Тертий пиріг з варенням — солодка випічка до чаю!
До приготування будь-якої їжі завжди необхідно приступати в хорошому настрої, особливо, коли мова йде про десерт.
Адже в більшості випадків, десерти припускають роботу з тестом, а воно не терпить поганого настрою і негативних емоцій.
Для тертого пирога з варенням необхідно використовувати пісочне тісто.
Переваги такої випічки полягає в простому способі приготування.
Пиріг завжди виходить соковитим, ароматним і м'яким.
Для його приготування завжди необхідні інгредієнти: борошно пшеничне; маргарин/масло, цукор.
Серед додаткових продуктів виділяють яйця, розпушувач для тіста, начинки і добавки.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
соди - | 1 чайна ложка |
ваніліну - | на кінчику чайної ложки |
яєць - | 2 шт. |
цукру - | 200 г |
якісного маргарину або масла - | 20 г |
варення (в залежності солодощі начинки) - | 200-250 г |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 280 Ккал |
Спосіб приготування тертого пирога з варенням з покроковими фото:
- Спочатку необхідно розтопити маргарин (масло). Раніше завжди використовували водяну баню, а сьогодні, з приходом сучасних технологій, все частіше використовується мікрохвильова піч (20-40 секунд).
- Необхідно взяти глибоку ємність і вбити яйця, додати цукор, маленьку щіпку солі і ваніль. Змішайте всі інгредієнти.
- Коли масло трохи охололо, його необхідно додати в ємність з іншими інгредієнтами і добре збити міксером або віночком вручну.
- Обов'язково просіяти борошно і тільки тоді змішуйте її з розпушувачем або содою. Борошно потроху додаємо в ємність з маслом і починаємо замішувати тісто. Вимішуйте тісто в єдине ціле. Не потрібно занадто довго місити, тісто має бути м'яким, пам'ятайте, що для пирога необхідно розсипчасте тісто, а не «дубове». Отримане тісто потрібно розділити на 2 нерівні частини (60% на 40%). Меншу половинку необхідно залишити в морозильній камері рівно на 1 годину.
- Візьміть форму для духовки, змастіть її маслом і акуратно розподіліть по всій формі тісто. Стежте, щоб форма була рівномірною, інакше десерт теж буде кривобокі.
- Вибране варення розподіліть по всій поверхні нижнього шару. Краще вибирати більш густу консистенцію, щоб начинка залишилася всередині і не розтікалася.
- Дістаємо подмерзшее тісто і за допомогою терки натираємо його відразу на варення.
- Рівномірно розподіліть натертий шар тіста, щоб виріб було цілісним.
- У розігріту духовку ставимо його на 20 хвилин.
- Як тільки тертий пісочний пиріг з варенням стане рум'яним – діставайте, він готовий!
Відеозапис приготування цього чудового ласощі можна побачити нижче:
Тертий пиріг з начинкою-суфле
Випічка з ніжною начинкою-суфле – це найкращий варіант порадувати своїх рідних в будь-який час року.
Рецепт приготування дуже простий, а смак просто божественний.
Інгредієнти:
- пшеничне борошно — 0,5 кг;
- цукор — 200 гр;
- якісний вершковий маргарин або масло — 200 гр;
- яйця – 4 шт.;
- какао (порошок) – 75 гр;
- кисіль (порошок) – 1 пакетик;
- варення.
Спосіб приготування:
- Необхідно відокремити білки від жовтків. Желточки збиваються з 50 гр цукру (2ст. л.).
- Розтоплене масло вливається в жовтки з цукром і збивається до отримання однорідної маси, додається розпушувач або гашене сода. Просіяти борошно і повільно всипати до іншим складовим. Починайте замішувати тісто. Якщо замішувати тісто вручну, а не за допомогою кухонного комбайна, воно вийде більш м'яке.
- Розділіть його на 3 однакових шматочка: 2 з яких залишаємо в холодильнику, залишився третій шматочок змішуємо з порошком какао, щоб вийшла шоколадна крихта.
- Білок необхідно збити до отримання піни, додати цукор і поступово всипати кисіль в порошковому вигляді.
- Змащуємо маслом форму для пирога.
- З допомогою терки натираємо 1 шматочок білого тіста.
- Викладаємо рівномірно варення і зверху засипаємо дрібними шоколадними шматочками тіста. Зверху виливаємо збитий кисіль з білками.
- Останній шар – третій шматочок тіста. Його необхідно також натерти на тертці і розподілити по всій формі.
Випікати до 30 хвилин.
Найбільш смачним, пиріг виходить після повного остигання.
Давайте подивимося наступний відео-сюжет:
Кращі начинки для пирога і секрети смачного тіста
Тертий пиріг відомий ще з радянського дитинства, коли найпопулярнішим варенням вважалося яблучне, грушеве, абрикосове, вишневе і малинове.
Сьогодні ж, сучасні господині використовують найрізноманітніші види, наприклад, брусничне, апельсинове і навіть варення з ківі.
Для приготування смачного тіста використовують різноманітні добавки, наприклад натуральну цедру для додання цитрусового аромату або паличку кориці, щоб отримати вишуканий східний аромат.
Актуальні поради:
- Для тіста використовуйте тільки якісні жири (масло або маргарин). Якщо використовуються хороші продукти, то і пласт буде ароматним, м'яким і еластичним.
- Якщо ви використовуєте мікрохвильову піч, щоб розтопити масло, обов'язково накривайте його ковпаком або тарілкою, щоб масло не стріляло.
- Для змазування форми найбільш корисним і ефективним є оливкова олія.
Легкі рецепти пишного хмизу на кефірі. Ця випічка дуже проста в приготуванні, але розлітається в секунду, адже вона дуже смачна!
Повернулися додому з роботи і вам потрібно готувати вечерю? Є чудові ідеї страв, які не займуть багато часу. Всі подробиці в статті.
Заготовки на зиму з опеньків приготувати зовсім нескладно, адже ви на нашому сайті. Читайте покрокові рецепти тут.
Тертий пиріг з варенням буде прекрасним частуванням для ваших гостей.
Він готується досить швидко і зовсім нехлопотно.
Здивуйте своїх рідних та близьких цим простим але дуже смачним десертом.
При бажанні пиріг можна прикрасити фруктовими ягідками.
Для дорослих – це яскравий момент з дитинства, а для малюків – просто смачне і натуральне частування.
Готуйте із задоволенням і приємного вам апетиту!
В якості приємного доповнення до цієї статті буде ще один рецепт — сирний тертий пиріг: