Рецепти приготування м'яких рогаликів з маком
Пропонуємо вам приготувати неймовірно простий і неймовірно смачну випічку! В якості начинки в кожному варіанті у нас буде мак, а значить, буде ще і незвичайно! Рогалики дуже смачні з чаєм, кавою. Їх можна брати з збій на роботу, є на сніданок або в якості перекусу. Ви повинні спробувати їх!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
пшеничного борошна - | 570 г |
молока - | 0,4 л |
вершків - | 50 мл |
солі - | 4 р |
крохмалю - | 15 г |
яєць - | 1 шт. |
пудри - | 15 г |
дріжджів - | 11 г |
масла на вершках - | 75 г (15 + 60) |
цукру - | 40 г |
маку - | 150 г |
ванілі - | 2 г |
Час приготування: 170 хвилин | Калорійність на 100 грам: 260 Ккал |
Приготування:
- Олію заздалегідь вийняти, щоб воно стало кімнатної температури.
- Молоко нагріти до того ж стану.
- Залити в миску, всипати дріжджі і цукор.
- Перемішати все, щоб сухі компоненти повністю розійшлися.
- Прибрати масу в тепле місце на десять хвилин.
- Коли опара підніметься, додати в неї яйце і змішати.
- Додати більшу частину масла, крохмаль, сіль, ванілін.
- Все це ще раз ретельно перемішати.
- Частинами додати всю муку, але обов'язково з допомогою сита, щоб тісто вийшло еластичним, однорідним і без сухих грудочок.
- Скачати в кульку і помістити в тепло на дві години, накривши рушником.
- Потім обім'яти і викласти дріжджове тісто на робочий стіл.
- За допомогою качалки розкотити в прямокутник і нарізати трикутниками.
- Меншу частину масла з'єднати з маком і пудрою.
- Викласти трохи начинки на кожен шматочок тесту.
- Згорнути і прибрати в форму.
- Дати трохи підрости і відправити в духовку на півгодини при 190 градусах.
Рогалики з листкового тіста з маком
ПРОДУКТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукрової пудри | 5 г |
борошна | 50 г |
тіста дріжджового листкового | 0,4 кг |
маку | 30 г |
Приготування займе 30 хвилин.
Скільки калорій – 382.
Як приготувати:
- Тісто необхідно попередньо дістати, розпакувати і помістити на робочу поверхню.
- Бажано присипати її борошном, щоб вже м'яке тісто не прилипло. Зверху теж присипати борошном, щоб поверхня не заветрилась. Також можна накрити рушником для тієї ж мети.
- М'яке тісто при необхідності розкачати, нарізати променями.
- Мак висипати в невелику піалу, залити окропом і накрити.
- Хвилин через п'ятнадцять воду злити і з'єднати мак з цукром.
- Отриманою начинкою змастити шматочки тіста і згорнути їх.
- Викласти на деко і відправити в духовку хвилин на двадцять.
Як приготувати на йогурті
ПРОДУКТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукру | 90 г |
маргарину | 0,1 кг |
солі | 1 пучку |
макової начинки | 1 банку |
розпушувача | 10 г |
йогурту | 0,1 кг |
борошна | 230 р |
ванільного цукру | 10 г |
Приготування займе 55 хвилин.
Скільки калорій – 431.
Як приготувати:
- Маргарин необхідно заздалегідь дістати і розкрити упаковку, щоб він став м'яким і податливим.
- Прибрати його в ємність, додати звичайний цукор і трохи ванілі.
- Все збити віночком до легкості.
- Борошно змішати з сіллю, розпушувачем.
- Отриману масу пропустити через сито до маслу.
- Продовжувати збивати всі разом, поки не вийде щось однорідне.
- Ввести йогурт і перемішати компоненти до отримання тесту.
- Скачати його в кулю і прибрати на тридцять хвилин у холодильник.
- Потім дістати і розділити навпіл. Обидві частини розкачати.
- Нарізати променями і на широку сторону кожного з них помістити трохи начинки.
- Скрутити в рогалики і викласти їх на деко.
- Відправити запікатися на чверть години при 180 градусах.
Рогалики з маком та горіхами
ПРОДУКТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
соди | 3 дрібку |
масла вершкового | 250 г |
маку | 200 г |
сметани | 0,2 л |
цукру | 0,1 кг |
борошна | 280 р |
волоських горіхів | 150 г |
Приготування займе 1 годину і 10 хвилин.
В одній порції – 442 калорії.
Як приготувати:
- Холодне масло слід дістати, викласти на робочу поверхню.
- Нарізати його кубиками і присипати двома ложками борошна.
- Далі з допомогою ножа порубати цю масу в крихту.
- Перемістити в миску, додати соду і сметану.
- Почати вимішувати масу, поки не стане однорідною.
- Ввести залишки борошна і замісити тісто вручну.
- Скачати його в кулю, загорнути і прибрати в морозильну камеру на тридцять хвилин.
- Мак за цей час подрібнити в блендері, запарити його і з'єднати з половиною цукру.
- Горіхи висипати на суху сковороду і прогріти їх до рум'яності.
- Подрібнити ножем або качалкою до дрібних шматочків.
- Тісто дістати, тонко розкачати і порізати трикутниками.
- Викласти на кожен трохи начинки і акуратно згорнути.
- Помістити у форму і запікати двадцять хвилин при 190 градусах.
Пропонуємо ознайомитися з рецептами схожою випічки — домашніх рогаликів з повидлом.
А тут ви дізнаєтеся, як спекти рогалики з пісочного тіста для всієї родини.
Ласунам неодмінно сподобаються рецепти смачного печива з маком.
Рецепт випічки з шоколадом
ПРОДУКТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукру | 10 г |
маку | 240 г |
олії соняшникової | 40 мл |
какао | 90 г |
свіжих дріжджів | 20 г |
борошна | 800 г |
пудри | 50 г |
води/молока | 0,3 л |
шоколаду | 0,1 кг |
солі | 5 г |
Приготування займе 1 годину і 50 хвилин.
Скільки калорій – 337.
Як приготувати:
- Молоко або воду (на вибір) підігріти і вилити в глибоку ємність.
- Покришити туди свіжі дріжджі, додати цукор і сіль.
- Все ретельно перемішати.
- Далі з допомогою сита частинами ввести муку і какао, щоразу вимішуючи до однорідності.
- Коли тісто стане м'яким і однорідним, скачати його в кулю і прибрати в тепло приблизно годину.
- За цей час пробити в блендері мак, з'єднати з пудрою. Якщо потрібно, можна запарити його, щоб пудра легше танула.
- Шоколад подрібнити, якщо у вас плитка. Але краще взяти шоколадні краплі, тоді їх ніяк не потрібно буде готувати.
- Готове тісто обім'яти, помістити на робочу поверхню.
- Присипати борошном і розкачати в прямокутник.
- Нарізати трикутниками, на широку частину кожного з них помістити трохи макової начинки і шоколаду.
- Згорнути все це в рогалики і викласти у форму з папером.
- Відправити в духовку приблизно на тридцять хвилин при 175 градусах.
Приготування з маковою начинкою і карамеллю
ПРОДУКТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яєць | 1 шт. |
листкового тіста | 0,5 кг |
мигдальних пластівців | 150 г |
карамелі | 130 мл |
маку | 250 г |
мигдалю | 150 г |
пудри | 30 г |
Приготування займе 40 хвилин.
Скільки калорій – 454.
Як приготувати:
- Тісто дістати і дати йому розтанути.
- Після цього нарізати трикутниками.
- Горіхи висипати на сковороду, підрум'янити.
- Після цього можна подрібнити за допомогою блендера.
- Карамель з'єднати з маком і горіхами.
- На більшу частину кожного трикутника помістити ложку начинки.
- Загорнути рогалики і викласти їх на деко.
- Яйце збити і змастити ним рогалики з допомогою силіконової пензлика.
- Присипати пластівцями мигдалю і прибрати в духовку на вісімнадцять хвилин.
- Потім дістати і, коли рогалики трохи охолонуть, присипати їх пудрою за допомогою чайного сита.
Корисні поради
Щоб ваша випічка вийшла не тільки пишною, але і глянсовою, не забудьте змастити рогалики. Можна яйцем, жовтком, солодкою водою або молоком, вершковим маслом.
У будь-якому випадку змащувати потрібно лише після того, як ваші борошняні вироби зросли на деку.
Після цього можна присипати їх чимось оригінальним: кунжутом, кмином, кокосовою стружкою, горіхами, маком.
Рогалики – це завжди гарна ідея. Вони дуже легкі, але при цьому досить насичені, а тому дуже подобаються не тільки дітям, але і дорослим. Їх великий плюс у тому, що вони в міру солодкі. Приємного апетиту!