Рецепти випічки з листкового тіста з варенням
Коли справа доходить до випічки, то варіантів, звичайно, величезна кількість. Але сьогодні ми готуємо з листкового тіста і вважаємо таку випічку однією з найбільш смачних. Тим більше основу можна купити в готовому вигляді!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
варення - | 200 г |
листкове тісто - | 0,5 кг |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 348 Ккал |
Ми приготуємо невеликі печива, які точно сподобаються вам і вашим рідним. Вони будуть готуватися з листкового тіста, так що буде ще й незвично.
Як приготувати:
- Тісто заздалегідь дістати і дати йому розтанути.
- Потім розкачати його та порізати квадратиками.
- У середину кожного покласти по ложці варення.
- Стягнути до центру два протилежних краю по діагоналі.
- Защипнути їх і повторити процес з усім тестом.
- Викласти на деко і прибрати на тридцять хвилин у духовку.
Пиріжки з листкового тіста з варенням
За наступним рецептом ми випікали пиріжки, але ви можете кинути їх у фритюр, тоді буде ще і шалено хрустко! Обов'язково спробуйте!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
крохмаль | 10 г |
листкове тісто | 0,5 кг |
варення | 0,2 кг |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 347 ккал |
Як приготувати:
- Тісто заздалегідь вийняти і дати йому час, щоб стало м'яким.
- Після цього нарізати квадратиками одного розміру.
- Варення змішати з крохмалем.
- Викласти на кожен шматочок тесту по ложці начинки.
- Скріпити краю, затискаючи виделкою.
- Викласти пиріжки на деко.
- Прибрати в прогріту до 190 градусів духовку на двадцять хвилин.
Порада: щоб пиріжки блищали, можна змастити їх жовтком.
Листкові рогалики з варенням
Це випічка, якою можна насолоджуватися безперервно. Смачні рулетики з великої кількості шарів підкорять вас с першого погляду!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
варення | 0,2 кг |
сіль | 1 пучку |
свіжі дріжджі | 30 г |
цукор | 15 г |
борошно | 0,6 кг |
рослинна олія | 0,1 л |
вода | 200 мл |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 299 ккал |
Як приготувати:
- Воду налити в сотейник і прибрати на плиту.
- На слабкому вогні нагріти її до теплого стану.
- Вилити в миску і покришити туди дріжджі.
- Розвести їх повністю, додати цукор і сіль.
- Все це ретельно перемішати і прибрати в тепло.
- Дати настоятися хоча б п'ятнадцять хвилин. За цей час опара підніметься шапкою.
- В іншу миску висипати борошно, але обов'язково через сито.
- Вилити туди опару і ретельно перемішати все.
- Потім поділити його на три частини і кожну з них тонко розкачати.
- Далі нарізати тісто трикутниками і на широку сторону кожного покласти по ложці варення.
- Скачати в рогалики і викласти їх на деко.
- Прибрати в духовку при 200 градусах до золотистого кольору.
Порада: можна додати в борошно, какао і тоді рогалики будуть шоколадними.
Приготування домашніх круасанів
По суті все ті ж рогалики, але ці будуть більшими за розміром. В якості начинки точно використовується варення, і з ним буде дуже смачно! А аромат ванілі просто з розуму зведе!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
розпушувач | 10 г |
сіль | 1 пучку |
борошно | 0,5 кг |
вершкове масло | 250 г |
сметана | 250 мл |
ванільна есенція | 5 крапель |
цукор | 0,2 кг |
варення | 200 г |
яйця | 3 шт. |
Час приготування: 55 хвилин | Калорійність на 100 грам: 349 ккал |
Як приготувати:
- Масло дістати і розкрити його, натерти на крупній тертці.
- Додати до нього половину борошна через сито, розпушувач, есенцію, цукор і сіль.
- Все це з'єднати, вбити два яйця, сметану і ще раз з'єднати всі.
- Почати додавати залишки борошна знову ж таки через сито.
- У підсумку замісити м'яке і еластичне тісто.
- Після цього розкачати тісто в прямокутник.
- Скласти його в конверт і знову розкачати в прямокутник.
- Повторити процес ще 5-7 разів.
- Після цього загорнути його в плівку і прибрати в холодильник.
- Тримати так хоча б одну годину.
- Коли пройде час, дістати його і порізати трикутниками.
- На широку частину кожного трикутника покласти начинку.
- Загорнути в рулетики і помістити на деко.
- Змастити рулетики збитим яйцем.
- Прибрати в духовку при температурі 180 градусів до золотистого кольору.
Порада: щоб круасани вийшли смачніше, додайте варення скибочки шоколаду.
Легкий рецепт слойок з горіхами
Мабуть, слойки будуть ситніше, ніж всі попередні. Все через горіхів, наявність яких автоматично підвищує рівень поживності.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вода | 0,3 л |
сіль | 10 г |
вершкове масло | 280 р |
варення | 230 р |
горіхи | 50 г |
борошно | 0,7 кг |
сік лимона | 10 мл |
цукор | 60 г |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 339 ккал |
Як приготувати:
- Борошно засипати в миску, але обов'язково через сито.
- Додати цукор і сіль, ретельно перемішати все.
- Масло охолодити, нарізати кубиками.
- Всипати його в борошно і перемішати.
- Воду попередньо охолодити, з'єднати із соком лимона.
- Отриману рідину вилити до борошна і замісити тісто.
- Далі його треба розкачати в прямокутник.
- Скласти в три шари, загорнути і прибрати в холодильник на годину.
- Потім дістати, знову розкачати і скласти.
- Повернути в холодильник і повторити процес ще кілька разів.
- Потім розкачати його, нарізати на квадратики.
- Змастити кожен з них варенням і посипати горіхами.
- Після цього перекласти на деко.
- Прибрати в духовку при 200 градусах, випікати до рум'яності.
Порада: можна сміливо використовувати маргарин замість масла.
Незвичайний рулет з вишневим варенням під соусом
Зараз ви дійсно здивуєтеся, тому що вас чекає дещо неймовірне і по-справжньому незвичайне! Ми приготуємо сирої рулет з варенням, а потім запечемо його під сирним соусом. Це дуже смачно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 30 г |
листкове тісто | 1 кг |
вершкове масло | 30 г |
сир | 0,4 кг |
вишневе варення | 200 мл |
молоко | 0,1 л |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 305 ккал |
Як приготувати:
- Тісто попередньо вийняти, розкрити його.
- Дати нагрітися до кімнатної температури, щоб стало м'яким.
- Далі викласти його на робочу поверхню.
- Змастити варенням з допомогою пензлика.
- Після цього згорнути все це в рулет і нарізати порційними шматочками.
- Сир засипати в блендер, додати цукор і молоко.
- Збити до однорідного крему.
- У форму для випічки викласти скибочки рулету. Попередньо змастити її олією.
- Залити все це сирною масою, розподілити її.
- Прибрати в духовку на 40-45 хвилин при 180 градусах.
Порада: можна присипати верхівку какао, буде ароматнішим!
Пиріг з листкового дріжджового тіста
До жаху простий рецепт швидкого пирога, з яким впорається кожен з вас. Варіант підійде для тих випадків, коли несподівано прийшли гості. Вони ще й оцінять таке частування по достоїнству!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
крохмаль | 30 г |
листкове тісто | 0,5 кг |
цукрова пудра | 5 г |
варення | 80 г |
м'ятний сироп | 15 г |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 358 ккал |
Як приготувати:
- Тісто розкрити і дати йому розморозитися.
- Крохмаль з'єднати з варенням, дати йому настоятися.
- Слойку розкачати в прямокутник і половину змастити варенням.
- На другій половині зробити надрізи по діагоналі.
- Накрити ту частину, де варення, і перекласти все це на деко.
- Прибрати в духовку на двадцять хвилин при 200 градусах.
- За п'ять хвилин до готовності змастити верх пирога сиропом.
Порада: коли пиріг охолоне, його потрібно присипати пудрою. Замість неї можна взяти какао, кокосову стружку або подати скибочки з кульками морозива.
Читайте, як приготувати листкове тісто в домашніх умовах. Дізнайтеся всі секрети кулінарної майстерності.
Тут ви знайдете рецепти домашнього абрикосового варення з кісточками і без.
Кулінарам обов'язково знадобляться рецепти розсипчастого пісочного печива з варенням.
Як приготувати листкові сочники з варенням
Все майже те ж саме, але тісто і начинка інша. Ця випічка буде схожа на сочники своїм зовнішнім виглядом. У будь-якому разі виходить не менш смачно.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вода | 150 мл |
яйця | 3 шт. |
ванільний цукор | 10 г |
борошно | 0,6 кг |
будь-яке варення | 250 г |
вершкове масло | 240 г |
дріжджі | 20 г |
цукор | 30 г |
сіль | 1 пучку |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 352 Ккал |
Як приготувати:
- Воду налити в сотейник невеликого розміру.
- Прибрати його на плиту і при слабкому вогні довести воду до теплого стану.
- Вилити в миску, додати сіль, цукор, дріжджі.
- Всі компоненти повністю розчинити.
- Ввести муку, але обов'язково через сито.
- Туди ж відправити яйця і замісити однорідне тісто.
- Прибрати його в миску, накрити і поставити в тепло на дві години.
- Коли час пройде, додати в тісто третину масла.
- Замісити його ще один раз і потім розкачати в пласт.
- На середину викласти масло і загорнути тісто три рази.
- Розкачати його, загорнути знову, але тепер уже без масла.
- Повторити процес максимальну кількість разів.
- Потім розкачати його, вирізати кружечки, але ребристі (як сочники).
- У центр кожного покласти трохи варення.
- Скріпити краю і викласти сочники у форму.
- Прибрати в духовку на двадцять хвилин при середній температурі.
Корисні поради
Коли ви витягуєте готове тісто з морозильної камери, його обов'язково потрібно розкрити, щоб нагрілося. При цьому радимо присипати борошном робочу поверхню, так і саме тісто. У першому випадку воно не прилипне, а в другому — не заветрітся.
Якщо ваше варення занадто рідке, і ви переживаєте, що з-за цього будуть проблеми, радимо змішати його з подрібненими горіхами або сухарями. Може допомогти і крохмаль. У будь-якому випадку начинку потрібно готувати в першу чергу, щоб компоненти встигли набрякнути, і маса вийшла більш густий.
Випічка з листкового тіста – це завжди виграшний варіант. Готується просто, а результат виходить дуже смачним. Хрустке тісто і в той же час дуже м'яке, а його аромат, здається, здатний ще і з розуму звести!