Як швидко приготувати смузі з яблук
Смузі – це ідеальний перекус або сніданок. Корисний, поживний, такий смачний і різноманітний! Справжня допомога організму у вигляді вітамінів і мінералів. Поєднувати різні овочі з будь-якими фруктами і ягодами дуже легко.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кориці - | 3 р |
молока - | 0,3 л |
яблук (білий налив) - | 1 шт. |
Час приготування: 5 хвилин | Калорійність на 100 грам: 59 Ккал |
Як приготувати:
- Вимити фрукти, порізати на шматочки і покласти в блендер. Серцевину не використовувати.
- Сюди ж влити молоко і подрібнити все до однорідності.
- Додати корицю, знову перешкодити, а потім розлити по склянках.
Рецепт напою з яблука і банани
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
меду | 5 г |
яблук | 1 шт. |
бананів | 1 шт. |
молока | 0,2 л |
натурального йогурту | 30 мл |
кориці | 2 г |
Приготування займе 10 хвилин.
Скільки калорій – 67.
Як приготувати:
- Зняти шкірку з банана, поламати м'якоть невеликими шматочками або порізати, помістити в блендер.
- Шкірку з вимитого яблука зняти, вирізати насінну коробочку. М'якоть шматочками додати до банану.
- Влити сюди ж молоко і додати йогурт. Для дієтичного варіанту потрібно брати знежирені молочні продукти.
- Додати щіпку кориці і все перебити до однорідності.
- За бажанням можна додати лід. Подавати відразу, щоб банан не потемнів.
Освіжаючий смузі з селери, яблук і ківі
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
антонівки | 2 шт. |
селери | 1 шт. |
ківі | 2 шт. |
води | 120 мл |
Скільки калорій – 34.
Як приготувати:
- Зняти шкірку з фруктів, порізати їх на шматочки.
- Стебло селери без листя потрібно вимити, а потім дрібно порубати і з'єднати в блендері з фруктами.
- Влити сюди воду і перебити, а потім відразу подавати.
Як готувати з селери, огірки і яблука
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
фініков | 3 шт. |
селери | 2 шт. |
яблук зелених | 1 шт. |
води | 0,2 л |
лимонного соку | 45 мл |
огірків | 1 шт. |
Знадобиться на приготування – 12 хвилин.
Скільки калорій – 25.
Як приготувати:
- Очистити від шкірки яблуко і огірок. Їх треба порізати на дольки і скласти в чашу блендера. Насінну коробку використовувати не варто.
- Фініки звільнити від кісточок і додати до решти продуктів.
- Селеру порізати на кільця, змішати з інгредієнтами в тому ж блендері.
- Влити сюди трохи лимонного соку і склянку води.
- Перебити всі разом до однакової текстури. Подавати в охолоджених склянках, прикрасивши гілочкою м'яти.
Як приготувати напій з банани і ківі
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
бананів | 1 шт. |
меду | за смаком |
ківі | 2 шт. |
натурального йогурту | 0,2 л |
лимонного соку | 40 мл |
яблуко Голден | 1 шт. |
Знадобиться на приготування – 15 хвилин.
Скільки калорій – 58.
Як приготувати:
- «Голден» без серцевини порізати і перекласти в чашу блендера. Додати сік лимона і перебити. Це вбереже фрукт від потемніння.
- Далі додати шматочки банана без шкірки і такі ж очищені часточки ківі. Знову збити.
- Влити йогурт без добавок, підсолодити медом (необов'язково) і знову перебити до стану густої сметани.
- Випити відразу, прикрасивши часточкою лимона.
У нас є й інші рецепти цього смачного напою. Смузі з ківі – джерело вітамінів і смачне ласощі.
Тут наші кулінари навчать вас готувати корисне смузі з бананом.
А тут ціла колекція — 16 супервитаминных смузі на сніданок. Спробуйте кожен!
Яблучно-морквяний смузі
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
моркви | 2 шт. |
яблук | 1 шт. |
петрушки | 3 гілочки |
листя салату | 2 шт. |
Знадобиться на приготування – 8 хвилин.
Скільки калорій – 38.
Як приготувати:
- Зчистити шкірку з моркви і порізати плід кільцями.
- З яблука зчищати шкірку необов'язково, але насінну коробочку потрібно видалити. Порізати шматочками і додати до моркви.
- Покласти сюди ж вимиту петрушку. Салат порвати руками і теж додати.
- Перебити в блендері. Якщо рідини мало, можна додати трохи води. Потім відразу подавати.
З банана, апельсина і яблука
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукру | за смаком |
яблук | 2 шт. |
апельсинів | 2 шт. |
ківі | 2 шт. |
бананів | 2 шт. |
молока | 20 мл |
Знадобиться на приготування – 13 хвилин.
Скільки калорій – 55.
Як приготувати:
- З усіх фруктів потрібно зняти шкірку, саму м'якоть нашаткувати шматочками і перекласти в чашу блендера.
- Влити сюди ж трохи молока і додати цукор, який легко можна замінити на мед або не використовувати зовсім.
- Збити до густої однорідності, потім подавати, прикрасивши часточкою апельсина або іншого фрукта.
«Ідеальний сніданок» з грушею і молоком
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яблучно-грушевого соку | 0,1 л |
груш | 2 шт. |
яблук | 1 шт. |
молока | 0,1 л |
мускатного горіха | 2 г |
Знадобиться на приготування – 6 хвилин.
Скільки калорій – 46.
- Прибрати з фруктів всю шкірку, хвостики і насіння. Щільні серцевини теж вирізати.
- М'якоть подрібнити і покласти в блендер.
- Додати сюди щіпку мускатного горіха і все перебити в пюре.
- Потім розбавити його молоком і соком, знову перешкодити і розлити у високі склянки.
Як зробити яблучний смузі з мандарином
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
мандаринів | 5 шт. |
бананів | 2 шт. |
яблук | 2 шт. |
Знадобиться на приготування – 10 хвилин.
Скільки калорій – 65.
Як приготувати:
- Зняти шкірку з мандаринів, очистити часточки від білих волокон, покласти їх у чашу.
- З інших фруктів теж зняти шкірку, м'якоть порізати і додати до мандаринам. Насіння не використовувати.
- Перемолоти. На це піде хвилини дві, щоб вийшла рівномірна рідина.
- Розлити по келихах або зберігати в холодильнику не занадто довго під кришкою. Кислота мандаринів не дасть потемніти іншим фруктам, однак вітаміни зникають досить швидко.
«Помаранчеве сонце»
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
персиків | 3 шт. |
моркви | 2 шт. |
яблук | 6 шт. |
свіжого імбиру | 2 см |
персикового соку | 0,2 л |
йогурту | 30 мл |
Знадобиться на приготування – 17 хвилин.
Скільки калорій – 45.
Як приготувати:
- За допомогою овочечистки зняти шкірку з моркви і яблук, а також з імбиру.
- Великі плоди порізати часточками, а імбир дуже дрібно натерти. Перекласти в чашу.
- Сюди ж додати шматочки персика, заздалегідь вимитого і очищеного від кісточки.
- Влити до продуктів персиковий сік (його можна замінити іншим), а також додати дві ложки густого йогурту. За смаком можна додати спеції.
- Збити все протягом двох хвилин, а потім можна вживати.
«Гарбузовий перекус»
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
груш | 1 шт. |
меду | за смаком |
кориці | 3 р |
яблук | 1 шт. |
гарбуза | 0,2 кг |
Знадобиться на приготування – 25 хвилин.
Скільки калорій – 38.
Як приготувати:
- Зняти з гарбуза шкірку, а також вичистити все насіння. Порізати тонкими пластинками.
- Покласти їх в пароварку або на спеціальну кошик над киплячою водою і дати приготуватися до м'якості. Це займає близько п'ятнадцяти хвилин, може, двадцять.
- Решта фрукти необхідно звільнити від насіння і шкірки, розрізати на кілька частин.
- Разом з готовою гарбузом помістити в блендер і перебити. Спробувати на смак, додати корицю і бажане кількість меду або цукру.
- Збити до повного розчинення цукру і потім подавати до столу.
Рецепт приготування «По-англійськи»
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сиру | 0,1 кг |
яблук | 2 шт. |
вівсяних пластівців | 70 г |
полуниці | 4 шт. |
молока | 0,1 л |
меду | за смаком |
мигдальних пластівців | 10 г |
Знадобиться на приготування – 20 хвилин.
Скільки калорій – 80.
Як приготувати:
- Спочатку потрібно замочити вівсяні пластівці в теплому молоці і залишити під кришкою, щоб набухли. За цей час молоко не повинно повністю вбратися. Якщо пластівці залишилися сухими, додати ще молока, можна навіть холодного.
- Прибрати хвостики з полуниці, вимити ягоди і розрізати їх на кілька частин.
- Очищені яблука потрібно порізати шматочками і змішати з полуницею в блендері.
- Перебити продукти в пюре разом з сиром. Його жирність можна підбирати за смаком, як і консистенцію.
- Додати до сирної маси мед і м'які вівсяні пластівці і знову збити. Якщо вийшло занадто густо, наприклад, фрукти не дали достатньо соку, то долити ще холодного молока і знову збити.
- Розлити все по широких келихах, зверху присипати мигдальними пластівцями. Також можна досипати щіпку какао або мускатного горіха.
Корисні поради
Для оригінального смаку варто використовувати цедру лайма, тертий шоколад, кокосову стружку, горіхову борошно і т. д.
Для прикраси ці продукти теж можна використовувати, але ще смачніше будуть топінги: шоколадний, карамельний і ін.
Кожен зможе приготувати смузі собі за смаком, і при цьому зовсім необов'язково використовувати молочні продукти. Головне – пити їх відразу, щоб встигнути отримати всі вітаміни і відчути смак.