19 март 2019 131

Тертий пиріг з варенням — солодка випічка до чаю!

До приготування будь-якої їжі завжди необхідно приступати в хорошому настрої, особливо, коли мова йде про десерт.

Адже в більшості випадків, десерти припускають роботу з тестом, а воно не терпить поганого настрою і негативних емоцій.

Для тертого пирога з варенням необхідно використовувати пісочне тісто.

Переваги такої випічки полягає в простому способі приготування.

Пиріг завжди виходить соковитим, ароматним і м'яким.

Для його приготування завжди необхідні інгредієнти: борошно пшеничне; маргарин/масло, цукор.

Серед додаткових продуктів виділяють яйця, розпушувач для тіста, начинки і добавки.

Найпопулярніший рецепт тертого пирога з варенням з дитинства
Інгредієнти Кількість
соди - 1 чайна ложка
ваніліну - на кінчику чайної ложки
яєць - 2 шт.
цукру - 200 г
якісного маргарину або масла - 20 г
варення (в залежності солодощі начинки) - 200-250 г
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 280 Ккал

Спосіб приготування тертого пирога з варенням з покроковими фото:

  1. Спочатку необхідно розтопити маргарин (масло). Раніше завжди використовували водяну баню, а сьогодні, з приходом сучасних технологій, все частіше використовується мікрохвильова піч (20-40 секунд).
  2. Необхідно взяти глибоку ємність і вбити яйця, додати цукор, маленьку щіпку солі і ваніль. Змішайте всі інгредієнти.
  3. Коли масло трохи охололо, його необхідно додати в ємність з іншими інгредієнтами і добре збити міксером або віночком вручну.
  4. Обов'язково просіяти борошно і тільки тоді змішуйте її з розпушувачем або содою. Борошно потроху додаємо в ємність з маслом і починаємо замішувати тісто. Вимішуйте тісто в єдине ціле. Не потрібно занадто довго місити, тісто має бути м'яким, пам'ятайте, що для пирога необхідно розсипчасте тісто, а не «дубове». Отримане тісто потрібно розділити на 2 нерівні частини (60% на 40%). Меншу половинку необхідно залишити в морозильній камері рівно на 1 годину.
  5. Візьміть форму для духовки, змастіть її маслом і акуратно розподіліть по всій формі тісто. Стежте, щоб форма була рівномірною, інакше десерт теж буде кривобокі.
  6. Вибране варення розподіліть по всій поверхні нижнього шару. Краще вибирати більш густу консистенцію, щоб начинка залишилася всередині і не розтікалася.
  7. Дістаємо подмерзшее тісто і за допомогою терки натираємо його відразу на варення.
  8. Рівномірно розподіліть натертий шар тіста, щоб виріб було цілісним.
  9. У розігріту духовку ставимо його на 20 хвилин.
  10. Як тільки тертий пісочний пиріг з варенням стане рум'яним – діставайте, він готовий!

Відеозапис приготування цього чудового ласощі можна побачити нижче:

Тертий пиріг з начинкою-суфле

Випічка з ніжною начинкою-суфле – це найкращий варіант порадувати своїх рідних в будь-який час року.

Рецепт приготування дуже простий, а смак просто божественний.

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно — 0,5 кг;
  • цукор — 200 гр;
  • якісний вершковий маргарин або масло — 200 гр;
  • яйця – 4 шт.;
  • какао (порошок) – 75 гр;
  • кисіль (порошок) – 1 пакетик;
  • варення.

Спосіб приготування:

  1. Необхідно відокремити білки від жовтків. Желточки збиваються з 50 гр цукру (2ст. л.).
  2. Розтоплене масло вливається в жовтки з цукром і збивається до отримання однорідної маси, додається розпушувач або гашене сода. Просіяти борошно і повільно всипати до іншим складовим. Починайте замішувати тісто. Якщо замішувати тісто вручну, а не за допомогою кухонного комбайна, воно вийде більш м'яке.
  3. Розділіть його на 3 однакових шматочка: 2 з яких залишаємо в холодильнику, залишився третій шматочок змішуємо з порошком какао, щоб вийшла шоколадна крихта.
  4. Білок необхідно збити до отримання піни, додати цукор і поступово всипати кисіль в порошковому вигляді.
  5. Змащуємо маслом форму для пирога.
  6. З допомогою терки натираємо 1 шматочок білого тіста.
  7. Викладаємо рівномірно варення і зверху засипаємо дрібними шоколадними шматочками тіста. Зверху виливаємо збитий кисіль з білками.
  8. Останній шар – третій шматочок тіста. Його необхідно також натерти на тертці і розподілити по всій формі.

Випікати до 30 хвилин.

Найбільш смачним, пиріг виходить після повного остигання.

Давайте подивимося наступний відео-сюжет:

Кращі начинки для пирога і секрети смачного тіста

Тертий пиріг відомий ще з радянського дитинства, коли найпопулярнішим варенням вважалося яблучне, грушеве, абрикосове, вишневе і малинове.

Сьогодні ж, сучасні господині використовують найрізноманітніші види, наприклад, брусничне, апельсинове і навіть варення з ківі.

Пиріг буде однаково смачним з будь-яким наповнювачем, головне використовувати густу консистенцію, щоб начинка не витекла з нього.

Для приготування смачного тіста використовують різноманітні добавки, наприклад натуральну цедру для додання цитрусового аромату або паличку кориці, щоб отримати вишуканий східний аромат.

Актуальні поради:

  1. Для тіста використовуйте тільки якісні жири (масло або маргарин). Якщо використовуються хороші продукти, то і пласт буде ароматним, м'яким і еластичним.
  2. Якщо ви використовуєте мікрохвильову піч, щоб розтопити масло, обов'язково накривайте його ковпаком або тарілкою, щоб масло не стріляло.
  3. Для змазування форми найбільш корисним і ефективним є оливкова олія.

Легкі рецепти пишного хмизу на кефірі. Ця випічка дуже проста в приготуванні, але розлітається в секунду, адже вона дуже смачна!

Повернулися додому з роботи і вам потрібно готувати вечерю? Є чудові ідеї страв, які не займуть багато часу. Всі подробиці в статті.

Заготовки на зиму з опеньків приготувати зовсім нескладно, адже ви на нашому сайті. Читайте покрокові рецепти тут.

Тертий пиріг з варенням буде прекрасним частуванням для ваших гостей.

Він готується досить швидко і зовсім нехлопотно.

Здивуйте своїх рідних та близьких цим простим але дуже смачним десертом.

При бажанні пиріг можна прикрасити фруктовими ягідками.

Для дорослих – це яскравий момент з дитинства, а для малюків – просто смачне і натуральне частування.

Готуйте із задоволенням і приємного вам апетиту!

В якості приємного доповнення до цієї статті буде ще один рецепт — сирний тертий пиріг:

Що ще почитати: