20 март 2019 2 322

Як спекти смачний паску в хлібопічці

З появою такого кухонного агрегату, як хлібопічка, що проводяться на кухні дії, пов'язані з приготуванням тіста і всілякої випічки, значно спростилися.

Все, що вам необхідно зробити – це завантажити в відерце хлібопечі всі необхідні інгредієнти, включити відповідний режим і просто чекати сигналу про готовність виробу. І великодні паски – не виняток.

Раніше більшість хазяєчок воліли купити вже готовий магазинний паска, ніж возитися з його приготуванням. Адже, як правило, на приготування здобного дріжджового тіста йде чимала кількість часу і сил. І не кожна господиня готова за це взятися.

Але хіба може магазинне виріб зрівнятися з дуже смачною ароматною домашньою випічкою? Звичайно ж, ні! Тому приступимо.

Найкращий рецепт
Інгредієнти Кількість
жирний зернистий сир - 0,2 кг
молоко сухе - 2 ст. л.
мука в/с - 0,6 кг
вода питна - 100 мл
мед натуральний - 3 ст. л.
рафінована олія - 50 мл
швидкодіючі дріжджі - 2 ч. л.
яйця - 3 шт.
родзинки - 200 г
сіль - 0,5 ч. л.
цукрова пудра - 2 ст. л.
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 256 Ккал

Рецепт найсмачнішого паски в хлібопічці покроково:

  1. Свіжі курячі яйця необхідно збити з додаванням фільтрованої питної води за допомогою виделки, а потім вилити у відро агрегату для випікання хліба;
  2. Додайте туди ж рафіноване масло, протертий через сито сир, мед (бажано рідкий) і щіпку повареної солі;
  3. Далі всипте дріжджі швидкодіючі і сухе молоко. Якщо у вас є сухі вершки або ж суха молочна суміш для дитячого харчування, то можна скористатися ними, замість молока;
  4. Борошно просійте і введіть до всіх інших підготовленим інгредієнтів;
  5. В останню чергу буде попередньо розпарений ізюм;
  6. Закрийте кришку хлібопічки, увімкніть режим «Випічка білого хліба» і чекайте сигналу про закінчення приготування;
  7. Неймовірно смачний, з ніжним медовим ароматом паска готова. Посипте його ще гарячим цукровою пудрою і після повного охолодження можете подавати до столу.

Паска на Великдень з куркумою в хлібопічці Мулинекс

Паска, приготований з використанням куркуми, виходить досить пікантним з надзвичайним смаковими відтінком. Він, звичайно ж, дещо відрізняється від більш звичних традиційних великодніх виробів, але анітрохи їм не поступається і цілком може претендувати на своє почесне місце на святковому столі.

З появою такої чудо техніки, як хлібопічка, приготування пасок стало неймовірно простим і, що приносить задоволення. Вам більше не потрібно буде годинами возитися з приготуванням тіста, а потім з очікуванням нудитися у духової шафи.

Адже хлібопічка сама все зробить за вас! Єдиним мінусом буде, мабуть, лише те, що за 1 раз виходить тільки 1 святкову паску.

Інгредієнти:

  • борошно – 350 г;
  • цукор – 100 г;
  • розпушувач – 1 упаковка (11 г);
  • сіль – щіпка;
  • куркума – ½ ч. л.;
  • мускатний горіх – ½ ч. л.;
  • незбиране молоко – 200 мл;
  • спред – 50 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • ванілін – невелика щіпка;
  • сухофрукти – 100 р.

Тривалість приготування: 3 години.

Кількість кКал на 100 г: 247 кКал.

Приготування:

  1. Молоко злегка підігрійте. Яйця збийте за допомогою виделки. Спред розтопіть на водяній бані і злегка остудіть. З'єднайте всі підготовлені інгредієнти в чашу хлібопічки Мулинекс;
  2. Борошно просіяти разом з сухими дріжджами, куркумою, мускатним горіхом і ваніліном. Потім додайте цукор і щіпку солі. Так само пересипте все в чашу;
  3. Сухофрукти попередньо розмочіть в окропі, а потім наріжте на невеликі шматочки і так само введіть в чашу;
  4. Закрийте кришку хлібопічки і включіть режим «Заміс» на 15 хвилин;
  5. Як тільки консистенція замішаного тіста стане гладкою, однорідною і красивою – залиште його в чаші на режимі підігріву ще на 1 годину, а потім увімкніть режим «Дієтичний хліб» і випікайте протягом 60 хвилин;
  6. Вже через 1 годину у вас буде готовий смачний пряний паска з куркумою. Даний виріб можна, на ваш розсуд, прикрасити білкової глазур'ю та кондитерської посипкою.

Читайте як приготувати тісто для паски — рецепт для духовки, спробуйте кілька варіантів і вибрати свій улюблений.

Як зварити ароматний суп харчо в мультиварці — це дивовижне блюдо, навчитеся правильно його готувати!

Рецепти соковитою тріски — спробуйте приготувати рибу за нашими рецептами.

Паска з сухофруктами

Інгредієнти для приготування:

  • пшеничне борошно – 0,5 кг;
  • незбиране молоко – 100 мл;
  • вершки – 100 мл;
  • цукровий пісок – 100 г;
  • кухонна сіль – щіпка;
  • спред – 50 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • дріжджі сухі швидкодіючі – 2 ч. л.;
  • курага – 50 г;
  • родзинки – 50 г;
  • ваніль.

Тривалість приготування: 2 години.

Кількість кКал на 100 г: 272 кКал.

Приготування:

  1. Змішайте незбиране молоко та вершки, а потім злегка підігрійте. Розведіть в підігрітої суміші спред, цукор, щіпку солі і ваніль;
  2. Яйця збийте, скориставшись вилочкою, а потім введіть в молочну суміш;
  3. Всипте просіяне борошно, у центрі зробіть поглиблення і висипте в нього дріжджі швидкодіючі;
  4. Увімкніть режим «Заміс» на 10 хвилин;
  5. Тим часом підготуйте сухофрукти. Родзинки залиште як є, а курагу наріжте на невеликі шматочки. Якщо є бажання – можете вимочити сухофрукти в коньяк або ром. Це додасть пікантності готовому куличу;
  6. В кінці процесу замісу всипте в тісто підготовлені сухофрукти і акуратно перемішайте вручну, за допомогою дерев'яної лопатки;
  7. Після увімкніть режим «Солодкий хліб» і випікайте виріб до закінчення дії програми;
  8. Готову паску рекомендується прикрасити цукровою глазур'ю і кондитерської посипкою.

Паска з лимоном

Лимон, використовуваний в даному рецепті, надає готове випічці особливої пікантності і родзинки. Спробуйте приготувати, не пошкодуєте!

Компоненти для приготування:

  • пряжене молоко – 200 мл;
  • швидкодіючі дріжджі – 1 пачка;
  • спред несолоний – 100 г;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • цукровий пісок – 175 г;
  • борошно – 0,5 кг;
  • кухонна сіль – щіпка;
  • лимон – 1 шт.;
  • родзинки – 75 р.

Тривалість приготування: 1 год.

Кількість кКал на 100 г: 256 кКал.

Приготування в хлібопічці:

  1. Родзинки попередньо замочіть в гарячій воді;
  2. Підготуйте лимон. Омитий і осушене, його необхідно потерти на дрібній тертці – зняти цедру. М'якуш вам в цьому рецепті не знадобиться;
  3. Борошно просіяти разом з сухими дріжджами – це краще розподілить їх по всьому об'єму борошна;
  4. Помістіть борошно, цедру і родзинки в чашу мультиварки. Туди ж відправте шматочок спреду, молоко, збиті виделкою яйця, цукор і щіпку солі;
  5. Включіть до вашої хлібопічки режим «Тісто» і чекайте, поки вона його замісить. Готове тісто злегка обімніть;
  6. Далі увімкніть режим «Випічка солодкого хліба» і випікайте паска з лимоном протягом 45-50 хвилин;
  7. Після закінчення зазначеного часу ваш найсмачніший паска з лимоном буде повністю готовий до вживання. Вам залишиться тільки дочекатися, поки він охолодитися і прикрасити по своєму смаку.

Корисні поради

  1. Прикраса паски дуже важливо. Глазур можна приготувати цукровий, білкову і навіть шоколадну. Вибір тільки за вами. Наноситься глазур на повністю остиглі паски. Посипання, для надійного кріплення, посипають на свіжу глазур;
  2. Сухофрукти і родзинки рекомендується замочувати на 10-15 хвилин в коньяку або віскі. Це додасть готової випічки особливої пікантності;
  3. Якщо у переліку інгредієнтів не вказано незбиране молоко, а у вас його немає в наявності, замініть його на сухе. Або ж можна використовувати навіть суху молочну суміш для приготування дитячого харчування. Змішайте їх з чистою питною водою в пропорції 1:3 і використовуйте. Готова випічка вийде не менш смачною;
  4. Для того, щоб уникнути невдач і сюрпризів, при випіканні пасок в хлібопічці, завжди спершу спечіть пробний, а вже потім всі інші.

Світлої Пасхи!

Що ще почитати: