Як запекти куряче філе під сиром в духовці
М'ясо з сиром – це смачно. Особливо якщо в якості м'яса пюиспользуется соковита і ніжна курочка! Готуємо наші страви сьогодні виключно в духовці, за рахунок цього вони будуть більш корисними.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цибулю - | 2 головки |
куряче філе - | 2 шт. |
імбир - | 15 г |
сир - | 150 г |
спеції - | за смаком |
рослинна олія - | 40 мл |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 219 Ккал |
Класичний рецепт популярного страви. Це дуже смачно і просто приготувати, так що рецепт обов'язково повинен бути у вас.
Як приготувати:
- Очистіть м'ясо, промийте і розріжте кожне на дві частини вздовж.
- Після цього філе обсушіть.
- Імбир очистіть і пропустіть через тисняву.
- З'єднайте його зі спеціями.
- Сир натріть на тертці бажаного розміру.
- Цибулю очистіть і промийте, наріжте його кільцями.
- М'ясо натріть імбирною масою і дайте йому промаринуватися на протязі двадцяти хвилин.
- Форму для випічки змастіть маслом і викладіть туди курку.
- Зверху розподіліть цибулю, потім-сир.
- Приберіть курку в духовку на 35-40 хвилин при 180 градусах.
Порада: щоб сир апетитно тягнувся, використовуйте моцарелу.
Куряче філе з помідорами під сиром
Даний рецепт – відмінна ідея для обіду або вечері. Тут і овочі, і соковите м'ясо, і тягучий сир! Залишається лише гармонійно доповнити все соусом або хоча б скибочкою хліба.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 20 мл |
цибуля | 1 головка |
куряче філе | 0,6 кг |
сметана | 120 мл |
спеції | за смаком |
помідори | 4 плода |
сир | 150 г |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 154 ккал |
Як приготувати:
- Цибулю очистіть і промийте, дрібно порубаєте.
- У сковороду налийте масло, прожарити його.
- Всипте цибулю і тушкуйте його, помішуючи, до м'якості.
- Філе очистити від жиру і промийте проточною водою.
- Викладіть м'ясо на обробну дошку, зверху накрийте плівкою.
- Відбийте трохи кухонною сокиркою, потім присипте спеціями з обох сторін.
- Томати промийте і наріжте кільцями.
- Шматочки м'яса викладіть на деко.
- Зверху розподіліть цибулю, на нього покладіть кільця томатів.
- Присипте спеціями, змастіть сметаною і потім доповніть сиром.
- Приберіть в духовку на двадцять хвилин при 180 градусах.
Куряче філе з картоплею і брокколі під сиром: рецепт запіканки
Перед вами повноцінне блюдо, що складається з курки і брокколі. Воно залите неймовірно насиченим соусом і присипане ароматним сиром. Приємного апетиту!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
борошно | 0,2 кг |
броколі | 400 г |
молоко | 0,6 л |
куряче філе | 0,6 кг |
часник | 3 шматочка |
рослинна олія | 60 мл |
сир | 150 г |
картопля | 8 бульб |
вершки | 0,5 л |
петрушка | 10 г |
спеції | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 136 ккал |
Як приготувати:
- Картоплю очистіть від шкірки, промийте.
- Наріжте невеликими кубиками.
- Промийте їх вдруге, але вже від крохмалю.
- Куряче філе очистити від жиру і промийте.
- М'ясо наріжте невеликими смужками однакового розміру.
- Часник очистіть і пропустіть через тисняву.
- Брокколі промийте і розділіть на невеликі суцвіття.
- У сотейник налийте води і покладіть туди картоплю.
- Приберіть на плиту і доведіть до кипіння.
- Варіть всього три хвилини.
- Коли пройде час, злийте вміст сотейника на друшляк, дайте воді стекти.
- Петрушку промийте і дрібно порубаєте.
- У сковороду налийте олію і прогрійте його.
- Викладіть курку, петрушку і часник.
- Помішуючи, обсмажте до рум'яності м'яса.
- Брокколі помістіть в каструлю з водою.
- Приберіть на плиту і з моменту закипання варіть п'ять хвилин.
- Потім злийте на друшляк і промийте холодною водою, щоб зберегти колір.
- У форму для випічки покладіть картоплю, потім брокколі і зверху курку.
- Вершки і молоко залийте в сотейник і частинами введіть борошно.
- Перемішайте віночком до однорідності і приберіть на плиту.
- Доведіть до кипіння, потім варіть три хвилини.
- Приправити соус за смаком і вилийте на картоплю, м'ясо і брокколі.
- Сир натріть, посипте їм всі компоненти.
- Відправте в духовку на двадцять хвилин при 200 градусах.
Порада: перед подачею посипте запіканку свіжою зеленню.
Як приготувати з грибами
Якщо ви любите поєднання грибів і м'яса, то наступний рецепт явно для вас! Соковита курочка, трохи сметани для ніжності, насичені гриби, солодкі томати та сир – хіба може бути смачніше?
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибуля | 1 головка |
куряче філе | 600 г |
гриби | 0,2 кг |
сир | 150 г |
сметана | 0,2 л |
вершкове масло | 30 г |
спеції | за смаком |
часник | 2 шматочка |
Час приготування: 65 хвилин | Калорійність на 100 грам: 178 ккал |
Як приготувати:
- Гриби очистіть від сміття і бруду.
- Наріжте їх пластинками.
- У сковороду покладіть шматочок масла, дайте йому розпуститися.
- Всипте гриби і тушкуйте їх до випаровування рідини.
- Після цього, помішуючи, до рум'яності.
- В кінці присипте їх спеціями і ще раз перемішайте.
- Філе очистіть і промийте, обсушіть.
- Розріжте кожен шматок на дві частини вздовж.
- Форму змастіть маслом і викладіть туди курку.
- Присипте спеціями з обох боків, зверху викладіть гриби.
- Цибулю очистіть і вимийте, наріжте півкільцями.
- Розподіліть його на поверхні грибів.
- Часник почистіть і пропустіть через тисняву.
- Змішайте зі сметаною і отриманою масою змастіть зверху цибулю.
- Сир натріть, посипте їм всю поверхню.
- Приберіть м'ясо в духовку і запікайте до готовності при 180 градусах.
Порада: якщо ви будете подавати м'ясо дітям, часник краще не додавайте.
Фаршироване куряче філе, запечене під сиром
Тільки якщо ви любите оригінальні страви, зберігайте цей рецепт. Ніжне філе ми наповнимо сиром і соковитими томатами, а потім поллємо соусом, щоб вийшло максимально смачно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сир | 0,1 кг |
куряче філе | 4 шт. |
спеції | за смаком |
томати | 2 шт. |
чеддер | 150 г |
майонез | 45 мл |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 210 ккал |
Як приготувати:
- М'ясо промийте і очистіть від жиру, плівок.
- Обсушіть філейні частини і зробіть на кожній кілька глибоких надрізів.
- Томати промийте і наріжте товстими кільцями.
- Сир теж порізати товстими скибочками.
- М'ясо натріть спеціями зі всіх сторін, у тому числі і в щілинах.
- У кожен розріз покладіть по скибочці томату і сиру.
- Зверху кожне філе змастіть майонезом з допомогою пензлика.
- Покладіть їх у форму для випічки.
- Чеддер натріть і посипте їм кожне філе фаршироване.
- Приберіть в духовку на тридцять хвилин при 180 градусах.
Порада: щоб начинка була оригінальніше, використовуйте фету, змішану з зеленню і часником.
Апетитні тарталетки
Тарталетки – це вже повноцінна закуска, яку можна подавати до святкового столу. В якості начинки у нас гриби, курка, трохи соусу і зверху тертий сир. Смачно ж!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 30 мл |
сир | 150 г |
куряче філе | 0,3 кг |
цибуля | 1 головка |
сметана | 60 мл |
тарталетки | 6 шт. |
гриби | 200 г |
часник | 2 шматочка |
спеції | за смаком |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 225 ккал |
Як приготувати:
- Філе ретельно вимийте і очистіть від жиру.
- Наріжте м'ясо невеликими скибочками.
- Цибулю очистіть і промийте, покришіть гострим ножем.
- Часник почистіть і пропустіть через прес.
- У сковороду налийте олію і прогрійте його.
- Всипте цибулю і тушкуйте до м'якості.
- Потім введіть курку з часником і готуйте, помішуючи, до рум'яності курки.
- Гриби за цей час очистіть і дрібно порубаєте.
- Додайте їх до курки і смажте до готовності.
- Потім присипте спеціями, доповніть сметаною і тушкуйте протягом декількох хвилин.
- Духова шафа увімкніть на 200 градусів.
- Сир натріть на тертці будь-якого розміру.
- Наповніть Тарталетки вже готової і постигла начинкою, посипте сиром.
- Покладіть їх у форму і приберіть в духовку на десять хвилин.
Порада: можна присипати тарталетки кунжутом, буде смачно!
Читайте також, як приготувати рулетики з курячого філе з начинкою.
Куряче філе в клярі – смачно, недорого і різноманітно! Рецепти приготування є на нашому сайті. Здивуйте близьких!
Рецепти простих салатів з яйцями на кожен день. Додайте в закладки, щоб не втратити!
Приготування з овочами
Для любителів овочів пропонуємо курку на овочевій подушці. Буде цибулю, солодкий перець, часник, томати, різні ароматні спеції і навіть соус! Обов'язково приготуйте на дозвіллі!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сухий базилік | 2 дрібку |
молоко | 120 мл |
орегано | 2 дрібку |
куряче філе | 3 шт. |
борошно | 5 г |
вершкове масло | 15 г |
сир | 40 г |
солодкий перець | 1 шт. |
спеції | за смаком |
цибуля | 1 головка |
томатна паста | 15 мл |
помідори | 2 шт. |
часник | 20 г |
рослинна олія | 30 мл |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 163 ккал |
Як приготувати:
- Цибулю очистіть і вимийте, дрібно покришіть.
- Часник почистіть і пропустіть через тисняву.
- У сковороду налийте олію і прогрійте його.
- Всипте цибулю з часником і тушкуйте до м'якості.
- Солодкий перець вимийте і виріжте нутрощі.
- Дрібно поріжте овочі і викладіть в сковороду.
- Готуйте п'ять хвилин до м'якості овочів.
- Після цього весь вміст сковороди перемістіть у форму.
- Філе почистіть і дрібно наріжте.
- Викладіть в ту ж сковороду і смажте до золотистого кольору з усіх сторін.
- В кінці введіть томатну пасту, перемішайте.
- Перекладіть курку до овочів у формі.
- У сковороду покласти вершкове масло і дайте йому розійтися.
- Всипте борошно і, помішуючи, обсмажте її.
- Далі потроху влийте молоко і варіть соус до густоти.
- Отриманою масою залийте курку та овочі.
- Помідори промийте і наріжте кубиками.
- Покладіть рівним шаром на м'ясо, присипте спеціями, базиліком, орегано.
- Приберіть блюдо в духовку на чверть години при 180 градусах.
- Потім посипте тертим сиром і запікайте ще п'ять хвилин.
Корисні поради
Якщо ви переживаєте, що м'ясо пристане до формі під час запікання, застеліть її папером для випічки. Якщо паперу немає, змастіть дно і боки ємності маслом. Можна як рослинною, так і вершковим.
Щоб блюдо вийшло максимально смачною, ситною і насиченим, використовуйте велику кількість сиру (якщо любите його, звичайно). Можна брати навіть в два рази більше, ніж вказано в рецепті.
Куряче філе під сиром в духовці – це дуже смачно, дуже соковито, смачно і ароматно! Якщо любите легкі страви, обов'язково приготуйте. Тим більше це простіше простого, а результат приголомшливий!