08 июнь 2019 5 196

Як приготувати фрикадельки з індички для дітей і дорослих

Індичка – це завжди дуже ніжно і соковито. Сьогодні ми готуємо з неї м'ясні кульки, а значить, вечеря/обід обіцяє бути дуже смачним!

Фрикадельки з філе індички для дітей
Інгредієнти Кількість
перепелині яйця - 3 шт.
філе індички - 0,5 кг
зелень - 20 г
цибулю - 1 невелика головка
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 90 Ккал

Всього тридцять хвилин — і на столі опиниться смачний обід для ваших малюків. Підготуйте їм улюблений гарнір, і нехай насолоджуються!

Як приготувати:

  1. Філе ретельно промити, очистити від плівок і жиру.
  2. Нарізати м'ясо кубиками і пропустити через м'ясорубку. Щоб отримати зовсім ніжний і однорідний фарш, можна пропустити м'ясо через м'ясорубку двічі.
  3. Цибулю почистити і дрібно порубати, з'єднати з фаршем.
  4. Зелень помити, подрібнити і додати туди ж.
  5. Додати яйця і перемішати, сформувати невеликі кульки.
  6. Далі відварити в солоній воді до готовності.
Порада: щоб було ситніше, можна додати подрібнені горіхи.

Простий суп з фрикадельками з індички

Зараз ми пропонуємо вам смачний варіант легкого супу, в якому і велика кількість овочів, і м'ясо. Багато компонентів створюють максимум смаку!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
солодкий перець 1 шт.
цибуля 1 головка
петрушка 10 г
філе 0,5 кг
спеції за смаком
яйце 1 шт.
картопля 3 бульби
рис 50 г
вершкове масло 60 г
морква 1 шт.
вода 2 л
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 г: 45 ккал

 Як приготувати:

  1. Філе промити і почистити, нарізати його кубиками.
  2. З лука стягнути лушпиння, обполоснути його і порубати дрібно.
  3. Компоненти з'єднати, пропустити через м'ясорубку.
  4. Потім додати спеції і все це вимішати до однорідності.
  5. Туди ж — сире яйце, перемішати все це.
  6. Далі вологими руками сформувати кульки.
  7. Картоплю почистити і промити від бруду і піску.
  8. Нарізати кубиками і поки відставити.
  9. Рис промити до прозорої води і відварити до напівготовності.
  10. Моркву почистити, помити і нарізати кубиками.
  11. Солодкий перець вимити, видалити нутрощі.
  12. Нарізати м'якоть половинками кілець.
  13. У сотейник з холодною водою опустити моркву і картоплю.
  14. Додати рис і м'ясні кульки, варити хвилин десять.
  15. Туди ж — перець і олію, спеції.
  16. Варити п'ять хвилин і доповнити посіченою петрушкою.

Порада: можна приготувати суп не на воді, а на бульйоні, і тоді він буде більш насиченим.

Суп з фрикадельками для дітей

Більш легкий варіант попереднього супу. Його відмінність в тому, що він готується для дітей, а значить, буде корисніше і навіть трохи поживніший. Саме те, що потрібно дітям!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелень 10 г
картопля 1 шт.
вода 1 л
філе індички 0,2 кг
спеції за смаком
цибуля 1 головка
солодкий перець 1 шт.
рис 15 г
морква 1 шт.
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 24 ккал

Як приготувати:

  1. Моркву почистити і натерти її на дрібній тертці.
  2. Картопля позбавити від шкірки і нарізати кубиками.
  3. У сотейник влити вказану кількість води і покласти туди моркву і картоплю.
  4. Прибрати на плиту і почати варити.
  5. Цибулину звільнити від лушпиння, помити і нарізати півкільцями.
  6. Обсмажити до легкої рум'яності і відправити в каструлю до решти.
  7. Солодкий перець промити, вирізати серединку.
  8. Порізати м'якоть соломкою і додати до інших інгредієнтів.
  9. Як тільки все це закипить, додати промитий рис.
  10. Зменшити вогонь і варити суп до готовності рису.
  11. М'ясо за цей час почистити і нарізати кубиками.
  12. Пропустити через м'ясорубку або подрібнити блендером.
  13. Додати спеції і все ретельно перемішати.
  14. Мокрими руками скачати кульки.
  15. Покласти їх в суп, коли рис буде майже повністю готовий.
  16. Варити ще хвилин двадцять.
  17. В кінці довести його до смаку, якщо є необхідність, і подавати.

Порада: якщо фрикадельки у вас заморожені, то додавати їх потрібно разом з рисом.

М'ясні кульки з індички під соусом

За наступні півтора години ви зможете приготувати щось незабутнє. Це будуть м'ясні кульки з шалено ніжного м'яса, які поринуть в дуже ароматний і насичений соус!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 20 мл
цибуля 2 головки
индюшиный фарш 0,4 кг
спеції за смаком
борошно 15 г
картопля 2 бульби
вершкове масло 30 г
молоко 200 мл
печериці 0,2 кг
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 97 ккал

Як приготувати:

  1. Картоплю очистити від шкірки і промити.
  2. Цибулинам зрізати лушпиння і прибрати коріння.
  3. Картоплю подрібнити кубиками і пропустити через м'ясорубку з одним цибулею.
  4. Змішати з фаршем і приправити спеціями.
  5. З отриманої маси сформувати кульки.
  6. У сковороді нагріти рослинне масло.
  7. Обсмажити на ньому фрикадельки до золотого кольору.
  8. Перекласти їх у форму для запікання і відставити.
  9. Гриби до цього часу почистити і нарізати пластинками.
  10. Другий цибулю порізати дрібними кубиками.
  11. Викласти гриби в сковороду, де були м'ясні кульки.
  12. Тушкувати до випаровування рідини.
  13. Потім додати вершкове масло, цибулю, спеції і смажити все до рум'яності.
  14. Після цього ввести борошно, молоко і додати спеції.
  15. Гасити близько п'яти хвилин з моменту закипання до густоти.
  16. Отриману масу вилити на фрикадельки, розподілити її.
  17. Закрити форму кришкою і прибрати в духовку на півгодини при 180 градусах.
  18. Коли час пройде, можна подавати.

Порада: можна присипати м'ясо з грибами і сиром, щоб отримати золоту і ароматну скоринку.

Приготування в духовці

Ця версія теж дуже смачна, в неї дуже складно не закохатися. Кульки з ніжного індичого філе, вершковий соус і навіть трохи сиру – справжня смакота!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції 10 г
цибуля 1 головка
часник 2 шматочка
индюшиный фарш 0,6 кг
кріп 10 г
сир 100 г
вершки 0,2 мл
рослинна олія 15 мл
яйце 1 шт.
Час приготування: 65 хвилин Калорійність на 100 грам: 169 ккал

Як приготувати:

  1. Цибулю почистити і нарізати його дрібними кубиками.
  2. Кріп помити і подрібнити.
  3. Викласти обидва компоненти в невелику ємність.
  4. Додати фарш, яйце і спеції.
  5. Все це вимішати до однорідності, відбити.
  6. З отриманої маси скачати кульки одного розміру.
  7. Викласти їх у форму для випічки, не забуваючи відступати місце.
  8. Попередньо дно цієї форми потрібно змастити маслом.
  9. Прибрати їх в духовку при середній температурі на чверть години.
  10. За цей час сир натерти, часник почистити і пропустити через прес.
  11. З'єднати їх між собою, змішати з вершками.
  12. Якщо залишилося трохи кропу, додати його сюди.
  13. Коли мине півгодини, дістати форму і залити фрикадельки соусом.
  14. Повернути в духовку ще на 20-25 хвилин до готовності.

Порада: щоб соус вийшов пікантним, можна додати в нього трохи чилі.

Дізнайтеся, як смачно приготувати фрикадельки з яловичини в домашніх умовах.

Візьміть на замітку цікаві рецепти м'ясних фрикадельок в ніжному сметанному соусі.

Спагетті з фрикадельками — поживне і смачне блюдо на кожен день. Рецепт тут.

Смачні кульки з вершковим соусом

Немає таких слів, які зможуть описати смак і аромат наступного рецепта. Це неймовірно смачно, ситно, соковито і насичено. Обов'язково спробуйте!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 40 мл
часник 1 шматочок
батон 4 скибочки
яйце 1 шт.
шпинат 100 г
спеції за смаком
індичка 0,5 кг
петрушка 20 г
молоко 100 мл
цибуля 2 головки
вершки 250 мл
вершкове масло 20 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 124 ккал

Як приготувати:

  1. Філе промити і почистити, нарізати кубиками.
  2. Цибуля позбавити від лушпиння, порізати дрібними скибочками.
  3. Прогріти на сковороді масло і обсмажити в ньому половину цибулі до рум'яності.
  4. Змішати його з м'ясом і пропустити через м'ясорубку або відправити в блендер.
  5. Батон в цей час покласти в миску і залити молоком.
  6. Далі батон відтиснути і подрібнити його блендером.
  7. Додати у фарш разом з сирим яйцем.
  8. Туди ж всипати спеції і все вимішати до однорідності.
  9. Далі вологими руками сформувати кульки.
  10. Викласти в сковороду з олією і обсмажити до рум'яності.
  11. Залишився цибулю пасерувати в іншій сковороді з вершковим маслом.
  12. Коли він буде вже м'який, додати часник через тисняву.
  13. Петрушку і шпинат помити, кинути в блендер і подрібнити до однорідності.
  14. Додати отриману зелень до цибулі і часнику, влити вершки.
  15. Довести це все до кипіння і тушкувати кілька хвилин.
  16. В кінці додати спеції, все перемішати і зняти з вогню.
  17. Пробити соус заглибним блендером, щоб він став максимально однорідним.
  18. Подавати з готовими фрикадельками.
Порада: можна додати в соус трохи соусу песто для незвичайного смаку.

Корисні поради

Для дитини фрикадельки повинні бути розміром з волоський горіх, не більше. І варити потрібно точно так само, як для дорослих. Тобто або в супі, або окремо до готовності.

Щоб соус для фрикадельок вийшов максимально смачним і насиченим, радимо додати в нього сир. Це може бути будь-який сорт, але якщо ви хочете, щоб він краще тягнувся, використовуйте краще моцарелу.

Фрикадельки з індички – це не тільки смачно. Це дуже ніжне блюдо, яке подобається всім, і, на щастя, його можна подавати навіть на дитячий стіл. Настійно рекомендуємо приготувати вподобаний рецепт прямо зараз!

Що ще почитати: