Як приготувати фрикадельки з індички для дітей і дорослих
Індичка – це завжди дуже ніжно і соковито. Сьогодні ми готуємо з неї м'ясні кульки, а значить, вечеря/обід обіцяє бути дуже смачним!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
перепелині яйця - | 3 шт. |
філе індички - | 0,5 кг |
зелень - | 20 г |
цибулю - | 1 невелика головка |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 90 Ккал |
Всього тридцять хвилин — і на столі опиниться смачний обід для ваших малюків. Підготуйте їм улюблений гарнір, і нехай насолоджуються!
Як приготувати:
- Філе ретельно промити, очистити від плівок і жиру.
- Нарізати м'ясо кубиками і пропустити через м'ясорубку. Щоб отримати зовсім ніжний і однорідний фарш, можна пропустити м'ясо через м'ясорубку двічі.
- Цибулю почистити і дрібно порубати, з'єднати з фаршем.
- Зелень помити, подрібнити і додати туди ж.
- Додати яйця і перемішати, сформувати невеликі кульки.
- Далі відварити в солоній воді до готовності.
Простий суп з фрикадельками з індички
Зараз ми пропонуємо вам смачний варіант легкого супу, в якому і велика кількість овочів, і м'ясо. Багато компонентів створюють максимум смаку!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
солодкий перець | 1 шт. |
цибуля | 1 головка |
петрушка | 10 г |
філе | 0,5 кг |
спеції | за смаком |
яйце | 1 шт. |
картопля | 3 бульби |
рис | 50 г |
вершкове масло | 60 г |
морква | 1 шт. |
вода | 2 л |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 г: 45 ккал |
Як приготувати:
- Філе промити і почистити, нарізати його кубиками.
- З лука стягнути лушпиння, обполоснути його і порубати дрібно.
- Компоненти з'єднати, пропустити через м'ясорубку.
- Потім додати спеції і все це вимішати до однорідності.
- Туди ж — сире яйце, перемішати все це.
- Далі вологими руками сформувати кульки.
- Картоплю почистити і промити від бруду і піску.
- Нарізати кубиками і поки відставити.
- Рис промити до прозорої води і відварити до напівготовності.
- Моркву почистити, помити і нарізати кубиками.
- Солодкий перець вимити, видалити нутрощі.
- Нарізати м'якоть половинками кілець.
- У сотейник з холодною водою опустити моркву і картоплю.
- Додати рис і м'ясні кульки, варити хвилин десять.
- Туди ж — перець і олію, спеції.
- Варити п'ять хвилин і доповнити посіченою петрушкою.
Порада: можна приготувати суп не на воді, а на бульйоні, і тоді він буде більш насиченим.
Суп з фрикадельками для дітей
Більш легкий варіант попереднього супу. Його відмінність в тому, що він готується для дітей, а значить, буде корисніше і навіть трохи поживніший. Саме те, що потрібно дітям!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелень | 10 г |
картопля | 1 шт. |
вода | 1 л |
філе індички | 0,2 кг |
спеції | за смаком |
цибуля | 1 головка |
солодкий перець | 1 шт. |
рис | 15 г |
морква | 1 шт. |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 24 ккал |
Як приготувати:
- Моркву почистити і натерти її на дрібній тертці.
- Картопля позбавити від шкірки і нарізати кубиками.
- У сотейник влити вказану кількість води і покласти туди моркву і картоплю.
- Прибрати на плиту і почати варити.
- Цибулину звільнити від лушпиння, помити і нарізати півкільцями.
- Обсмажити до легкої рум'яності і відправити в каструлю до решти.
- Солодкий перець промити, вирізати серединку.
- Порізати м'якоть соломкою і додати до інших інгредієнтів.
- Як тільки все це закипить, додати промитий рис.
- Зменшити вогонь і варити суп до готовності рису.
- М'ясо за цей час почистити і нарізати кубиками.
- Пропустити через м'ясорубку або подрібнити блендером.
- Додати спеції і все ретельно перемішати.
- Мокрими руками скачати кульки.
- Покласти їх в суп, коли рис буде майже повністю готовий.
- Варити ще хвилин двадцять.
- В кінці довести його до смаку, якщо є необхідність, і подавати.
Порада: якщо фрикадельки у вас заморожені, то додавати їх потрібно разом з рисом.
М'ясні кульки з індички під соусом
За наступні півтора години ви зможете приготувати щось незабутнє. Це будуть м'ясні кульки з шалено ніжного м'яса, які поринуть в дуже ароматний і насичений соус!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 20 мл |
цибуля | 2 головки |
индюшиный фарш | 0,4 кг |
спеції | за смаком |
борошно | 15 г |
картопля | 2 бульби |
вершкове масло | 30 г |
молоко | 200 мл |
печериці | 0,2 кг |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 97 ккал |
Як приготувати:
- Картоплю очистити від шкірки і промити.
- Цибулинам зрізати лушпиння і прибрати коріння.
- Картоплю подрібнити кубиками і пропустити через м'ясорубку з одним цибулею.
- Змішати з фаршем і приправити спеціями.
- З отриманої маси сформувати кульки.
- У сковороді нагріти рослинне масло.
- Обсмажити на ньому фрикадельки до золотого кольору.
- Перекласти їх у форму для запікання і відставити.
- Гриби до цього часу почистити і нарізати пластинками.
- Другий цибулю порізати дрібними кубиками.
- Викласти гриби в сковороду, де були м'ясні кульки.
- Тушкувати до випаровування рідини.
- Потім додати вершкове масло, цибулю, спеції і смажити все до рум'яності.
- Після цього ввести борошно, молоко і додати спеції.
- Гасити близько п'яти хвилин з моменту закипання до густоти.
- Отриману масу вилити на фрикадельки, розподілити її.
- Закрити форму кришкою і прибрати в духовку на півгодини при 180 градусах.
- Коли час пройде, можна подавати.
Порада: можна присипати м'ясо з грибами і сиром, щоб отримати золоту і ароматну скоринку.
Приготування в духовці
Ця версія теж дуже смачна, в неї дуже складно не закохатися. Кульки з ніжного індичого філе, вершковий соус і навіть трохи сиру – справжня смакота!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | 10 г |
цибуля | 1 головка |
часник | 2 шматочка |
индюшиный фарш | 0,6 кг |
кріп | 10 г |
сир | 100 г |
вершки | 0,2 мл |
рослинна олія | 15 мл |
яйце | 1 шт. |
Час приготування: 65 хвилин | Калорійність на 100 грам: 169 ккал |
Як приготувати:
- Цибулю почистити і нарізати його дрібними кубиками.
- Кріп помити і подрібнити.
- Викласти обидва компоненти в невелику ємність.
- Додати фарш, яйце і спеції.
- Все це вимішати до однорідності, відбити.
- З отриманої маси скачати кульки одного розміру.
- Викласти їх у форму для випічки, не забуваючи відступати місце.
- Попередньо дно цієї форми потрібно змастити маслом.
- Прибрати їх в духовку при середній температурі на чверть години.
- За цей час сир натерти, часник почистити і пропустити через прес.
- З'єднати їх між собою, змішати з вершками.
- Якщо залишилося трохи кропу, додати його сюди.
- Коли мине півгодини, дістати форму і залити фрикадельки соусом.
- Повернути в духовку ще на 20-25 хвилин до готовності.
Порада: щоб соус вийшов пікантним, можна додати в нього трохи чилі.
Дізнайтеся, як смачно приготувати фрикадельки з яловичини в домашніх умовах.
Візьміть на замітку цікаві рецепти м'ясних фрикадельок в ніжному сметанному соусі.
Спагетті з фрикадельками — поживне і смачне блюдо на кожен день. Рецепт тут.
Смачні кульки з вершковим соусом
Немає таких слів, які зможуть описати смак і аромат наступного рецепта. Це неймовірно смачно, ситно, соковито і насичено. Обов'язково спробуйте!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 40 мл |
часник | 1 шматочок |
батон | 4 скибочки |
яйце | 1 шт. |
шпинат | 100 г |
спеції | за смаком |
індичка | 0,5 кг |
петрушка | 20 г |
молоко | 100 мл |
цибуля | 2 головки |
вершки | 250 мл |
вершкове масло | 20 г |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 124 ккал |
Як приготувати:
- Філе промити і почистити, нарізати кубиками.
- Цибуля позбавити від лушпиння, порізати дрібними скибочками.
- Прогріти на сковороді масло і обсмажити в ньому половину цибулі до рум'яності.
- Змішати його з м'ясом і пропустити через м'ясорубку або відправити в блендер.
- Батон в цей час покласти в миску і залити молоком.
- Далі батон відтиснути і подрібнити його блендером.
- Додати у фарш разом з сирим яйцем.
- Туди ж всипати спеції і все вимішати до однорідності.
- Далі вологими руками сформувати кульки.
- Викласти в сковороду з олією і обсмажити до рум'яності.
- Залишився цибулю пасерувати в іншій сковороді з вершковим маслом.
- Коли він буде вже м'який, додати часник через тисняву.
- Петрушку і шпинат помити, кинути в блендер і подрібнити до однорідності.
- Додати отриману зелень до цибулі і часнику, влити вершки.
- Довести це все до кипіння і тушкувати кілька хвилин.
- В кінці додати спеції, все перемішати і зняти з вогню.
- Пробити соус заглибним блендером, щоб він став максимально однорідним.
- Подавати з готовими фрикадельками.
Корисні поради
Для дитини фрикадельки повинні бути розміром з волоський горіх, не більше. І варити потрібно точно так само, як для дорослих. Тобто або в супі, або окремо до готовності.
Щоб соус для фрикадельок вийшов максимально смачним і насиченим, радимо додати в нього сир. Це може бути будь-який сорт, але якщо ви хочете, щоб він краще тягнувся, використовуйте краще моцарелу.
Фрикадельки з індички – це не тільки смачно. Це дуже ніжне блюдо, яке подобається всім, і, на щастя, його можна подавати навіть на дитячий стіл. Настійно рекомендуємо приготувати вподобаний рецепт прямо зараз!