10 май 2019
1 609
Як приготувати курячі котлети по-французьки
Картопляне пюре, золотисті рум'яні котлети і кілька солоних огірків – ідеальне блюдо на обід. Варто трохи змінити текстуру та рецептури фаршу, як звичні м'ясні «колобки» зарясніють тонким смаком і ніжністю, перетворившись на котлети по-французьки.
Класичний рецепт
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
майонез - | 1 ст. л. |
олія (для обжарювання) - | 30 мл |
яйця - | 3 шт. |
борошно - | 1 ст. л. (з гіркою) |
філе куряче - | півкіло |
цибульні пір'я - | ½ Пучка |
перець, сіль - | за смаком |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 г: 170 Ккал |
Як готувати котлети по-французьки з курки:
- Філе ретельно промити під водою, промокнути паперовими рушниками і дрібно порубати;
- Поміщене в миску пошинкованное м'ясо приправити спеціями і майонезом, вбити яйця;
- Цибульні стебла обдати водою і, порізавши, відправити до фаршу, посипати борошном і енергійно вмішати;
- Рясно розжарити сковороду, змастити жиром. Озброївшись столовою ложкою викладаємо м'ясні оладки на поверхню посудини;
- Вичікуємо 2 хвилини, побачивши золотавість, перевертаємо і підрум'янюємо таке ж час;
- Паралельно з цим, не полінуйтеся зварити улюблену кашу і можна трапезувати.
Візьміть на замітку рецепт торта на сковороді — це дуже простий варіант десерту, який не треба пекти.
Салат з грибами, печерицями та куркою — спробуйте приготувати цю закуску.
Візьміть на замітку рецепт смачного борщу з консервованою квасолею.
Котлети по-французьки з курячого філе з сиром в духовці
Візьмемо:
- молока — 50 мл;
- сиру — 80 г;
- 2 цибулини;
- 5 великих печериць;
- сметани — 2 ст. л.;
- курячої м'якоті півкіло;
- 2 скибочки батона;
- спеції, олія (змащувати форму).
Час приготування — 60-70 хвилин.
Калорії: 139,6.
Кулінарний процес покроково:
- Скибки батона звільняємо від скоринки. Одержаний м'якуш занурюємо в молоко і очікуємо розм'якшення;
- М'якоть курки поділяємо на середні шматки і розміщуємо в блендері. Шаткуємо до фаршеобразной консистенції, але щоб можна було розгледіти окремі шматочки;
- Порзане м'ясо занурюємо в миску, приправляємо, додаємо в нього віджатий від молока, батон;
- Максимально подрібнити цибулину, очистивши і промивши перед цим, і поміщаємо до м'ясної субстанції;
- Кілька хвилин рясно перемішуємо фарш;
- Вогнетривку Форму вистелити фольгою, змастити олією;
- Фарш перетворити в подобу оладок і розмістити по змащеній поверхні;
- Гриби обтерти вологою тканиною і порубати слайсами, так само подрібнити цибулину і;
- Кожну м'ясну заготовку «вкрити» скибочками грибів, злегка змастити сметаною і поставити цибульні кільця;
- Верхівки також обмазати сметаною;
- Обсипати подрібненим сиром;
- Задати жар в духовці 180°С і запікати до рум'яності сиру, приблизно 40 хвилин.
Спосіб приготування в мультиварці
- курячі грудки – 500 г;
- сіль;
- улюблений твердий сир – 70 г;
- перець;
- борошно – 20 г;
- яйця – 2 шт.;
- майонез – 30 р.
Час приготування — 50 хвилин.
Калорійність: 167,9 ккал.
Рецепт курячих котлет по-французьки в мультиварці по кроках:
- Грудки курячі під проточною водою ретельно обмити;
- М'ясну складову фаршу, нашаткувати дуже дрібно;
- Присмачити спеціями і замішати;
- В окремій мисці об'єднати борошно, яйця і майонез, спеції додавати обережно, так як курка вже пряна;
- Субстанцію до однорідності збити виделкою і занурити в кляр порзане м'ясо;
- Сир перетворити в дрібну крихту ножем і з'єднати з фаршем;
- Пару хвилин стоїть якісно вимішати;
- Мультиварку включаємо в режимі «Випічка», встановивши таймер на 40 хвилин;
- Піддон обмазуємо жиром, і, формуючи овальні оладки, заповнюємо дно котлетами;
- Закриваємо кришку і за 15 хвилин засмажуємо кожну сторону.
Хитрощі шеф-кухарів Франції
- перед обсмажуванням котлет по-французьки важливо переконатися, що фарш знаходиться в рідкій консистенції. Субстанція повинна нагадувати щось середнє між звичайним перекрученим сирим м'ясом і омлетом;
- батон з легкістю можна замінити пшеничним хлібом;
- додаткової соковитості додасть і велика кількість подрібненого цибулі, тільки не перестарайтеся;
- щоб убезпечити себе від сліз під час шаткування цибулин у фарш, їх можна перебити блендером;
- замішуючи фарш на котлети по-французьки, необхідно ретельно відбити його. Вибивання повітря посприяє тому, що готове блюдо не буде занадто рихлим і краще збереже форму;
- ароматності також додадуть куховаріння з подрібненого м'яса розім'яті часникові зубці;
- для котлет можна брати і курячі стегна, так вони вийдуть ще соковитіше, ніж з білого м'яса;
- легкістю і м'якістю котлети по-французьки наділять яєчні білки. А жовтки з легкістю знайдуть застосування і в інших стравах;
- пікантного і дивного смаку смажена м'ясні оладки вийдуть, якщо до порубаної курятині додати нашатковані гриби, шинку;
- не заборонено майонез замінювати сметаною, бажано тоді ще додати трохи лимонного фрешу;
- якщо вас безперервно турбує ваша фігура, то замість борошна в котлети по-французьки додайте манну крупу. У такому разі слід фарш залишити настоюватися близько півгодини;
- рум'яні котлети розмістіть на деку, кожну покладіть зверху шматочком вершкового масла і на 5 хвилин визначте в духовку. Цей секрет подарує готовому страві вершкову нотку.
Приємного апетиту!
Що ще почитати: