Рецепти здобних, листкових і сирних рогаликів зі згущеним молоком
Ви думаєте, що здобна випічка — це надбання тільки кондитерських магазинів? Але ж це зовсім не так! Апетитна, ароматна здоба – це цілком доступне ласощі, яке під силу приготувати абсолютно будь-якій господині. Ось, наприклад, що можна швидко приготувати з мінімального набору інгредієнтів? Звичайно ж, рогалики!
Безпосередньо у цій статті ми розглянемо приготування рогаликів зі згущеним молоком. Але пам'ятаєте, з начинкою можна експериментувати і крім згущеного молока (звичайна/варене), ви цілком можете використовувати мармелад, повидло, конфітюр, джем або ж яблука.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукор кристалічний - | 80 г |
борошно пшеничне - | 900 г |
яйце куряче - | 1 шт. |
сметана - | 200 мл |
спред або маргарин - | 200 г |
розпушувач для тіста - | 10 г |
згущене молоко - | 2 банки |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 417 Ккал |
Як спекти пісочний рогалики зі згущеним молоком:
- Спред необхідно розтерти з кристалічним цукром, яйцем і сметаною. За бажанням, на даному етапі можна додати трохи ванілі;
- Борошно просійте, в цей же момент додайте до неї розпушувач. Далі просіяне борошно починайте поступово підсипати до масляній основі, не припиняючи процесу вимішування. Приготоване тісто виходить еластичним, м'яким і не буде липнути до рук;
- Загорніть приготоване тісто в пакет і приберіть на півгодини в холодильник;
- Після закінчення зазначеного часу, тісто слід викласти на робочу поверхню і сформувати довгастий джгут. Далі джгут розрізається на 5 частин однакового розміру. Після цього, кожен шматочок необхідно розкатати на круглу, досить тонкий коржик. Потім розрізати її на 6-7 сегментів. На ту сторону, що ширше викладається невелику кількість згущеного молока. Потім дані сегменти слід акуратно згорнути, формуючи рогалик. Ті ж дії слід повторити з рештою тестом;
- Сформовані вироби необхідно перекласти на деко для випікання, заздалегідь застелений промасленим пергаментним папером. Лист відправляється на 15-18 хвилин в духову шафу. Температурний режим 1800С;
- Після закінчення відведеного часу, випікають вироби набувають золотистий відтінок. За бажанням можете посипати рогалики цукровою пудрою.
Рогалики зі згущеним молоком із дріжджового листкового тіста
Інгредієнти:
- борошно – 500 г;
- молоко незбиране – 300 мл;
- маргарин – 280 м;
- інстантні дріжджі – 3 ч. л.;
- цукор-пісок – 2 ст. л.;
- кухонна сіль – 2 г;
- курячий жовток – 1 шт.;
- згущене молоко – 1 банка.
Тривалість приготування здоби: 2 ч.
Енергетична цінність на 100 г: 305 кКал.
Покрокове опис:
- Молоко налити в каструльку і підігрійте до 400С. Далі розчиніть у ньому цукор-пісок і швидкодіючі дріжджі. Дочекайтеся, поки на поверхні почне з'являтися «пінна шапочка». Відразу після цього слід ввести щіпку солі і 70 г розм'якшеного маргарину. Розітріть. Поступово введіть просіяне борошно і вимішайте;
- Накрийте приготоване тісто тканинним рушником і залиште на 20-25 хвилин на кухонному столі. Після його слід переставити на 12-14 хвилин в прохолодне місце;
- Далі припылите стіл борошном, викладіть на нього приготоване тісто і розкачайте (товщина 0,5-1 см). Покрийте поверхню тіста залишилися 200 г маргарину. Для цього наріжте маргарин на слайсы і викладіть їх в один ряд по всій поверхні розкатаного тіста. Складіть краю тестового пласта навпіл і розкачати. Потім знову складіть навпіл і знову розкачайте. Виконайте ці дії 5 разів. Потім загорніть тестовий «грудку» в харчову плівку і помістіть на середню полицю холодильника;
- Через 30 хвилин вийміть тісто і розкачайте в пласт. Наріжте його на трикутники однакової величини. На широку сторону кожного трикутника помістіть невелику кількість згущеного молока і скрутіть в рогалик;
- Викладіть сформовані рогалики на промаслений лист пергаментного паперу і залиште на 40-45 хвилин для підходу. Тим часом приготуйте таку суміш: з'єднайте 1 курячий жовток і 1 ст. л. незбираного молока. Приготованою сумішшю змастіть підійшли вироби і потім відразу ж відправляйте їх у розігріту до 2000З духова шафа. Випікається даний вид здоби протягом 20 хвилин.
Рогалики зі згущеним молоком з сирного тіста
Складові:
- сир домашній – 110 г;
- буряковий цукор – 110 г;
- маргарин вершковий – 110 г;
- борошно – 1,5 склянки;
- харчова сода – 5 м;
- варена згущене молоко.
Тривалість приготування: 50 хв.
Кількість кКал на 100 г: 347.
Покрокове приготування:
- Сир викладіть в широку миску і ретельно розітріть. Намагайтеся розтерти до пастоподібного стану;
- Після введіть до нього маргарин і цукор. Продовжуйте процес розтирання до розчинення цукрових кристалів;
- Борошно з'єднайте з харчовою содою, просійте і введіть до сирної маси. Замісіть еластичне тісто, сформуйте їх нього кулю, який необхідно буде обернути в поліетилен і прибрати на 20-25 хвилин в морозильну камеру;
- Добре охолоджене сирне тісто розкачайте товщиною в 0,5-0,7 див. Розріжте на 6-7 сегментів. Змастіть їх вареним згущеним молоком і скрутіть в акуратні рогалики;
- Перекладіть сформовані заготовки здоби на змащене маслом деко і випікайте при 1800С протягом 15 хвилин;
- Для того щоб ваші рогалики вкрилися апетитною золотистою скоринкою, посипте їх в середині процесу випікання цукровою пудрою.
Читайте як приготувати картопляне тісто для пиріжків з різними начинками.
Візьміть на замітку рецепт шарлотки з грушами — спробуйте приготувати це блюдо в мультиварці.
А ви знаєте як приготувати ніжні і соковиті стейки з форелі? Покрокові рецепти з фото тут.
Дріжджові рогалики з вареним згущеним молоком
Інгредієнти для приготування:
- молоко коров'яче – 250 мл;
- цукор – 50 г;
- дріжджі сухі – 2 ч. л.;
- масло оливи – 7 ст. л.;
- сіль кам'яна – 10 г;
- борошно пшеничне – 3 ст.;
- варена згущене молоко.
Тривалість приготування: 3 ч.
Харчова цінність на 100 г: 316 кКал.
Приготування:
- Молоко влийте в невелику емальовану каструльку. Поставте його на вогонь і підігрійте до 35-370С. Потім введіть в нього цукор і сухі дріжджі. Розмішайте до повного розчинення інгредієнтів. На поверхні молока повинна з'явитися «дріжджова шапка»;
- Додайте масло оливи, сіль і знову вимісіть. Введіть борошно, вимісити тісто. Накрийте його тканинною серветкою і відставте на 2,5 години в тепле місце. За цей час тісто потрібно буде 3 рази обім'яти;
- Після закінчення відведеного часу присипте стіл борошном, викладіть на нього тісто і розкачайте його в досить тонкий пласт. Розріжте розкатане тісто за допомогою фігурного ножа на 8-10 сегментів. Покрийте їх поверхню вареним згущеним молоком і скрутіть (від широкого краю) в рогалики;
- Викладіть сформовані рогалики на деко, попередньо застелений промасленим пергаментом. Щедро змастіть поверхню виробів холодною водою і відправляйте на 15-18 хвилин у розігріту до 2000С духовку;
- Готові рогалики з дріжджового тіста відразу після вилучення з духовки рекомендується посипати цукровою пудрою.
Приємного апетиту!