Як приготувати рогалики з волоськими горіхами
Сьогодні до випічки ми вирішили підійти серйозно і підготували дещо дуже смачне. Якщо коли-то ви вже їли горіхові рогалики, то знаєте, що таке не можна упустити. Ми підготували шість різних рецептів, щоб кожен зміг обрати для себе найкращий!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукор - | 80 г |
вершкове масло - | 0,1 кг |
кориця - | 3 дрібку |
борошно - | 400 г |
волоські горіхи - | 0,1 кг |
мед - | 15 мл |
сметана - | 0,2 л |
жовток - | 1 шт. |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 358 Ккал |
Кажуть, тісто на сметані виходить неймовірно ніжним! Спробуємо разом? Начинка буде насиченою і дуже ароматною.
Як приготувати:
- В першу чергу пропустіть всю муку через сито в глибоку ємність.
- Холодне масло дістаньте, розкрийте і натріть його теркою.
- Додайте до борошна разом зі сметаною і замісіть тісто.
- В кінці поділіть його на чотири частини і кожну з них упакуйте.
- Відправте в холодильник хоча б на тридцять хвилин.
- В цей час всипте горіхи на суху сковороду.
- Обсмажте їх до рум'яності і яскравого аромату.
- Потім остудіть і подрібніть за допомогою блендера.
- Додайте цукор, корицю, мед і все ретельно перемішайте вручну.
- Дістаньте одну частину тіста і скачайте з нього кулю.
- Далі його розкачати в круг, який, у свою чергу, поріжте на 6-8 частин.
- На широку сторону кожного трикутника помістіть ложку начинки.
- Скрутіть в рулетик і перекладіть кожен з них на деко.
- Жовток збийте і змастіть їм рогалики з допомогою пензлика.
- Помістіть деко в духовку на півгодини при 185 градусах.
Дріжджові рогалики з горіхами
Якщо випічка на дріжджах, значить, буде не тільки смачно, але й пишно, м'яко. Приготуйте рогалики з вечора, вранці буде смачно разом з чаєм.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сухі дріжджі | 10 г |
ванілін | 2 г |
рослинна олія | 20 мл |
цукор | 5 г |
жовток | 1 шт. |
волоські горіхи | 60 г |
борошно | 100 г |
вода | 30 мл |
молоко | 50 мл |
сіль | 2 дрібку |
пудра цукру | 30 г |
Час приготування: 125 хвилин | Калорійність на 100 грам: 317 Ккал |
Як приготувати:
- Молоко залийте в сотейник і підігрійте його до теплого, не гарячого (!) стану. Можна відправити в мікрохвильову піч на кілька секунд.
- Залийте його в невелику ємність, де зможе піднятися опара.
- Всипте дріжджі і перемішайте до повного розчинення.
- Дайте настоятися протягом десяти хвилин.
- Борошно пропустіть через сито в глибоку миску.
- Додайте сіль, цукор, ванілін і перемішайте.
- Туди ж влийте і підійшла опару, з'єднайте всі.
- Доповніть все олією і замісіть м'яке тісто.
- Скачайте з нього кулю і покладіть у центр миски.
- Накрийте і поставте у тепле місце на годину для підйому.
- В цей час горіхи висипте на сковороду і обсмажте.
- Потім остудіть і подрібніть будь-яким зручним способом.
- Воду доведіть до кипіння і влийте до горіхів.
- Туди ж відправте половину пудри і ретельно все перемішайте до отримання пасти.
- Обімніть тісто і викладіть на стіл.
- Розкачайте в коло і наріжте трикутниками.
- Кожен з них змастіть пастою по всій площі.
- Скрутіть в рогалики і укладіть на деко.
- Дайте їм підійти ще протягом двадцяти хвилин.
- Змастіть всі рогалики жовтком і відправте запікатися на двадцять хвилин при 180 градусах.
- Після цього дістаньте і дайте їм хоча б трохи охолонути.
- Потім за допомогою чайного сита присипте вироби залишками пудри.
Порада: якщо в горіхову пасту додати молоко замість води, буде смачніше.
Як спекти з родзинками
Любителям сухофруктів окремий варіант з додаванням родзинок. Він робить начинку ще смачніше. Так що радимо спробувати навіть тим, хто до родзинок байдужий.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
волоські горіхи | 200 г |
вершковий сир | 0,2 кг |
сметана | 60 мл |
ізюм | 0,1 кг |
вершкове масло | 200 г |
сіль | 2 дрібку |
цукор | 100 г |
борошно | 0,5 кг |
кориця | 15 г |
Час приготування: 220 хвилин | Калорійність на 100 грам: 393 Ккал |
Як приготувати:
- Масло дістаньте з холодильника, розкрийте його і наріжте кубиками в холодному вигляді.
- Покладіть його в комбайн, додати вершковий сир, сіль, сметану.
- Туди ж всипте борошно, але обов'язково за допомогою сита.
- Прокрутіть кілька разів, щоб отримати липке тісто.
- Отриману масу поділіть на чотири частини. З кожної зробіть корж і загорніть в плівку.
- Всіх їх приберіть в холодильник на дві години.
- Ізюм промийте і обсушіть, подрібніть ножем або блендером.
- Горіхи засипте в суху сковороду і прогрійте до рум'яності яскравого аромату.
- Після цього остудіть їх і подрібніть блендером.
- З'єднайте їх з родзинками, цукром і корицею.
- Коли пройде час, дістаньте коржі і розкачайте кожну в коло.
- Наріжте їх трикутниками.
- На широку сторону кожного з них покладіть по ложці начинки.
- Втисніть її в тісто і тільки після цього скрутіть в рулет.
- Розкладіть рогалики по листу і приберіть його в холодильник на двадцять хвилин.
- Коли пройде час, перекладіть борошняні вироби в розігріту до 180 градусів духовку.
- Запікайте 20-25 хвилин до рум'яності.
Порада: за бажанням в начинку можна додати й інші сухофрукти.
Рецепт приготування з медом
Мед і горіхи – божественне поєднання. Це як білі гриби і курка – краще годі й придумати! Повірте, так смачно вам ще не було.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
мед | 15 мл |
сметана | 15 мл |
борошно | 0,2 кг |
пудра | 30 г |
маргарин | 60 г |
горіхи | 0,1 кг |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 431 Ккал |
Як приготувати:
- Майже весь маргарин натріть на тертці, невеликою кількістю змастіть деко.
- З'єднайте його з просіяним борошном і сметаною.
- Горіхи обсмажте на сухій сковороді до рум'яності.
- Потім остудіть їх, дрібно порубаєте й змішайте з медом.
- Тісто скачайте в кулю і розкачати в коло або квадрат.
- Далі наріжте його трикутниками.
- На широку сторону кожного з них покладіть трохи начинки.
- Скрутіть в рогалики і перекладіть їх на деко.
- Приберіть його в духовку до рум'яності при 240 градусах.
- Коли готові рогалики охолонуть, присипте їх пудрою.
Порада: можна присипати рогалики звичайним цукром-піском, какао.
Наступним пропонуємо вам спекти смачний ягідний пиріг з ожиною. Він такий смачний, що залишитися байдужим просто неможливо!
Легка сирна запіканка на пару — відмінна ідея для сніданку або перекусу! Рецепти її приготування дивіться в цій статті.
А тут ми розмістили покрокові рецепти пирогів з сиром і варенням. Ласунам, причому і дорослим, і маленьким, напевно сподобається така випічка.
Рогалики з пісочного тіста з волоськими горіхами
Ніжне, ламке, буквально кришталеве тісто огорне собою таку просту і в міру солодку начинку з горіхів. Сказати що смачно – нічого не сказати.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 80 г |
розпушувач | 10 г |
яйце | 1 шт. |
вершкове масло | 0,2 кг |
ванілін | 2 г |
волоські горіхи | 300 г |
сметана | 0,2 л |
борошно | 400 г |
цукор | 0,1 кг |
пудра | 90 г |
Час приготування: 85 хвилин | Калорійність на 100 грам: 402 Ккал |
Як приготувати:
- Вершкове масло попередньо дістаньте та розкрийте, щоб воно стало м'яким.
- Далі його наріжте кубиками і покладіть в ємність середнього розміру.
- Додайте до нього більшу частину цукру, сметану, яйця і ванілін.
- Все це ретельно збийте або перемішайте вручну.
- В іншій ємності змішайте борошно, пропущену через сито і розпушувач.
- Після цього з'єднайте між собою обидві маси.
- Замісіть зі всього отриманого м'яке тісто, яке легко відходить від рук.
- Загорніть в пакет або плівку і приберіть в холодильник на тридцять хвилин.
- Горіхи в цей час обсмажте і пропустіть через м'ясорубку.
- Після цього змішайте з залишками цукру.
- З тіста скачайте ковбаску і наріжте її на вісім частин.
- Кожну з них розкачати в коло і наріжте трикутниками.
- На широкі краю покладіть начинку і загорніть в рулети.
- Перекладіть рогалики на деко, потім відправте в духовку на 20-25 хвилин при 170 градусах.
- Коли вони стануть теплими, присипте їх пудрою.
Порада: чим жирніше сметана, тим ніжніше буде тісто.
Рогалики з начинкою з волоських горіхів і шоколаду
І ще один варіант для тих, хто жити без шоколаду не може. У начинці буде шоколад і горіхи, а разом вони створюють смак всіма улюбленої нутелла. Спробувати варто!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
горіхи | 100 г |
маргарин | 0,1 кг |
яйця | 2 шт. |
молоко | 50 мл |
шоколадна паста | 100 мл |
борошно | 0,4 кг |
жовтки | 2 шт. |
свіжі дріжджі | 30 г |
цукор | 100 г |
Час приготування: 115 хвилин | Калорійність на 100 грам: 381 Ккал |
Як приготувати:
- Молоко залийте в сотейник і приберіть на плиту.
- Підігрійте його до теплого стану, потім залийте в миску.
- Додайте дві ложки цукру і покришіть дріжджі.
- Перемішайте так, щоб два останніх компонента повністю розчинилися.
- Приберіть ємність в тепле місце хвилин на п'ятнадцять, прикривши рушником.
- Горіхи висипте на сковороду і прогрійте до рум'яності.
- Потім подрібніть їх і остудіть.
- Змішайте з шоколадною пастою до однорідності.
- Маргарин наріжте і розтопіть його на водяній бані або на плиті.
- Змішайте з залишками цукру і дайте охолонути до кімнатної температури.
- Потім додайте яйця, перемішайте і введіть підійшла опару.
- Введіть борошно через сито і замісіть м'яке тісто.
- Скачайте з нього кулю і приберіть в тепле місце на одну годину.
- Духову шафу в цей час прогрійте до 180 градусів.
- Дістаньте тісто і скачайте з нього кулю.
- Розкачайте його в коло і наріжте на трикутники.
- На широку сторону кожного покладіть по ложці начинки.
- Скачайте в рулети і потім перемістіть на деко, укритий папером.
- Змастіть їх жовтками і приберіть в духовку на двадцять хвилин.
Корисні поради
Якщо переживаєте, що начинка витече чи випаде, просто змастіть краю рогаликів жовтком або водою і скріпіть верхні куточки з нижніми.
Сирі рулети, змащені яйцем, можна присипати всім, що вам подобається. Це може бути мак, шматочки шоколаду, подрібнені цукати, кунжут, кокосова стружка і багато іншого.
Рогалики з горіхами – це завжди відмінна ідея. Їх можна їсти гарячими і холодними, можна на сніданок і обід, можна вдома і брати з собою. Вони смачні не тільки у свіжому вигляді і це великий плюс даної випічки!