21 апрель 2019 3 418

Як запекти куряче філе під сиром в духовці

М'ясо з сиром – це смачно. Особливо якщо в якості м'яса пюиспользуется соковита і ніжна курочка! Готуємо наші страви сьогодні виключно в духовці, за рахунок цього вони будуть більш корисними.

Базовий рецепт
Інгредієнти Кількість
цибулю - 2 головки
куряче філе - 2 шт.
імбир - 15 г
сир - 150 г
спеції - за смаком
рослинна олія - 40 мл
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 219 Ккал

Класичний рецепт популярного страви. Це дуже смачно і просто приготувати, так що рецепт обов'язково повинен бути у вас.

Як приготувати:

  1. Очистіть м'ясо, промийте і розріжте кожне на дві частини вздовж.
  2. Після цього філе обсушіть.
  3. Імбир очистіть і пропустіть через тисняву.
  4. З'єднайте його зі спеціями.
  5. Сир натріть на тертці бажаного розміру.
  6. Цибулю очистіть і промийте, наріжте його кільцями.
  7. М'ясо натріть імбирною масою і дайте йому промаринуватися на протязі двадцяти хвилин.
  8. Форму для випічки змастіть маслом і викладіть туди курку.
  9. Зверху розподіліть цибулю, потім-сир.
  10. Приберіть курку в духовку на 35-40 хвилин при 180 градусах.

Порада: щоб сир апетитно тягнувся, використовуйте моцарелу.

Куряче філе з помідорами під сиром

Даний рецепт – відмінна ідея для обіду або вечері. Тут і овочі, і соковите м'ясо, і тягучий сир! Залишається лише гармонійно доповнити все соусом або хоча б скибочкою хліба.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 20 мл
цибуля 1 головка
куряче філе 0,6 кг
сметана 120 мл
спеції за смаком
помідори 4 плода
сир 150 г
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 154 ккал

Як приготувати:

  1. Цибулю очистіть і промийте, дрібно порубаєте.
  2. У сковороду налийте масло, прожарити його.
  3. Всипте цибулю і тушкуйте його, помішуючи, до м'якості.
  4. Філе очистити від жиру і промийте проточною водою.
  5. Викладіть м'ясо на обробну дошку, зверху накрийте плівкою.
  6. Відбийте трохи кухонною сокиркою, потім присипте спеціями з обох сторін.
  7. Томати промийте і наріжте кільцями.
  8. Шматочки м'яса викладіть на деко.
  9. Зверху розподіліть цибулю, на нього покладіть кільця томатів.
  10. Присипте спеціями, змастіть сметаною і потім доповніть сиром.
  11. Приберіть в духовку на двадцять хвилин при 180 градусах.
Порада: ви можете доповнити блюдо кільцями солодкого перцю.

Куряче філе з картоплею і брокколі під сиром: рецепт запіканки

Перед вами повноцінне блюдо, що складається з курки і брокколі. Воно залите неймовірно насиченим соусом і присипане ароматним сиром. Приємного апетиту!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
борошно 0,2 кг
броколі 400 г
молоко 0,6 л
куряче філе 0,6 кг
часник 3 шматочка
рослинна олія 60 мл
сир 150 г
картопля 8 бульб
вершки 0,5 л
петрушка 10 г
спеції за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 136 ккал

Як приготувати:

  1. Картоплю очистіть від шкірки, промийте.
  2. Наріжте невеликими кубиками.
  3. Промийте їх вдруге, але вже від крохмалю.
  4. Куряче філе очистити від жиру і промийте.
  5. М'ясо наріжте невеликими смужками однакового розміру.
  6. Часник очистіть і пропустіть через тисняву.
  7. Брокколі промийте і розділіть на невеликі суцвіття.
  8. У сотейник налийте води і покладіть туди картоплю.
  9. Приберіть на плиту і доведіть до кипіння.
  10. Варіть всього три хвилини.
  11. Коли пройде час, злийте вміст сотейника на друшляк, дайте воді стекти.
  12. Петрушку промийте і дрібно порубаєте.
  13. У сковороду налийте олію і прогрійте його.
  14. Викладіть курку, петрушку і часник.
  15. Помішуючи, обсмажте до рум'яності м'яса.
  16. Брокколі помістіть в каструлю з водою.
  17. Приберіть на плиту і з моменту закипання варіть п'ять хвилин.
  18. Потім злийте на друшляк і промийте холодною водою, щоб зберегти колір.
  19. У форму для випічки покладіть картоплю, потім брокколі і зверху курку.
  20. Вершки і молоко залийте в сотейник і частинами введіть борошно.
  21. Перемішайте віночком до однорідності і приберіть на плиту.
  22. Доведіть до кипіння, потім варіть три хвилини.
  23. Приправити соус за смаком і вилийте на картоплю, м'ясо і брокколі.
  24. Сир натріть, посипте їм всі компоненти.
  25. Відправте в духовку на двадцять хвилин при 200 градусах.

Порада: перед подачею посипте запіканку свіжою зеленню.

Як приготувати з грибами

Якщо ви любите поєднання грибів і м'яса, то наступний рецепт явно для вас! Соковита курочка, трохи сметани для ніжності, насичені гриби, солодкі томати та сир – хіба може бути смачніше?

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибуля 1 головка
куряче філе 600 г
гриби 0,2 кг
сир 150 г
сметана 0,2 л
вершкове масло 30 г
спеції за смаком
часник 2 шматочка
Час приготування: 65 хвилин Калорійність на 100 грам: 178 ккал

Як приготувати:

  1. Гриби очистіть від сміття і бруду.
  2. Наріжте їх пластинками.
  3. У сковороду покладіть шматочок масла, дайте йому розпуститися.
  4. Всипте гриби і тушкуйте їх до випаровування рідини.
  5. Після цього, помішуючи, до рум'яності.
  6. В кінці присипте їх спеціями і ще раз перемішайте.
  7. Філе очистіть і промийте, обсушіть.
  8. Розріжте кожен шматок на дві частини вздовж.
  9. Форму змастіть маслом і викладіть туди курку.
  10. Присипте спеціями з обох боків, зверху викладіть гриби.
  11. Цибулю очистіть і вимийте, наріжте півкільцями.
  12. Розподіліть його на поверхні грибів.
  13. Часник почистіть і пропустіть через тисняву.
  14. Змішайте зі сметаною і отриманою масою змастіть зверху цибулю.
  15. Сир натріть, посипте їм всю поверхню.
  16. Приберіть м'ясо в духовку і запікайте до готовності при 180 градусах.

Порада: якщо ви будете подавати м'ясо дітям, часник краще не додавайте.

Фаршироване куряче філе, запечене під сиром

Тільки якщо ви любите оригінальні страви, зберігайте цей рецепт. Ніжне філе ми наповнимо сиром і соковитими томатами, а потім поллємо соусом, щоб вийшло максимально смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сир 0,1 кг
куряче філе 4 шт.
спеції за смаком
томати 2 шт.
чеддер 150 г
майонез 45 мл
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 210 ккал

Як приготувати:

  1. М'ясо промийте і очистіть від жиру, плівок.
  2. Обсушіть філейні частини і зробіть на кожній кілька глибоких надрізів.
  3. Томати промийте і наріжте товстими кільцями.
  4. Сир теж порізати товстими скибочками.
  5. М'ясо натріть спеціями зі всіх сторін, у тому числі і в щілинах.
  6. У кожен розріз покладіть по скибочці томату і сиру.
  7. Зверху кожне філе змастіть майонезом з допомогою пензлика.
  8. Покладіть їх у форму для випічки.
  9. Чеддер натріть і посипте їм кожне філе фаршироване.
  10. Приберіть в духовку на тридцять хвилин при 180 градусах.

Порада: щоб начинка була оригінальніше, використовуйте фету, змішану з зеленню і часником.

Апетитні тарталетки

Тарталетки – це вже повноцінна закуска, яку можна подавати до святкового столу. В якості начинки у нас гриби, курка, трохи соусу і зверху тертий сир. Смачно ж!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 30 мл
сир 150 г
куряче філе 0,3 кг
цибуля 1 головка
сметана 60 мл
тарталетки 6 шт.
гриби 200 г
часник 2 шматочка
спеції за смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 225 ккал

Як приготувати:

  1. Філе ретельно вимийте і очистіть від жиру.
  2. Наріжте м'ясо невеликими скибочками.
  3. Цибулю очистіть і промийте, покришіть гострим ножем.
  4. Часник почистіть і пропустіть через прес.
  5. У сковороду налийте олію і прогрійте його.
  6. Всипте цибулю і тушкуйте до м'якості.
  7. Потім введіть курку з часником і готуйте, помішуючи, до рум'яності курки.
  8. Гриби за цей час очистіть і дрібно порубаєте.
  9. Додайте їх до курки і смажте до готовності.
  10. Потім присипте спеціями, доповніть сметаною і тушкуйте протягом декількох хвилин.
  11. Духова шафа увімкніть на 200 градусів.
  12. Сир натріть на тертці будь-якого розміру.
  13. Наповніть Тарталетки вже готової і постигла начинкою, посипте сиром.
  14. Покладіть їх у форму і приберіть в духовку на десять хвилин.

Порада: можна присипати тарталетки кунжутом, буде смачно!

Читайте також, як приготувати рулетики з курячого філе з начинкою.

Куряче філе в клярі – смачно, недорого і різноманітно! Рецепти приготування є на нашому сайті. Здивуйте близьких!

Рецепти простих салатів з яйцями на кожен день. Додайте в закладки, щоб не втратити!

Приготування з овочами

Для любителів овочів пропонуємо курку на овочевій подушці. Буде цибулю, солодкий перець, часник, томати, різні ароматні спеції і навіть соус! Обов'язково приготуйте на дозвіллі!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сухий базилік 2 дрібку
молоко 120 мл
орегано 2 дрібку
куряче філе 3 шт.
борошно 5 г
вершкове масло 15 г
сир 40 г
солодкий перець 1 шт.
спеції за смаком
цибуля 1 головка
томатна паста 15 мл
помідори 2 шт.
часник 20 г
рослинна олія 30 мл
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 163 ккал

Як приготувати:

  1. Цибулю очистіть і вимийте, дрібно покришіть.
  2. Часник почистіть і пропустіть через тисняву.
  3. У сковороду налийте олію і прогрійте його.
  4. Всипте цибулю з часником і тушкуйте до м'якості.
  5. Солодкий перець вимийте і виріжте нутрощі.
  6. Дрібно поріжте овочі і викладіть в сковороду.
  7. Готуйте п'ять хвилин до м'якості овочів.
  8. Після цього весь вміст сковороди перемістіть у форму.
  9. Філе почистіть і дрібно наріжте.
  10. Викладіть в ту ж сковороду і смажте до золотистого кольору з усіх сторін.
  11. В кінці введіть томатну пасту, перемішайте.
  12. Перекладіть курку до овочів у формі.
  13. У сковороду покласти вершкове масло і дайте йому розійтися.
  14. Всипте борошно і, помішуючи, обсмажте її.
  15. Далі потроху влийте молоко і варіть соус до густоти.
  16. Отриманою масою залийте курку та овочі.
  17. Помідори промийте і наріжте кубиками.
  18. Покладіть рівним шаром на м'ясо, присипте спеціями, базиліком, орегано.
  19. Приберіть блюдо в духовку на чверть години при 180 градусах.
  20. Потім посипте тертим сиром і запікайте ще п'ять хвилин.
Порада: борошно можна замінити крохмалем.

Корисні поради

Якщо ви переживаєте, що м'ясо пристане до формі під час запікання, застеліть її папером для випічки. Якщо паперу немає, змастіть дно і боки ємності маслом. Можна як рослинною, так і вершковим.

Щоб блюдо вийшло максимально смачною, ситною і насиченим, використовуйте велику кількість сиру (якщо любите його, звичайно). Можна брати навіть в два рази більше, ніж вказано в рецепті.

Куряче філе під сиром в духовці – це дуже смачно, дуже соковито, смачно і ароматно! Якщо любите легкі страви, обов'язково приготуйте. Тим більше це простіше простого, а результат приголомшливий!

Що ще почитати: