08 май 2019 5 602

Як приготувати м'ясний рулет з грибами

Зазвичай в якості головного м'ясної страви подаються котлети, відбивні, гуляш, а на свята в кращому випадку запечена курочка. Давайте підемо далі і навчимося запікати м'ясні рулети з різними начинками! Перед вами прості рецепти з несподівано смачними результатами.

М'ясний рулет з грибами та сиром у фользі в духовці
Інгредієнти Кількість
рослинна олія - 20 мл
гриби - 200 г
спеції - за смаком
свиняча корейка - 1 кг
кріп - 20 г
вершкове масло - 30 г
сир - 0,1 кг
часник - 1 шматочок
цибулю - 1 головка
Час приготування: 140 хвилин Калорійність на 100 грам: 228 Ккал

Всього на хвилинку уявіть, яким буде м'ясо соковитим, якими ароматними будуть гриби, і як апетитно буде тягнутися сир! Свіжості додасть кріп, а пікантності – часник.

Як приготувати:

  1. М'ясо промийте і промийте, обсушіть його.
  2. Уздовж шматка зробіть надріз в глибину.
  3. Потім проріжте до боків, щоб свинину можна було відкрити книгу.
  4. Помістіть зверху плівку і відбийте його кухонним молоточком.
  5. Далі свинину натріть спеціями за смаком.
  6. Гриби очистіть і наріжте скибочками.
  7. У сковороді нагрійте рослинну олію.
  8. Цибулю очистіть і промийте, дрібно порубаєте.
  9. Часнику зніміть піну, пропустіть через тисняву.
  10. Всипте в сковороду цибулю і часник, тушкуйте до м'якості.
  11. Додайте гриби і готуйте до м'якості.
  12. Після цього зніміть з вогню і остудіть.
  13. Сир натріть і з'єднайте його з грибами.
  14. Присипте спеціями, кропом і перемішайте.
  15. Начинку покладіть на м'ясо і розподіліть її.
  16. Скрутіть в рулет і зав'язати нитками.
  17. Форму для випічки змастіть маслом.
  18. Викладіть рулет, загорніть в плівку і відправте в духовку на годину при 180 градусах.
  19. Потім дістати, зняти фольгу і запікати ще тридцять хвилин.
  20. Після цього м'ясо вийміть і дайте йому охолонути протягом двадцяти хвилин.
  21. Далі подавайте до столу.

Порада: подавати рулет можна не тільки в гарячому вигляді, але і в холодному.

Простий рецепт

Якщо вам потрібно щось максимально просте, то зберігайте цей рецепт. Просто м'ясо, а всередині просто гриби, трохи цибулі і моркви. Просто – значить, неймовірно смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
морква 1 шт.
гриби 350 г
рослинна олія 20 мл
м'ясо 0,8 кг
спеції за смаком
цибуля 1 головка
вершкове масло 20 г
кріп 30 г
Час приготування: 85 хвилин Калорійність на 100 грам: 144 Ккал

Як приготувати:

  1. Морква вимийте, очистіть від шкірки і натріть теркою.
  2. Луку зніміть піну, промийте і дрібно порубаєте.
  3. Масло розпустіть на сковороді.
  4. Всипте моркву і цибулю, тушкуйте компоненти до м'якості.
  5. Гриби почистіть і подрібніть.
  6. Додайте до коренеплодів і готуйте всі разом двадцять хвилин.
  7. М'ясо почистіть від плівок і жиру, промийте.
  8. Потім обсушіть і надайте йому форму прямокутника.
  9. Відбийте через плівку молоточком і натріть спеціями.
  10. Викладіть зверху остиглу грибну начинку, розподіліть її.
  11. Кріп промийте і покришіть.
  12. Усыпьте їм гриби і загорніть м'ясо в рулет.
  13. Зв'яжіть його нитками або наколіть зубочистками.
  14. Приберіть в форму і змастіть рослинною олією, загорніть у фольгу.
  15. Відправте в духовку на сорок хвилин при середній температурі.
  16. За десять хвилин до кінця фольгу розгорніть, полийте м'ясо соком.

Порада: можна наколоти м'ясо часточками часнику, буде смачніше.

Рекомендуємо також дізнатися, як готувати картопляний рулет з м'ясним фаршем.

Як смачно приготувати м'ясо по-французьки в духовці: дивіться кращі рецепти.

Закоптити м'ясо в коптильні можна без особливих клопотів. Тут описані способи.

М'ясний рулет з грибами і яйцем

Оригінальний рецепт смачного рулету. Всередині кожного гостя буде очікувати колечко вареного яйця. Приємний і дуже ситний сюрприз. Вам сподобається!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 3 шт.
свіжі гриби 0,2 кг
вершки 200 мл
вершкове масло 100 г
м'ясний фарш 0,7 кг
цибуля 1 головка
сухарі для панірування 0,1 кг
спеції за смаком
м'якуш хліба 100 г
яйце 1 шт.
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 224 Ккал

Як приготувати:

  1. Цибулю очистіть і промийте.
  2. Наріжте його дрібними кубиками.
  3. Грибам стягніть плівки і наріжте пластинками.
  4. У сковороду покладіть шматочок масла і розпустіть його на плиті.
  5. Всипте цибулю і тушкуйте його, помішуючи, до м'якості.
  6. Далі введіть гриби і доведіть до готовності.
  7. М'якоть батона подрібніть в блендері.
  8. Влийте вершки і дайте трохи настоятися.
  9. Після цього хліб відіжміть і з'єднайте з фаршем.
  10. Туди ж сире яйце, спеції і все ретельно перемішайте.
  11. Три яйця відваріть до твердих жовтків.
  12. Потім остудіть їх і очистіть від шкаралупи.
  13. Накрийте робочу поверхню плівкою і викладіть зверху фарш.
  14. Розподіліть його, перетворюючи в прямокутник.
  15. Зверху покладіть начинку і з краю викладіть три яйця.
  16. З боку яєць почніть згортати м'ясо в рулет.
  17. Далі акуратно перемістіть його в форму, присипте сухарями.
  18. Залишки масла наріжте скибочками і покладіть їх на рулет.
  19. Приберіть його в духовку на годину при 180 градусах.

Порада: замість фаршу можна використовувати м'ясо, так буде простіше зібрати рулет.

Як приготувати з фаршу

Для любителів фаршу у нас теж є смачний варіант. Оболонка рулету буде, ясна річ, з фаршу. В ній же сховається яєчний млинець, ніжне брокколі і багато грибів. Смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
яйця 5 шт.
печериці 250 г
цибуля 1 головка
сухарі для панірування 45 г
броколі 150 г
фарш 0,8 кг
часник 1 шматочок
рослинна олія 30 мл
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 188 Ккал

Як приготувати:

  1. Три яйця збийте в невеликій ємності до легкої піни.
  2. Трохи масла розігрійте на сковороді і вилийте яйця.
  3. Приготуйте красивий золотистий омлет.
  4. Перемістіть його на тарілку, нехай остигає.
  5. Гриби почистіть і наріжте кубиками.
  6. Точно так само поступите і з цибулею.
  7. Влийте в сковороду залишки масла, всипте половину цибулі і гриби.
  8. Тушкуйте компоненти, помішуючи, до готовності.
  9. У сотейник налийте води і приберіть на плиту.
  10. Доведіть до кипіння і опустіть туди суцвіття брокколі.
  11. Варити з моменту закипання три хвилини, потім злийте на друшляк.
  12. Негайно промийте холодною водою, щоб зберегти колір і форму.
  13. Коли охолоне, наріжте дрібними кубиками і помістіть в ємність.
  14. Змішайте з грибами, третьою частиною сухарів і одним яйцем.
  15. Все з'єднайте і відставте ненадовго.
  16. В іншу ємність покладіть фарш, залишки лука, що залишився яйце, сухарі.
  17. Туди ж спеції і подрібнену пресом часник.
  18. Ретельно перемішайте і викладіть у вигляді прямокутника на лист фольги.
  19. Омлет наріжте смужками і помістіть зверху.
  20. На нього начинку з брокколі і грибів і поверніть все це в рулет.
  21. Покладіть його на деко або у форму і відправте в духовку на 45 хвилин при 200 градусах.
Порада: для оригінальності в начинку можна додати бебі моцарелу.

Корисні поради

Кажуть, щоб м'ясо було хрустким, а всередині соковитий, рулет краще попередньо обсмажити. Для цього краще візьміть вершкове масло і розпустіть його на самій великій сковороді. Покладіть рулет і обсмажте до рум'яності з усіх боків. Після цього трохи остудіть і тільки потім відправляйте в духовку, щоб запекти.

В начинку за смаком можна додати все, що вам подобається. Це можуть бути горіхи, сухофрукти (родзинки і чорнослив), різні сорти сиру, шинка, прошутто, ягоди (малина або лохина), різні овочі (помідори та солодкий перець) і багато іншого. Чим оригінальніше буде ваш вибір, тим смачніше буде підсумок!

М'ясний рулет – це дуже і дуже смачно! М'ясо всередині завжди виходить соковитим, начинка насиченою, а результат приголомшливим. Обов'язково спробуйте всі наші рецепти, ви будете приємно здивовані не тільки смаком, але і божественним ароматом, божевільним виглядом.

Що ще почитати: