10 май 2019 1 609

Як приготувати курячі котлети по-французьки

Картопляне пюре, золотисті рум'яні котлети і кілька солоних огірків – ідеальне блюдо на обід. Варто трохи змінити текстуру та рецептури фаршу, як звичні м'ясні «колобки» зарясніють тонким смаком і ніжністю, перетворившись на котлети по-французьки.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
майонез - 1 ст. л.
олія (для обжарювання) - 30 мл
яйця - 3 шт.
борошно - 1 ст. л. (з гіркою)
філе куряче - півкіло
цибульні пір'я - ½ Пучка
перець, сіль - за смаком
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 г: 170 Ккал

Як готувати котлети по-французьки з курки:

  1. Філе ретельно промити під водою, промокнути паперовими рушниками і дрібно порубати;
  2. Поміщене в миску пошинкованное м'ясо приправити спеціями і майонезом, вбити яйця;
  3. Цибульні стебла обдати водою і, порізавши, відправити до фаршу, посипати борошном і енергійно вмішати;
  4. Рясно розжарити сковороду, змастити жиром. Озброївшись столовою ложкою викладаємо м'ясні оладки на поверхню посудини;
  5. Вичікуємо 2 хвилини, побачивши золотавість, перевертаємо і підрум'янюємо таке ж час;
  6. Паралельно з цим, не полінуйтеся зварити улюблену кашу і можна трапезувати.

Візьміть на замітку рецепт торта на сковороді — це дуже простий варіант десерту, який не треба пекти.

Салат з грибами, печерицями та куркою — спробуйте приготувати цю закуску.

Візьміть на замітку рецепт смачного борщу з консервованою квасолею.

Котлети по-французьки з курячого філе з сиром в духовці

Візьмемо:

  • молока — 50 мл;
  • сиру — 80 г;
  • 2 цибулини;
  • 5 великих печериць;
  • сметани — 2 ст. л.;
  • курячої м'якоті півкіло;
  • 2 скибочки батона;
  • спеції, олія (змащувати форму).

Час приготування — 60-70 хвилин.

Калорії: 139,6.

Кулінарний процес покроково:

  1. Скибки батона звільняємо від скоринки. Одержаний м'якуш занурюємо в молоко і очікуємо розм'якшення;
  2. М'якоть курки поділяємо на середні шматки і розміщуємо в блендері. Шаткуємо до фаршеобразной консистенції, але щоб можна було розгледіти окремі шматочки;
  3. Порзане м'ясо занурюємо в миску, приправляємо, додаємо в нього віджатий від молока, батон;
  4. Максимально подрібнити цибулину, очистивши і промивши перед цим, і поміщаємо до м'ясної субстанції;
  5. Кілька хвилин рясно перемішуємо фарш;
  6. Вогнетривку Форму вистелити фольгою, змастити олією;
  7. Фарш перетворити в подобу оладок і розмістити по змащеній поверхні;
  8. Гриби обтерти вологою тканиною і порубати слайсами, так само подрібнити цибулину і;
  9. Кожну м'ясну заготовку «вкрити» скибочками грибів, злегка змастити сметаною і поставити цибульні кільця;
  10. Верхівки також обмазати сметаною;
  11. Обсипати подрібненим сиром;
  12. Задати жар в духовці 180°С і запікати до рум'яності сиру, приблизно 40 хвилин.

Спосіб приготування в мультиварці

  • курячі грудки – 500 г;
  • сіль;
  • улюблений твердий сир – 70 г;
  • перець;
  • борошно – 20 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • майонез – 30 р.

Час приготування — 50 хвилин.

Калорійність: 167,9 ккал.

Рецепт курячих котлет по-французьки в мультиварці по кроках:

  1. Грудки курячі під проточною водою ретельно обмити;
  2. М'ясну складову фаршу, нашаткувати дуже дрібно;
  3. Присмачити спеціями і замішати;
  4. В окремій мисці об'єднати борошно, яйця і майонез, спеції додавати обережно, так як курка вже пряна;
  5. Субстанцію до однорідності збити виделкою і занурити в кляр порзане м'ясо;
  6. Сир перетворити в дрібну крихту ножем і з'єднати з фаршем;
  7. Пару хвилин стоїть якісно вимішати;
  8. Мультиварку включаємо в режимі «Випічка», встановивши таймер на 40 хвилин;
  9. Піддон обмазуємо жиром, і, формуючи овальні оладки, заповнюємо дно котлетами;
  10. Закриваємо кришку і за 15 хвилин засмажуємо кожну сторону.

Хитрощі шеф-кухарів Франції

  • перед обсмажуванням котлет по-французьки важливо переконатися, що фарш знаходиться в рідкій консистенції. Субстанція повинна нагадувати щось середнє між звичайним перекрученим сирим м'ясом і омлетом;
  • батон з легкістю можна замінити пшеничним хлібом;
  • додаткової соковитості додасть і велика кількість подрібненого цибулі, тільки не перестарайтеся;
  • щоб убезпечити себе від сліз під час шаткування цибулин у фарш, їх можна перебити блендером;
  • замішуючи фарш на котлети по-французьки, необхідно ретельно відбити його. Вибивання повітря посприяє тому, що готове блюдо не буде занадто рихлим і краще збереже форму;
  • ароматності також додадуть куховаріння з подрібненого м'яса розім'яті часникові зубці;
  • для котлет можна брати і курячі стегна, так вони вийдуть ще соковитіше, ніж з білого м'яса;
  • легкістю і м'якістю котлети по-французьки наділять яєчні білки. А жовтки з легкістю знайдуть застосування і в інших стравах;
  • пікантного і дивного смаку смажена м'ясні оладки вийдуть, якщо до порубаної курятині додати нашатковані гриби, шинку;
  • не заборонено майонез замінювати сметаною, бажано тоді ще додати трохи лимонного фрешу;
  • якщо вас безперервно турбує ваша фігура, то замість борошна в котлети по-французьки додайте манну крупу. У такому разі слід фарш залишити настоюватися близько півгодини;
  • рум'яні котлети розмістіть на деку, кожну покладіть зверху шматочком вершкового масла і на 5 хвилин визначте в духовку. Цей секрет подарує готовому страві вершкову нотку.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: