03 март 2019 2 949

Рецепти приготування м'яких рогаликів з маком

Пропонуємо вам приготувати неймовірно простий і неймовірно смачну випічку! В якості начинки в кожному варіанті у нас буде мак, а значить, буде ще і незвичайно! Рогалики дуже смачні з чаєм, кавою. Їх можна брати з збій на роботу, є на сніданок або в якості перекусу. Ви повинні спробувати їх!

Рогалики з маком на дріжджах
Інгредієнти Кількість
пшеничного борошна - 570 г
молока - 0,4 л
вершків - 50 мл
солі - 4 р
крохмалю - 15 г
яєць - 1 шт.
пудри - 15 г
дріжджів - 11 г
масла на вершках - 75 г (15 + 60)
цукру - 40 г
маку - 150 г
ванілі - 2 г
Час приготування: 170 хвилин Калорійність на 100 грам: 260 Ккал

Приготування:

  1. Олію заздалегідь вийняти, щоб воно стало кімнатної температури.
  2. Молоко нагріти до того ж стану.
  3. Залити в миску, всипати дріжджі і цукор.
  4. Перемішати все, щоб сухі компоненти повністю розійшлися.
  5. Прибрати масу в тепле місце на десять хвилин.
  6. Коли опара підніметься, додати в неї яйце і змішати.
  7. Додати більшу частину масла, крохмаль, сіль, ванілін.
  8. Все це ще раз ретельно перемішати.
  9. Частинами додати всю муку, але обов'язково з допомогою сита, щоб тісто вийшло еластичним, однорідним і без сухих грудочок.
  10. Скачати в кульку і помістити в тепло на дві години, накривши рушником.
  11. Потім обім'яти і викласти дріжджове тісто на робочий стіл.
  12. За допомогою качалки розкотити в прямокутник і нарізати трикутниками.
  13. Меншу частину масла з'єднати з маком і пудрою.
  14. Викласти трохи начинки на кожен шматочок тесту.
  15. Згорнути і прибрати в форму.
  16. Дати трохи підрости і відправити в духовку на півгодини при 190 градусах.

Рогалики з листкового тіста з маком

ПРОДУКТИ КІЛЬКІСТЬ
цукрової пудри 5 г
борошна 50 г
тіста дріжджового листкового 0,4 кг
маку 30 г

Приготування займе 30 хвилин.

Скільки калорій – 382.

Як приготувати:

  1. Тісто необхідно попередньо дістати, розпакувати і помістити на робочу поверхню.
  2. Бажано присипати її борошном, щоб вже м'яке тісто не прилипло. Зверху теж присипати борошном, щоб поверхня не заветрилась. Також можна накрити рушником для тієї ж мети.
  3. М'яке тісто при необхідності розкачати, нарізати променями.
  4. Мак висипати в невелику піалу, залити окропом і накрити.
  5. Хвилин через п'ятнадцять воду злити і з'єднати мак з цукром.
  6. Отриманою начинкою змастити шматочки тіста і згорнути їх.
  7. Викласти на деко і відправити в духовку хвилин на двадцять.

Як приготувати на йогурті

ПРОДУКТИ КІЛЬКІСТЬ
цукру 90 г
маргарину 0,1 кг
солі 1 пучку
макової начинки 1 банку
розпушувача 10 г
йогурту 0,1 кг
борошна 230 р
ванільного цукру 10 г

Приготування займе 55 хвилин.

Скільки калорій – 431.

Як приготувати:

  1. Маргарин необхідно заздалегідь дістати і розкрити упаковку, щоб він став м'яким і податливим.
  2. Прибрати його в ємність, додати звичайний цукор і трохи ванілі.
  3. Все збити віночком до легкості.
  4. Борошно змішати з сіллю, розпушувачем.
  5. Отриману масу пропустити через сито до маслу.
  6. Продовжувати збивати всі разом, поки не вийде щось однорідне.
  7. Ввести йогурт і перемішати компоненти до отримання тесту.
  8. Скачати його в кулю і прибрати на тридцять хвилин у холодильник.
  9. Потім дістати і розділити навпіл. Обидві частини розкачати.
  10. Нарізати променями і на широку сторону кожного з них помістити трохи начинки.
  11. Скрутити в рогалики і викласти їх на деко.
  12. Відправити запікатися на чверть години при 180 градусах.

Рогалики з маком та горіхами

ПРОДУКТИ КІЛЬКІСТЬ
соди 3 дрібку
масла вершкового 250 г
маку 200 г
сметани 0,2 л
цукру 0,1 кг
борошна 280 р
волоських горіхів 150 г

Приготування займе 1 годину і 10 хвилин.

В одній порції – 442 калорії.

Як приготувати:

  1. Холодне масло слід дістати, викласти на робочу поверхню.
  2. Нарізати його кубиками і присипати двома ложками борошна.
  3. Далі з допомогою ножа порубати цю масу в крихту.
  4. Перемістити в миску, додати соду і сметану.
  5. Почати вимішувати масу, поки не стане однорідною.
  6. Ввести залишки борошна і замісити тісто вручну.
  7. Скачати його в кулю, загорнути і прибрати в морозильну камеру на тридцять хвилин.
  8. Мак за цей час подрібнити в блендері, запарити його і з'єднати з половиною цукру.
  9. Горіхи висипати на суху сковороду і прогріти їх до рум'яності.
  10. Подрібнити ножем або качалкою до дрібних шматочків.
  11. Тісто дістати, тонко розкачати і порізати трикутниками.
  12. Викласти на кожен трохи начинки і акуратно згорнути.
  13. Помістити у форму і запікати двадцять хвилин при 190 градусах.

Пропонуємо ознайомитися з рецептами схожою випічки — домашніх рогаликів з повидлом.

А тут ви дізнаєтеся, як спекти рогалики з пісочного тіста для всієї родини.

Ласунам неодмінно сподобаються рецепти смачного печива з маком.

Рецепт випічки з шоколадом

ПРОДУКТИ КІЛЬКІСТЬ
цукру 10 г
маку 240 г
олії соняшникової 40 мл
какао 90 г
свіжих дріжджів 20 г
борошна 800 г
пудри 50 г
води/молока 0,3 л
шоколаду 0,1 кг
солі 5 г

Приготування займе 1 годину і 50 хвилин.

Скільки калорій – 337.

Як приготувати:

  1. Молоко або воду (на вибір) підігріти і вилити в глибоку ємність.
  2. Покришити туди свіжі дріжджі, додати цукор і сіль.
  3. Все ретельно перемішати.
  4. Далі з допомогою сита частинами ввести муку і какао, щоразу вимішуючи до однорідності.
  5. Коли тісто стане м'яким і однорідним, скачати його в кулю і прибрати в тепло приблизно годину.
  6. За цей час пробити в блендері мак, з'єднати з пудрою. Якщо потрібно, можна запарити його, щоб пудра легше танула.
  7. Шоколад подрібнити, якщо у вас плитка. Але краще взяти шоколадні краплі, тоді їх ніяк не потрібно буде готувати.
  8. Готове тісто обім'яти, помістити на робочу поверхню.
  9. Присипати борошном і розкачати в прямокутник.
  10. Нарізати трикутниками, на широку частину кожного з них помістити трохи макової начинки і шоколаду.
  11. Згорнути все це в рогалики і викласти у форму з папером.
  12. Відправити в духовку приблизно на тридцять хвилин при 175 градусах.

Приготування з маковою начинкою і карамеллю

ПРОДУКТИ КІЛЬКІСТЬ
яєць 1 шт.
листкового тіста 0,5 кг
мигдальних пластівців 150 г
карамелі 130 мл
маку 250 г
мигдалю 150 г
пудри 30 г

Приготування займе 40 хвилин.

Скільки калорій – 454.

Як приготувати:

  1. Тісто дістати і дати йому розтанути.
  2. Після цього нарізати трикутниками.
  3. Горіхи висипати на сковороду, підрум'янити.
  4. Після цього можна подрібнити за допомогою блендера.
  5. Карамель з'єднати з маком і горіхами.
  6. На більшу частину кожного трикутника помістити ложку начинки.
  7. Загорнути рогалики і викласти їх на деко.
  8. Яйце збити і змастити ним рогалики з допомогою силіконової пензлика.
  9. Присипати пластівцями мигдалю і прибрати в духовку на вісімнадцять хвилин.
  10. Потім дістати і, коли рогалики трохи охолонуть, присипати їх пудрою за допомогою чайного сита.

Корисні поради

В начинку за смаком можете додати все, що вам подобається. Починаючи від сухофруктів і цукатів і закінчуючи кокосовою стружкою. Це можуть бути навіть свіжі ягоди, шматочки фруктів, цитрусові, прянощі (кардамон і ін).

Щоб ваша випічка вийшла не тільки пишною, але і глянсовою, не забудьте змастити рогалики. Можна яйцем, жовтком, солодкою водою або молоком, вершковим маслом.

У будь-якому випадку змащувати потрібно лише після того, як ваші борошняні вироби зросли на деку.

Після цього можна присипати їх чимось оригінальним: кунжутом, кмином, кокосовою стружкою, горіхами, маком.

Рогалики – це завжди гарна ідея. Вони дуже легкі, але при цьому досить насичені, а тому дуже подобаються не тільки дітям, але і дорослим. Їх великий плюс у тому, що вони в міру солодкі. Приємного апетиту!

Що ще почитати: