24 март 2019 8 941

Як приготувати м'ясний рулет з яйцем

Перші рецепти м'ясного рулету з'явилися ще в Стародавньому Римі в п'ятому столітті до нашої ери, блюдо швидко здобуло популярність і зараз неможливо уявити святковий стіл без цього смачного частування. Якщо ви вирішили теж спробувати приготувати цю страву, то ось кілька нескладних рецептів.

Традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
фарш (будь-який) - 500 г
сир пармезан - 30 г
молоко - 40 мл
цибулю - 80 г
морква відварна - 40 г
кінза або петрушка - 1 пучок
сіль і перець - за смаком
яйця - 5 шт.
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 169 Ккал
На приготування цієї закуски вам багато часу не потрібно. Вона легка у виконанні, і як результат, ви отримаєте смачне і соковите блюдо.

М'ясний рулет з фаршу з яйцем готується наступним чином:

  1. Цибулю дрібно наріжте або натріть на тертці. Дрібно нарубаєте кінзу або петрушку. Добре збийте яйце з молоком, посоліть і поперчіть. Отриману масу додайте до фаршу і добре перемішайте. Вона повинна вийти м'якою, але не бути рідкою.
  2. Накрийте деко фольгою і трохи збризніть його молоком. Підготовлений фарш викладіть на фольгу не весь потрібно трохи залишити на потім.
  3. Відварну моркву треба натерти зверху на фарш, і викласти відварені яйця вздовж, посередині майбутнього рулету.
  4. Залишився фарш викладаємо між яєць, так, щоб не було порожнеч.
  5. Тепер фольгу потрібно взяти за краї і, злегка придавлюючи пальцями, сформувати майбутній рулет. Обов'язково потрібно розгорнути і подивитися, що вийшло в результаті. Якщо яйця виявилися незакриті фаршем, то руками виправляємо дрібні недоліки.
  6. Потім знову, досить щільно, закручуємо рулет у фольгу і ставимо запікатися в духовку на 45 хвилин при температурі 200°С. Потім розкриваємо фольгу і залишаємо підрум'янюватися ще хвилин 10. За бажанням, зверху посипаємо натертим сиром пармезан.
  7. Готовий рулет красиво нарізаємо і подаємо до столу

М'ясний рулет з яйцем в тесті в духовці

Якщо ви любитель соковитих рулетів, пирогів, то це блюдо просто знахідка для вас! Адже він поєднує в собі кращі смакові якості цих двох страв.

Інгредієнти для рулету:

  • заморожене листкове дріжджове тісто – 500 г;
  • фарш – 500 г;
  • яйця варені – 3-4 штуки;
  • яйця – 2 штуки;
  • зелень кінзи або будь-яка інша – невеликий пучок;
  • майонез – 1 ст. ложка;
  • перець мелений – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • часник – 1-2 зубчики;
  • борошно – 2-3 столових ложки.

Час приготування — 60 хвилин.

Калорійність – 1820 ккал.

Рецепт приготування м'ясного рулету з яйцем в тесті в духовці по крокам:

  1. Розморозити листкове тісто, дотримуючись інструкції на упаковці.
  2. До фаршу додаємо 1 яйце, дрібно посічену зелень, продавлений часник. Після цього потрібно посолити, поперчити і перемішати.
  3. Розкачуємо тісто, попередньо посипавши на стіл борошно. Розмір отриманого прямокутника повинен бути 35х50 див.
  4. Тепер потрібно сплести пиріг кіскою. На середину прямокутника смужкою викладаємо приблизно половину фаршу. Смужка повинна закривати 1/3 всієї ширини тесту. Розрізані на половинки, яйця рівномірно розкладаємо жовтком на фарш. Залишилися фаршем накриваємо яйця так, щоб вони не були видні. Тісто, що залишилося по сторонах вільним, нарізаємо під кутом неширокими смужками так, щоб було зручно косичку хрест-навхрест. Це потрібно робити дуже акуратно, щоб тісто не порвалося.
  5. Перед випіканням пирога потрібно «відпочити». Залиште хвилин на 20, накривши чистим рушником, щоб не засох.
  6. В нагрітий до 200°С духовку ставимо пиріг, попередньо змастивши маслом деко, а вгору самого пирога збитим жовтком.
  7. Через півгодини потрібно перевірити готовність страви. Вона визначається по скоринці. Якщо вона зарум'янилася, то пиріг готовий, якщо ні, то залиште ще на 10 хвилин.
  8. Відразу є цей рулет можна, спочатку дайте йому трохи охолонути. Так він вийде ще соковитіше і ніжніше.

Як готувати рулет з м'яса з перепелиними яйцями

Зараз дуже модно стало використовувати в приготуванні страв перепелині яйця замість курячих. Воно і зрозуміло, адже вони містять більше вітамінів та поживних речовин, і при цьому не такі калорійні.

Необхідні інгредієнти:

  • фарш – 1 кг;
  • білий хліб – 250 г;
  • молоко – 0,5 л;
  • яйце – 2 шт;
  • велика цибулина – 1 шт;
  • часник – 2 зубчики;
  • морква – 1 шт;
  • соняшникова олія – 4 ст. ложки;
  • пучок петрушки;
  • перепелині яйця – 20 шт;
  • сіль, перець — за смаком.

Час приготування — 60 хвилин.

Калорійність – 1300 ккал.

Послідовність приготування рулету:

  1. У фарш потрібно додати розмочений в теплому молоці білий хліб, збиті білки і акуратно розмішати.
  2. Варимо перепелині яйця і очищаємо їх від шкаралупи. Петрушку дрібно нарізаємо, часник продавлюємо, а морква з цибулею тремо на крупну тертку.
  3. На сковороді обсмажуємо всі овочі разом п'ять хвилин, з додаванням олії.
  4. Посмажені овочі і петрушку додаємо до фаршу, доводимо до смаку спеціями (сіль, перець).
  5. На деко вистилаємо пергамент, трохи збризкуємо його маслом і викладаємо фарш, надаючи йому форму рулету. Вдавлюємо рівномірно яйця у фарш і вирівнюємо поверхню.
  6. Підготовлений рулет змащуємо маслом, загортаємо в пергамент і відправляємо на 40 хвилин, розігріту до 200°С, духова шафа. За 15 хвилин до готовності розкриваємо пергамент для утворення рум'яної скоринки.
  7. Готову страву трохи охолоджуємо і красиво нарізаємо перед подачею на стіл.

Курячі рулетики з грибами — читайте як приготувати це незвичайне, але дуже смачна страва.

Пісні котлети з геркулесу можна готувати не лише в піст, але і кожен день якщо ви отиті наповнити своє меню корисними злаками.

Свиняча грудинка в цибульному лушпинні — це цікаво! Рецепт тут.

Трохи рад

Рулет, при запіканні, треба покласти швом вниз, інакше вона розвалиться. Якщо ви робите його у фользі, то це не має значення.

Рулет вийде більш ніжним і соковитим, якщо м'ясо перекрутити на м'ясорубці два рази.

Щоб м'ясний рулет з яйцем вийшов красивим, його найкраще формувати харчовою плівкою. Вона прозора і ви завжди побачите всі недоліки.

Щоб верх рулету не підгорів і не сох, його можна змастити сметаною, кетчупом або майонезом.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: