Як приготувати картоплю по-селянськи в духовці
Скибочки картоплі можуть стати прекрасним самостійним частуванням, якщо подати їх з нестандартним соусом або свіжозірваними овочами.
Картопля по-селянськи готується цілий рік, але влітку молоді бульби мають особливий присмак.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
часникового зубчики - | 3 очищених |
білок яйця - | 1 шт. |
бульб картоплі - | 4 великих |
гірчичного порошку і масла льону - | по 1,5 ст. л. |
бальзаміку - | 1 ч. л. |
сухого імбиру - | 0,5 ст. л. |
солі та суміші меленого чорного, білого, червоного перцю - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 г: 84 Ккал |
Скоринка виходить апетитна, але шкідливої зажаренности не буде. Бульби можна запікати зі шкіркою і без неї, а приправи і масло вибирати виключно за особистим уподобанням.
Духовку включити на 200 градусів. Бульби помити, шкірку не знімати. Обсушити їх рушником і розрізати на скибочки. Але можна і очистити від шкірки.
Викласти картоплю у високу тарілку, полити олією і приправити. Часник традиційно подрібнити часничницею.
Білок яйця добре збити виделкою. Часник, яйце, бальзамік і імбир додати в миску, добре перемішати (можна руками) картопляні часточки так, щоб вони повністю вкрилися маринадом і залишити на 5 хвилин.
Викласти пекарську папір на деко і викласти картоплю на неї в один шар. Відправити блюдо в духовочку на 20 хвилин. Після цього відкрити духовку, перевернути всі скибочки на інший бік і повернути в неї ще на 10 хвилин.
Подавати частування в будь-якому вигляді з сосисками, смаженими субпродуктами, крильцями птиці або свіжою зеленню.
Ектор знає толк в кулінарії
Ектор Хіменес Браво відомий талант кулінара далеко за межами своєї батьківщини. Він надихає мільйони шанувальників на приготування гастрономічних шедеврів і домашніх умовах і на професійній кухні.
Його рецепти выучиваются на пам'ять і стають хітами.
Ектор знає толк в їжі, а ще він поділився рецептом чудовою картоплі по-селянськи в духовці, завдяки якому звична страва виходить неймовірно привабливим і апетитним.
На 2 порції картопельки «Від Ектора» знадобиться:
- По 1 щіпці майорану, розмарину і материнки звичайної;
- 50 мл олії соняшнику;
- 1 гілочка свіжого базиліка;
- 2 пера зеленої цибульки;
- 4 молодих картоплини;
- По 1 ч. л. кам'яної солі і чорного перцю з гімалайської сіллю;
- 70 гр. борошна.
Базилік промити і нарізати. Бульби добре промити від бруду, розрізати на часточки, присипати борошном.
Покласти картоплю в поліетиленовий пакет, додати туди ж всі, крім цибулі і акуратно змішати. Деко вистелити папером і укласти часточки картоплі шкіркою вниз. Випікати При 200 градусах страву близько 40 хвилин.
Вимиті пір'я цибулі дрібно нарізати. Дістати деко з готовою стравою і посипати зеленим цибулею.
Така страва має яскравий вигляд. А якщо прикрасити його білим, гірчичним або томатним соусом, то вийде ціла палітра на тарілці.
Сало + картоплю = ідеальне поєднання
Зате в хорошій компанії і, можливо, під міцний алкоголь картопля з салом по-селянськи в духовці піде в самий раз, напої потрібно закушувати жирною їжею, тоді й ефект від градусів буде меншим.
На 4 порції селянського блюда із салом потрібно:
- Пучок сельдереевых листя;
- 12 молодих картоплин;
- 1 ч. л. дрібно нарізаного пекучого перцю;
- Сіль — за смаком;
- 300 гр. свіжого сала з м'ясним прошарком;
- 4 ст. л. масла рослинного.
Сало нарізати тонкими скибочками. Сельдереевые листя вимити і дрібно нарубати.
Бульби помити (можна залізною щіткою для кращого видалення бруду) і розрізати на 2 частини. Картоплини помістити в пакет разом з пекучим перцем, олією, присипати сіллю. Перемішати їх.
Розігріти духовку на 200 градусів. Пекарської папером вистелити деко і покласти на нього половинки картоплі в один шар.
На кожен бульба покласти скибочку сала. Готувати в духовці близько 35 хвилин.
Готове частування посипати нарубаної зеленню і можна подавати до столу. Селера додасть нетиповий аромат картоплі з салом.
Курочка з бульбами картоплі – чудове поєднання
Якщо гості вже на порозі, а вдома практично нічим їх пригощати, картопля з куркою по-селянськи в духовці стане відмінним рішенням проблеми. Готується страва недовго, над ним не потрібно особливо стояти, а, значить, з'явиться час, щоб розважити гостей перед вечерею.
Неважливо, як господиня подасть птицю. Шматочки її і ціла тушка будуть однаково оригінально виглядати в оточенні часточок апетитною картопельки.
На блюдо для 4 персон потрібні такі продукти:
- 1 тушка курки;
- 50 гр. теріякі;
- 60 гр. кунжутного масла;
- 20 гр. майорану (сухого);
- 8 очищених картоплин;
- 1 головка цибулі ріпчатої без лушпиння;
- 1 плід фенхеля;
- 1 свіжий болгарський червоний перець;
- Сіль і суміш перців — за смаком;
- 100 гр. майонезу.
Для початку потрібно курку помити, натерти її сіллю, майонезом, 30 гр. масла, теріякі, сумішшю перцю і відставити на 20 хвилин промаринуватися. Картоплю помити, очистити і нарізати на шматочки.
У мисці змішати картоплю, сіль, олію, суміш перцю і майоран. Цибулину нарізати полуколечками.
З перчика витягнути плодоніжку, насіння, нарізати півкільцями. Фенхель промити і розділити на кілька частин.
Включити духовку на 220 градусів. В рукав для запікання помістити курку і підготовлені продукти.
Зав'язати краю рукава і поставити в духову шафу на 60 хвилин. Через зазначений час розрізати і розкрити рукав на 15 хвилин, щоб продукти підрум'янилися.
Блюдо вбере аромати трав, буде виглядати вишукано і ново.
Гриби прикрасять гостину
Щоб отримати повноцінний гарнір, можна з'єднати картоплю з грибочками та іншими овочами. Вийде сміливе вітамінне поєднання, яке можна вживати в теплому і охолодженому вигляді.
На 2 порції ситного вітамінного частування по-селянськи в духовці потрібно:
- 1 велика груша;
- 2 середні буряків;
- Сіль і спеції для картоплі — за смаком;
- 50 гр. оливкової олії;
- 300 гр. великих грибів (печериць);
- 4 картоплини;
- 6 міні-морквин;
- 1 корінь пастернаку;
- 1 ст. л. тертого імбирного кореня;
- 2 часникових зубки без шкірки;
- 2 помідорчика.
На 200 градусів включити духовку, а гриби помити і обсушити, при необхідності почистити. Розрізати на половинки.
Грушу очистити і дрібно порубати ножем. Картоплю помити, шкірку не видаляти, розрізати на часточки. Міні-морква очистити.
Пастернак почистити, нарізати крупно. Помідори і буряк помити. Часник розчавити через прес.
Покласти в глибоку миску картопляні часточки, грушу, імбир, половинки грибочків, моркву і пастернак. Полити її маслом, приправити спеціями і часником.
Акуратно перемішати інгредієнти, щоб всі вони вкрилися сумішшю. Всі складові помістити в духовку на 30 хвилин, поклавши в пакет для запікання.
Готову страву акуратно викласти на блюдо. Помідори розім'яти виделкою і змішати з тертою свеколкой. Полити підливою овочі з грибами.
Соковита і дивовижно смачна курка в горщику в духовці з картоплею за нашим рецептом — просто пальчики оближеш.Як правильно варити картоплю в мундирі щоб вона вийшла смачною і не разваривалась. Читайте рецепти.
Вам знадобляться наші прості рецепти курячого філе в духовці з картоплею, читайте кращі.
Що потрібно знати
- Бульби в шкірці будуть мати високу корисність, так як вона основне джерело вітамінів;
- Молода картопля запікається швидше, але все залежить від сорту овоча. Потрібно вибирати ту, яка не розвалюється і залишається в хорошій формі;
- Спеції допоможуть додати коренеплоду гарний вигляд. Можна поєднувати в страві кілька спецій різних кольорів, тоді вийде чудовий світлофор для дитячого меню;
- Кукурудзяна, гірчична, оливкова або інше специфічне маслечко віддадуть свій аромат овочу, а будь-рафінована тільки допоможе йому набути скоринку;
- Вершкове розтоплене масло з травами розм'якшить бульби, віддавши свій ніжний аромат;
- Готову страву добре б подати з соусом, адже картопля може бути суховатий.
Готування селянської картоплі займає близько півгодини, але час може бути іншою, залежно від її сорту і марки духової шафи.