23 июнь 2019 112

Як приготувати фрикадельки з фаршу і суп з ними

Ароматні фрикадельки з м'яса з прянощами — це відмінне частування, яке нікого не залишить байдужим. Фрикадельки можна готувати з будь-якого фаршу м'яса, риби, а також туди можна додавати різні крупи та овочі.

У будь-якому випадку, якщо вкласти в нього всю душу і проявити фантазію, воно вийде шикарним. Якщо ви ще не знаєте, як можна смачно приготувати апетитні кульки самостійно, пропонуємо розглянути рецепти їх приготування.

Рецепт фрикадельок з фаршу з підливою
Інгредієнти Кількість
фарш з м'яса - 400 грам
цибулю - 200 грам
морква - 1 штука
перець солодкий - 1 штука
куряче яйце - 1 штука
гаряча вода - стакан
сметана або вершки - 100 мл
аджика - 20 мл
томатна паста - одна велика ложка
борошно - одна велика ложка
рослинна олія - для смаження
сіль і спеції - за смаком
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 133 Ккал

Як зробити:

  1. З цибулини зчищаємо лушпиння і ріжемо на дрібні шматочки. Також її можна протерти теркою;
  2. Далі розбиваємо яйце і відокремлюємо білок;
  3. Змішуємо в мисці цибулю з білком, аджикою, сіллю і зі спеціями;
  4. Потім цю суміш викладаємо у фарш і гарненько перемішуємо;
  5. Робимо з фаршу невеликі фрикадельки, вони повинні бути схожі за розміром на волоський горіх;
  6. Очищаємо моркву і протираємо на крупній тертці;
  7. З лука знімаємо шкірку і ріжемо півкільцями;
  8. Солодкий перець розрізаємо, вичищаємо насіння, прибираємо плодоніжку і нарізаємо у вигляді не завдовжки соломки;
  9. Ставимо на газ сковороду, заливаємо туди рослинне масло і розжарюємо;
  10. На прогріте масло засипаємо шматочки овочів і смажимо хвилин 10. У процесі обжарювання постійно перемішуємо;
  11. Після цього посипаємо овочі борошном, викладаємо сметану, томатну пасту і заливаємо окропом;
  12. Проварюємо овочі до кипіння. Солимо, додаємо спеції і викладаємо туди фрикадельки;
  13. Прикриваємо сковороду кришкою і залишаємо тушкуватися на півгодини. Тушкуємо на невеликому вогні;
  14. Готові фрикадельки можна подавати з підливою і будь-яким гарніром.

Печиво через м'ясорубку рецепт який під силу навіть початківцям господиням.

Що можна приготувати з курячого фаршу — страви на кожен день або святкові смаколики. Рецепти тут.

Простий рецепт печива на пиві. Ви ще не готували рецепт пива? Тоді спробуйте!

Рецепт фрикадельок з яловичого фаршу з рисом

Компоненти, які знадобляться:

  • Яловичий фарш – 500 грам;
  • Рис – 300 грам;
  • Одна цибулина;
  • Часточка часнику;
  • Сире куряче яйце – 1 штука;
  • 200 грам солодкого перцю;
  • Томатна паста – 400 грам;
  • Рослинна олія;
  • Сіль і спеції.

Рецептура:

  1. Краще всього використовувати білий зернистий рис. Його слід добре промити в декількох водах. Промиваємо до прозорості рідини;
  2. Потім рис перекладаємо на сито, щоб стекла вся зайва вода;
  3. Після цього засипаємо його в ємність, наливаємо воду і підсолюємо. Ставимо на вогонь і варимо до напівготовності;
  4. Готуємо фарш для фрикадельок. Шматки м'яса слід промити, очистити від прожилок і плівок;
  5. Розрізаємо на середні шматочки і прокручуємо через м'ясорубку або подрібнюємо в кухонному комбайні;
  6. Зчищають з лушпиння цибулі і також прокручуємо через м'ясорубку або комбайн. Можна його дрібно подрібнити або протерти теркою;
  7. З часточки часнику знімаємо шкірку і пропускаємо через прес або рубаємо ножем;
  8. Солодкий перець розрізається навпіл. Виймаємо з нього насіння, зрізаємо плодоніжку і ріжемо перець у вигляді смужок;
  9. Потім фарш змішуємо з відварним рисом. Додаємо туди сіль, сире яйце, часник, спеції і розмішуємо;
  10. З суміші робимо невеликі кульки розміром з волоський горіх;
  11. На жаровню наливаємо олію і розігріваємо. На прогріте масло викладаємо фрикадельки і смажимо з усіх боків. Смажити їх потрібно приблизно 15-20 хвилин на невеликому вогні;
  12. Потім додаємо соломку солодкого перцю, закриваємо кришкою і готуємо 5-7 хвилин;
  13. Викладаємо в жаровню томатну пасту, наливаємо трохи води і доводимо до кипіння. Проварюємо близько 5 хвилин;
  14. Готову страву можна їсти з вареним рисом або запеченими овочами.

Фрикадельки з курячого фаршу: рецепт в духовці

Що нам знадобиться:

  • Півкілограма курячого м'яса;
  • 2 шматочки білого хліба;
  • 100 мл молока;
  • Одне сире куряче яйце;
  • Одна цибулина;
  • 100 грам томатів;
  • Рослинна олія;
  • Кріп і петрушка – 5-6 гілочок;
  • Мелений чорний перець – щіпка;
  • Підлогу ч. ложки меленої паприки;
  • Сіль.

Як готується:

    1. М'ясо курки потрібно вимити і нарізати невеликими шматочками;
    2. Далі м'ясо слід пропустити через м'ясорубку або порубати блендером;

    1. З лука слід зчистити шкірку і подрібнити в блендері або протерти теркою;

    1. Кріп з петрушкою і обполіскуємо також подрібнюємо у блендері або ножем;
    2. Скибочки хліба замочуємо в теплому молоці і віджимаємо;
    3. Пропущене м'ясо змішуємо з хлібом, цибулею і зеленню;

    1. Потім додаємо туди сире куряче яйце, сіль, чорний перець, томатну пасту і паприку. Ретельно перемішуємо фарш;
    2. Деко промащується рослинним маслом;
    3. З фаршу потрібно зробити невеликі кульки і покласти на змащене деко;
    4. Всі фрикадельки змащуємо рослинним маслом і ставимо в духову шафу;

  1. Випікаємо близько півгодини при температурі 180 градусів.

Рецепт рибних фрикадельок

Складові інгредієнти:

  • Рибний фарш (можна взяти фарш із судака, щуки, хека або минтая) – 600 грам;
  • 200 грам вівсяних пластівців;
  • Цибуля – 1 штука;
  • Рослинна олія;
  • Спеції для риби;
  • Сіль.

Для соусу:

  • Цибуля – 1 штука;
  • Половина моркви;
  • Сік томату – 250 мл;
  • Трохи солі.

Приготування:

  1. Філе риби потрібно промити і розрізати шматочками;
  2. Далі пропускаємо рибу через м'ясорубку або комбайн;
  3. З лука прибираємо лушпиння і також пропускаємо через м'ясорубку;
  4. Половину вівсяних пластівців пропускаємо через м'ясорубку, а іншу частину висипаємо цілими;
  5. Потім додаємо туди сіль, спеції і перемішуємо. Залишаємо суміш на деякий час, щоб вівсяні пластівці розбухли;
  6. Після цього формуємо з фаршу невеликі кульки;
  7. Готуємо соус. З лука прибираємо лушпиння і рубаємо його дрібними шматочками;
  8. З морквини чистимо шкірку і протираємо великою теркою;
  9. На газ ставимо сковороду, заливаємо олію і прогріваємо;
  10. На розігріте масло засипаємо овочі і смажимо хвилин 10-15;
  11. Потім викладаємо в овочі рибні фрикадельки і смажимо хвилин 5;
  12. Заливаємо все томатним соком, закриваємо кришкою і готуємо хвилин 15-20;
  13. Готові фрикадельки можна подати з овочевим гарніром.

Рецепт овочевих фрикадельок

Які компоненти знадобляться:

  • Одна буряк;
  • 200 грам картоплі;
  • Морква – 1 штука;
  • Одне яблуко;
  • 50 грам борошна;
  • 50 грам панірувальних сухарів;
  • Рослинна олія;
  • Сіль і спеції.

Правила приготування:

  1. Морква, буряк, моркву треба промити і зварити разом зі шкіркою до м'якості;
  2. Потім овочі необхідно охолодити, очистити від шкірки і протерти на тертці;
  3. З лука прибираємо лушпиння і розрізаємо його на дрібні шматочки;
  4. З яблука зрізаємо шкірку і протираємо його великою теркою;
  5. Всі овочі викладаємо в миску і перемішуємо;
  6. Додаємо в овочевий фарш сіль, спеції, борошно і змішуємо;
  7. З фаршу робимо невеликі фрикадельки і обвалюють їх в паніровці;
  8. Ставимо на газ жаровню, наливаємо олію і прогріваємо;
  9. На розігріте масло кладемо овочеві кульки і смажимо до готовності. Готуємо їх приблизно 10-15 хвилин;
  10. Готові фрикадельки можна подавати на стіл.

Суп з фрикадельками з свинячого фаршу і капустою брокколі

Продукти:

  • Свинячий фарш – півкіло;
  • Сире яйце;
  • 300 грам брокколі;
  • Ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • 200 грам моркви;
  • Пучок зелені;
  • Томат – 50 грам;
  • Вода – 2000-2500 мл;
  • Сіль, чорний мелений перець і спеції.

Як робиться:

  1. У ємність заливаємо воду і поміщаємо на газ;
  2. Поки вода гріється, м'ясний фарш викладаємо в миску, додаємо туди сіль і спеції. Всі замішуємо ложкою або руками;
  3. Щоб фарш не розварився, в нього слід додати одне куряче яйце і перемішати;
  4. З отриманої суміші формуємо невеличкі кульки;
  5. У киплячу воду запускаємо фрикадельки і чекаємо, коли вони повстануть на поверхню води;
  6. Як тільки вони спливуть, знімаємо піну і викладаємо в бульйон брокколі. Зменшуємо вогонь і відварюємо хвилин 20;
  7. Тим часом зчищаємо з цибулі і моркви шкірку. Цибулю дрібно ріжемо, моркву протираємо великою теркою;
  8. Ставимо на плиту сковороду, наливаємо олію і засипаємо овочі. Обсмажуємо хвилин 3-5;
  9. Потім додаємо туди томат і смажимо 5 хвилин;
  10. Після цього викладаємо зажарку в суп і відварюємо ще хвилин 10-15;
  11. Хвилин за 5 до супу потрібно додати спеції і сіль;
  12. Подавати можна зі сметанною і дрібно посіченою петрушкою.

Суп з фрикадельками з курячого фаршу

Що нам знадобиться:

  • Фарш з курячого м'яса – 400 грам;
  • Півкілограма картоплі;
  • Морква – 200 грам;
  • Цибуля – 2 штуки;
  • Сире куряче яйце;
  • Дрібна вермішель – 100 грам;
  • 2000 мл води;
  • Рослинна олія;
  • Сіль і спеції;
  • Пучок свіжої зелені.

Приготування:

  1. На газ ставимо каструлю з водою і розігріваємо;
  2. Прибираємо з цибулі і моркви шкірку. Цибулю треба порубати на дрібні кубики, моркву протерти великою теркою;
  3. Смажимо овочі на рослинному маслі близько 7-10 хвилин;
  4. Викладаємо овочеву зажарку в киплячу воду і відварюємо хвилин 10;
  5. Тим часом готуємо фарш. Очищену цибулину потрібно розрізати на дрібні шматочки або протерти дрібної теркою;
  6. Курячий фарш змішуємо з подрібненою цибулею, сіллю і спеціями. Не забудьте додати в нього куряче яйце, інакше він розвариться;
  7. Далі формуємо з нього фрикадельки невеликого розміру, приблизно як волоські горіхи;
  8. Потім фрикадельки викладаємо в киплячий бульйон овочевий з зажаркою;
  9. Поки вони варяться, з картоплі зрізаємо шкірку і розрізаємо його у вигляді брусочків;
  10. Через 10 хвилин викладаємо його в суп і відварюємо до готовності. Також суп слід підсолити і додати спецій;
  11. За 5 хвилин до готовності суп засипаємо вермішель;
  12. В кінці посипаємо дрібними шматочками зелені.

Хитрощі кулінарів

  • У фарш можна додати спеції і сушену зелень, смак стане набагато краще і фрикадельки вийдуть пахучіше;
  • Також можна додати розмочену м'якуш хліба в молоці, вона додасть страві соковитості;
  • Кульки необхідно робити не надто великі, в діаметрі не більше 3 см, інакше вони будуть довго готуватися;
  • Рис для фрикадельок слід використовувати круглозерний білий, але не пропарений. Круглозерний вбере сік м'яса і додасть страві більш пікантний смак.

Готові фрикадельки можна подавати на обід або на свята. Вони будуть відмінним доповненням до будь-якої страви – до каш, овочів і навіть салатів. Не бійтеся, експериментуйте, проявляйте фантазію і доповнюйте страву за своїм смаком. Воно буде від цього тільки краще і смачніше!

Що ще почитати: