11 май 2019 2 093

Як приготувати кабачкову запіканку в мультиварці

Зазвичай запіканка складається з макаронів або картоплі, а іноді і з обох продуктів відразу. Що ж щодо новинок і експериментів? Чому б вам не спробувати наші фірмові запіканки з кабачків? Це шалено смачно!

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
сухий кріп - 10 г
часник - 2 шматочка
кабачки - 0,6 кг
розпушувач - 10 г
цибулю - 1 головка
сметана - 45 мл
спеції - за смаком
борошно - 60 г
вершкове масло - 30 г
яйця - 3 шт.
твердий сир - 150 г
Час приготування: 85 хвилин Калорійність на 100 грам: 129 Ккал

Перед вами звичайний пиріг з овочів з класичної сметанною заливкою. Спробуйте саме його, якщо не хочеться морочитися з вечерею.

Як приготувати:

  1. Цибулю почистіть від лушпиння, порубаєте його дрібними кубиками.
  2. У каструлю покладіть вершкове масло і додайте цибулю.
  3. Увімкніть режим випічки і готуйте, помішуючи, десять хвилин.
  4. Вимийте Кабачки і зріжте їм хвостики.
  5. Очистіть від шкірки і натріть теркою.
  6. Яйця збийте, змішайте зі сметаною, розпушувачем, спеціями, борошном і подрібненим часником.
  7. Сир натріть і з'єднайте з компонентами.
  8. Туди ж відправте цибулю і все ретельно перемішайте.
  9. Все це з'єднайте з кабачками і вилийте масу в каструлю.
  10. В режимі випічки готуйте пиріг одну годину.

Порада: пиріг потрібно готувати відразу, як тільки натерлись кабачки, інакше вони дадуть багато води і все буде зіпсовано.

Кабачкова запіканка з куркою в мультиварці

Другий рецепт являє собою повноцінний обід. Тут і овочі присутні, і м'ясо, і трохи сиру для яскравого аромату і апетитною скоринки.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сир 120 г
куряче філе 400 г
борошно 30 г
молоко 0,2 л
кабачок 1 шт.
вершкове масло 40 г
спеції за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 109 Ккал

Як приготувати:

  1. Куряче філе вимити, очистити від жиру і плівок.
  2. Поріжте його дрібними кубиками, потім порубаєте ножем у фарш.
  3. Викладіть отриману масу на дно форми для запікання, присипте спеціями.
  4. Вимийте Кабачки і позбавте від хвостиків.
  5. Наріжте дрібно або натріть на тертці.
  6. Розподіліть все це поверх курки, приправте за смаком.
  7. Сир натріть на тертці будь-якого розміру.
  8. У сотейник покладіть масло і розпустіть його.
  9. Додайте борошно, ретельно перемішайте і обсмажте трохи все це.
  10. Коли маса стане густою, акуратно влийте молоко і активно перемішайте, щоб отримати консистенцію гладкого і однорідного соусу.
  11. Дайте йому закипіти, приправте за смаком і варіть кілька хвилин.
  12. Отриману масу вилийте на кабачки з куркою і присипте все це рівномірно сиром.
  13. Приберіть в духовку на 20-25 хвилин при 180 градусах.
Порада: щоб вийшло соковитіше і яскравіше, додайте до курки трохи томатів.

Запіканка з картоплі та кабачків

Якщо хочеться чогось по-справжньому поживного, то цілком підійде наступний рецепт. Перед вами запіканка на основі картоплі та кабачків. Приємного!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
розпушувач 10 г
сир 50 г
картопля 200 г
кріп 15 г
яйце 1 шт.
масло оливи 15 мл
борошно 50 г
кефір 30 мл
спеції за смаком
кабачки 350 г
часник 1 шматочок
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 106 Ккал

Як приготувати:

  1. Картоплю очистіть від шкірки, вимийте її.
  2. Натріть бульби теркою бажаного розміру.
  3. Кабачки промийте і за бажанням очистіть від шкірки.
  4. Натріть плоди точно так само, як і картоплю.
  5. Сир натріть і змішайте з яйцем, кабачком і картоплею.
  6. Влийте кефір, спеції і часник пропущений через тисняву.
  7. Кріп промийте і дрібно покришіть його гострим ножем.
  8. Всипте до інших компонентів і ретельно перемішайте.
  9. Туди ж розпушувач і в самому кінці борошно.
  10. Чашу мультиварки змастіть маслом і вилийте туди тісто.
  11. Рівномірно розподіліть його і готуйте одну годину в режимі випічки.

Порада: солодкий перець дуже добре буде поєднуватися з даними інгредієнтами.

Запіканка з кабачків, помідорів і фаршу в мультиварці Редмонд

Воістину незвичайний варіант запіканки. Перший шар – кабачки, потім рис з фаршем і потім соковиті томати. Смачно, варто спробувати!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйце 1 шт.
помідори 3 шт.
кабачки 2 шт.
рослинна олія 5 мл
рис 0,1 кг
м'ясний фарш 250 г
сир 50 г
спеції за смаком
Час приготування: 95 хвилин Калорійність на 100 грам: 66 Ккал

Як приготувати:

  1. Закип'ятіть воду В чайнику.
  2. Рис промийте і покладіть в сотейник, залийте окропом.
  3. Дайте настоятися протягом тридцяти хвилин.
  4. Кабачки вимийте, очистіть від шкірки і зріжте кінці.
  5. Далі плоди натріть теркою і відіжміть від зайвої рідини.
  6. Сир теж подрібніть теркою, потім з'єднайте зі спеціями і яйцем.
  7. Помідори промийте, видаліть їм плодоніжки.
  8. Далі плоди наріжте тонкими кільцями.
  9. З рису злийте всю зайву воду, з'єднайте його з фаршем.
  10. Присипте спеціями.
  11. Чашу мультиварки змастіть маслом і викладіть кабачки.
  12. Зверху на них розподіліть м'ясо з рисом, а далі – кільця томатів.
  13. Вилити сирну масу і встановіть режим випічки на 50 хвилин.

Порада: кабачки можна не натирати, а нарізати кільцями.

Запіканка з кабачків з сиром в мультиварці

Якщо змішати кабачки з зеленню і сиром, доповнити сметаною та яйцями, а потім залити в каструлю, можна отримати пиріг, який розійдеться як гарячі пиріжки.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелена цибуля 50 г
сир 100 г
кабачок 0,5 кг
яйця 3 шт.
часник 2 шматочка
сметана 100 мл
цибуля 0,1 кг
вершкове масло 20 г
борошно 45 г
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 113 Ккал

Як приготувати:

  1. Кабачки обполосніть, позбавте від хвостиків і шкірки.
  2. Далі плоди натріть на тертці і відставте.
  3. Луку зніміть піну, вимийте голівку і дрібно порубаєте.
  4. Сир подрібніть теркою і з'єднайте з цибулею.
  5. Додайте борошно, сметану, яйця.
  6. Отриману масу з'єднайте з тертим кабачками.
  7. Додайте спеції і подрібнену зелень.
  8. Часник почистіть і пропустіть часточки через тисняву до тесту.
  9. Все з'єднайте і вилийте в миску, змащену маслом.
  10. Готуйте запіканку в режимі випічки одну годину.

Порада: буде смачно, коли подати пиріг з м'ясним гуляшем.

Долучаєтеся до здорового харчування? Пропонуємо вам приготувати капусту брокколі на пару в мультиварці. Ми підготували кращі дієтичні рецепти.

Відмінні запіканки з яловичої і курячої печінки в духовці виходять навіть у початківців кулінарів, якщо знати деякі секрети, якими ми ділимося в нашій наступній статті.

А тут можна подивитися домашні рецепти випічки без яєць в духовці і мультиварці. Беріть на замітку, щоб радувати вкусняшка за чаюванням своїх домочадців!

Приготування з сиром

Кажуть, сир – це ніжність. Так що, судячи з усього, потрібно просто додати його і запіканка відразу стане ніжною. Все вірно, так і вийшло!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
вершкове масло 30 г
сир 0,2 кг
помідор 1 шт.
кріп 30 г
сир 0,2 кг
кабачки 2 шт.
борошно 140 г
сухарі для панірування 80 г
яйця 2 шт.
часник 2 шматочка
Час приготування: 115 хвилин Калорійність на 100 грам: 94 Ккал

Як приготувати:

  1. Вимийте Кабачки, зріжте їм хвостики.
  2. Далі за бажанням очистіть плоди від шкірки.
  3. Натріть теркою і складіть в миску, присолите.
  4. Дайте настоятися двадцять хвилин. За цей час стружка віддасть весь сік.
  5. Коли пройде час, кабачки промийте і відіжміть.
  6. Сир засипте в сито і протріть його ложкою або лопаткою, щоб вийде розсипчастим. Можна також засипати в блендер, тоді він взагалі буде як крем.
  7. Помістіть його в ємності, змішайте з просіяним борошном і яйцями.
  8. Туди ж додайте кабачки і вимитий, потім подрібнений кріп.
  9. Доведіть масу до смаку, доповніть часником.
  10. Чашу змастіть маслом і присипте сухарями.
  11. Вилийте тісто і розподіліть його.
  12. В режимі випічки готуйте пиріг 50 хвилин.
  13. За цей час натріть сир, а помідори наріжте кільцями.
  14. Коли пройде час, відкрийте кришку і переверніть запіканку.
  15. Готуйте її в тому ж режимі ще двадцять хвилин.
  16. Після цього зверху викладіть помідори і присипте сиром.
  17. Закрийте кришку і витримайте пиріг в режимі підігріву ще протягом десяти хвилин.

Порада: щоб сир краще тягнувся, використовуйте грюйер або чеддер.

Як приготувати з овочами

Ця запіканка дуже схожа на овочеву піцу. Тут дійсно багато овочів, насичена заливка і зверху тягучий сир. Смачно – не те слово.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сметана 40 мл
солодкий перець 150 г
цукіні 150 г
сир 0,2 кг
кабачки 2 шт.
спеції за смаком
вершки 0,1 л
помідори 200 г
цибуля 1 головка
часник 1 шматочок
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 51 Ккал

Як приготувати:

  1. Цибулю очистіть від шкірки, промийте його і наріжте півкільцями.
  2. Солодкий перець вимити, вирізати йому серцевину.
  3. Далі плід дрібно поріжте.
  4. Помідори промийте і теж наріжте, але довільно.
  5. Цукіні і кабачки за бажанням очистіть, обов'язково зріжте кінці.
  6. Плоди наріжте половинками кілець.
  7. Овочі завантажте в каструлю, додайте вершки і спеції зі сметаною, перемішайте.
  8. Готуйте всі разом в режимі випічки двадцять хвилин.
  9. Часник очистіть і пропустіть через тисняву.
  10. Сир натріть теркою бажаного розміру.
  11. Посипте їм овочі, коли ті будуть готові.
  12. Увімкніть режим ще на двадцять хвилин і все готово!
Порада: щоб було смачніше, зверху на сир можна покласти слайсы грибів.

Корисні поради

Якщо ви переживаєте, що кабачки дадуть багато соку, то радимо вам просто швидко готувати пиріг. У такому випадку у м'якоті не буде шансу настоятися, адже в мультиварці вона відразу починає готуватися.

Щоб зробити смак запіканки більш незвичайним, додайте інгредієнти оливки, мариновані огірки, гриби, мариновану цибулю, кукурудзу або інші компоненти, які зроблять блюдо оригінальним.

Запіканка з кабачків – це дійсно дуже просте блюдо. У гарячому вигляді може подаватися в якості основного, а в холодному – як закуска. Але це так смачно, що, ймовірно, закуски вам не бачити!

Що ще почитати: