Як приготувати кабачки, фаршировані м'ясом
Сьогодні ми представимо вам ситне, смачне і незвичайне блюдо. Основа – ніжний кабачок, всередині якого ховається божевільна м'ясна начинка. Іноді вона доповнена овочами і сиром. Це блюдо, яке просто зобов'язаний спробувати кожен з вас.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
рослинна олія - | 20 мл |
цибулю - | 1 головка |
морква - | 1 шт. |
кабачки - | 4 невеликих |
твердий сир - | 0,3 кг |
м'ясо - | 300 г |
спеції - | за смаком |
томатний соус - | 0,3 л |
зелень - | 20 г |
рис - | 70 г |
Час приготування: 110 хвилин | Калорійність на 100 г: 64 Ккал |
Страва, що складається з гарніру, м'яса та овочів, приречена на успіх. Тільки уявіть цю ситність, соковитість, аромат! Починайте негайно, щоб швидше випробувати новинку!
Як приготувати:
- Рис промити до прозорої води і засипте в сотейник.
- Залийте половиною склянки води і приберіть на плиту.
- Дайте закипіти, потім варіть до випаровування води.
- Зніміть з вогню і дайте настоятися хвилин десять.
- Поки готується рис, цибулю почистіть і дрібно поріжте.
- Моркви зріжте шкірку, промийте і натріть.
- У сковороду налийте трохи олії.
- Прогрійте його і всипте коренеплоди.
- Тушкуйте їх, помішуючи, до м'якості.
- М'ясо почистіть і наріжте кубиками.
- Пропустіть його через м'ясорубку або подрібніть блендером.
- Отриманий фарш з'єднайте з відпочив рисом.
- До них додати засмажку з коренеплодів і ретельно перемішайте все.
- Зелень промийте і дрібно порубаєте її.
- Змішайте з іншими компонентами, додайте спецій.
- Вимийте Кабачки, зріжте їм хвостики.
- Кожен плід розріжте уздовж навпіл.
- Вийміть серцевини ложкою, присолите.
- Начиніть отримані виїмки фаршем з рисом.
- Зверху здобріть томатним соусом і викладіть все це у форму для випічки.
- Сир натріть та усыпьте їм кабачки зверху.
- Приберіть в духовку і запікайте одну годину при 180 градусах.
Порада: якщо ви не любите сир на поверхні страв, то змастіть кабачки майонезом і викладіть зверху кільця томатів або солодкого перцю.
Кабачкові човники, фаршировані м'ясом і сиром
Більш легкий і швидкий варіант обіду. Тут тільки овочева основа і багато м'яса. Зверху по класиці буде сирна скоринка, яка зводить з розуму всі рецептори одним тільки виглядом.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
масло оливи | 30 мл |
цибуля | 1 головка |
спеції | за смаком |
кабачки | 3 шт. |
твердий сир | 0,1 кг |
м'ясо | 400 г |
помідори | 3 шт. |
часник | 2 шматочка |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 55 Ккал |
Як приготувати:
- М'ясо почистіть і обполосніть, дуже дрібно порубаєте.
- Кабачки промийте, розріжте їх навпіл.
- Вийміть ложкою насіння і перетинки.
- Збризніть плоди з боку зрізу оливковою олією.
- Перекладіть після цього плоди у форму зрізом вниз і приберіть в духовку.
- Запікайте чверть години при 180 градусах.
- Цибулю почистіть і промийте, дрібно порубаєте його.
- Часнику зніміть піну, пропустіть його через прес.
- М'якоть кабачків дрібно наріжте і змішайте з цибулею і часником.
- У сковороду налийте залишки масла і викладіть отриману масу.
- Тушкуйте її, помішуючи, протягом п'яти хвилин.
- Після цього витягти кабачкову масу, а в сковороду покладіть м'ясо.
- Обсмажуйте його при сильному вогні протягом десяти хвилин.
- Сир натріть, а зелень промийте і подрібніть.
- М'ясо зніміть з вогню, остудіть.
- Потім змішайте з кабачковою масою, половиною сиру, зеленню та спеціями.
- Запечені половинки кабачків присипте спеціями.
- Наповніть начинкою і викладіть у форму або на деко.
- Томати промийте і наріжте кільцями.
- Викладіть поверх кабачків, присипте спеціями.
- Приберіть в духовку на 20-25 хвилин при 180 градусах.
- За п'ять хвилин до кінця приготування дістаньте, посипте сиром і поверніть.
Дієтичний рецепт
Якщо ви на дієті, збережіть наступний рецепт. Він дійсно не такий калорійний, а його смак нічим не гірше інших варіантів. Навпаки, це блюдо дуже ніжне і соковите!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
масло оливи | 30 мл |
вода | 50 мл |
куряче філе | 350 г |
цибуля | 1 головка |
прованські трави | 5 г |
спеції | за смаком |
кабачки | 2 шт. |
сік лимона | 5 мл |
помідор | 1 шт. |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 53 Ккал |
Як приготувати:
- Цибулю очистіть і промийте, поріжте на дрібні кубики.
- Куряче філе ретельно вимийте, почистіть від жиру і плівок.
- Наріжте його невеликими скибочками і відправте в м'ясорубку або блендер.
- Після цього готовий фарш помістіть в ємність середнього розміру.
- Додайте спеції, половину масла, трави, воду, сік цитруса, цибулю.
- Помідори вимийте, наріжте його дрібно.
- Додайте у фарш і перемішайте.
- Кабачки промийте, розріжте половинками уздовж.
- Виріжте ложкою серцевини.
- Наповніть порожні місця підготовленою куркою з гіркою.
- Залишками масла змастіть форму і викладіть туди кабачки.
- Духова шафа прожарити до 200 градусів.
- Кабачки накрийте фольгою і приберіть в духовку на десять хвилин.
- Потім дістаньте їх, зніміть фольгу і поверніть ще на таку ж кількість часу.
Порада: для ніжності в начинку можна додати трохи сиру.
Дізнайтеся прямо зараз, як швидко і смачно приготувати кабачки в мікрохвильовці.
Приготуйте на обід соковиту яловичину з кабачками — рідні високо оцінять ваші кулінарні здібності.
А тут читайте, як правильно посмажити кабачки на грилі.
Як готувати в мультиварці
Даний варіант готується досить довго, але повірте, воно того варто. Все буде на вищому рівні: насичено, соковито, ситно, смачно, ароматно. Успіхів у приготуванні!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сметана | 45 мл |
вівсяні пластівці | 50 г |
кріп | 20 г |
кабачки | 2 шт. |
солодкий перець | 1 шт. |
цибуля | 1 головка |
часник | 2 шматочка |
м'ясний фарш | 0,3 кг |
спеції | за смаком |
помідори | 2 шт. |
бульйон | 0,1 л |
рослинна олія | 20 мл |
морква | 1 шт. |
сир | 0,1 кг |
Час приготування: 105 хвилин | Калорійність на 100 грам: 65 Ккал |
Як приготувати:
- Кабачки вимийте, розріжте кожен на 2-3 частини залежно від розміру (маленький – на дві частини, великий – на три).
- Якщо вийшло три частини, то середина не згодиться, потрібні лише вийшли «чашечки».
- За допомогою ложки вийміть всі зсередини, присипте сіллю.
- Фарш помістіть в миску, додайте спеції, вівсяні пластівці.
- Цибулю почистіть і промийте, наріжте його дрібно.
- Половину від усієї кількості додайте до фаршу.
- Серцевини кабачків натріть теркою.
- Додайте їх туди ж, до фаршу, і перемішайте.
- Якщо потрібно, доведіть масу до смаку за допомогою спецій.
- Кріп промийте і дрібно покришіть його, всипте до м'яса.
- Все перемішайте і наповніть отриманою масою кабачкові «чашки» на 3/4.
- Залишки лука помістіть в невелику ємність.
- Морква почистіть і натріть, змішайте з цибулею.
- Включіть в мультиварці режим смаження.
- Налийте в сковороду масло і всипте коренеплоди.
- Тушкуйте їх, помішуючи, до м'якості.
- Додайте спеції, бульйон і перемішайте.
- Викладіть зверху фаршировані кабачки.
- Солодкий перець вимити, вирізати серцевину.
- М'якоть довільно наріжте, покладіть в комбайн.
- Помідори промийте, наріжте часточками і відправте до перцю.
- Влийте сметану і часник пропустіть через прес.
- Все перемішайте і розлийте по кабачків до верху.
- Залишки заливки вилийте на дно чаші.
- Закрийте кришку і готуйте страву одну годину в режимі гасіння.
- Натріть сир і посипте їм кабачки за десять хвилин до кінця приготування.
Корисні поради
Щоб сир на готовій страві максимально апетитно тягнувся, візьміть моцарелу, грюйер або чеддер. Для оригінальності можна присипати фаршировані кабачки фетою або бринзою.
В начинку можна додати горіхи, оливки, каперси, солоні гриби, шматочки червоної риби і багато інших незвичайних продуктів. З їх допомогою ваше блюдо стане унікальним!
Фаршировані кабачки – дуже просте блюдо, яке відноситься до домашньої кухні. З ним впорається кожна господиня і навіть кожен новачок. Як буде можливість, обов'язково ризикніть. Не пошкодуєте!