26 май 2019 1 457

Як приготувати картоплю по-селянськи в духовці

Скибочки картоплі можуть стати прекрасним самостійним частуванням, якщо подати їх з нестандартним соусом або свіжозірваними овочами.

Картопля по-селянськи готується цілий рік, але влітку молоді бульби мають особливий присмак.

Картопля з часником по-селянськи
Інгредієнти Кількість
часникового зубчики - 3 очищених
білок яйця - 1 шт.
бульб картоплі - 4 великих
гірчичного порошку і масла льону - по 1,5 ст. л.
бальзаміку - 1 ч. л.
сухого імбиру - 0,5 ст. л.
солі та суміші меленого чорного, білого, червоного перцю - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 84 Ккал
У духовці всі страви виходять особливими, можна сказати, що вони дієтичні. Картопля по-селянськи не стала винятком.

Скоринка виходить апетитна, але шкідливої зажаренности не буде. Бульби можна запікати зі шкіркою і без неї, а приправи і масло вибирати виключно за особистим уподобанням.

Духовку включити на 200 градусів. Бульби помити, шкірку не знімати. Обсушити їх рушником і розрізати на скибочки. Але можна і очистити від шкірки.

Викласти картоплю у високу тарілку, полити олією і приправити. Часник традиційно подрібнити часничницею.

Білок яйця добре збити виделкою. Часник, яйце, бальзамік і імбир додати в миску, добре перемішати (можна руками) картопляні часточки так, щоб вони повністю вкрилися маринадом і залишити на 5 хвилин.

Викласти пекарську папір на деко і викласти картоплю на неї в один шар. Відправити блюдо в духовочку на 20 хвилин. Після цього відкрити духовку, перевернути всі скибочки на інший бік і повернути в неї ще на 10 хвилин.

Подавати частування в будь-якому вигляді з сосисками, смаженими субпродуктами, крильцями птиці або свіжою зеленню.

Ектор знає толк в кулінарії

Ектор Хіменес Браво відомий талант кулінара далеко за межами своєї батьківщини. Він надихає мільйони шанувальників на приготування гастрономічних шедеврів і домашніх умовах і на професійній кухні.

Його рецепти выучиваются на пам'ять і стають хітами.

Ектор знає толк в їжі, а ще він поділився рецептом чудовою картоплі по-селянськи в духовці, завдяки якому звична страва виходить неймовірно привабливим і апетитним.

На 2 порції картопельки «Від Ектора» знадобиться:

  • По 1 щіпці майорану, розмарину і материнки звичайної;
  • 50 мл олії соняшнику;
  • 1 гілочка свіжого базиліка;
  • 2 пера зеленої цибульки;
  • 4 молодих картоплини;
  • По 1 ч. л. кам'яної солі і чорного перцю з гімалайської сіллю;
  • 70 гр. борошна.

Базилік промити і нарізати. Бульби добре промити від бруду, розрізати на часточки, присипати борошном.

Покласти картоплю в поліетиленовий пакет, додати туди ж всі, крім цибулі і акуратно змішати. Деко вистелити папером і укласти часточки картоплі шкіркою вниз. Випікати При 200 градусах страву близько 40 хвилин.

Вимиті пір'я цибулі дрібно нарізати. Дістати деко з готовою стравою і посипати зеленим цибулею.

Така страва має яскравий вигляд. А якщо прикрасити його білим, гірчичним або томатним соусом, то вийде ціла палітра на тарілці.

Сало + картоплю = ідеальне поєднання

Звичайно, картопля з жирним салом вже не буде частиною правильного меню, але хіба не можна себе хоч іноді балувати? Тим більше що ситного і жирноватого страви не вийде з'їсти багато.

Зате в хорошій компанії і, можливо, під міцний алкоголь картопля з салом по-селянськи в духовці піде в самий раз, напої потрібно закушувати жирною їжею, тоді й ефект від градусів буде меншим.

На 4 порції селянського блюда із салом потрібно:

  • Пучок сельдереевых листя;
  • 12 молодих картоплин;
  • 1 ч. л. дрібно нарізаного пекучого перцю;
  • Сіль — за смаком;
  • 300 гр. свіжого сала з м'ясним прошарком;
  • 4 ст. л. масла рослинного.

Сало нарізати тонкими скибочками. Сельдереевые листя вимити і дрібно нарубати.

Бульби помити (можна залізною щіткою для кращого видалення бруду) і розрізати на 2 частини. Картоплини помістити в пакет разом з пекучим перцем, олією, присипати сіллю. Перемішати їх.

Розігріти духовку на 200 градусів. Пекарської папером вистелити деко і покласти на нього половинки картоплі в один шар.

На кожен бульба покласти скибочку сала. Готувати в духовці близько 35 хвилин.

Готове частування посипати нарубаної зеленню і можна подавати до столу. Селера додасть нетиповий аромат картоплі з салом.

Курочка з бульбами картоплі – чудове поєднання

Якщо гості вже на порозі, а вдома практично нічим їх пригощати, картопля з куркою по-селянськи в духовці стане відмінним рішенням проблеми. Готується страва недовго, над ним не потрібно особливо стояти, а, значить, з'явиться час, щоб розважити гостей перед вечерею.

Неважливо, як господиня подасть птицю. Шматочки її і ціла тушка будуть однаково оригінально виглядати в оточенні часточок апетитною картопельки.

На блюдо для 4 персон потрібні такі продукти:

  • 1 тушка курки;
  • 50 гр. теріякі;
  • 60 гр. кунжутного масла;
  • 20 гр. майорану (сухого);
  • 8 очищених картоплин;
  • 1 головка цибулі ріпчатої без лушпиння;
  • 1 плід фенхеля;
  • 1 свіжий болгарський червоний перець;
  • Сіль і суміш перців — за смаком;
  • 100 гр. майонезу.

Для початку потрібно курку помити, натерти її сіллю, майонезом, 30 гр. масла, теріякі, сумішшю перцю і відставити на 20 хвилин промаринуватися. Картоплю помити, очистити і нарізати на шматочки.

У мисці змішати картоплю, сіль, олію, суміш перцю і майоран. Цибулину нарізати полуколечками.

З перчика витягнути плодоніжку, насіння, нарізати півкільцями. Фенхель промити і розділити на кілька частин.

Включити духовку на 220 градусів. В рукав для запікання помістити курку і підготовлені продукти.

Зав'язати краю рукава і поставити в духову шафу на 60 хвилин. Через зазначений час розрізати і розкрити рукав на 15 хвилин, щоб продукти підрум'янилися.

Блюдо вбере аромати трав, буде виглядати вишукано і ново.

Гриби прикрасять гостину

Щоб отримати повноцінний гарнір, можна з'єднати картоплю з грибочками та іншими овочами. Вийде сміливе вітамінне поєднання, яке можна вживати в теплому і охолодженому вигляді.

На 2 порції ситного вітамінного частування по-селянськи в духовці потрібно:

  • 1 велика груша;
  • 2 середні буряків;
  • Сіль і спеції для картоплі — за смаком;
  • 50 гр. оливкової олії;
  • 300 гр. великих грибів (печериць);
  • 4 картоплини;
  • 6 міні-морквин;
  • 1 корінь пастернаку;
  • 1 ст. л. тертого імбирного кореня;
  • 2 часникових зубки без шкірки;
  • 2 помідорчика.

На 200 градусів включити духовку, а гриби помити і обсушити, при необхідності почистити. Розрізати на половинки.

Грушу очистити і дрібно порубати ножем. Картоплю помити, шкірку не видаляти, розрізати на часточки. Міні-морква очистити.

Пастернак почистити, нарізати крупно. Помідори і буряк помити. Часник розчавити через прес.

Покласти в глибоку миску картопляні часточки, грушу, імбир, половинки грибочків, моркву і пастернак. Полити її маслом, приправити спеціями і часником.

Акуратно перемішати інгредієнти, щоб всі вони вкрилися сумішшю. Всі складові помістити в духовку на 30 хвилин, поклавши в пакет для запікання.

Готову страву акуратно викласти на блюдо. Помідори розім'яти виделкою і змішати з тертою свеколкой. Полити підливою овочі з грибами.

Соковита і дивовижно смачна курка в горщику в духовці з картоплею за нашим рецептом — просто пальчики оближеш.Як правильно варити картоплю в мундирі щоб вона вийшла смачною і не разваривалась. Читайте рецепти.

Вам знадобляться наші прості рецепти курячого філе в духовці з картоплею, читайте кращі.

Що потрібно знати

  1. Бульби в шкірці будуть мати високу корисність, так як вона основне джерело вітамінів;
  2. Молода картопля запікається швидше, але все залежить від сорту овоча. Потрібно вибирати ту, яка не розвалюється і залишається в хорошій формі;
  3. Спеції допоможуть додати коренеплоду гарний вигляд. Можна поєднувати в страві кілька спецій різних кольорів, тоді вийде чудовий світлофор для дитячого меню;
  4. Кукурудзяна, гірчична, оливкова або інше специфічне маслечко віддадуть свій аромат овочу, а будь-рафінована тільки допоможе йому набути скоринку;
  5. Вершкове розтоплене масло з травами розм'якшить бульби, віддавши свій ніжний аромат;
  6. Готову страву добре б подати з соусом, адже картопля може бути суховатий.

Готування селянської картоплі займає близько півгодини, але час може бути іншою, залежно від її сорту і марки духової шафи.

Що ще почитати: