21 апрель 2019 2 964

Як швидко приготувати смузі з яблук

Смузі – це ідеальний перекус або сніданок. Корисний, поживний, такий смачний і різноманітний! Справжня допомога організму у вигляді вітамінів і мінералів. Поєднувати різні овочі з будь-якими фруктами і ягодами дуже легко.

Як зробити молочне смузі з яблук
Інгредієнти Кількість
кориці - 3 р
молока - 0,3 л
яблук (білий налив) - 1 шт.
Час приготування: 5 хвилин Калорійність на 100 грам: 59 Ккал

Як приготувати:

  1. Вимити фрукти, порізати на шматочки і покласти в блендер. Серцевину не використовувати.
  2. Сюди ж влити молоко і подрібнити все до однорідності.
  3. Додати корицю, знову перешкодити, а потім розлити по склянках.

Рецепт напою з яблука і банани

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
меду 5 г
яблук 1 шт.
бананів 1 шт.
молока 0,2 л
натурального йогурту 30 мл
кориці 2 г

Приготування займе 10 хвилин.

Скільки калорій – 67.

Як приготувати:

  1. Зняти шкірку з банана, поламати м'якоть невеликими шматочками або порізати, помістити в блендер.
  2. Шкірку з вимитого яблука зняти, вирізати насінну коробочку. М'якоть шматочками додати до банану.
  3. Влити сюди ж молоко і додати йогурт. Для дієтичного варіанту потрібно брати знежирені молочні продукти.
  4. Додати щіпку кориці і все перебити до однорідності.
  5. За бажанням можна додати лід. Подавати відразу, щоб банан не потемнів.

Освіжаючий смузі з селери, яблук і ківі

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
антонівки 2 шт.
селери 1 шт.
ківі 2 шт.
води 120 мл

Приготування займе 7 хвилин.

Скільки калорій – 34.

Як приготувати:

  1. Зняти шкірку з фруктів, порізати їх на шматочки.
  2. Стебло селери без листя потрібно вимити, а потім дрібно порубати і з'єднати в блендері з фруктами.
  3. Влити сюди воду і перебити, а потім відразу подавати.

Як готувати з селери, огірки і яблука

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
фініков 3 шт.
селери 2 шт.
яблук зелених 1 шт.
води 0,2 л
лимонного соку 45 мл
огірків 1 шт.

Знадобиться на приготування – 12 хвилин.

Скільки калорій – 25.

Як приготувати:

  1. Очистити від шкірки яблуко і огірок. Їх треба порізати на дольки і скласти в чашу блендера. Насінну коробку використовувати не варто.
  2. Фініки звільнити від кісточок і додати до решти продуктів.
  3. Селеру порізати на кільця, змішати з інгредієнтами в тому ж блендері.
  4. Влити сюди трохи лимонного соку і склянку води.
  5. Перебити всі разом до однакової текстури. Подавати в охолоджених склянках, прикрасивши гілочкою м'яти.

Як приготувати напій з банани і ківі

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
бананів 1 шт.
меду за смаком
ківі 2 шт.
натурального йогурту 0,2 л
лимонного соку 40 мл
яблуко Голден 1 шт.

Знадобиться на приготування – 15 хвилин.

Скільки калорій – 58.

Як приготувати:

  1. «Голден» без серцевини порізати і перекласти в чашу блендера. Додати сік лимона і перебити. Це вбереже фрукт від потемніння.
  2. Далі додати шматочки банана без шкірки і такі ж очищені часточки ківі. Знову збити.
  3. Влити йогурт без добавок, підсолодити медом (необов'язково) і знову перебити до стану густої сметани.
  4. Випити відразу, прикрасивши часточкою лимона.

У нас є й інші рецепти цього смачного напою. Смузі з ківі – джерело вітамінів і смачне ласощі.

Тут наші кулінари навчать вас готувати корисне смузі з бананом.

А тут ціла колекція — 16 супервитаминных смузі на сніданок. Спробуйте кожен!

Яблучно-морквяний смузі

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
моркви 2 шт.
яблук 1 шт.
петрушки 3 гілочки
листя салату 2 шт.

Знадобиться на приготування – 8 хвилин.

Скільки калорій – 38.

Як приготувати:

  1. Зчистити шкірку з моркви і порізати плід кільцями.
  2. З яблука зчищати шкірку необов'язково, але насінну коробочку потрібно видалити. Порізати шматочками і додати до моркви.
  3. Покласти сюди ж вимиту петрушку. Салат порвати руками і теж додати.
  4. Перебити в блендері. Якщо рідини мало, можна додати трохи води. Потім відразу подавати.

З банана, апельсина і яблука

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукру за смаком
яблук 2 шт.
апельсинів 2 шт.
ківі 2 шт.
бананів 2 шт.
молока 20 мл

Знадобиться на приготування – 13 хвилин.

Скільки калорій – 55.

Як приготувати:

  1. З усіх фруктів потрібно зняти шкірку, саму м'якоть нашаткувати шматочками і перекласти в чашу блендера.
  2. Влити сюди ж трохи молока і додати цукор, який легко можна замінити на мед або не використовувати зовсім.
  3. Збити до густої однорідності, потім подавати, прикрасивши часточкою апельсина або іншого фрукта.

«Ідеальний сніданок» з грушею і молоком

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яблучно-грушевого соку 0,1 л
груш 2 шт.
яблук 1 шт.
молока 0,1 л
мускатного горіха 2 г

Знадобиться на приготування – 6 хвилин.

Скільки калорій – 46.

Як приготувати:

  1. Прибрати з фруктів всю шкірку, хвостики і насіння. Щільні серцевини теж вирізати.
  2. М'якоть подрібнити і покласти в блендер.
  3. Додати сюди щіпку мускатного горіха і все перебити в пюре.
  4. Потім розбавити його молоком і соком, знову перешкодити і розлити у високі склянки.

Як зробити яблучний смузі з мандарином

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
мандаринів 5 шт.
бананів 2 шт.
яблук 2 шт.

Знадобиться на приготування – 10 хвилин.

Скільки калорій – 65.

Як приготувати:

  1. Зняти шкірку з мандаринів, очистити часточки від білих волокон, покласти їх у чашу.
  2. З інших фруктів теж зняти шкірку, м'якоть порізати і додати до мандаринам. Насіння не використовувати.
  3. Перемолоти. На це піде хвилини дві, щоб вийшла рівномірна рідина.
  4. Розлити по келихах або зберігати в холодильнику не занадто довго під кришкою. Кислота мандаринів не дасть потемніти іншим фруктам, однак вітаміни зникають досить швидко.

«Помаранчеве сонце»

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
персиків 3 шт.
моркви 2 шт.
яблук 6 шт.
свіжого імбиру 2 см
персикового соку 0,2 л
йогурту 30 мл

Знадобиться на приготування – 17 хвилин.

Скільки калорій – 45.

Як приготувати:

  1. За допомогою овочечистки зняти шкірку з моркви і яблук, а також з імбиру.
  2. Великі плоди порізати часточками, а імбир дуже дрібно натерти. Перекласти в чашу.
  3. Сюди ж додати шматочки персика, заздалегідь вимитого і очищеного від кісточки.
  4. Влити до продуктів персиковий сік (його можна замінити іншим), а також додати дві ложки густого йогурту. За смаком можна додати спеції.
  5. Збити все протягом двох хвилин, а потім можна вживати.

«Гарбузовий перекус»

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
груш 1 шт.
меду за смаком
кориці 3 р
яблук 1 шт.
гарбуза 0,2 кг

Знадобиться на приготування – 25 хвилин.

Скільки калорій – 38.

Як приготувати:

  1. Зняти з гарбуза шкірку, а також вичистити все насіння. Порізати тонкими пластинками.
  2. Покласти їх в пароварку або на спеціальну кошик над киплячою водою і дати приготуватися до м'якості. Це займає близько п'ятнадцяти хвилин, може, двадцять.
  3. Решта фрукти необхідно звільнити від насіння і шкірки, розрізати на кілька частин.
  4. Разом з готовою гарбузом помістити в блендер і перебити. Спробувати на смак, додати корицю і бажане кількість меду або цукру.
  5. Збити до повного розчинення цукру і потім подавати до столу.

Рецепт приготування «По-англійськи»

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сиру 0,1 кг
яблук 2 шт.
вівсяних пластівців 70 г
полуниці 4 шт.
молока 0,1 л
меду за смаком
мигдальних пластівців 10 г

Знадобиться на приготування – 20 хвилин.

Скільки калорій – 80.

Як приготувати:

  1. Спочатку потрібно замочити вівсяні пластівці в теплому молоці і залишити під кришкою, щоб набухли. За цей час молоко не повинно повністю вбратися. Якщо пластівці залишилися сухими, додати ще молока, можна навіть холодного.
  2. Прибрати хвостики з полуниці, вимити ягоди і розрізати їх на кілька частин.
  3. Очищені яблука потрібно порізати шматочками і змішати з полуницею в блендері.
  4. Перебити продукти в пюре разом з сиром. Його жирність можна підбирати за смаком, як і консистенцію.
  5. Додати до сирної маси мед і м'які вівсяні пластівці і знову збити. Якщо вийшло занадто густо, наприклад, фрукти не дали достатньо соку, то долити ще холодного молока і знову збити.
  6. Розлити все по широких келихах, зверху присипати мигдальними пластівцями. Також можна досипати щіпку какао або мускатного горіха.

Корисні поради

Щоб отримати більш щільне і ніжне смузі, варто використовувати вершки. Чим вище їх жирність, ніжніше буде напій. Рекомендується використовувати приблизно 10% вершки, тобто нежирні.

Для оригінального смаку варто використовувати цедру лайма, тертий шоколад, кокосову стружку, горіхову борошно і т. д.

Для прикраси ці продукти теж можна використовувати, але ще смачніше будуть топінги: шоколадний, карамельний і ін.

Кожен зможе приготувати смузі собі за смаком, і при цьому зовсім необов'язково використовувати молочні продукти. Головне – пити їх відразу, щоб встигнути отримати всі вітаміни і відчути смак.

Що ще почитати: