16 апрель 2019 6 991

Як приготувати курячі сердечка з грибами в білому соусі

З грибами найчастіше гаситься куряче філе або свиняча корейка, і в результаті виходить класичний гуляш в сметані. Але якщо ви теж втомилися від одного і того ж смаку, приєднуйтесь до нас. Сьогодні ми будемо готувати сердечка з ароматними грибами, буде шалено смачно! Щоб переконатися, спробуйте приготувати самі.

Курячі сердечка з грибами у вершковому соусі
Інгредієнти Кількість
рослинна олія - 30 мл
серця - 0,6 кг
цибулю - 1 головка
борошно - 15 г
печериці - 300 г
спеції - за смаком
вершки - 0,5 л
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 128 Ккал

Наступне блюдо буде готове вже через півгодини, так що ми настійно рекомендуємо вам відразу ж починати готувати і гарнір.

Як приготувати:

  1. Сердечка промийте і розріжте їх навпіл.
  2. Промийте ще раз.
  3. Засипте сердечка в друшляк і дайте рідини стекти.
  4. У сковороду налийте олію і прожарити його.
  5. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
  6. Всипте в масло і тушкуйте, помішуючи, до м'якості.
  7. Додайте серця, присипте спеціями і тушкуйте, поки не випарується вся волога.
  8. Печериці в цей час очистіть і наріжте пластинками.
  9. Всипте їх в сковороду, коли рідина випарується.
  10. Все перемішайте і через дві хвилини додайте борошно.
  11. Влийте вершки, з'єднати все і через п'ять хвилин подавайте до столу.

Порада: вершки краще брати не дуже жирні, інакше соус буде збиратися грудочками.

Спрощений рецепт

Ще один досить простий рецепт, але дуже смачний! Якщо вам подобаються гриби і ви обожнюєте курячі сердечка, то сьогодні ви точно за адресою. Приємного апетиту!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
каррі 5 г
цибуля 0,2 кг
кріп 20 г
сердечка 600 г
спеції за смаком
рослинна олія 70 мл
опеньки 0,3 кг
сметана 200 мл
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 138 ккал

Як приготувати:

  1. Сердечка промийте і наріжте половинками, очистіть від жиру.
  2. Опеньки промийте і довільно порізати.
  3. З лука зніміть піну, зріжте коріння, потім вимийте.
  4. Дрібно порубаєте гострим ножем.
  5. У сковороді розігрійте половину масла.
  6. Всипте серця і смажте їх, помішуючи, до рум'яності близько десяти хвилин.
  7. У другу сковороду налийте залишки масла і теж прожарити.
  8. Помістіть опеньки і готуйте п'ять хвилин до випаровування рідини.
  9. Потім введіть цибулю і тушкуйте разом до готовності.
  10. Серця приправте спеціями, посипте порошком каррі.
  11. Перемістіть опеньки в іншу сковороду, все з'єднайте і влийте сметану.
  12. Вогонь зменшіть і готуйте страву десять хвилин під кришкою.
  13. Кріп промийте і дрібно покришіть.
  14. Присипте їм готові серця з опеньками і подавайте.
Порада: сметану можна замінити вершками або йогуртом.

Курячі сердечка з грибами в сметані в горщиках

Перед вами повноцінне блюдо, яке не вимагає ніяких доповнень у вигляді картопляного пюре або рису. В горщиках і сердечка, і овочі, і плоди, і гриби! Все разом буде дуже соковито, ситно і незабутньо смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелень 10 г
солодкий перець 2 шт.
серця 600 г
цибуля 1 шт.
картопля 6 бульб
морква 2 шт.
спеції за смаком
лисички 10 шт.
рослинна олія 50 мл
помідори 2 шт.
часник 6 шматочків
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 г: 91 ккал

Як приготувати:

  1. Сердечка обполосніть, приберіть з них все зайве.
  2. Далі субпродукти поріжте половинками і ще раз промийте.
  3. Цибулю очистіть і промийте, дрібно покришіть його.
  4. З часнику зніміть піну і зріжте сухі кінці.
  5. Пропустіть часточки через прес.
  6. Масло на сковороді прожарити.
  7. Викладіть сердечка і тушкуйте їх, періодично помішуючи, до рум'яності.
  8. Всипте цибулю і додайте часник, готуйте все разом до випаровування рідини.
  9. Лисички вимийте від піску і лісового сміття.
  10. Обсушіть їх, нарізати довільно.
  11. Солодкий перець вимийте, приберіть нутрощі.
  12. М'якоть наріжте кубиками.
  13. Томати промийте і вирізати плодоніжки.
  14. Після цього плоди поріжте кубиками.
  15. Помідори відправте в сковороду, змішайте їх з сердечками.
  16. Картоплю очистіть від шкірки і вимийте.
  17. Потім наріжте невеликими скибочками і промийте знову, але вже від крохмалю.
  18. З моркви зріжте шкірку, промийте її і изиельчите точно так само, як і картоплю.
  19. Картоплю, перець і моркву розподіліть по горщикам.
  20. Туди ж покладіть серця з помідорами, лисичками і цибулею.
  21. Кріп промийте і дрібно порубаєте, розподіліть по ємностях.
  22. Присипте спеціями і накрийте кришками.
  23. Відправте в холодний духова шафа (в форму або на деко).
  24. Готуйте протягом однієї години.

Порада: щоб у страви було більше соку, влийте в кожен горщик по половинку бульйону.

Дізнайтеся прямо зараз, скільки часу варити куряче серце до готовності.

Читайте тут, як можна приготувати курячі шлунки в сметані.

Як смачно приготувати курячу печінку з вершками? Покрокові рецепти ми розмістили тут.

Як приготувати в вершках в мультиварці

Мультиварка – рятівниця XXI століття! Саме вона приготує смачний обід або вечеря за півтори години. Вам потрібно тільки все підготувати і покласти в пристрій. Результат вас приємно здивує!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелень 20 г
сироїжки 500 г
цибуля 1 головка
рослинна олія 20 мл
спеції за смаком
сердечка 0,5 кг
часник 20 г
морква 1 шт.
вершки 0,1 л
Час приготування: 110 хвилин Калорійність на 100 грам: 101 ккал

Як приготувати:

  1. Цибулю очистіть від лушпиння, приберіть коріння і наріжте дрібними кубиками.
  2. З моркви зріжте шкірку, порубаєте коренеплід половинками кілець.
  3. Сироїжки почистіть, довільно подрібніть.
  4. Серця промийте, очистіть від усього зайвого.
  5. Викладіть їх у друшляк і дайте стекти.
  6. Після цього подрібніть їх (можна половинками, а можна кільцями).
  7. У чашу налийте масло, всипте сироїжки, морква і цибуля.
  8. Увімкніть режим «Випічка» і готуйте, помішуючи, десять хвилин.
  9. Коли пройде час, додайте сердечка.
  10. Готуйте двадцять хвилин, потім відкрийте кришку і влийте вершки.
  11. В режимі гасіння готуйте страву цілу годину під кришкою.
  12. В кінці приготування посипте блюдо спеціями.
  13. Зелень промийте і дрібно порубаєте.
  14. Часник очистіть і пропустіть через прес.
  15. Обидва компоненти додайте в каструлю.
  16. З'єднайте, дайте настоятися ще десять хвилин, потім подавайте.
Порада: для пікантності можете використовувати чилі замість часнику, але тоді страва дітям не пропонуйте.

Корисні поради

Щоб сердечка в готовому страві не горчили, обов'язково промийте їх і розріжте навпіл. Після цього очистіть від жиру.

Перед подачею можете присипати готову страву свіжою зеленню. Це зробить його яскравіше й приємніше на смак. Можете взяти звичайний кріп і петрушку або ризикнути і спробувати щось нове. Приміром, кінзу, м'яту, кріп, фенхель, базилік та ін

Якщо подобаються страви з великою кількістю соусу, то вам знадобиться сметана, йогурт або вершки. А щоб соус вийшов ще й максимально насиченим, додайте в нього бульйон. Найкраще рибний або м'ясний, але підійде і овочевий або грибний.

Курячі сердечка з грибами виходять дуже смачними. Це блюдо підкорює кожного, хто його пробує. Ситні і такі соковиті серця чудово доповнюють ароматні гриби і навпаки. Так що якщо ви любите смачно поїсти, приєднуйтесь.

Що ще почитати: