Як приготувати м'ясний рулет з грибами
Зазвичай в якості головного м'ясної страви подаються котлети, відбивні, гуляш, а на свята в кращому випадку запечена курочка. Давайте підемо далі і навчимося запікати м'ясні рулети з різними начинками! Перед вами прості рецепти з несподівано смачними результатами.
| Інгредієнти | Кількість |
|---|---|
| рослинна олія - | 20 мл |
| гриби - | 200 г |
| спеції - | за смаком |
| свиняча корейка - | 1 кг |
| кріп - | 20 г |
| вершкове масло - | 30 г |
| сир - | 0,1 кг |
| часник - | 1 шматочок |
| цибулю - | 1 головка |
| Час приготування: 140 хвилин | Калорійність на 100 грам: 228 Ккал |
Всього на хвилинку уявіть, яким буде м'ясо соковитим, якими ароматними будуть гриби, і як апетитно буде тягнутися сир! Свіжості додасть кріп, а пікантності – часник.
Як приготувати:
- М'ясо промийте і промийте, обсушіть його.
- Уздовж шматка зробіть надріз в глибину.

- Потім проріжте до боків, щоб свинину можна було відкрити книгу.
- Помістіть зверху плівку і відбийте його кухонним молоточком.
- Далі свинину натріть спеціями за смаком.
- Гриби очистіть і наріжте скибочками.

- У сковороді нагрійте рослинну олію.
- Цибулю очистіть і промийте, дрібно порубаєте.

- Часнику зніміть піну, пропустіть через тисняву.
- Всипте в сковороду цибулю і часник, тушкуйте до м'якості.
- Додайте гриби і готуйте до м'якості.

- Після цього зніміть з вогню і остудіть.
- Сир натріть і з'єднайте його з грибами.

- Присипте спеціями, кропом і перемішайте.
- Начинку покладіть на м'ясо і розподіліть її.
- Скрутіть в рулет і зав'язати нитками.

- Форму для випічки змастіть маслом.
- Викладіть рулет, загорніть в плівку і відправте в духовку на годину при 180 градусах.

- Потім дістати, зняти фольгу і запікати ще тридцять хвилин.
- Після цього м'ясо вийміть і дайте йому охолонути протягом двадцяти хвилин.
- Далі подавайте до столу.
Порада: подавати рулет можна не тільки в гарячому вигляді, але і в холодному.
Простий рецепт
Якщо вам потрібно щось максимально просте, то зберігайте цей рецепт. Просто м'ясо, а всередині просто гриби, трохи цибулі і моркви. Просто – значить, неймовірно смачно!
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| морква | 1 шт. |
| гриби | 350 г |
| рослинна олія | 20 мл |
| м'ясо | 0,8 кг |
| спеції | за смаком |
| цибуля | 1 головка |
| вершкове масло | 20 г |
| кріп | 30 г |
| Час приготування: 85 хвилин | Калорійність на 100 грам: 144 Ккал |
Як приготувати:
- Морква вимийте, очистіть від шкірки і натріть теркою.
- Луку зніміть піну, промийте і дрібно порубаєте.
- Масло розпустіть на сковороді.
- Всипте моркву і цибулю, тушкуйте компоненти до м'якості.
- Гриби почистіть і подрібніть.
- Додайте до коренеплодів і готуйте всі разом двадцять хвилин.
- М'ясо почистіть від плівок і жиру, промийте.
- Потім обсушіть і надайте йому форму прямокутника.
- Відбийте через плівку молоточком і натріть спеціями.
- Викладіть зверху остиглу грибну начинку, розподіліть її.
- Кріп промийте і покришіть.
- Усыпьте їм гриби і загорніть м'ясо в рулет.
- Зв'яжіть його нитками або наколіть зубочистками.
- Приберіть в форму і змастіть рослинною олією, загорніть у фольгу.
- Відправте в духовку на сорок хвилин при середній температурі.
- За десять хвилин до кінця фольгу розгорніть, полийте м'ясо соком.
Порада: можна наколоти м'ясо часточками часнику, буде смачніше.
Рекомендуємо також дізнатися, як готувати картопляний рулет з м'ясним фаршем.
Як смачно приготувати м'ясо по-французьки в духовці: дивіться кращі рецепти.
Закоптити м'ясо в коптильні можна без особливих клопотів. Тут описані способи.
М'ясний рулет з грибами і яйцем
Оригінальний рецепт смачного рулету. Всередині кожного гостя буде очікувати колечко вареного яйця. Приємний і дуже ситний сюрприз. Вам сподобається!
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| яйця | 3 шт. |
| свіжі гриби | 0,2 кг |
| вершки | 200 мл |
| вершкове масло | 100 г |
| м'ясний фарш | 0,7 кг |
| цибуля | 1 головка |
| сухарі для панірування | 0,1 кг |
| спеції | за смаком |
| м'якуш хліба | 100 г |
| яйце | 1 шт. |
| Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 224 Ккал |
Як приготувати:
- Цибулю очистіть і промийте.
- Наріжте його дрібними кубиками.
- Грибам стягніть плівки і наріжте пластинками.
- У сковороду покладіть шматочок масла і розпустіть його на плиті.
- Всипте цибулю і тушкуйте його, помішуючи, до м'якості.
- Далі введіть гриби і доведіть до готовності.
- М'якоть батона подрібніть в блендері.
- Влийте вершки і дайте трохи настоятися.
- Після цього хліб відіжміть і з'єднайте з фаршем.
- Туди ж сире яйце, спеції і все ретельно перемішайте.
- Три яйця відваріть до твердих жовтків.
- Потім остудіть їх і очистіть від шкаралупи.
- Накрийте робочу поверхню плівкою і викладіть зверху фарш.
- Розподіліть його, перетворюючи в прямокутник.
- Зверху покладіть начинку і з краю викладіть три яйця.
- З боку яєць почніть згортати м'ясо в рулет.
- Далі акуратно перемістіть його в форму, присипте сухарями.
- Залишки масла наріжте скибочками і покладіть їх на рулет.
- Приберіть його в духовку на годину при 180 градусах.
Порада: замість фаршу можна використовувати м'ясо, так буде простіше зібрати рулет.
Як приготувати з фаршу
Для любителів фаршу у нас теж є смачний варіант. Оболонка рулету буде, ясна річ, з фаршу. В ній же сховається яєчний млинець, ніжне брокколі і багато грибів. Смачно!
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| спеції | за смаком |
| яйця | 5 шт. |
| печериці | 250 г |
| цибуля | 1 головка |
| сухарі для панірування | 45 г |
| броколі | 150 г |
| фарш | 0,8 кг |
| часник | 1 шматочок |
| рослинна олія | 30 мл |
| Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 188 Ккал |
Як приготувати:
- Три яйця збийте в невеликій ємності до легкої піни.
- Трохи масла розігрійте на сковороді і вилийте яйця.
- Приготуйте красивий золотистий омлет.
- Перемістіть його на тарілку, нехай остигає.
- Гриби почистіть і наріжте кубиками.
- Точно так само поступите і з цибулею.
- Влийте в сковороду залишки масла, всипте половину цибулі і гриби.
- Тушкуйте компоненти, помішуючи, до готовності.
- У сотейник налийте води і приберіть на плиту.
- Доведіть до кипіння і опустіть туди суцвіття брокколі.
- Варити з моменту закипання три хвилини, потім злийте на друшляк.
- Негайно промийте холодною водою, щоб зберегти колір і форму.
- Коли охолоне, наріжте дрібними кубиками і помістіть в ємність.
- Змішайте з грибами, третьою частиною сухарів і одним яйцем.
- Все з'єднайте і відставте ненадовго.
- В іншу ємність покладіть фарш, залишки лука, що залишився яйце, сухарі.
- Туди ж спеції і подрібнену пресом часник.
- Ретельно перемішайте і викладіть у вигляді прямокутника на лист фольги.
- Омлет наріжте смужками і помістіть зверху.
- На нього начинку з брокколі і грибів і поверніть все це в рулет.
- Покладіть його на деко або у форму і відправте в духовку на 45 хвилин при 200 градусах.
Корисні поради
Кажуть, щоб м'ясо було хрустким, а всередині соковитий, рулет краще попередньо обсмажити. Для цього краще візьміть вершкове масло і розпустіть його на самій великій сковороді. Покладіть рулет і обсмажте до рум'яності з усіх боків. Після цього трохи остудіть і тільки потім відправляйте в духовку, щоб запекти.
В начинку за смаком можна додати все, що вам подобається. Це можуть бути горіхи, сухофрукти (родзинки і чорнослив), різні сорти сиру, шинка, прошутто, ягоди (малина або лохина), різні овочі (помідори та солодкий перець) і багато іншого. Чим оригінальніше буде ваш вибір, тим смачніше буде підсумок!
М'ясний рулет – це дуже і дуже смачно! М'ясо всередині завжди виходить соковитим, начинка насиченою, а результат приголомшливим. Обов'язково спробуйте всі наші рецепти, ви будете приємно здивовані не тільки смаком, але і божественним ароматом, божевільним виглядом.








