Як приготувати фрикадельки з фаршу і суп з ними
Ароматні фрикадельки з м'яса з прянощами — це відмінне частування, яке нікого не залишить байдужим. Фрикадельки можна готувати з будь-якого фаршу м'яса, риби, а також туди можна додавати різні крупи та овочі.
У будь-якому випадку, якщо вкласти в нього всю душу і проявити фантазію, воно вийде шикарним. Якщо ви ще не знаєте, як можна смачно приготувати апетитні кульки самостійно, пропонуємо розглянути рецепти їх приготування.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
фарш з м'яса - | 400 грам |
цибулю - | 200 грам |
морква - | 1 штука |
перець солодкий - | 1 штука |
куряче яйце - | 1 штука |
гаряча вода - | стакан |
сметана або вершки - | 100 мл |
аджика - | 20 мл |
томатна паста - | одна велика ложка |
борошно - | одна велика ложка |
рослинна олія - | для смаження |
сіль і спеції - | за смаком |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 133 Ккал |
Як зробити:
- З цибулини зчищаємо лушпиння і ріжемо на дрібні шматочки. Також її можна протерти теркою;
- Далі розбиваємо яйце і відокремлюємо білок;
- Змішуємо в мисці цибулю з білком, аджикою, сіллю і зі спеціями;
- Потім цю суміш викладаємо у фарш і гарненько перемішуємо;
- Робимо з фаршу невеликі фрикадельки, вони повинні бути схожі за розміром на волоський горіх;
- Очищаємо моркву і протираємо на крупній тертці;
- З лука знімаємо шкірку і ріжемо півкільцями;
- Солодкий перець розрізаємо, вичищаємо насіння, прибираємо плодоніжку і нарізаємо у вигляді не завдовжки соломки;
- Ставимо на газ сковороду, заливаємо туди рослинне масло і розжарюємо;
- На прогріте масло засипаємо шматочки овочів і смажимо хвилин 10. У процесі обжарювання постійно перемішуємо;
- Після цього посипаємо овочі борошном, викладаємо сметану, томатну пасту і заливаємо окропом;
- Проварюємо овочі до кипіння. Солимо, додаємо спеції і викладаємо туди фрикадельки;
- Прикриваємо сковороду кришкою і залишаємо тушкуватися на півгодини. Тушкуємо на невеликому вогні;
- Готові фрикадельки можна подавати з підливою і будь-яким гарніром.
Печиво через м'ясорубку рецепт який під силу навіть початківцям господиням.
Що можна приготувати з курячого фаршу — страви на кожен день або святкові смаколики. Рецепти тут.
Простий рецепт печива на пиві. Ви ще не готували рецепт пива? Тоді спробуйте!
Рецепт фрикадельок з яловичого фаршу з рисом
Компоненти, які знадобляться:
- Яловичий фарш – 500 грам;
- Рис – 300 грам;
- Одна цибулина;
- Часточка часнику;
- Сире куряче яйце – 1 штука;
- 200 грам солодкого перцю;
- Томатна паста – 400 грам;
- Рослинна олія;
- Сіль і спеції.
Рецептура:
- Краще всього використовувати білий зернистий рис. Його слід добре промити в декількох водах. Промиваємо до прозорості рідини;
- Потім рис перекладаємо на сито, щоб стекла вся зайва вода;
- Після цього засипаємо його в ємність, наливаємо воду і підсолюємо. Ставимо на вогонь і варимо до напівготовності;
- Готуємо фарш для фрикадельок. Шматки м'яса слід промити, очистити від прожилок і плівок;
- Розрізаємо на середні шматочки і прокручуємо через м'ясорубку або подрібнюємо в кухонному комбайні;
- Зчищають з лушпиння цибулі і також прокручуємо через м'ясорубку або комбайн. Можна його дрібно подрібнити або протерти теркою;
- З часточки часнику знімаємо шкірку і пропускаємо через прес або рубаємо ножем;
- Солодкий перець розрізається навпіл. Виймаємо з нього насіння, зрізаємо плодоніжку і ріжемо перець у вигляді смужок;
- Потім фарш змішуємо з відварним рисом. Додаємо туди сіль, сире яйце, часник, спеції і розмішуємо;
- З суміші робимо невеликі кульки розміром з волоський горіх;
- На жаровню наливаємо олію і розігріваємо. На прогріте масло викладаємо фрикадельки і смажимо з усіх боків. Смажити їх потрібно приблизно 15-20 хвилин на невеликому вогні;
- Потім додаємо соломку солодкого перцю, закриваємо кришкою і готуємо 5-7 хвилин;
- Викладаємо в жаровню томатну пасту, наливаємо трохи води і доводимо до кипіння. Проварюємо близько 5 хвилин;
- Готову страву можна їсти з вареним рисом або запеченими овочами.
Фрикадельки з курячого фаршу: рецепт в духовці
Що нам знадобиться:
- Півкілограма курячого м'яса;
- 2 шматочки білого хліба;
- 100 мл молока;
- Одне сире куряче яйце;
- Одна цибулина;
- 100 грам томатів;
- Рослинна олія;
- Кріп і петрушка – 5-6 гілочок;
- Мелений чорний перець – щіпка;
- Підлогу ч. ложки меленої паприки;
- Сіль.
Як готується:
-
- М'ясо курки потрібно вимити і нарізати невеликими шматочками;
- Далі м'ясо слід пропустити через м'ясорубку або порубати блендером;
-
- З лука слід зчистити шкірку і подрібнити в блендері або протерти теркою;
-
- Кріп з петрушкою і обполіскуємо також подрібнюємо у блендері або ножем;
- Скибочки хліба замочуємо в теплому молоці і віджимаємо;
- Пропущене м'ясо змішуємо з хлібом, цибулею і зеленню;
-
- Потім додаємо туди сире куряче яйце, сіль, чорний перець, томатну пасту і паприку. Ретельно перемішуємо фарш;
- Деко промащується рослинним маслом;
- З фаршу потрібно зробити невеликі кульки і покласти на змащене деко;
- Всі фрикадельки змащуємо рослинним маслом і ставимо в духову шафу;
- Випікаємо близько півгодини при температурі 180 градусів.
Рецепт рибних фрикадельок
Складові інгредієнти:
- Рибний фарш (можна взяти фарш із судака, щуки, хека або минтая) – 600 грам;
- 200 грам вівсяних пластівців;
- Цибуля – 1 штука;
- Рослинна олія;
- Спеції для риби;
- Сіль.
Для соусу:
- Цибуля – 1 штука;
- Половина моркви;
- Сік томату – 250 мл;
- Трохи солі.
Приготування:
- Філе риби потрібно промити і розрізати шматочками;
- Далі пропускаємо рибу через м'ясорубку або комбайн;
- З лука прибираємо лушпиння і також пропускаємо через м'ясорубку;
- Половину вівсяних пластівців пропускаємо через м'ясорубку, а іншу частину висипаємо цілими;
- Потім додаємо туди сіль, спеції і перемішуємо. Залишаємо суміш на деякий час, щоб вівсяні пластівці розбухли;
- Після цього формуємо з фаршу невеликі кульки;
- Готуємо соус. З лука прибираємо лушпиння і рубаємо його дрібними шматочками;
- З морквини чистимо шкірку і протираємо великою теркою;
- На газ ставимо сковороду, заливаємо олію і прогріваємо;
- На розігріте масло засипаємо овочі і смажимо хвилин 10-15;
- Потім викладаємо в овочі рибні фрикадельки і смажимо хвилин 5;
- Заливаємо все томатним соком, закриваємо кришкою і готуємо хвилин 15-20;
- Готові фрикадельки можна подати з овочевим гарніром.
Рецепт овочевих фрикадельок
Які компоненти знадобляться:
- Одна буряк;
- 200 грам картоплі;
- Морква – 1 штука;
- Одне яблуко;
- 50 грам борошна;
- 50 грам панірувальних сухарів;
- Рослинна олія;
- Сіль і спеції.
Правила приготування:
- Морква, буряк, моркву треба промити і зварити разом зі шкіркою до м'якості;
- Потім овочі необхідно охолодити, очистити від шкірки і протерти на тертці;
- З лука прибираємо лушпиння і розрізаємо його на дрібні шматочки;
- З яблука зрізаємо шкірку і протираємо його великою теркою;
- Всі овочі викладаємо в миску і перемішуємо;
- Додаємо в овочевий фарш сіль, спеції, борошно і змішуємо;
- З фаршу робимо невеликі фрикадельки і обвалюють їх в паніровці;
- Ставимо на газ жаровню, наливаємо олію і прогріваємо;
- На розігріте масло кладемо овочеві кульки і смажимо до готовності. Готуємо їх приблизно 10-15 хвилин;
- Готові фрикадельки можна подавати на стіл.
Суп з фрикадельками з свинячого фаршу і капустою брокколі
Продукти:
- Свинячий фарш – півкіло;
- Сире яйце;
- 300 грам брокколі;
- Ріпчаста цибуля – 1 штука;
- 200 грам моркви;
- Пучок зелені;
- Томат – 50 грам;
- Вода – 2000-2500 мл;
- Сіль, чорний мелений перець і спеції.
Як робиться:
- У ємність заливаємо воду і поміщаємо на газ;
- Поки вода гріється, м'ясний фарш викладаємо в миску, додаємо туди сіль і спеції. Всі замішуємо ложкою або руками;
- Щоб фарш не розварився, в нього слід додати одне куряче яйце і перемішати;
- З отриманої суміші формуємо невеличкі кульки;
- У киплячу воду запускаємо фрикадельки і чекаємо, коли вони повстануть на поверхню води;
- Як тільки вони спливуть, знімаємо піну і викладаємо в бульйон брокколі. Зменшуємо вогонь і відварюємо хвилин 20;
- Тим часом зчищаємо з цибулі і моркви шкірку. Цибулю дрібно ріжемо, моркву протираємо великою теркою;
- Ставимо на плиту сковороду, наливаємо олію і засипаємо овочі. Обсмажуємо хвилин 3-5;
- Потім додаємо туди томат і смажимо 5 хвилин;
- Після цього викладаємо зажарку в суп і відварюємо ще хвилин 10-15;
- Хвилин за 5 до супу потрібно додати спеції і сіль;
- Подавати можна зі сметанною і дрібно посіченою петрушкою.
Суп з фрикадельками з курячого фаршу
Що нам знадобиться:
- Фарш з курячого м'яса – 400 грам;
- Півкілограма картоплі;
- Морква – 200 грам;
- Цибуля – 2 штуки;
- Сире куряче яйце;
- Дрібна вермішель – 100 грам;
- 2000 мл води;
- Рослинна олія;
- Сіль і спеції;
- Пучок свіжої зелені.
Приготування:
- На газ ставимо каструлю з водою і розігріваємо;
- Прибираємо з цибулі і моркви шкірку. Цибулю треба порубати на дрібні кубики, моркву протерти великою теркою;
- Смажимо овочі на рослинному маслі близько 7-10 хвилин;
- Викладаємо овочеву зажарку в киплячу воду і відварюємо хвилин 10;
- Тим часом готуємо фарш. Очищену цибулину потрібно розрізати на дрібні шматочки або протерти дрібної теркою;
- Курячий фарш змішуємо з подрібненою цибулею, сіллю і спеціями. Не забудьте додати в нього куряче яйце, інакше він розвариться;
- Далі формуємо з нього фрикадельки невеликого розміру, приблизно як волоські горіхи;
- Потім фрикадельки викладаємо в киплячий бульйон овочевий з зажаркою;
- Поки вони варяться, з картоплі зрізаємо шкірку і розрізаємо його у вигляді брусочків;
- Через 10 хвилин викладаємо його в суп і відварюємо до готовності. Також суп слід підсолити і додати спецій;
- За 5 хвилин до готовності суп засипаємо вермішель;
- В кінці посипаємо дрібними шматочками зелені.
Хитрощі кулінарів
- У фарш можна додати спеції і сушену зелень, смак стане набагато краще і фрикадельки вийдуть пахучіше;
- Також можна додати розмочену м'якуш хліба в молоці, вона додасть страві соковитості;
- Кульки необхідно робити не надто великі, в діаметрі не більше 3 см, інакше вони будуть довго готуватися;
- Рис для фрикадельок слід використовувати круглозерний білий, але не пропарений. Круглозерний вбере сік м'яса і додасть страві більш пікантний смак.
Готові фрикадельки можна подавати на обід або на свята. Вони будуть відмінним доповненням до будь-якої страви – до каш, овочів і навіть салатів. Не бійтеся, експериментуйте, проявляйте фантазію і доповнюйте страву за своїм смаком. Воно буде від цього тільки краще і смачніше!