час, кабачки промийте і відіжміть.
- Сир засипте в сито і протріть його ложкою або лопаткою, щоб вийде розсипчастим. Можна також засипати в блендер, тоді він взагалі буде як крем.
- Помістіть його в ємності, змішайте з просіяним борошном і яйцями.
- Туди ж додайте кабачки і вимитий, потім подрібнений кріп.
- Доведіть масу до смаку, доповніть часником.
- Чашу змастіть маслом і присипте сухарями.
- Вилийте тісто і розподіліть його.
- В режимі випічки готуйте пиріг 50 хвилин.
- За цей час натріть сир, а помідори наріжте кільцями.
- Коли пройде час, відкрийте кришку і переверніть запіканку.
- Готуйте її в тому ж режимі ще двадцять хвилин.
- Після цього зверху викладіть помідори і присипте сиром.
- Закрийте кришку і витримайте пиріг в режимі підігріву ще протягом десяти хвилин.
Порада: щоб сир краще тягнувся, використовуйте грюйер або чеддер.
Як приготувати з овочами
Ця запіканка дуже схожа на овочеву піцу. Тут дійсно багато овочів, насичена заливка і зверху тягучий сир. Смачно – не те слово.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сметана | 40 мл |
солодкий перець | 150 г |
цукіні | 150 г |
сир | 0,2 кг |
кабачки | 2 шт. |
спеції | за смаком |
вершки | 0,1 л |
помідори | 200 г |
цибуля | 1 головка |
часник | 1 шматочок |
Час приготування: 55 хвилин | Калорійність на 100 грам: 51 Ккал |
Як приготувати:
- Цибулю очистіть від шкірки, промийте його і наріжте півкільцями.
- Солодкий перець вимити, вирізати йому серцевину.
- Далі плід дрібно поріжте.
- Помідори промийте і теж наріжте, але довільно.
- Цукіні і кабачки за бажанням очистіть, обов'язково зріжте кінці.
- Плоди наріжте половинками кілець.
- Овочі завантажте в каструлю, додайте вершки і спеції зі сметаною, перемішайте.
- Готуйте всі разом в режимі випічки двадцять хвилин.
- Часник очистіть і пропустіть через тисняву.
- Сир натріть теркою бажаного розміру.
- Посипте їм овочі, коли ті будуть готові.
- Увімкніть режим ще на двадцять хвилин і все готово!
Корисні поради
Якщо ви переживаєте, що кабачки дадуть багато соку, то радимо вам просто швидко готувати пиріг. У такому випадку у м'якоті не буде шансу настоятися, адже в мультиварці вона відразу починає готуватися.
Щоб зробити смак запіканки більш незвичайним, додайте інгредієнти оливки, мариновані огірки, гриби, мариновану цибулю, кукурудзу або інші компоненти, які зроблять блюдо оригінальним.
Запіканка з кабачків – це дійсно дуже просте блюдо. У гарячому вигляді може подаватися в якості основного, а в холодному – як закуска. Але це так смачно, що, ймовірно, закуски вам не бачити!