Як спекти смачний паску в хлібопічці
З появою такого кухонного агрегату, як хлібопічка, що проводяться на кухні дії, пов'язані з приготуванням тіста і всілякої випічки, значно спростилися.
Раніше більшість хазяєчок воліли купити вже готовий магазинний паска, ніж возитися з його приготуванням. Адже, як правило, на приготування здобного дріжджового тіста йде чимала кількість часу і сил. І не кожна господиня готова за це взятися.
Але хіба може магазинне виріб зрівнятися з дуже смачною ароматною домашньою випічкою? Звичайно ж, ні! Тому приступимо.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
жирний зернистий сир - | 0,2 кг |
молоко сухе - | 2 ст. л. |
мука в/с - | 0,6 кг |
вода питна - | 100 мл |
мед натуральний - | 3 ст. л. |
рафінована олія - | 50 мл |
швидкодіючі дріжджі - | 2 ч. л. |
яйця - | 3 шт. |
родзинки - | 200 г |
сіль - | 0,5 ч. л. |
цукрова пудра - | 2 ст. л. |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 256 Ккал |
Рецепт найсмачнішого паски в хлібопічці покроково:
- Свіжі курячі яйця необхідно збити з додаванням фільтрованої питної води за допомогою виделки, а потім вилити у відро агрегату для випікання хліба;
- Додайте туди ж рафіноване масло, протертий через сито сир, мед (бажано рідкий) і щіпку повареної солі;
- Далі всипте дріжджі швидкодіючі і сухе молоко. Якщо у вас є сухі вершки або ж суха молочна суміш для дитячого харчування, то можна скористатися ними, замість молока;
- Борошно просійте і введіть до всіх інших підготовленим інгредієнтів;
- В останню чергу буде попередньо розпарений ізюм;
- Закрийте кришку хлібопічки, увімкніть режим «Випічка білого хліба» і чекайте сигналу про закінчення приготування;
- Неймовірно смачний, з ніжним медовим ароматом паска готова. Посипте його ще гарячим цукровою пудрою і після повного охолодження можете подавати до столу.
Паска на Великдень з куркумою в хлібопічці Мулинекс
Паска, приготований з використанням куркуми, виходить досить пікантним з надзвичайним смаковими відтінком. Він, звичайно ж, дещо відрізняється від більш звичних традиційних великодніх виробів, але анітрохи їм не поступається і цілком може претендувати на своє почесне місце на святковому столі.
З появою такої чудо техніки, як хлібопічка, приготування пасок стало неймовірно простим і, що приносить задоволення. Вам більше не потрібно буде годинами возитися з приготуванням тіста, а потім з очікуванням нудитися у духової шафи.
Адже хлібопічка сама все зробить за вас! Єдиним мінусом буде, мабуть, лише те, що за 1 раз виходить тільки 1 святкову паску.
Інгредієнти:
- борошно – 350 г;
- цукор – 100 г;
- розпушувач – 1 упаковка (11 г);
- сіль – щіпка;
- куркума – ½ ч. л.;
- мускатний горіх – ½ ч. л.;
- незбиране молоко – 200 мл;
- спред – 50 г;
- яйця – 2 шт.;
- ванілін – невелика щіпка;
- сухофрукти – 100 р.
Тривалість приготування: 3 години.
Кількість кКал на 100 г: 247 кКал.
Приготування:
- Молоко злегка підігрійте. Яйця збийте за допомогою виделки. Спред розтопіть на водяній бані і злегка остудіть. З'єднайте всі підготовлені інгредієнти в чашу хлібопічки Мулинекс;
- Борошно просіяти разом з сухими дріжджами, куркумою, мускатним горіхом і ваніліном. Потім додайте цукор і щіпку солі. Так само пересипте все в чашу;
- Сухофрукти попередньо розмочіть в окропі, а потім наріжте на невеликі шматочки і так само введіть в чашу;
- Закрийте кришку хлібопічки і включіть режим «Заміс» на 15 хвилин;
- Як тільки консистенція замішаного тіста стане гладкою, однорідною і красивою – залиште його в чаші на режимі підігріву ще на 1 годину, а потім увімкніть режим «Дієтичний хліб» і випікайте протягом 60 хвилин;
- Вже через 1 годину у вас буде готовий смачний пряний паска з куркумою. Даний виріб можна, на ваш розсуд, прикрасити білкової глазур'ю та кондитерської посипкою.
Читайте як приготувати тісто для паски — рецепт для духовки, спробуйте кілька варіантів і вибрати свій улюблений.
Як зварити ароматний суп харчо в мультиварці — це дивовижне блюдо, навчитеся правильно його готувати!
Рецепти соковитою тріски — спробуйте приготувати рибу за нашими рецептами.
Паска з сухофруктами
Інгредієнти для приготування:
- пшеничне борошно – 0,5 кг;
- незбиране молоко – 100 мл;
- вершки – 100 мл;
- цукровий пісок – 100 г;
- кухонна сіль – щіпка;
- спред – 50 г;
- яйця – 3 шт.;
- дріжджі сухі швидкодіючі – 2 ч. л.;
- курага – 50 г;
- родзинки – 50 г;
- ваніль.
Тривалість приготування: 2 години.
Кількість кКал на 100 г: 272 кКал.
Приготування:
- Змішайте незбиране молоко та вершки, а потім злегка підігрійте. Розведіть в підігрітої суміші спред, цукор, щіпку солі і ваніль;
- Яйця збийте, скориставшись вилочкою, а потім введіть в молочну суміш;
- Всипте просіяне борошно, у центрі зробіть поглиблення і висипте в нього дріжджі швидкодіючі;
- Увімкніть режим «Заміс» на 10 хвилин;
- Тим часом підготуйте сухофрукти. Родзинки залиште як є, а курагу наріжте на невеликі шматочки. Якщо є бажання – можете вимочити сухофрукти в коньяк або ром. Це додасть пікантності готовому куличу;
- В кінці процесу замісу всипте в тісто підготовлені сухофрукти і акуратно перемішайте вручну, за допомогою дерев'яної лопатки;
- Після увімкніть режим «Солодкий хліб» і випікайте виріб до закінчення дії програми;
- Готову паску рекомендується прикрасити цукровою глазур'ю і кондитерської посипкою.
Паска з лимоном
Лимон, використовуваний в даному рецепті, надає готове випічці особливої пікантності і родзинки. Спробуйте приготувати, не пошкодуєте!
Компоненти для приготування:
- пряжене молоко – 200 мл;
- швидкодіючі дріжджі – 1 пачка;
- спред несолоний – 100 г;
- яйця курячі – 2 шт.;
- цукровий пісок – 175 г;
- борошно – 0,5 кг;
- кухонна сіль – щіпка;
- лимон – 1 шт.;
- родзинки – 75 р.
Тривалість приготування: 1 год.
Кількість кКал на 100 г: 256 кКал.
Приготування в хлібопічці:
- Родзинки попередньо замочіть в гарячій воді;
- Підготуйте лимон. Омитий і осушене, його необхідно потерти на дрібній тертці – зняти цедру. М'якуш вам в цьому рецепті не знадобиться;
- Борошно просіяти разом з сухими дріжджами – це краще розподілить їх по всьому об'єму борошна;
- Помістіть борошно, цедру і родзинки в чашу мультиварки. Туди ж відправте шматочок спреду, молоко, збиті виделкою яйця, цукор і щіпку солі;
- Включіть до вашої хлібопічки режим «Тісто» і чекайте, поки вона його замісить. Готове тісто злегка обімніть;
- Далі увімкніть режим «Випічка солодкого хліба» і випікайте паска з лимоном протягом 45-50 хвилин;
- Після закінчення зазначеного часу ваш найсмачніший паска з лимоном буде повністю готовий до вживання. Вам залишиться тільки дочекатися, поки він охолодитися і прикрасити по своєму смаку.
Корисні поради
- Прикраса паски дуже важливо. Глазур можна приготувати цукровий, білкову і навіть шоколадну. Вибір тільки за вами. Наноситься глазур на повністю остиглі паски. Посипання, для надійного кріплення, посипають на свіжу глазур;
- Сухофрукти і родзинки рекомендується замочувати на 10-15 хвилин в коньяку або віскі. Це додасть готової випічки особливої пікантності;
- Якщо у переліку інгредієнтів не вказано незбиране молоко, а у вас його немає в наявності, замініть його на сухе. Або ж можна використовувати навіть суху молочну суміш для приготування дитячого харчування. Змішайте їх з чистою питною водою в пропорції 1:3 і використовуйте. Готова випічка вийде не менш смачною;
- Для того, щоб уникнути невдач і сюрпризів, при випіканні пасок в хлібопічці, завжди спершу спечіть пробний, а вже потім всі інші.
Світлої Пасхи!