Як приготувати курячі сердечка з грибами в білому соусі
З грибами найчастіше гаситься куряче філе або свиняча корейка, і в результаті виходить класичний гуляш в сметані. Але якщо ви теж втомилися від одного і того ж смаку, приєднуйтесь до нас. Сьогодні ми будемо готувати сердечка з ароматними грибами, буде шалено смачно! Щоб переконатися, спробуйте приготувати самі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
рослинна олія - | 30 мл |
серця - | 0,6 кг |
цибулю - | 1 головка |
борошно - | 15 г |
печериці - | 300 г |
спеції - | за смаком |
вершки - | 0,5 л |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 128 Ккал |
Наступне блюдо буде готове вже через півгодини, так що ми настійно рекомендуємо вам відразу ж починати готувати і гарнір.
Як приготувати:
- Сердечка промийте і розріжте їх навпіл.
- Промийте ще раз.
- Засипте сердечка в друшляк і дайте рідини стекти.
- У сковороду налийте олію і прожарити його.
- Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
- Всипте в масло і тушкуйте, помішуючи, до м'якості.
- Додайте серця, присипте спеціями і тушкуйте, поки не випарується вся волога.
- Печериці в цей час очистіть і наріжте пластинками.
- Всипте їх в сковороду, коли рідина випарується.
- Все перемішайте і через дві хвилини додайте борошно.
- Влийте вершки, з'єднати все і через п'ять хвилин подавайте до столу.
Порада: вершки краще брати не дуже жирні, інакше соус буде збиратися грудочками.
Спрощений рецепт
Ще один досить простий рецепт, але дуже смачний! Якщо вам подобаються гриби і ви обожнюєте курячі сердечка, то сьогодні ви точно за адресою. Приємного апетиту!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
каррі | 5 г |
цибуля | 0,2 кг |
кріп | 20 г |
сердечка | 600 г |
спеції | за смаком |
рослинна олія | 70 мл |
опеньки | 0,3 кг |
сметана | 200 мл |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 138 ккал |
Як приготувати:
- Сердечка промийте і наріжте половинками, очистіть від жиру.
- Опеньки промийте і довільно порізати.
- З лука зніміть піну, зріжте коріння, потім вимийте.
- Дрібно порубаєте гострим ножем.
- У сковороді розігрійте половину масла.
- Всипте серця і смажте їх, помішуючи, до рум'яності близько десяти хвилин.
- У другу сковороду налийте залишки масла і теж прожарити.
- Помістіть опеньки і готуйте п'ять хвилин до випаровування рідини.
- Потім введіть цибулю і тушкуйте разом до готовності.
- Серця приправте спеціями, посипте порошком каррі.
- Перемістіть опеньки в іншу сковороду, все з'єднайте і влийте сметану.
- Вогонь зменшіть і готуйте страву десять хвилин під кришкою.
- Кріп промийте і дрібно покришіть.
- Присипте їм готові серця з опеньками і подавайте.
Курячі сердечка з грибами в сметані в горщиках
Перед вами повноцінне блюдо, яке не вимагає ніяких доповнень у вигляді картопляного пюре або рису. В горщиках і сердечка, і овочі, і плоди, і гриби! Все разом буде дуже соковито, ситно і незабутньо смачно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелень | 10 г |
солодкий перець | 2 шт. |
серця | 600 г |
цибуля | 1 шт. |
картопля | 6 бульб |
морква | 2 шт. |
спеції | за смаком |
лисички | 10 шт. |
рослинна олія | 50 мл |
помідори | 2 шт. |
часник | 6 шматочків |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 г: 91 ккал |
Як приготувати:
- Сердечка обполосніть, приберіть з них все зайве.
- Далі субпродукти поріжте половинками і ще раз промийте.
- Цибулю очистіть і промийте, дрібно покришіть його.
- З часнику зніміть піну і зріжте сухі кінці.
- Пропустіть часточки через прес.
- Масло на сковороді прожарити.
- Викладіть сердечка і тушкуйте їх, періодично помішуючи, до рум'яності.
- Всипте цибулю і додайте часник, готуйте все разом до випаровування рідини.
- Лисички вимийте від піску і лісового сміття.
- Обсушіть їх, нарізати довільно.
- Солодкий перець вимийте, приберіть нутрощі.
- М'якоть наріжте кубиками.
- Томати промийте і вирізати плодоніжки.
- Після цього плоди поріжте кубиками.
- Помідори відправте в сковороду, змішайте їх з сердечками.
- Картоплю очистіть від шкірки і вимийте.
- Потім наріжте невеликими скибочками і промийте знову, але вже від крохмалю.
- З моркви зріжте шкірку, промийте її і изиельчите точно так само, як і картоплю.
- Картоплю, перець і моркву розподіліть по горщикам.
- Туди ж покладіть серця з помідорами, лисичками і цибулею.
- Кріп промийте і дрібно порубаєте, розподіліть по ємностях.
- Присипте спеціями і накрийте кришками.
- Відправте в холодний духова шафа (в форму або на деко).
- Готуйте протягом однієї години.
Порада: щоб у страви було більше соку, влийте в кожен горщик по половинку бульйону.
Дізнайтеся прямо зараз, скільки часу варити куряче серце до готовності.
Читайте тут, як можна приготувати курячі шлунки в сметані.
Як смачно приготувати курячу печінку з вершками? Покрокові рецепти ми розмістили тут.
Як приготувати в вершках в мультиварці
Мультиварка – рятівниця XXI століття! Саме вона приготує смачний обід або вечеря за півтори години. Вам потрібно тільки все підготувати і покласти в пристрій. Результат вас приємно здивує!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелень | 20 г |
сироїжки | 500 г |
цибуля | 1 головка |
рослинна олія | 20 мл |
спеції | за смаком |
сердечка | 0,5 кг |
часник | 20 г |
морква | 1 шт. |
вершки | 0,1 л |
Час приготування: 110 хвилин | Калорійність на 100 грам: 101 ккал |
Як приготувати:
- Цибулю очистіть від лушпиння, приберіть коріння і наріжте дрібними кубиками.
- З моркви зріжте шкірку, порубаєте коренеплід половинками кілець.
- Сироїжки почистіть, довільно подрібніть.
- Серця промийте, очистіть від усього зайвого.
- Викладіть їх у друшляк і дайте стекти.
- Після цього подрібніть їх (можна половинками, а можна кільцями).
- У чашу налийте масло, всипте сироїжки, морква і цибуля.
- Увімкніть режим «Випічка» і готуйте, помішуючи, десять хвилин.
- Коли пройде час, додайте сердечка.
- Готуйте двадцять хвилин, потім відкрийте кришку і влийте вершки.
- В режимі гасіння готуйте страву цілу годину під кришкою.
- В кінці приготування посипте блюдо спеціями.
- Зелень промийте і дрібно порубаєте.
- Часник очистіть і пропустіть через прес.
- Обидва компоненти додайте в каструлю.
- З'єднайте, дайте настоятися ще десять хвилин, потім подавайте.
Корисні поради
Щоб сердечка в готовому страві не горчили, обов'язково промийте їх і розріжте навпіл. Після цього очистіть від жиру.
Перед подачею можете присипати готову страву свіжою зеленню. Це зробить його яскравіше й приємніше на смак. Можете взяти звичайний кріп і петрушку або ризикнути і спробувати щось нове. Приміром, кінзу, м'яту, кріп, фенхель, базилік та ін
Якщо подобаються страви з великою кількістю соусу, то вам знадобиться сметана, йогурт або вершки. А щоб соус вийшов ще й максимально насиченим, додайте в нього бульйон. Найкраще рибний або м'ясний, але підійде і овочевий або грибний.
Курячі сердечка з грибами виходять дуже смачними. Це блюдо підкорює кожного, хто його пробує. Ситні і такі соковиті серця чудово доповнюють ароматні гриби і навпаки. Так що якщо ви любите смачно поїсти, приєднуйтесь.